X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    To i ja się przywitam, choć jeszcze serducha nie widziałam. Termin na 7.05. Mam nadzieję że tu zostanę.
    Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciuki za nas wszystkie.
    Mam już synka o którego starałam się ponad rok, a ta ciąża zaskoczyła mnie, tzw.złoty strzał ;)
    Prezes śpi, więc delektuję się ciepłą herbatą :)

Katka., malwka08, Monifah lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    To i ja się przywitam, choć jeszcze serducha nie widziałam. Termin na 7.05. Mam nadzieję że tu zostanę.
    Pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciuki za nas wszystkie.
    Mam już synka o którego starałam się ponad rok, a ta ciąża zaskoczyła mnie, tzw.złoty strzał ;)
    Prezes śpi, więc delektuję się ciepłą herbatą :)
    Witaj ;) dopisałam do naszej listy

klz9piqvvra11kd2.png

• Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :) Uli88 daj znać jak się czegoś dowiesz. A powiedzcie mi dziewczyny jak idę do ginekologa prywatnie który również przyjmuje na NFZ to może mi dać skierowanie na badania?
    Niech mnie ktoś dziś dobije nie dość że brak apetytu i zaczęły się mdłości to jeszcze żołądek odmówił posłuszeństwa :( Na domiar złego od wczoraj mam wojne z mężem :(

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe zafasolkowane ! :* Ola_Ola dołączyłaś do mojej daty porodu, nie jestem sama :D hihi

Opuściłam grupę na fb, bo faktycznie macie rację, administratorki nas nie znają, nie rodzą w maju, więc po co tam być. Tutaj czuję się zdecydowanie bardziej komfortowo.

Dzisiaj czuję się o niebo lepiej! Uff taki naprawdę dobry dzień, może już tak będzie :D

Buziaki!

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    Byłam wcześniej w mamach kwietniowych jednak okazało się, że według USG termin porodu przypada na 05.05.2018 a według OM 25.04.2018
    Jest to moja druga ciąża , pierwsza córka ma już 9 lat i nie może się już doczekać rodzeństwa ;)

malwka08, Katka., Monifah lubią tę wiadomość

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć nie ma głupich pytań?

Za niektórymi z Was "chodziły" kebaby, a za mną dzisiaj chodzą chipsy :(
    Tak wiem, niezdrowe paskudztwo. Ale chyba można się skusić? :D

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 za mną cały czas chodzą chipsy ;-) u mnie narazie mdłości brak jedynym objawem ciąży są bolące piersi :-D

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna32 wrote:
    malwka08 za mną cały czas chodzą chipsy ;-) u mnie narazie mdłości brak jedynym objawem ciąży są bolące piersi :-D

Dobra paczuszka nie zaszkodzi :D hehe

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ulli88 też mam córkę Nadię ;) urodziła się 18.10.2008 więc praktycznie 10dni różnicy

Ja mam synka, który urodził się 14 maja 2008 :) a teraz mam termin na 14 maja 2018 :D przypadek? nie sądze :P hehehehe :)

Już myslałam, że tylko ja mam takie "stare" pierwsze dziecko :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się :) można też usunąć post

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...przez Wasze smaki dziś ugotowałam wielki gar rosołku <3 chwilę później ziemniaczki, mielone i buraczki. I ciągle mi mało. Z tym apetytem będę wygladała jak płetwal błękitny...

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wreszcie po pierwszej wizycie. Widziałam upragnione serduszko <3 i to niestety koniec dobrych wiadomości. Ciąża jest młodsza niż wynika to z daty ostatniej miesiączki nie wiem czy mam się tym martwić, bo wiem na pewno kiedy była owulacja że względu na monitoring... Pocieszam się, że nie wszystkie ciążę są takie same i fasolka nadgoni. Wg. USG dziś 5tygodni i 5 dni. Karty ciąży jeszcze nie dostałam gin stwierdził, że za wcześnie i mam się stawić za trzy tygodnie. Ze względu na słaby progesteron (14,70) dostałam luteinę pod język. A tu moja fasolka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed2102bad1ab.jpg

kamciaelcia, malwka08, Antolinka, MamaDi, Hoope, Rillia, Monifah, Witch15 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała różnice 5 lat, a też boje się że nie będą się dogadywać. Mój syn woli starsze dzieci, ale nie ma co gdybać może będzie ok.

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Martyna32 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwile czasu i teraz czytałam o tych badaniach 3/4D i piszą że powinny być wykonane 3 usg - między 11 a 14,miedzy 18 a 22 i 28 a 32. Kto będzie robił?

qq873e5e6uu6k7yx.png
    w4sqyx8djxubykii.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Cześć dziewczyny :) wreszcie po pierwszej wizycie. Widziałam upragnione serduszko <3 i to niestety koniec dobrych wiadomości. Ciąża jest młodsza niż wynika to z daty ostatniej miesiączki nie wiem czy mam się tym martwić, bo wiem na pewno kiedy była owulacja że względu na monitoring... Pocieszam się, że nie wszystkie ciążę są takie same i fasolka nadgoni. Wg. USG dziś 5tygodni i 5 dni. Karty ciąży jeszcze nie dostałam gin stwierdził, że za wcześnie i mam się stawić za trzy tygodnie. Ze względu na słaby progesteron (14,70) dostałam luteinę pod język. A tu moja fasolka

Moze po prostu pozniej doszlo do zagniezdzenia sie zarodka:) Glowa do gory, najwazniejsze ze jest serduszko i wszystko ok :)

Co myslicie o farbowaniu wlosow w pierwszym trymestrze?

Kawokado lubi tę wiadomość

oqbd5pk.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

Wszystko będzie dobrze! Ważne, że już jest zarodek z serduszkiem, teraz tylko będzie rósł i rósł! <3

Kawokado lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbowalam włosy w pierwszym trymestrze ale w ogóle na czas ciąży wybierałam farby bez amoniaku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pofarbowalam i teraz zastanawiam sie czy to nie od tego tak wypadaja mi wlosy bo po farbowaniu sie nasililo. Malowalam garnier olia wiec niby bez amobiaku

Kawokado u mnie niby tez owu tez wiem kiedy byla a ciaza tydzien mlodsza ;) wazne oby sie rozwijalo, ja progesteronu nie robilam wiec sie nie zamartwiam.

Ogolnie dzisiaj az kupilam nospe bo caly czas boli brzuch jak na okres jak dluzej pochodze czy podzwigam. Pomoglo aczkolwiek caly czas mam uczucie napiecia w brzuch, czy to mozliwe ze macica sie rozciaga? Cc mialam prawie 4lata temu wiec chyba nie ma wplywu. Dobrze ze wizyta w poniedzialek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 19:41

• Antolinka Znajoma

Wysłany: 15 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale dużo piszecie hihi
    Ja na fb nie ide póki co. Może na koniec ciąży jak sie dobrze wszystkie poznamy

Jestem na jednej grupie fb i z dziewczynami z tego forum wlasnie ale tylko my i nikogo wiecej nie wpuszczalysmy :)

Umówiłam się na wizytę na początek października :) nie mogę się doczekać :) chociaż jakoś strasznie na luzie do tej ciąży podchodze.. szok bo z synkiem to szaleństwo było.. zresztą o niego to sie staraliśmy dłuuuugo dłuuuugo..

Żadnych dolegliwości nie mam póki co i oby tak zostało heh :D

• Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero ja jeszcze nie farbowałam a też mi lecą :( Mnie też pobolewa brzuch jak na okres i jestem przekonana że to macica :)

oqbd5pk.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ