Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi garściami włosy wypadają... a już było tak fajnie po 6 miesiącach po porodzie a tu znowu...
Dzisiaj mnie brzuch bo pokach pobolewa co jakiś czas..
A jeszcze w pracy do wieczora jestem..
Zastanawiam się czy już dzisiaj powiedzieć w pracy "nowinę" o ciąży
Kiedy wy poinformowałyście o tym ? Albo kiedy zamierzacie ? -
Cześć dziewczyny, czy można dołączyć? we wt zobaczyłam na teście bladą kreseczke, zrobiłam bete i była 35,47, powtorzyłam po 72 h i jest 203,30 na teście też już wyraźne dwie kreski. Termin wg OM na 24.05.2018 teraz tylko czekać na usg czy wszystko jest ok.
nodemo, Katka., Fiorek87, MamaDi, Monifah lubią tę wiadomość
-
Antolinka, chyba jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)
Ja zamierzam poinformować pracodawcę w przyszłym tygodniu. To dlatego, że mam stresującą pracę, poświęcam na nią dużo czasu, a w sezonie jesienno-zimowym miewam częsty kontakt z osobami chorymi. Myślę, że dość szybko będę musiała przejść na zwolnienie, chcę dać pracodawcy szansę na znalezienie kogoś na zastępstwo, co może potrwać.
Włosy też mi niestety wypadają. Zawsze miałam delikatne włosy i problem wypadania wracał co jakiś czas, ostatnio przez kilka miesięcy brałam tabletki na wzmocnienie, ale odstawiłam je na początku cyklu. Liczę na pozytywny wpływ ciąży na wygląd i kondycję włosów, o którym słyszałam od kilku koleżanek i mojej fryzjerki;)
-
Witam nowe szczesciary
Gratuluje serduszek
Mi dzisiaj trochę lepiej, rano tylko raz miałam odruch wymiotny jak poczułam smażony boczek z cebula z wczoraj. Ale zjadłam płatki czekoladowe z zimnym mlekiem i powiem Wam, ze mi to pomaga. Już trzeci dzień pod rząd
Włosy farbuje, ale teraz farba bez amoniaku Plecy mnie bolą okropnie, jak mam np 2klientki na paznokcie pod rząd. Ta przykurczona pozycja jest masakryczna w ogóle często mnie bolą plecy, nawet tak same z siebie.
Brzuch pobolewa od czasu do czasu, czasem mocniej zakłuje coś tak na środku podbrzusza.
Do tej pory miałam opory przed seksem, żyliśmy w celibacie odkad się dowiedzieliśmy Jakoś nie myslalam nawet o tym, mój tez nie naciskał bo widział jak paskudnie się czuje. Ale po zielonym świetle od gina postanowiliśmy spróbować tak delikatnie i powiem Wam, ze w ciąży jest jakoś dużo przyjemniej
Ja dzisiaj robie krokiety z mięska z rosołku i makaron pesto, mniam!
A co do rybki takiej smażonej (bez ości oczywiście) to tez mam na nią ochotę od kilku dni, chyba w tygodniu będzie grana Siedzę na zwolnieniu to mogę teraz gotować
Ile Wam dziewczynki już przybyło na wadze? Mi +1 kg -
Cola87 wrote:Cześć dziewczyny, czy można dołączyć? we wt zobaczyłam na teście bladą kreseczke, zrobiłam bete i była 35,47, powtorzyłam po 72 h i jest 203,30 na teście też już wyraźne dwie kreski. Termin wg OM na 24.05.2018 teraz tylko czekać na usg czy wszystko jest ok.
-
Dzień dobry
Nie mam wagi
Czyli nie ma sensu przywiązywać się do daty porodu, skoro tylko dwie przyznały się do porodu w terminie. Śmiałam się, że córka jak tatuś, punktualna do bólu (dosłownie).
Ja włosów nie muszę farbować ale też przetłuszczają mi się dramatycznie. Jakbym moczyła je w oleju. Już się poddałam i nie patrzę w lustro. Chociaż tyle, że prawie w ogóle nie wypadają. Ten tłuszcz je tak trzyma
I apetyt mi odjechał gdzieś. Mogłabym nic nie jeść. Ta ciąża jest zupełnie inna. Zaskakuje coraz bardziej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:50
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Katka dziękuję i mam nadzieję, że co najmniej do maja tu posiedzę swoja drogą ja też w niedalekiej przyszłości muszę w pracy powiedzieć przełożonej o ciąży. Pracuję na bloku operacyjnym i jest tam trochę szkodliwych warunków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:54
-
nick nieaktualnyFeeva sex przyjemniejszy w ciazy bo wszystko jest mocno ukrwione na dole i stad takie odczucia ja o sexie pomazyc moge, wiec nawet nie mysle he he
Co do wlosow to ja w kazdej ciazy mam lsniace i szybko rosna i to jest najlepsze bo zapuszczam to sie ciesze i wczoraj tez farbowalam wlosy bez amoniaku bo i tak od jakiegos dlugiego czasu tylko takie kupuje.
Dzisiaj wstalam bez mdlosci i zrobilam sobie na sniadanie tosty. Ach chcialabym moc pojesc w weekend
Za oknem piekne slonce to chociaz lezac popatrze przez otwarte okno i dotlenie sie
Witam nowe ciezarowki -
Mi +3 kg nie wiem skąd ...
Jestem na diecie dla cukrzyków i to takiej mega mega, wszystko wazę i sprawdzam. Ale chociaż cukier jest w miarę spoko
chyba po prostu woda mi się w organizmie zatrzymujeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 12:46
-
Dzień dobry!
Witam nowe majowe mamy! Coraz więcej nas!
Ja dziś noc średnia, kilka pobudek, ale to żadna nowość dla mnie, od 5 lat przespane noce mogę policzyć na palcach obu rąk tyle że do niedawna to były tylko pobudki dzieci a teraz doszły pobudki na siku i nocna bezsenność(np. Wzbudza mnie płacz syna o 4 i do rana nie mogę zasnąć).
Jeśli chodzi o wagę to moja stoi w miejscu ale nie będę ukrywała że pilnuje się.
Spokojnego weekendu!Jagna 15.04.2018 -
nodemo wrote:Spróbuje, ale nie wiem czy wypije
Zielona to jeszcze przejdzie
piłam na raz chłodniejszą wiecorem, nie pijam herbat, ale ta nie była taka zła
czasem jej picie wiąze się z częstszym sikaniem, jednak u siebie nie zauważyłam tego czesciej (i tak w nocy wstawałam ) -
Mała Matylda wrote:Antolinka, chyba jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)
Ja zamierzam poinformować pracodawcę w przyszłym tygodniu. To dlatego, że mam stresującą pracę, poświęcam na nią dużo czasu, a w sezonie jesienno-zimowym miewam częsty kontakt z osobami chorymi. Myślę, że dość szybko będę musiała przejść na zwolnienie, chcę dać pracodawcy szansę na znalezienie kogoś na zastępstwo, co może potrwać.
No ja właśnie w szpitalu pracuje i się zastanawiam.. z pierwszym dzieckiem.szybko ma l4 byłam ale to dlatego ze krwawilam.. i bardzo źle.sie czułam.. hmm dobrze ze od środy zaczynam urlop to najwyżej po urlopie juz na l4 pojde no chyba ze Bede sie znakomicie czuć to sie zastanowie :p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny