X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Kattalinna, jeśli sprzedawca się nie zczaił, że to jedna osoba zamawiała to tak będzie :) u mnie różnie bywało, ale zazwyczaj jedną paczką przychodziło i majfrend jeszcze jakis gratis dorzucał :)
    W sumie racja, dla Chińczyka nasze europejskie nazwiska to jak dla nas azjatyckie ;-)

Gratisa dostałam, widelec dla dziecka, mąż zabrał sobie ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy polecam się na przyszłość, właśnie kończę ostatnią zachciankę :D A właściwie ona skończyła na mojej koszulce.

Ja kupiłam dwójki lupilu, pampers i dada. Coś z tych wybierzemy na stałe. Doopka pokaże co.

To, że mnie wkurza bezsenność to jedno. Drażni mnie też to, że ciągle gdzieś mam mokro. Albo gacie albo cycki. A dobija to, że od początku ciąży rwą mi nogi. Jak tylko się położę. Okropnie utrudnia mi życie ciągle zatkany nos. I, od tygodnia sikam co chwilę. Co za utrapienie!

I jeszcze padło pytanie od TZ ostatnio. Nie będziesz tęsknić za ciążą?

Błagam...

Kattalinna widelec dla DZIECKA, zatem mąż dobrze zinterpretował. Tak, to jego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 22:38

Katy, nat92 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikole, zgaga NADEJSZLA. Super, dawno jej nie było! A jak już jest to konkretna, wypala mi wszystko. Jak się bawić to na całego :D. Jeszcze nie mam żadnych leków w domu na to. Możecie spokojnie iść spać, warta moja.

Hoope, czyli jedynek nie kupujesz wcale, tak? :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuję. Dwoje dzieci 3500 i 3650, zatem zaryzykuję, że i tym razem przekroczymy 3 kg ;) Jakoś jedynki wydawały mi się za ciasne.

nat92 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nocna warto :)

Nat, też trzymasz?

U mnie w brzuchu chlupie. Odgłos taki, jak się wsadzi głowę pod wodę i rusza ręką. Mąż mówi że codziennie tak jest i to nie bąki :P ale skoro rodzice wodni, to małemu pewnie też odpowiada pławienie się :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie na poraanej warcie ;)

Same jakies koszmary mi sie snia, budze sie kilka razy w nocy a teraz jeszcze doszla zgaga :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się witam... przed 5 wstałam siku i po spaniu. A było tak dobrze. Chyba za dużo mam głupich myśli i przez to nie mogę zasnąć.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam. Godzinę temu podjęłam wysiłek zmiany pozycji z pleców na bok: obudziłam się ja, odkrył to kot i przylazł mruczeć i upinać się o głaskanie, w domyśle: chodź daj mi jeść, mam w nosie, że miska pełna, sam jeść nie będę. Zachowanie zwierzaka zbudziło męża, co poskutkowało przynajmniej tym, że małpa (kot) uciekł pod łóżko a potem do miski. Pozycja na boku nie spodobała się młodej, która w międzyczasie też się obudziła. Zaczęło się okopywanie i wypychanie. Pół temu miałam kulminację: z jednej strony przytulony mąż, tak naprawdę przygniatający, 6 kg kota na sobie i rewię w macicy. Osaczyli mnie...
    Zgłodnialam. Zjadłam rolmopsa, zagryzłam żółtym serem, popiłam mlekiem. Towarzystwo śpi. Sąsiad na górze kończy się kąpać. Ja czuwam...

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nie pisz o jedzeniu... mnie tak burczy w brzuchu, że chyba męża obudziłam heh, a wstać mi się nie chce. Chociaż na dole słychać jak teść głośno ziewa i się przeciąga... masakra jakaś oni chyba też wszystko słyszą co się u nas na górze dzieje (małe pocieszenie, że u nich 24 h jest włączony tv to pewnie nas tak nie słyszą jak my ich). Normalnie jak w bloku

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się obudziłam. Hybrydowo działam z minimalną ilością snu. Jeść się chce... ale tak daaaaaleeeeeko mam do kuchni. Trenuję wszystkie zaklęcia, które pamiętam z Harrego Pottera. Jestem mugolem, nie działa, samo nie chce przyjść :D

Za oknem wujowo na maxa. Jakiś śniegodeszcz. Nie zgadzam się, zamykam oczy i nie ma :D

A może jeszcze drzemka? :)

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Zima wróciła. Pizga złem i śniegiem.
    A niedługo muszę wyjść z domu... :/

Po tym wszystkim co wczoraj zjadłam myślałam że kibel rozsadze XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 07:05

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Zdrowe śniadania są do doopy.. Przestrzegam. Zrobiłam sobie owsiankę, taką na wypasie, miodek, kakao, jabłuszka, śliweczki, słonecznik, piękna, pachnąca, czekoladowa masa. Zaniosłam do pokoju, położyłam na stoliku.

I teraz mam tę śliczną owsiankę na prześcieradle, dywanie i w koszu ze świeżo wypraną bielizną. ;) Boję się kierunku, w którym zmierza ten dzień..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, co z nią zrobiłaś? :-P

Znowu zostałam zbudzona... Kto chce kotka? Piękny taki i w ogóle...

Pogoda faktycznie jak idź stąd :-( ale się zmieni bo mnie napierdziela cała noga...

Głodna jestem!!!

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny u nas wiosna ptaszki śpiewają,słonko świeci . Ja pieluchy kupiłam jedne 2 na szpital wystarczy potem się dokupi.
    Wczoraj był ostatni dzień szkoły więc od dziś zaczynają się schody bo wszędzie muszę zabierać ta moją bandę ,a M i syn mają dziś dentystę więc reszta musi ze mną w szpitalu posiedzieć może nawet że dwie godzinki mam nadzieję że jakoś to będzie

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, wystarczył jeden ruch ręki. Leciała razem z miseczką przepięknie. Nie spróbowałam nawet.:D

Też jestem głodna ale boję się robić coś nowego..

Ja wczoraj rano miałam śnieg a po południu kilkanaście stopni i słonko, w nic już nie wierzę w naszym klimacie.

Pawojoszka, dużo cierpliwości dla Ciebie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:17

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Znowu mam pytanie :P możliwe, że już o tym pisalyscie, ale nie pamiętam i nie chce mi sie szukać :P

Jaki materac wybralyscie??

Hevea Krzyś lateksowo - koksowy.

nat92 wrote:
    Wielorybki powiedzcie mi ile pampersow w rozmiarze „1” kupujecie? Są gdzieś jakieś promocje?

My materac lateks pianka :)

Na razie mam 1 opakowanie do szpitala Pampers Premium Care 22 szt, drugie Pampers New Baby Dry (te zielone, obecnie w Rossmannie w promocji po 19,79) 43 szt.
    Podobno po porodzie będę miała do odbioru w Rossmannie promocyjne opakowanie Premium Care 22szt, tak mi przynajmniej odpisali.

Na promocji są też Rossmannowe Fun&Fit 9,99 za 30szt.
    Tylko ja na razie więcej nie kupuję, bo pierwsza córka była duża i krótko nosiła 1 a Matylda też raczej duża będzie. Za to dwójek już trochę na promocjach zgromadziłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:34

nat92 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde różnica w pampersach 1 czy 2 jest żadna. Jeżeli macie to same sprawdźcie. Po przyłożeniu jednych do drugich nie ma rozbieżności tylko na opakowaniu tak piszą.

nat92 lubi tę wiadomość

dxomanliinbxhu6i.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zamknęłam oczy i śnieg zniknął :D

Mąż wstał, to i ja się zmotywowałam isc po śniadanie do kuchni.

Trzymajcie dzisiaj kciuki za nas, na 16:40 idę na usg :)

Kira91, Kropka88, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2xnewborn i 2x dwójki :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje taki dwupak PAMPERS Premium Care 1 NEWBORN+Premium Care 2 MINI 168 szt. Niby to zapas miesięczny, więc zobaczymy. (mam jakieś zniżki na feedo 19 zł, także chyba się opłaca kupić)

nat92 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ