X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Kattalinna, jeśli sprzedawca się nie zczaił, że to jedna osoba zamawiała to tak będzie :) u mnie różnie bywało, ale zazwyczaj jedną paczką przychodziło i majfrend jeszcze jakis gratis dorzucał :)
    W sumie racja, dla Chińczyka nasze europejskie nazwiska to jak dla nas azjatyckie ;-)

Gratisa dostałam, widelec dla dziecka, mąż zabrał sobie ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy polecam się na przyszłość, właśnie kończę ostatnią zachciankę :D A właściwie ona skończyła na mojej koszulce.

Ja kupiłam dwójki lupilu, pampers i dada. Coś z tych wybierzemy na stałe. Doopka pokaże co.

To, że mnie wkurza bezsenność to jedno. Drażni mnie też to, że ciągle gdzieś mam mokro. Albo gacie albo cycki. A dobija to, że od początku ciąży rwą mi nogi. Jak tylko się położę. Okropnie utrudnia mi życie ciągle zatkany nos. I, od tygodnia sikam co chwilę. Co za utrapienie!

I jeszcze padło pytanie od TZ ostatnio. Nie będziesz tęsknić za ciążą?

Błagam...

Kattalinna widelec dla DZIECKA, zatem mąż dobrze zinterpretował. Tak, to jego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 22:38

Katy, nat92 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pikole, zgaga NADEJSZLA. Super, dawno jej nie było! A jak już jest to konkretna, wypala mi wszystko. Jak się bawić to na całego :D. Jeszcze nie mam żadnych leków w domu na to. Możecie spokojnie iść spać, warta moja.

Hoope, czyli jedynek nie kupujesz wcale, tak? :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuję. Dwoje dzieci 3500 i 3650, zatem zaryzykuję, że i tym razem przekroczymy 3 kg ;) Jakoś jedynki wydawały mi się za ciasne.

nat92 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nocna warto :)

Nat, też trzymasz?

U mnie w brzuchu chlupie. Odgłos taki, jak się wsadzi głowę pod wodę i rusza ręką. Mąż mówi że codziennie tak jest i to nie bąki :P ale skoro rodzice wodni, to małemu pewnie też odpowiada pławienie się :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie na poraanej warcie ;)

Same jakies koszmary mi sie snia, budze sie kilka razy w nocy a teraz jeszcze doszla zgaga :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się witam... przed 5 wstałam siku i po spaniu. A było tak dobrze. Chyba za dużo mam głupich myśli i przez to nie mogę zasnąć.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam. Godzinę temu podjęłam wysiłek zmiany pozycji z pleców na bok: obudziłam się ja, odkrył to kot i przylazł mruczeć i upinać się o głaskanie, w domyśle: chodź daj mi jeść, mam w nosie, że miska pełna, sam jeść nie będę. Zachowanie zwierzaka zbudziło męża, co poskutkowało przynajmniej tym, że małpa (kot) uciekł pod łóżko a potem do miski. Pozycja na boku nie spodobała się młodej, która w międzyczasie też się obudziła. Zaczęło się okopywanie i wypychanie. Pół temu miałam kulminację: z jednej strony przytulony mąż, tak naprawdę przygniatający, 6 kg kota na sobie i rewię w macicy. Osaczyli mnie...
    Zgłodnialam. Zjadłam rolmopsa, zagryzłam żółtym serem, popiłam mlekiem. Towarzystwo śpi. Sąsiad na górze kończy się kąpać. Ja czuwam...

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nie pisz o jedzeniu... mnie tak burczy w brzuchu, że chyba męża obudziłam heh, a wstać mi się nie chce. Chociaż na dole słychać jak teść głośno ziewa i się przeciąga... masakra jakaś oni chyba też wszystko słyszą co się u nas na górze dzieje (małe pocieszenie, że u nich 24 h jest włączony tv to pewnie nas tak nie słyszą jak my ich). Normalnie jak w bloku

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się obudziłam. Hybrydowo działam z minimalną ilością snu. Jeść się chce... ale tak daaaaaleeeeeko mam do kuchni. Trenuję wszystkie zaklęcia, które pamiętam z Harrego Pottera. Jestem mugolem, nie działa, samo nie chce przyjść :D

Za oknem wujowo na maxa. Jakiś śniegodeszcz. Nie zgadzam się, zamykam oczy i nie ma :D

A może jeszcze drzemka? :)

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Zima wróciła. Pizga złem i śniegiem.
    A niedługo muszę wyjść z domu... :/

Po tym wszystkim co wczoraj zjadłam myślałam że kibel rozsadze XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 07:05

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Zdrowe śniadania są do doopy.. Przestrzegam. Zrobiłam sobie owsiankę, taką na wypasie, miodek, kakao, jabłuszka, śliweczki, słonecznik, piękna, pachnąca, czekoladowa masa. Zaniosłam do pokoju, położyłam na stoliku.

I teraz mam tę śliczną owsiankę na prześcieradle, dywanie i w koszu ze świeżo wypraną bielizną. ;) Boję się kierunku, w którym zmierza ten dzień..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, co z nią zrobiłaś? :-P

Znowu zostałam zbudzona... Kto chce kotka? Piękny taki i w ogóle...

Pogoda faktycznie jak idź stąd :-( ale się zmieni bo mnie napierdziela cała noga...

Głodna jestem!!!

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny u nas wiosna ptaszki śpiewają,słonko świeci . Ja pieluchy kupiłam jedne 2 na szpital wystarczy potem się dokupi.
    Wczoraj był ostatni dzień szkoły więc od dziś zaczynają się schody bo wszędzie muszę zabierać ta moją bandę ,a M i syn mają dziś dentystę więc reszta musi ze mną w szpitalu posiedzieć może nawet że dwie godzinki mam nadzieję że jakoś to będzie

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, wystarczył jeden ruch ręki. Leciała razem z miseczką przepięknie. Nie spróbowałam nawet.:D

Też jestem głodna ale boję się robić coś nowego..

Ja wczoraj rano miałam śnieg a po południu kilkanaście stopni i słonko, w nic już nie wierzę w naszym klimacie.

Pawojoszka, dużo cierpliwości dla Ciebie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:17

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Znowu mam pytanie :P możliwe, że już o tym pisalyscie, ale nie pamiętam i nie chce mi sie szukać :P

Jaki materac wybralyscie??

Hevea Krzyś lateksowo - koksowy.

nat92 wrote:
    Wielorybki powiedzcie mi ile pampersow w rozmiarze „1” kupujecie? Są gdzieś jakieś promocje?

My materac lateks pianka :)

Na razie mam 1 opakowanie do szpitala Pampers Premium Care 22 szt, drugie Pampers New Baby Dry (te zielone, obecnie w Rossmannie w promocji po 19,79) 43 szt.
    Podobno po porodzie będę miała do odbioru w Rossmannie promocyjne opakowanie Premium Care 22szt, tak mi przynajmniej odpisali.

Na promocji są też Rossmannowe Fun&Fit 9,99 za 30szt.
    Tylko ja na razie więcej nie kupuję, bo pierwsza córka była duża i krótko nosiła 1 a Matylda też raczej duża będzie. Za to dwójek już trochę na promocjach zgromadziłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 08:34

nat92 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde różnica w pampersach 1 czy 2 jest żadna. Jeżeli macie to same sprawdźcie. Po przyłożeniu jednych do drugich nie ma rozbieżności tylko na opakowaniu tak piszą.

nat92 lubi tę wiadomość

dxomanliinbxhu6i.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zamknęłam oczy i śnieg zniknął :D

Mąż wstał, to i ja się zmotywowałam isc po śniadanie do kuchni.

Trzymajcie dzisiaj kciuki za nas, na 16:40 idę na usg :)

Kira91, Kropka88, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2xnewborn i 2x dwójki :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje taki dwupak PAMPERS Premium Care 1 NEWBORN+Premium Care 2 MINI 168 szt. Niby to zapas miesięczny, więc zobaczymy. (mam jakieś zniżki na feedo 19 zł, także chyba się opłaca kupić)

nat92 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ