Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No super... muszę jechać do Poznania.
chłopak który wynajmuje od teściów kawalerkę wyjechał sobie, a dzwonią ze spółdzielni że woda się od rana leje i prawdopodobnie pękła jakaś rura. I trzeba jechać
plus taki że Ikea blisko to wstąpie jak mnie nerwy nie poniosą.
-
Hej
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Jaki mialam dzisiaj sen...Snilo mi sie najpierw, ze urodzilam tylko, ze to dziecko juz gadalo, a jak mu chcialam zmienić pieluche to tak sie wiercilo, ze normalnie się nie dalo. I nagle w pewnym momencie sie okazalo, ze ja jednak nie urodzilam dziecka tylko malego beagle'a i bylam tak strasznie zla tym faktem, ze mowilam, ze go wyrzuce bo ja chcialam dziecko, a nie psa..Tylko dziwne bylo to, ze mialam dalej ciazowy brzuch i chciałam sprawdzic czy jest tam dziecko w środku i tu sie urwal moj sen xd
A to chyba przez to mi sie śniło, ze ogladalam wczoraj Botoks xd -
mam pytanie, martwi mnie to, że mała tAk mało się rusza w brzuszku, nawet po jedzeniu nie chce się ruszyć. zwykle jak kładę się spać to zaczyna balować a w dzień to zdecydowanie z mało jest ruchów, o 10 na godzinę mogę zapomnieć, czasem pół dnia nic się nie dzieje. jak to wygląda u was?17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
Annqa u mnie jak mały wpada w trans wiercenia to aż cały brzuch mi skacze, ale też ma takie fazy, że długo się nie rusza, pewnie śpi (tak sobie to tłumaczę). Głównie dostaje ruchów wieczorem jak ja już leżę. W dzień mało kiedy mu się zdarza (chyba, że mam czas leniuchowania na kanapie)W końcu się udało...
-
u mnie też mały jest najbardziej aktywny wieczorem i te ruchy są coraz bardziej odczuwalne..
ja o 2 w nocy chyba zasnelam dopiero, niepotrzebnie uciełam sobie drzemkę w ciągu dnia. A dzisiaj hemoroidy nie pozwalają o sobie zapomnieć, posterisan jednak nic nie pomaga, czekam na dostawę w sklepie ze zdrową żywnością na smalec z gęsi.. -
Annqa wrote:u mnie ból bioder od dawna. nie da się spac, trzeba co chwilę zmienić pozycje, ale cieszę się że już mnie nie boli spojenie łonowe, to była masakra.
Mnie od połowy ciąży biodra dokuczają, ale jak spałam na lewym to bolało prawe i odwrotnie - na to pomagała świetnie cebuszka, jak tylko kładłam się bez cebuszki i kolana się stykały to zaraz mnie łupało. A teraz zaczęło mnie boleć te, na którym leżę i to jest inny bólBez cebuszki bolą oba
Matylda
-
Cześć dziewczyny! Próbowałam podczytać co się u was ostatnio dzieje i jakież mnie zdziwienie ogarnęło, że ktoś o mnie pytał
Ktoś jeszcze pamięta o istnieniu wielkiego wieloryba
Boże, jak miło
Zaginęłam trochę, bo ostatnio dużo się działo. Wyprawki mam JUŻ częśćAle z moimi ruchami obawiam się, że jeszcze się zejdzie, mam nadzieję, że Zuzka poczeka, aż się mamusia zdecyduje
Co tam u was kochane? Ja w sobotę jak się wzięłam za sprzątanie, odkurzanie i pranie tapicerki w samochodzie to w niedziele umarłam i przelezałam cały dzień. Omineła nas impreza rodzinna, bo jedyne co mogłam zrobić to umyć zęby, co też było nie lada wyczynem.
Coś wam opowiemNa dobry początek tygodnia
Oglądaliśmy ostatnio mieszkanie, w sumie to się zdecydowaliśmy na nie, ale chcieliśmy je jeszcze raz obejrzeć z rodzicami. Może zobaczą coś czego my nie dostrzegliśmy.
Przybyli teściowie i moja mama (tata niestety był w pracy). A teściowa tak się wkręciła, że normalnie szok. W zyciu jej takiej nie widziałamZadawała milion pytań totalnie bez sensu i to nie jest tylko moje zdanie
Tesciu i mój Kamil też się na nią patrzyli jak na UFO, więc musiało być cos na rzeczy
Ale ale... słuchajcie końcówkiPoszliśmy do garażu, a tam zimno... Wow, na prawdę szok, że w garażu nie ma ogrzewania
Teściowa była bardzo niezadowolona, że jest zimno. Bardzo. Nagle ją olśniło, że ona ma telefon z aplikacją pogoda i ona własnie teraz ją odpali i sprawdzi temperaturę w tym garazuNastała cisza... Mój mąż stwierdził, że już wszystko wiemy, a Panu agentowi się dzisiaj bardzo spieszy i że to już ten czas, żeby zakończyć spotkanie
PORAŻKA, czy wy też macie takie pieprznięte teściowe?
Co lepsze, kobieta ma wyższe wykształcenie, jest młoda (ma 45 lat) i pracuje w ZUSie
Czasem się zastanawiam, czy ona coś ćpie
Miłego dzionka wszystkim majóweczkomTo już niedługo
Asix, Katy, kattalinna, malwka08, Patk lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Hej dziewczyny ja tą piękna niedzielę z 18C praktycznie przeleżałam bo skurcze mnie męczyły za to w sobotę wyrwałam się na babski wieczór chyba jeden z ostatnich przed porodem.
W piątek miałam usg i mały waży 1890g wszystko ok wymiarowo idealnie wpasowywał się . Natomiast odebrałam wyniki wymazu bo lekarce ne podobała się wydzielina i okazało się że jest bakteria i już wciskam globulki. Nic nie swędzi i nie piecze a tu takie cudowności. -
Podczytuję ale się nie odniosę. Siedzę na korytarzu i zaliczam po kolei pokoje. Wszędzie trzeba czekać.
Patk do Poznania? No to dzień z głowy. I co Ty tam na miejscu zrobisz, zatkasz dziurę w rurze? W sumie mamy czymSzerokości!
Kelegena? A kto to jestTeściowa tylko 5 lat starsza ode mnie.
Efwka daj znać, czy smalec w tyłku Ci pomógł
Mój dzieć reaguje na moje emocje i gdy coś się dzieje (samochód, badania) oraz na zmianie pozycji ciała. Gdy nic się nie dzieje, głównie buszuje późnym wieczorem. Resztę czasu śpi albo czka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 14:28
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope wrote:Podczytuję ale się nie odniosę. Siedź w na korytarzu i zaliczam po kolei pokoje. Wszędzie trzeba czekać.
Patk do Poznania? No to dzień z głowy. I co Ty tam na miejscu zrobisz, zatkasz dziurę w rurze? W sumie mamy czymSzerokości!
Kelegena? A kto to jestTeściowa tylko 5 lat starsza ode mnie.
Efwka daj znać, czy smalec w tyłku Ci pomógł
Mój dzieć reaguje na moje emocje i gdy coś się dzieje (samochód, badania) oraz na zmianie pozycji ciała. Gdy nic się nie dzieje, głównie buszuje późnym wieczorem. Resztę czasu śpi albo czka.
Przypominam, że mój mąż za miesiac będzie miał 23 lataTo i tesciowie młodzi
Nawet na dyskoteke czasem pojda (na pewno częściej niż my
), ale to tesciu bardziej zabawowy, tesciowa się boi swojego cienia
Zuzanka już z nami
-
nick nieaktualnyAnnqa wrote:mam pytanie, martwi mnie to, że mała tAk mało się rusza w brzuszku, nawet po jedzeniu nie chce się ruszyć. zwykle jak kładę się spać to zaczyna balować a w dzień to zdecydowanie z mało jest ruchów, o 10 na godzinę mogę zapomnieć, czasem pół dnia nic się nie dzieje. jak to wygląda u was?
U mnie tez niezawiele w ciagu dnia. Czasem mnie to martwi, ale tlumacze to lozyskiem na przedniej scianie. Czasem ruchy sa ledwo wyczuwalne, dlatego moge ich po prostu nie czuć, gdy jestem w ruchu. Zdarza mi sie, ze czasem nie spie w nocy np. kolo 1wszej, wtedy mam impreze w brzuchu. A jesli chodzi o ruchy na godzinke, to mi polozna zalecila liczyc je w okresie aktywnosci, conajmniej 10/2h. -
Teściowa oszalała z wrażenia
Taki plan jest, że kupujemyOstateczny termin na podpisanie umowy jest 3 kwietnia, więc już niedługo
Co to się bedzie działo, nie chce myślec. Mieszkanie jest w stanie deweloperskim... Finanse swoją drogą, ale jak ja się nie mogę zdecydować na wyprawkę, to jak ja to mieszkanie urządze
a raczej - KIEDY?
Zuzanka już z nami
-
Kelegena, to wychodzi na to, że Twój luby jest nawet rok młodszy ode mnie
Ale teściowa mistrz, serio. Chyba spoko babka?
Co do ruchów, to moja ma różnie. Czasem hasa cały dzień bez przerwy, w nocy śpi, czasem hasa i w nocy i w dzień (wtedy nie wiem kiedy śpi, albo śpi tylko wierzga przez sen), a czasem to tylko tak powolnie i bez entuzjazmu mizia mnie delikatnie po brzuchu. Zależy jaki ma dzieńNajbardziej się kręci, jak jadę samochodem gdzieś dalej.
Byłam na poczcie po odbiór paczki. Oczywiście kolejka w ch... Nikt mnie nie przepuścił, mimo, że brzuch na wierzchu, gil po pas i charchanie jak traktorzyca - ludzie albo nie widzą, albo nie chcą widziećDruga rzecz... Po co płacić rachunki na poczcie, kiedy bank jest po drugiej stronie ulicy, zaledwie 50m od poczty? Nie rozumiem. A Ty stoisz jak debil w tej kolejce 20 minut.
Ogólnie to mimo deszczu, jest tak przyjemnie na dworze, że aż chce się tam przebywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 13:13
-
Feeva z tą teściową to nigdy nie wiadomo
Ona ma swoje fazy i tylko ona sama wie o co jej chodzi
Czasem jest miła jak nie wiem, dzisiaj na przykład dzwoniła jak się czuję, czy nie trzeba mi zrobić zakupów albo obiadku przywiezc (mąz dzisiaj w trasie i jestem sama). Tak więc milutko
Ostatnio się dowiedziałam, że jestem taka chudziutka (to chyba komplement)
Ale na poczatku uznała, że będę wielką krową, bo tak. Tłumaczyłam jej, że w pierwszej ciązy przytyłam 11 kg to może teraz też bedzie podobnie. Nie ma szans, wtedy byłas jeszcze młoda, nie to co teraz
Jak jej ostatnio mówiłam co kupiliśmy dla małej, to się oburzyła, że czemu w ogóle robimy wyprawkę. Dziecko moze spac w wózku, mozna je kąpac w zlewie, a butelek nie bedzie uzywac, bo będę karmic cyckiem. A z ubranek i tak wyrośnie, więc kupić ze 2 kaftaniki i prac codziennieJak widać, z nia to nigdy nie wiadomo
PS. Moja mama jest całkiem nowoczesna, ale do dzisiaj płaci rachunki na poczcie. I nie ma szans, żeby ją przekonać, że może to zrobić przez internet i to dodatkowo całkiem darmo... Taki nowoczesny moherWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 13:41
Zuzanka już z nami