X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Dziewczyny któraś kiedyś pisała co stosować od którego tygodnia do masażu krocza itd. a to chyba dosyć daleko było a nie zapisałam. Help:)

Nie pamiętam kto wklejał, ale sobie zapisałam:

- Masaż krocza: 100-150 ml olejku ze słodkich migdałów + 20 ml witaminy E w kroplach + 2-4 krople olejku z lawendy. Wstrząsnąć przed użyciem, masować krocze 2-3 razy dziennie przez 10 minut. Nie stosować podczas infekcji.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tak napisali w ofercie, że to miesięczny zapas, ale jak piszecie, że na dzień to ok. 10 szt to starczy na połowe mies. Mimo wszystko zapłace za to 70 zł także chyba się opłaca jak na początek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 11:59

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza to najlepiej go wykonywać po prysznicu jak skóra jest miękka. Masaż wykonujemy od 34 tc ;-) (info od położnej)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo jakoś nie analizowalam ile taka mała dupcia potrzebuje pieluch :)
    A czy któraś praktykuje ten masaż krocza? Ja się poddalam, nie dość że ledwo sięgam to jeszcze to boli :( teraz i tak musze czekać aż mi ta infekcja minie, ale chciałabym w razie gdyby jednak pozwolili mi rodzić tego klocka naturalnie

• nat92 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, rzeczywiście widać różnice spora..

U nas położna mówiła ze masaż/ balonik od 37tc. Ale jak widać co położna to opinia :). A co do tych baloników to... podobno w sklepach erotycznych można kupić bardzo podobne baloniki z tym ze nazwane są one „analnymi”, wyglądają prawie identycznie, działanie tez podobne, a cena niższa. Także może jakieś wielorybie zakupy w sex shopie się odbędą hahaha.

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. chyba przypadkowo oszukałam Rossmana. Wywaliło mnie z rossne (czegoś tam nie wypełniłam podobno), musiałam się zarejestrować jeszcze raz. I właśnie doszedł mail, ze mam do odebrania (ponownie) ta mała paczkę Pampersow sensitive.jak dają to trzeba brać, prawda? :D

Tanda, Nynka, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Mycha666, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Pytam bo jakoś nie analizowalam ile taka mała dupcia potrzebuje pieluch :)
    A czy któraś praktykuje ten masaż krocza? Ja się poddalam, nie dość że ledwo sięgam to jeszcze to boli :( teraz i tak musze czekać aż mi ta infekcja minie, ale chciałabym w razie gdyby jednak pozwolili mi rodzić tego klocka naturalnie

Mi mąż masuje, ja po prostu nie sięgam. Jak próbowałam się tak naciągnąć to zaraz mi brzuch twardniał.

Co do pieluch - mam w zapiskach, że moja starsza nosiła rozm. 1 przez ok. 3 tygodnie a miałam łącznie 99szt pieluszek w tym rozmiarze (2x28 i 1x43). To daje ok. 5 pieluszek na dobę.
    160 szt na miesiąc to wychodzi też nieco ponad 5 pieluszek, więc u nas by się to sprawdziło.
    Ale np. moja od początku robiła mało kupy a niektóre dzieci co karmienie zabrudzą pieluchę.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba jakiś dzień bólu brzucha. U mnie to samo.
    Może to reakcja obronna na porządki świąteczne :D

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam. Brzuch mnie boli bardzo. O co chodzi? Ja porządków nie robię bo jutro wyjeżdżamy. Pełnia jest, czy co?
    Chyba wybrałam szpital. A raczej wiem, który nie przeszedł rywalizacji. Wydaje mi się, że nikt tu nie myślał nad Leborkiem ale na wszelki wypadek napiszę. Znajomej Męża z pracy, trochę wyżej ciąży ode mnie, położna, która tam pracuje, odradziła ten szpital. Wydaje mi się to dość znaczący powód, żeby go jednak nie wybierać. Trudno, Mąż będzie jeździł dalej..

No i mi w Lęborku właśnie położne mówiły, że baloniki i olejki to jest strata pieniędzy. Też mi się to nie spodobało bo brzmiało jakby nacinały wszystko.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wiekszosc dzisiaj z bolem, nie czuje sie samotna. Mnie tez bardzo boli.

Ja sie boje ze nie dojade do szpitala w ktorym maja robic mi cc, a w tym blizej ktory tez jest dobry moga mi odmowic pomimo zaswiadczenia od neurologa. Zawsze cos :D Tylko nie wiem czy tak moga podwazyc czyjas decyzje nt porodu, w koncu w glowie nikomu nie siedza.

Wiecie co, ja mam taki balagan ze az mi sie plakac chce, a jestem uzalezniona od mojego, ktory wrocil z pracy po nocce i jedyne o czym marzy to pojsc spac, a ja patrze na ten otaczajacy mnie bajzel i mam dola.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu. Umeczyly mnie te zakupy jak nie wiem. Jeszcze deszcz leje, masakra. Spać się chce. Nic tylko w łóżku leżeć :)
    Dobrze, że nie muszę dzisiaj nic robić.

Ja tam żadnych masaży krocza nie robię, balonika tez nie kupuje. Idę na żywioł :D

Porządki zrobiłam w zeszłym tygodniu i w sobotę dokonczylismy z Mężem. W sobotę tylko przetrzeć trzeba z wierzchu i tyle :)

A tak w ogóle to wróciła mi wiara w niektórych ludzi XD
    Specjalnie dla nas w Auchan została otwarta kasa, jak panie kasjerki zobaczyly mój brzuszek. Miny klientów-bezcenne XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 14:08

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też fatalnie się dzisiaj czuje , bolą mnie plecy, brzuch twardnieje,a dzidzia ma czkawkę.

• Katy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec zakupow to juz marudzilam jak male dziecko :p

Wykonczy mnie ta zgaga naprawde :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czekają dziś zakupy. Na samą myśl mi słabo.
    Nie robimy na święta zapasów, zakupy robimy normalne jak co tydzień ale trzeba będzie się w tych tłumach przeciskać.
    W tej ciąży jeszcze ani razu nikt mi w kolejce nie ustąpił ani nie otwarł kasy pierwszeństwa. W pierwszej się zdarzyło kilka razy. Fakt faktem, długo pod kurtką nie było widać, ale teraz już nie ma wątpliwości a nadal nikogo to nie rusza. Tylko zerkają spode łba, udając że nie widzą ;)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, ludzie nie widzą tego, czego nie chcą :P Niestety...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, mam tak samo..wczoraj stalam w kolejce z dwoma cebulami, babka przede mna sie popatrzyla na brzuch i szybko sie odwrocila :p Dobrze, ze nie musze nigdzie autobusem jezdzic bo by mi kregoslup juz dawno padł od stania...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda ja na ludzi mężowi narzekam chyba codziennie. On się śmieje, bo ja zazwyczaj odmawiam i dziękuję, ale rządam puszczania mnie :P w całej ciąży ustapili mi dwa razy i to Panowie. A ja jestem ogromna nie da się pomylić albo nie zauważyć.
    Ludzie są okropni...
    Wczoraj np w tramwaju w stolycy dodam :P cały tramwaj zawalony dziećmi 3/4 klasa podstawówki, wszystkie siedzą, nauczyciele jak mnie zobaczyli odsuneli się i odwrócili.
    Szkoła naucza bardzo.
    Pomyślałam sobie jak Ty synu pierworodny kiedyś nie ustapisz to Cie spotka prawdziwa furia matki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:15

• Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci od małego uczone są już chamstwa :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio przepuściła dziewczyna na stacji benzynowej do wc :-) byłyśmy tylko dwie ale i tak miłe to było. Słowo klucz "wiem jak to jest". I tu chyba kobiety dzielą się na dwie grupy: ja cierpiałam, to ty nie możesz mieć lepiej oraz: ja cierpiałam, ty miej lżej. To się rozszerza na wychowywane dzieci...

Feeva, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Właśnie rozsmieszyl mnie mój suwaczek: dziecko waży już 2,5kg :D belly się nie zna :D

kattalinna lubi tę wiadomość

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ