Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
To i ja się przywitam, choć jeszcze serducha nie widziałam. Termin na 7.05. Mam nadzieję że tu zostanę.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciuki za nas wszystkie.
Mam już synka o którego starałam się ponad rok, a ta ciąża zaskoczyła mnie, tzw.złoty strzał
Prezes śpi, więc delektuję się ciepłą herbatą
Katka., malwka08, Monifah lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Hej
To i ja się przywitam, choć jeszcze serducha nie widziałam. Termin na 7.05. Mam nadzieję że tu zostanę.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciuki za nas wszystkie.
Mam już synka o którego starałam się ponad rok, a ta ciąża zaskoczyła mnie, tzw.złoty strzał
Prezes śpi, więc delektuję się ciepłą herbatą -
Witam nowe mamuśki Uli88 daj znać jak się czegoś dowiesz. A powiedzcie mi dziewczyny jak idę do ginekologa prywatnie który również przyjmuje na NFZ to może mi dać skierowanie na badania?
Niech mnie ktoś dziś dobije nie dość że brak apetytu i zaczęły się mdłości to jeszcze żołądek odmówił posłuszeństwa Na domiar złego od wczoraj mam wojne z mężem -
Witam nowe zafasolkowane ! :* Ola_Ola dołączyłaś do mojej daty porodu, nie jestem sama hihi
Opuściłam grupę na fb, bo faktycznie macie rację, administratorki nas nie znają, nie rodzą w maju, więc po co tam być. Tutaj czuję się zdecydowanie bardziej komfortowo.
Dzisiaj czuję się o niebo lepiej! Uff taki naprawdę dobry dzień, może już tak będzie
Buziaki! -
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamusie
Byłam wcześniej w mamach kwietniowych jednak okazało się, że według USG termin porodu przypada na 05.05.2018 a według OM 25.04.2018
Jest to moja druga ciąża , pierwsza córka ma już 9 lat i nie może się już doczekać rodzeństwamalwka08, Katka., Monifah lubią tę wiadomość
-
Paulettaa wrote:Ulli88 też mam córkę Nadię urodziła się 18.10.2008 więc praktycznie 10dni różnicy
Hej
Ja mam synka, który urodził się 14 maja 2008 a teraz mam termin na 14 maja 2018 przypadek? nie sądze hehehehe
Już myslałam, że tylko ja mam takie "stare" pierwsze dziecko
Zuzanka już z nami
-
Cześć dziewczyny wreszcie po pierwszej wizycie. Widziałam upragnione serduszko i to niestety koniec dobrych wiadomości. Ciąża jest młodsza niż wynika to z daty ostatniej miesiączki nie wiem czy mam się tym martwić, bo wiem na pewno kiedy była owulacja że względu na monitoring... Pocieszam się, że nie wszystkie ciążę są takie same i fasolka nadgoni. Wg. USG dziś 5tygodni i 5 dni. Karty ciąży jeszcze nie dostałam gin stwierdził, że za wcześnie i mam się stawić za trzy tygodnie. Ze względu na słaby progesteron (14,70) dostałam luteinę pod język. A tu moja fasolka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed2102bad1ab.jpgkamciaelcia, malwka08, Antolinka, MamaDi, Hoope, Rillia, Monifah, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Kawokado wrote:Cześć dziewczyny wreszcie po pierwszej wizycie. Widziałam upragnione serduszko i to niestety koniec dobrych wiadomości. Ciąża jest młodsza niż wynika to z daty ostatniej miesiączki nie wiem czy mam się tym martwić, bo wiem na pewno kiedy była owulacja że względu na monitoring... Pocieszam się, że nie wszystkie ciążę są takie same i fasolka nadgoni. Wg. USG dziś 5tygodni i 5 dni. Karty ciąży jeszcze nie dostałam gin stwierdził, że za wcześnie i mam się stawić za trzy tygodnie. Ze względu na słaby progesteron (14,70) dostałam luteinę pod język. A tu moja fasolka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed2102bad1ab.jpg
Moze po prostu pozniej doszlo do zagniezdzenia sie zarodka:) Glowa do gory, najwazniejsze ze jest serduszko i wszystko ok
Co myslicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze?
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Kawokado wrote:Cześć dziewczyny wreszcie po pierwszej wizycie. Widziałam upragnione serduszko i to niestety koniec dobrych wiadomości. Ciąża jest młodsza niż wynika to z daty ostatniej miesiączki nie wiem czy mam się tym martwić, bo wiem na pewno kiedy była owulacja że względu na monitoring... Pocieszam się, że nie wszystkie ciążę są takie same i fasolka nadgoni. Wg. USG dziś 5tygodni i 5 dni. Karty ciąży jeszcze nie dostałam gin stwierdził, że za wcześnie i mam się stawić za trzy tygodnie. Ze względu na słaby progesteron (14,70) dostałam luteinę pod język. A tu moja fasolka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed2102bad1ab.jpg
Wszystko będzie dobrze! Ważne, że już jest zarodek z serduszkiem, teraz tylko będzie rósł i rósł!
Kawokado lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez pofarbowalam i teraz zastanawiam sie czy to nie od tego tak wypadaja mi wlosy bo po farbowaniu sie nasililo. Malowalam garnier olia wiec niby bez amobiaku
Kawokado u mnie niby tez owu tez wiem kiedy byla a ciaza tydzien mlodsza wazne oby sie rozwijalo, ja progesteronu nie robilam wiec sie nie zamartwiam.
Ogolnie dzisiaj az kupilam nospe bo caly czas boli brzuch jak na okres jak dluzej pochodze czy podzwigam. Pomoglo aczkolwiek caly czas mam uczucie napiecia w brzuch, czy to mozliwe ze macica sie rozciaga? Cc mialam prawie 4lata temu wiec chyba nie ma wplywu. Dobrze ze wizyta w poniedzialekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 19:41
-
Hej dziewczyny ale dużo piszecie hihi
Ja na fb nie ide póki co. Może na koniec ciąży jak sie dobrze wszystkie poznamy
Jestem na jednej grupie fb i z dziewczynami z tego forum wlasnie ale tylko my i nikogo wiecej nie wpuszczalysmy
Umówiłam się na wizytę na początek października nie mogę się doczekać chociaż jakoś strasznie na luzie do tej ciąży podchodze.. szok bo z synkiem to szaleństwo było.. zresztą o niego to sie staraliśmy dłuuuugo dłuuuugo..
Żadnych dolegliwości nie mam póki co i oby tak zostało heh