X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję tylko wielorazowe, takich chce tez szpital bo oddychaja, ja je uwielbiam w połogu, chodze w nich po mieszkaniu, czsem traktuje jak jednorazowe (wyrzucam, ale wyprane schna w kilka min), nigdy nie miałam problemu z rozmiarem...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś słowo "wielorazowe" w połogu nie przekonywało :)
    Ale jak mówicie, że są ok to może się skuszę.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielorazowe sa z siatki. Jednorazowe z nieoddychajacego czegoś. Nazwa wyleciala z glowy hahaha

Flizelina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 16:29

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ale wielorazowe z canpola?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszylyscie mnie z tymi majtkami. Ja kupilam s/m z canpola, ale nie sprawdzalam jeszcze jak wypadaja. Stwierdzilam, ze skoro maja tylko dwa rozmiary s/m i l/xl, to ten drugi rozmiar musi byc na kobiety, ktore byly tez wieksze przed ciaza...

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, ja przed ciaza nosilam rozmiar 36 a teraz nie wchodze w rozmiar tych majtek ani 38 ani 40, serio nie wiem czy tak przytylam, ale to jest niemozliwe przeciez. Nie wiem o co chodzi.

Dajcie jakies fajne te gacioszki, najlepiej jeszcze zdjecie podgladowe jak macie sprawdzone. Dobrze ze cos mnie tchnelo zeby je ubrac, bo w szpitalu byloby mega zdziwienie i nerwy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile żeście naprodukowały dzisiaj ;)

MajowaMamusia - złóż skargę, a co. Kurcze w naszych czasach za uprzejmość chyba trzeba płacić.
    Ostatnio narzekałyście na kurierów i pocztę, ja czytałam i cieszyłam się, że nie miałam takich przebojów. No aż do dzisiaj...
    Zamówiłam we wtorek wieczorem karmę dla kotów i dzisiaj sms, że między 11-13.15 będzie. No to siedzę i czekam, zrobiłam obiadek i czekam...a chciałam wyjść z domu, bo tata skręcił nogę i chciałam mu zupę przynieść. O 14.00 SMS, że zostawił moją paczkę w punkcie. No jasna ch***! To dzwonię, a on że był u mnie i nikt mu nie otworzył. <Face palm> Więc zadzwoniłam na infolinię i złożyłam skargę (ogólnie liczyłam, że cofną tego kuriera i dostanę te paczkę dzisiaj), gościu na infolinii uprzejmy jak babka z ZUSu, jakby mi łaskę robił, że w ogóle mogę korzystać z usług "jego" firmy.
    I najlepsze - dostanę te paczkę w poniedziałek. Półtora dnia szła przez pół Polski, ale 300 metrów od punktu będzie szła do poniedziałku. Mam to gdzieś, za Chiny Ludowe po nią nie pójdę. Między innymi dlatego, że waży ok. 15 kg :P
    Tak czy siak wkurzyłam się niemiłosiernie.

Dobrze, ze napisałyście o tych dziwnych rozmiarach, bo ja planowałam zamówić rozmiar 36 :P To pewnie przez kostki bym nie przełożyła...

Kattalinna, przytulam i odpędzam złe humorki. Zjedz ciacho i uśmiech :) plus taki, że nie musisz długo czekać na kolejny termin. Ja jak próbowałam zdać to były terminy co 4-6 tygodni, bo to był ten gorący okres. Po trzecim niezdaniu załamałam się i przerwa trwa do teraz. Ale w poniedziałek podchodzimy obie (ja mam teorie) i zdamy to, a jak nie to do skutku :) Damy radę :)

P.S. I tak jak pisze Kamcia, te wielorazowe są z siateczki i one są podobno lepsze. W wyprawce na stronie szpitala mam napisane, ze mają być właśnie siateczkowe, a nie fizelinowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 16:42

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej.

Pierwsza w 24tyg była taka: 78/126/150, i pani prof nie podobał się mój graniczny wynik w połączeniu z faktem brania kosmicznych ilosci luteiny.

A dzisiaj jest tak: 80/137/154. Ostatni wynik przekroczony, chyba norma do 153? :/ i dlaczego poziom rosnie a nie spada po 2h? Co teraz? Dostane skierowanie do diabetologa i czekaja mnie atrakcje kucia palca?

Co do majtasów to jak chcecie to zrobię Wam foto z miarką tych co mam z canpola :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, ale wielorazowe z canpola?

Lubię :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako doswiadczona mówię nie jednorazowym. Fuj

Wowka
    Cukrzyca:(
    Jestem na korepetycjach :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z babyono L i weszłam na szczęście, ale yo nie te bokserki i chyba są fizeliniwe, no trudno

Kamciaelcia czemu nie dla jednorazowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 16:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie oddychaja i się nie rozciagaja. Dupka się poci. A siatka mega rozciagliwa. Az fajnie po chacie biegac :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Jako doswiadczona mówię nie jednorazowym. Fuj

Wowka
    Cukrzyca:(
    Jestem na korepetycjach :D

Łeeee, wcale mi się to nie podoba... diete i tak trzymam w miarę ale glukometr mnie przeraza :/

Nie kumam tylko czemu rośnie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to nie takie straszne. A do diabetologa, choćby pani mądra profesor nie chciała dać skierowania, to się upominaj. Specjalista Ci wytłumaczy co i jak. Będzie dobrze, ja się tylko na początku kłułam kilka razy dziennie, teraz tylko na czczo

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to znaczenia. Może juz spada?

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a ja odwrotnie niż reszta dziewczyn, nie podchodziłabym do egzaminu teraz, bo mózgu nie mam w formie. Do tego stres, brak refleksu, przeszkadzający brzuch, pogoda w kratkę. Do niczego nie namawiam ale powinnaś zrobić tak jak Ty czujesz się na siłach.

Wowka przykro mi, wierzę, że to nie jest straszna choroba, choć dla mnie jest. Wszystkim chorobom przewlekłym mówię nie. Nie cierpię lekarzy, wizyt, badań, im dalej od nich tym zdrowiej się czuję. Podobno jeśli pojawi się w ciąży, to przyjdzie też na starość. Nie wiem ile w tym prawdy :/

Ja w ogóle nie kupuję specjalnych gaci bo dobrze wiem do czego szpitalom te hiper przewiewne. Może poza planowanym cc.
    Mam normalne bawełniane, ciążowe, plus duże podpachy z bawełny i nic więcej.

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam jednorazowe Canpola rozmiar chyba M i sa dobre na mnie :p

Bylismy na zakupach w Pepco, Smyku i Rossmannie, wydalismy troche, ale tesciowa stawiala :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, wspolczuje cukrzycy, kurcze, zawsze cos. Dokladnie upominaj sie o skierowanie do diabetologa, wytlumaczy ci konkretnie wszystko.

Ja w ogole nie wiem co mam spakowac, co juz kupic, zamowilam paczke z gemini ktora przyszla a mam wrazenie ze wydalam kupe kasy na jakies zbedne pierdoly.
    Na stronie szpitala nie ma co mam zabrac. Pieprzyc to, zajme sie tym kiedy indziej. Dzisiaj golenie, witaj przygodo.

Wowka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na stronie szpitala na szczescie byla lista i juz wszystko z niej mam :p
    Oprocz torby, do ktorej to spakuje haha

Kattalinna nie przejmuj sie, ja zdawalam 6 razy i dalej nie zdalam, ale po porodzie juz musze :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, ja się wściekam na to, że zanim nie zaszłam w pierwszą ciążę to byłam całkiem zdrowym człowiekiem. A teraz mam wstręt do lekarzy, pobrań krwi, szpitala, pilnowania ciśnienia i łykania pierdyliona proszków, grzebania sobie w kuciapie dwa razy dziennie i kucia się clexanem. Dodatkowo dochodzi do tego to leżenie z szyjką od początku grudnia. I związana z tym samotność.

No to sobie pomarudziłam... :/

Żebym mogła to walnęłabym drinka. Napije się za to melisy :) Wasze zdrowie :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ