Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka, coś wcześnie Ci zrobili ten gbs
Mój gin w poniedziałek powiedział, że za wcześnie i zrobimy dopiero na następnej wizycie (16.04)Będzie to ponad 37tc
Ogólnie cieszę się z udanych wizytMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Feeva tego GBSa to już drugi raz mam robionego. Za pierwszym razem dodatni, potem był przeleczony, a teraz jest ujemny. Robiłam go, bo ponoć może powodować wyciek wód (moja mama tak miała) i dlatego Ginka kazała zrobić. Naczytałam się, że w sumie to tego się nie leczy, bo szybko się namnaża i takie tam, nazastanawiałam się czy dobrze robię i co właściwie powinnam zrobić, ale stwierdziłam, że już nie będę się doszukiwać, bo to dziecko z powodu mojego stresu więcej ucierpi. Do szpitala wezmę obydwa wyniki, liczę, że tam są mądrzejsi ludzie ode mnie i zrobią co trzeba
-
A, no chyba, że tak
Boże. Cały dzień ŻRĘ. Siedzę i nie jem, tylko ŻRĘ, bo inaczej tego się nazwać nie da. I to ciągle słodkie
Zaliczyłam dzisiaj już na śniadanie kanapki z dżemem, potem batonika, potem 2 tosty z nutellą i 1 z serem, potem zupa, magnum...
Teraz mnie pączek woła z szafki
I jeszcze chińczyka domowej roboty mam...
Studnia bez dnaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 16:40
-
Jestę w domu.
Uff, u endo wyniki dobre, ale po kilku miesiącach brania witaminy D nic nie poszła w górę. A biorę 3000 j. Także na to wygląda, że ten mały przyjaciel w kapsułce zostanie ze mną na zawsze.
Gratuluję pozostałych udanych wizyt, mamy już całkiem spore dzieci
Jeśli chodzi o koopę w czasie porodu, najczęściej faktycznie organizm sam się oczyszcza, pod postacią przysłowiowej sraki. Na różnym etapie, czasem na początku porodu, czasem w środku, czasem przez kilka dni przed. To też często jeden z pierwszych objawów porodu. Pod warunkiem, że się wcześniej przy koopie nie grzebie (czopki, lewatywa itd). Sama lewatywa niczego nie gwarantuje, czego jestem żywym przykładem. Zaparcia nie powodują, że sraki nie będzie. Też ja.
Dziś w nocy pierwszy raz złapał mnie skurcz łydki. Cały dzień mnie teraz boli. Miałam odstawić magnez a wygląda na to, że zwiększe.
A pisałyście, żeby nie chwalić dnia przed zachodem słońca.
Kropka wg obecnych standardów podadzą Ci antybiotyk w trakcie porodu sn. Przy cc nie wiem. Dziecku też pobiorą krew, żeby sprawdzić crp.Kropka88, Mycha666 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!
-
Bizonka wrote:Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!
A kontaktowałaś się ze swoim lekarzem prowadzącym? Może warto się z nim skontaktować
Jeśli te objawy Cię niepokoją, to warto udać się na IP. Nawet jeśli to nic strasznego, to będziesz się pewniej czuła i się uspokoisz. Stres niewskazany, tym bardziej na początku -
nick nieaktualny
-
Bizonka, mi się zaczęły twardnienia trochę później, bo w 16tym tygodniu, w 18tym były na tyle nasilone, że odwiedziłam IP. Do tej pory je mam i nic się nie działo i nie dzieje. W 26 tygodniu dołączyły bóle miesiaczkowe i to też ponoć "moja uroda". Tylko moje twardnienia były mega częste ale trwały po 15-20 sekund, potem mała przerwa i kolejne i tak czasem przez kilka godzin. Nie masz problemu z zaparciami? Wizyta na IP albo u lekarza prowadzącego nie zaszkodzi, bo może to być nic, jak u mnie, ale dopóki nie sprawdzisz to się nie dowiesz, zwłaszcza jak się nasilają. Wydaje mi się, że to jest wskazanie do wizyty na SORze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 17:09
-
Bizonka, jak nospa nie pomaga, to trzeba jechac na IP.
Dzieki za rady, ale sliwki juz przetestowalam i niestety nic nie dalo, pije duzo wody, musze chyba wiecej blonnika jesc. Czuje sie jak wielki slon i tez zre ciagle. Masakra.
Feeva, ja zjadlam cala paczke mini knoppersow. Do maja bede beczka. -
J.S ja pochłonęłam danie chińskie.
Jak odgrzewałam to pomyślałam sobie "kurde za dużo... jak nie zjem, to jak będę odgrzewała Mężowi jego porcję to dorzucę". Zeżarłam wszystko. Moje dziecko dzisiaj jest mega szczęśliwe, bo cały czas serwuję jej coś nowego
Bizonka, lepiej dmuchać na zimne -
Koralowa, jak mnie rypało przeziębienie i ból głowy od zatok, to dziennie potrafiłam zjeść i 6tabletek paracetamolu.
Dozwolona dawka w ciąży to 8 tabletek na dobę
Także jak bardzo boli to bierz, ale lepiej udać się do dentysty
Gorszy ból od leków. -
Feeva, zjadlabym chinskie, sama nie potrafie zrobic takiego genialnego jak serwuja w chinczyku. Sama robilas czy kupione? Takie barowe bym zjadla, najblizszy super chinczyk 30 km ode mnie, takze raczej sie nie wybiore, a nie mam simienia wysylac mojego, zasypalo nas niezle
Biore paracetamol jak nie radze sobie z bolem glowy i brzucha, mozna brac, jednak fakt lepiej isc do dentysty, powinni cie przyjac z bolem od razu. -
Ja nie Feeva, ale lubię gotować
https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/kurczak_slodko_kwasny/przepis.html
Robię z tego przepisu i dla mnie mega, lepiej mi podchodzi niż chińskie witaminki-glutaminian
A ja znowu mam rozterki I trymestru, zjadłabym, ale nie wiem coWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 18:23
Kropka88 lubi tę wiadomość
-
Ooo Wowka, dzieki, wyglada apetycznie i jak tak czytam, to jest wszystko co lubie. Zrobie go! Nie wiem jeszcze kiedy, sle zrobie na pewno
Ja tez bym zezarla wszystko co mam, ale juz mi niedobrze jest. Straszne jest to zarcieMam czerwony slad na brzuchu od kilku dni, myslalam ze to zadrapane ale nie znika
Ciekawe czy i u mnie zawital rozstep.