X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja też go robiłam i wyszedł extra.
    Polecam :D

nat92, Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide Kochane, ide jutro.
    Wczoraj az tak nie bolalo. Dzis po piankach marshallow sie pogorszylo :(

Hoope lubi tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja idę do lodówki, patrzę, patrzę i zamykam. Nic nie jest pociągające. Ale nie mam ciastków i czekoladów :D

Tak tylko patrzę na ten przepis i ja daję do niego jeszcze mieszankę chińską z biedry, a nie samą paprykę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 18:41

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dawaj do mnie, ja mam caly arsenal :D i nawet pelno zelkow by sie znalazlo jak lubisz :D

Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dbam o to, żeby słodkości u mnie nie zabrakło :D

Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domowy chińczyk nie jest taki trudny :) Ja często robię :)
    Zazwyczaj z kurczakiem, ale ostatnio zrobiłam z polędwiczki wieprzowej i było pycha :) Wyszła bardzo delikatna.
    Do tego ryż żółty lub makaron chow mein.

Warzywa - marchew w słupki, por w piórka, grzyby mun lub nawet pieczarki, kiełki, papryka, brokuł, kapusta pekińska ew. jakaś mieszanka chińska. Wszystko smażone krótko, na dużym ogniu, na dużej patelni - żeby było jędrne i chrupkie a nie ugotowane :)

Mięso zamarynowane w skrobi ziemniaczanej i do tego przyprawy - sok z limonki lub cytryny, sos sojowy, czosnek, chilli, cukier lub miód, świeży tarty imbir, jak na ostro to papryczka chilli lub sos taotao słodko ostry. Podczas smażenia podlewać niewielką ilością wody, w połączeniu ze skrobią zrobi się gęsty sos.

Można też dodać jajko, wtedy i szczypior mile widziany :) Albo usmażyć coś a'la omlet z jajka ze szczypiorem na osobnej patelni, posiekać na paseczki i tak dodać do dania.

Kropka88, Feeva, kattalinna, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od rana nie jadłam słodyczy. I autentycznie cierpię! Nie mam nic w domu, ale nie ma bata, zaraz po coś jadę. Masakra. Przed ciążą jadłam słodkie raz w miesiącu i też nie zawsze a teraz dnia nie jestem w stanie wytrzymać. :/

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, dawaj do mnie, ja mam caly arsenal :D i nawet pelno zelkow by sie znalazlo jak lubisz :D

JS znowu żałuje że tak daleko mieszkasz ode mnie :D mam w pamieci te leżaki, koce, a teraz jeszcze żele :D

Gorzej, że muszę się glukometrowi spowiadać z cukru :) i zapisywać co jem, to chyba nawet gorsze, taka kronika :D

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie do terminu z pierwszego usg, tego wpisanego w kartę ciąży (25.04) zostały mi równo 4 tygodnie. W suwaczki mam wpisany termin z prenatalnych 27.04, bo sprzęt lepszy i bardziej odpowiadał moim obserwacjom cyklu.
    Robi się poważnie.

Dziś byliśmy na wycieczce w szpitalu obczaić najwygodniejszą trasę, parkingi, w którym budynku jest porodówka, które drzwi prowadzą na IP itd. Zyskaliśmy komfort psychiczny, że teraz wiemy gdzie się kierować :)

Hoope, pawojoszka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, spisuje co tam trzeba, bede sie posilkowac, bo ja w gotowaniu to slaba jestem ;)
    Mam thermomix, on robi za mnie wiecej XD

Fermina, ja przed ciaza bylam 2 lata na diecie, schudlam 20 kg i bardzo dlugo ta wage trzymalam. W moim domu nie bylo masla, nic slodkiego, majonezu, chleba itp same fit produkty, makaron z glonow, czystek do picia, mieszanka do chleba i sama pieklam XD Nie wiem czy bede potrafila do tego wrocic, jak poczulam taka wolnosc.

Wowka, poradzilybysmy sobie z tym cukrem na pewno ;) Wielka szkoda, na pewno bysmy zrobily sobie mega uczte, ty dla mnie chinskie a ja bym przyniosla wszystkie swoje zapasy :D

Hoope, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam równy miesiąc od dziś. Uczepiłam się tego terminu jak głupia.

Mam fioła na punkcie surowej papryki. Codziennie jedna musi być.

Właśnie wróciłam ze sklepu z zestawem zachciewajek. Banany, papryka, słonecznik łuskany, rodzynki w czekoladzie, udko wędzone, morele suszone, boczek, czekolada mleczna, mirinda i deserek. Życie stało się jakby jaśniejsze XD

Feeva, Kropka88, D_basiula, Saperek lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam niechcący nie to co chciałam, zatem polubię już wszystkie posty na tej stronie ha XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję, że mi to żarcie słodyczy zostanie i już nigdy swoich stóp nie zobaczę. :D Przed, może nie trzymałam diety, ale też odżywiałam się zdrowo, na własnym chlebie, mało glutenu, sałatki na śniadanie i gotowanie na parze i również jakoś tego nie widzę ponownie.

A z tym rozstępem, to też może być jeszcze jakaś dermatoza ciążowa, mi wyszły trzy czerwone plamki na brzuchu, i dwie na rękach, poswędziały, pobyły ze dwa tygodnie i zniknęły. Pytałam gina - ponoć się zdarza.

Niezłe zakupy ciążowe Hoope. ;) Czerwonej papryki na surowo jednak nie kumam, to jedyne warzywo, do którego nie mam serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 19:08

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciągle głodna. I oczywiście standard: za duża porcja, ledwo wciskam...- pół godziny później: głodna jestem! I tak w kółko... Mam czekoladę i paczkę ciastków. Nie wolno. Cofnęłam się do czasów sprzed ciąży, ciągle głodna i bez pomysłu co jeść. Ale drugi dzień pilnowania diety i sprawdzania cukru 5 razy pokazuje, że nie jest najgorzej. Grunt to jednak nie jeść słodyczy... a żeby robić coś z niskim ig to mi się nie chce ;-) na święta coś upiekę, będę zabierać w gości własne przysmaki ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie papryke, ale musi byc skropiona octem, tylko w takiej formie konsumuje :D

Fermina, nie wrocimy chyba do tego :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope to teraz ze wszystkich zakupionych składników zrób sobie sałatkę! Hahaha.

Ja się dziś tak obzarlam placków ziemniaczanych ze aż mi się ulewa, jednak nie powstrzymało mnie to od dalszej konsumpcji innych ciekawych potraw :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat fuj, ja to wszystko jem po kolei :P

Nie cierpię papryki. Nigdy nie lubiłam. Zapachu, smaku. Od tygodnia uwielbiam. Zakładam, że ciążowe smaki nam przejdą i znów będę jej wrogiem.

A to dziwne w sumie, z tymi smakami, bo jak jadłam zdrowo tak jem. Tylko coś innego.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie o tych ciastkach już, proszeee :P

Tak się boje cesarki, że mam w planach mocno ograniczyć te cuksy, żeby się mój klocek opanował z tą wagą. A tu cały czas ciastki, mirindki, lody :P

• Feeva Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6eb39991264d.jpg

TO JA DZISIAJ XD

A dziecko już nie wiem który raz dziś ma czkawke :D

Nynka, Sela, J.S, pawojoszka, Wowka, Fatalita, Mycha666, Mała Matylda, D_basiula, kattalinna, Kira91 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam pytanie :P możliwe, że już o tym pisalyscie, ale nie pamiętam i nie chce mi sie szukać :P

Jaki materac wybralyscie??

‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ