Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka wrote:Dziewczyny doświadczone mam dwa pytania, czy po każdym karmieniu chodzi mi o kp trzeba dziecko odbić? Chodzi mi o noc i to, że zazwyczaj dzieciaczki zasypiają przy tym cycu
I druga sprawa przewijanie głównie też to nocne, przy każdym karmieniu? Przed po cycu? Wiadomo, że jak dwojeczka to trzeba ale jak nie ma?
Nie odbijałam w nocy, karmiłam na śpiocha i odkładałam. W nocy jadła dużo spokojniej i nie łykała powietrza.
Za to w dzień bez odbicia szły fontanny
W nocy przewijałam jak była potrzeba - kupa albo nasiusiane dużo. Z reguły pieluszka starczała na prawie całą noc.
Jak przewijać to nie od razu po karmieniu bo rzyganko niemal pewne.
W szpitalu mojej siostrze mówili, żeby przewijać zawsze przed karmieniem z dwóch powodów - rozbudza to dziecko i chętniej ssie oraz nie ma ryzyka, że zwróci jedzenie. A jak dziecko zrobi kupę po karmieniu to się nie przejmować - naklajstrować grubo kremem i wtedy może leżeć w tym do następnego karmienia. Do mnie osobiście to nie przemawia - ani klajstrowanie szczelnie pupy ani leżenie w odchodach przez 2-3 godziny. Mnie w szpitalu w tym temacie nie pouczały jakoś szczególnie, wzięłam to na intuicję, jak zresztą wiele rzeczy
Jak moje dziecko się skupaliło po karmieniu to czekałam ale maks. kilkanaście minut, nigdy 2 godziny i starałam się nie dźwigać pupy za wysoko ani nie obracać nią, żeby nie ulała. Ewentualnie na klinie przewijałam, wtedy głowa była wyżej.
Ale tu każdy musi sobie sam wypracować swoje zdanie i swoje metodyMała Matylda, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość
Matylda
-
Dziewczyny, ja robię listę, jak się Katka pojawi, to ewentualnie przejmie, bo jak zaczniemy się po kolei rozpakowywać, to się później tego nie ogarnie
Po każdej rozpakowanej będę uaktualniać na bieżąco w najnowszym poście
08.04
LadyInna - godz. 6:32, córeczka Pola, 2845g, 49cm, 10/10pkt (SN)
Katy - godz. 13:40, synek Kamil, 2580g, ??cm, ??pkt (SN)
Poród naturalny - 2
Cesarskie cięcie - 0Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 16:13
Mała Matylda, Hoope, kattalinna, J.S, pawojoszka, Nynka, Wowka, Lukrecja, Paula95, Kropka88, Fatalita, Sela, D_basiula, Asix, Cola87, Kira91, Mycha666, Patk lubią tę wiadomość
-
Siedzę w aucie, czekam na lody a tu takie wieści wspaniałe!!
Nie wypada płakać w aucie, prawda? No nie wypada...
Lady a to nas wzięłaś z zaskoczenia, serdecznie gratuluję!
Katy a Tobie gratuluję synka! Pięknie! Jest przecudny
No to mamy pierwszą parę na forum❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katy, cudowny okruszek
Dziewczyny, jesteście obie bardzo dzielne! Mamy ładny początekale może teraz trochę odczekajmy, nacieszmy się tą słodką parką zanim dorobimy kolejne
Feeva, super, że wzięłaś się za listę. Możesz jeszcze dopisywać czy poród sn czy cc? Zrobimy statystyki własne -
pawojoszka wrote:Ale swoją drogą nie jest wazne czy Katka była naprawdę czy nie ale jeśli się coś zaczyna ,zakłada wątek to wypadałoby go poprowadzić do końca . No chyba że coś się naprawdę stało że tak zniknęła
No wypadałobyChyba ze 2 tyg już jej nie ma...
Hoope, płacz gdzie chcesz, ciężarnej wolno
kattalinna wrote:
Feeva, super, że wzięłaś się za listę. Możesz jeszcze dopisywać czy poród sn czy cc? Zrobimy statystyki własne
JużWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 16:13
kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
Feeva wrote:No wypadałoby
Chyba ze 2 tyg już jej nie ma...
Hoope, płacz gdzie chcesz, ciężarnej wolno
Gorrącooo! Byliśmy chwilę na cmentarzu. Dałam radę w koszulce na ramiączkach, reszta poszła do torby. Chyba też już czas na sandały bo mimo gołych nóg, w stopy gorąco przy zakrytych palcach... Teraz leżę w samych majtkach, obok mnie zimne piwerko - normalnie jak menel jakiś: same gacie, browar i wielki, owłosiony brzuchJ.S, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty gratulacje!!
Piękny maluszek, oby Kamilek szybko wrócił do Ciebie!
Wypoczywaj tą chwile jeszcze
Jak się posypały, kto nastepny w kolejce albo wbija się poza swoją kolej?
JS a Ty jak??
Ja to się już bojeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 16:20