Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asix wrote:Dziewczyny któraś kiedyś pisała co stosować od którego tygodnia do masażu krocza itd. a to chyba dosyć daleko było a nie zapisałam. Help:)
Nie pamiętam kto wklejał, ale sobie zapisałam:
- Masaż krocza: 100-150 ml olejku ze słodkich migdałów + 20 ml witaminy E w kroplach + 2-4 krople olejku z lawendy. Wstrząsnąć przed użyciem, masować krocze 2-3 razy dziennie przez 10 minut. Nie stosować podczas infekcji.Matylda
-
Nynka tak napisali w ofercie, że to miesięczny zapas, ale jak piszecie, że na dzień to ok. 10 szt to starczy na połowe mies. Mimo wszystko zapłace za to 70 zł także chyba się opłaca jak na początek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 11:59
W końcu się udało...
-
nick nieaktualnyPytam bo jakoś nie analizowalam ile taka mała dupcia potrzebuje pieluch
A czy któraś praktykuje ten masaż krocza? Ja się poddalam, nie dość że ledwo sięgam to jeszcze to boliteraz i tak musze czekać aż mi ta infekcja minie, ale chciałabym w razie gdyby jednak pozwolili mi rodzić tego klocka naturalnie
-
Tanda, rzeczywiście widać różnice spora..
U nas położna mówiła ze masaż/ balonik od 37tc. Ale jak widać co położna to opinia. A co do tych baloników to... podobno w sklepach erotycznych można kupić bardzo podobne baloniki z tym ze nazwane są one „analnymi”, wyglądają prawie identycznie, działanie tez podobne, a cena niższa. Także może jakieś wielorybie zakupy w sex shopie się odbędą hahaha.
Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Wiecie co.. chyba przypadkowo oszukałam Rossmana. Wywaliło mnie z rossne (czegoś tam nie wypełniłam podobno), musiałam się zarejestrować jeszcze raz. I właśnie doszedł mail, ze mam do odebrania (ponownie) ta mała paczkę Pampersow sensitive.jak dają to trzeba brać, prawda?
Tanda, Nynka, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Mycha666, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Nynka wrote:Pytam bo jakoś nie analizowalam ile taka mała dupcia potrzebuje pieluch
A czy któraś praktykuje ten masaż krocza? Ja się poddalam, nie dość że ledwo sięgam to jeszcze to boliteraz i tak musze czekać aż mi ta infekcja minie, ale chciałabym w razie gdyby jednak pozwolili mi rodzić tego klocka naturalnie
Mi mąż masuje, ja po prostu nie sięgam. Jak próbowałam się tak naciągnąć to zaraz mi brzuch twardniał.
Co do pieluch - mam w zapiskach, że moja starsza nosiła rozm. 1 przez ok. 3 tygodnie a miałam łącznie 99szt pieluszek w tym rozmiarze (2x28 i 1x43). To daje ok. 5 pieluszek na dobę.
160 szt na miesiąc to wychodzi też nieco ponad 5 pieluszek, więc u nas by się to sprawdziło.
Ale np. moja od początku robiła mało kupy a niektóre dzieci co karmienie zabrudzą pieluchę.Matylda
-
Dołączam. Brzuch mnie boli bardzo. O co chodzi? Ja porządków nie robię bo jutro wyjeżdżamy. Pełnia jest, czy co?
Chyba wybrałam szpital. A raczej wiem, który nie przeszedł rywalizacji. Wydaje mi się, że nikt tu nie myślał nad Leborkiem ale na wszelki wypadek napiszę. Znajomej Męża z pracy, trochę wyżej ciąży ode mnie, położna, która tam pracuje, odradziła ten szpital. Wydaje mi się to dość znaczący powód, żeby go jednak nie wybierać. Trudno, Mąż będzie jeździł dalej..
No i mi w Lęborku właśnie położne mówiły, że baloniki i olejki to jest strata pieniędzy. Też mi się to nie spodobało bo brzmiało jakby nacinały wszystko. -
Czyli wiekszosc dzisiaj z bolem, nie czuje sie samotna. Mnie tez bardzo boli.
Ja sie boje ze nie dojade do szpitala w ktorym maja robic mi cc, a w tym blizej ktory tez jest dobry moga mi odmowic pomimo zaswiadczenia od neurologa. Zawsze cosTylko nie wiem czy tak moga podwazyc czyjas decyzje nt porodu, w koncu w glowie nikomu nie siedza.
Wiecie co, ja mam taki balagan ze az mi sie plakac chce, a jestem uzalezniona od mojego, ktory wrocil z pracy po nocce i jedyne o czym marzy to pojsc spac, a ja patrze na ten otaczajacy mnie bajzel i mam dola. -
Ja już w domu. Umeczyly mnie te zakupy jak nie wiem. Jeszcze deszcz leje, masakra. Spać się chce. Nic tylko w łóżku leżeć
Dobrze, że nie muszę dzisiaj nic robić.
Ja tam żadnych masaży krocza nie robię, balonika tez nie kupuje. Idę na żywioł
Porządki zrobiłam w zeszłym tygodniu i w sobotę dokonczylismy z Mężem. W sobotę tylko przetrzeć trzeba z wierzchu i tyle
A tak w ogóle to wróciła mi wiara w niektórych ludzi
Specjalnie dla nas w Auchan została otwarta kasa, jak panie kasjerki zobaczyly mój brzuszek. Miny klientów-bezcenne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 14:08
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie czekają dziś zakupy. Na samą myśl mi słabo.
Nie robimy na święta zapasów, zakupy robimy normalne jak co tydzień ale trzeba będzie się w tych tłumach przeciskać.
W tej ciąży jeszcze ani razu nikt mi w kolejce nie ustąpił ani nie otwarł kasy pierwszeństwa. W pierwszej się zdarzyło kilka razy. Fakt faktem, długo pod kurtką nie było widać, ale teraz już nie ma wątpliwości a nadal nikogo to nie rusza. Tylko zerkają spode łba, udając że nie widząMatylda
-
nick nieaktualnyTanda ja na ludzi mężowi narzekam chyba codziennie. On się śmieje, bo ja zazwyczaj odmawiam i dziękuję, ale rządam puszczania mnie
w całej ciąży ustapili mi dwa razy i to Panowie. A ja jestem ogromna nie da się pomylić albo nie zauważyć.
Ludzie są okropni...
Wczoraj np w tramwaju w stolycy dodamcały tramwaj zawalony dziećmi 3/4 klasa podstawówki, wszystkie siedzą, nauczyciele jak mnie zobaczyli odsuneli się i odwrócili.
Szkoła naucza bardzo.
Pomyślałam sobie jak Ty synu pierworodny kiedyś nie ustapisz to Cie spotka prawdziwa furia matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:15
-
Mnie ostatnio przepuściła dziewczyna na stacji benzynowej do wc
byłyśmy tylko dwie ale i tak miłe to było. Słowo klucz "wiem jak to jest". I tu chyba kobiety dzielą się na dwie grupy: ja cierpiałam, to ty nie możesz mieć lepiej oraz: ja cierpiałam, ty miej lżej. To się rozszerza na wychowywane dzieci...
Feeva, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny