X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też są tragiczne szybko się przetłuszczają a nigdy nie miałam z tym problemu

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • Antolinka Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi garściami włosy wypadają... :( a już było tak fajnie po 6 miesiącach po porodzie a tu znowu... :(

Dzisiaj mnie brzuch bo pokach pobolewa co jakiś czas..
    A jeszcze w pracy do wieczora jestem..
    Zastanawiam się czy już dzisiaj powiedzieć w pracy "nowinę" o ciąży :)
    Kiedy wy poinformowałyście o tym ? Albo kiedy zamierzacie ? :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy można dołączyć? :) we wt zobaczyłam na teście bladą kreseczke, zrobiłam bete i była 35,47, powtorzyłam po 72 h i jest 203,30 :) na teście też już wyraźne dwie kreski. Termin wg OM na 24.05.2018 :) teraz tylko czekać na usg czy wszystko jest ok.

nodemo, Katka., Fiorek87, MamaDi, Monifah lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolinka, chyba jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)
    Ja zamierzam poinformować pracodawcę w przyszłym tygodniu. To dlatego, że mam stresującą pracę, poświęcam na nią dużo czasu, a w sezonie jesienno-zimowym miewam częsty kontakt z osobami chorymi. Myślę, że dość szybko będę musiała przejść na zwolnienie, chcę dać pracodawcy szansę na znalezienie kogoś na zastępstwo, co może potrwać.

Włosy też mi niestety wypadają. Zawsze miałam delikatne włosy i problem wypadania wracał co jakiś czas, ostatnio przez kilka miesięcy brałam tabletki na wzmocnienie, ale odstawiłam je na początku cyklu. Liczę na pozytywny wpływ ciąży na wygląd i kondycję włosów, o którym słyszałam od kilku koleżanek i mojej fryzjerki;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe szczesciary :)
    Gratuluje serduszek <3
    Mi dzisiaj trochę lepiej, rano tylko raz miałam odruch wymiotny jak poczułam smażony boczek z cebula z wczoraj. Ale zjadłam płatki czekoladowe z zimnym mlekiem i powiem Wam, ze mi to pomaga. Już trzeci dzień pod rząd :)
    Włosy farbuje, ale teraz farba bez amoniaku :) Plecy mnie bolą okropnie, jak mam np 2klientki na paznokcie pod rząd. Ta przykurczona pozycja jest masakryczna :) w ogóle często mnie bolą plecy, nawet tak same z siebie.
    Brzuch pobolewa od czasu do czasu, czasem mocniej zakłuje coś tak na środku podbrzusza.
    Do tej pory miałam opory przed seksem, żyliśmy w celibacie odkad się dowiedzieliśmy :D Jakoś nie myslalam nawet o tym, mój tez nie naciskał bo widział jak paskudnie się czuje. Ale po zielonym świetle od gina postanowiliśmy spróbować tak delikatnie i powiem Wam, ze w ciąży jest jakoś dużo przyjemniej :D

Ja dzisiaj robie krokiety z mięska z rosołku i makaron pesto, mniam!
    A co do rybki takiej smażonej (bez ości oczywiście) to tez mam na nią ochotę od kilku dni, chyba w tygodniu będzie grana :D Siedzę na zwolnieniu to mogę teraz gotować :)

Ile Wam dziewczynki już przybyło na wadze? Mi +1 kg :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Cześć dziewczyny, czy można dołączyć? :) we wt zobaczyłam na teście bladą kreseczke, zrobiłam bete i była 35,47, powtorzyłam po 72 h i jest 203,30 :) na teście też już wyraźne dwie kreski. Termin wg OM na 24.05.2018 :) teraz tylko czekać na usg czy wszystko jest ok.
    Witaj ;) dopisałam do naszej listy :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie mam wagi ;)

Czyli nie ma sensu przywiązywać się do daty porodu, skoro tylko dwie przyznały się do porodu w terminie. Śmiałam się, że córka jak tatuś, punktualna do bólu (dosłownie).

Ja włosów nie muszę farbować ale też przetłuszczają mi się dramatycznie. Jakbym moczyła je w oleju. Już się poddałam i nie patrzę w lustro. Chociaż tyle, że prawie w ogóle nie wypadają. Ten tłuszcz je tak trzyma ;)

I apetyt mi odjechał gdzieś. Mogłabym nic nie jeść. Ta ciąża jest zupełnie inna. Zaskakuje coraz bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:50

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o dopisanie do listy na 26 maja:)

Katka., Monifah lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka dziękuję :) i mam nadzieję, że co najmniej do maja tu posiedzę :D swoja drogą ja też w niedalekiej przyszłości muszę w pracy powiedzieć przełożonej o ciąży. Pracuję na bloku operacyjnym i jest tam trochę szkodliwych warunków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 10:54

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva sex przyjemniejszy w ciazy bo wszystko jest mocno ukrwione na dole i stad takie odczucia :) ja o sexie pomazyc moge, wiec nawet nie mysle he he

Co do wlosow to ja w kazdej ciazy mam lsniace i szybko rosna i to jest najlepsze bo zapuszczam to sie ciesze ;) i wczoraj tez farbowalam wlosy bez amoniaku bo i tak od jakiegos dlugiego czasu tylko takie kupuje.

Dzisiaj wstalam bez mdlosci i zrobilam sobie na sniadanie tosty. Ach chcialabym moc pojesc w weekend ;)

Za oknem piekne slonce to chociaz lezac popatrze przez otwarte okno i dotlenie sie :)

Witam nowe ciezarowki :)

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi +3 kg :) nie wiem skąd ...
    Jestem na diecie dla cukrzyków i to takiej mega mega, wszystko wazę i sprawdzam. Ale chociaż cukier jest w miarę spoko :)

chyba po prostu woda mi się w organizmie zatrzymuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 12:46

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbata z pokrzywy na wodę w organizmie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    herbata z pokrzywy na wodę w organizmie
    Spróbuje, ale nie wiem czy wypije :)
    Zielona to jeszcze przejdzie :)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witam nowe majowe mamy! Coraz więcej nas!

Ja dziś noc średnia, kilka pobudek, ale to żadna nowość dla mnie, od 5 lat przespane noce mogę policzyć na palcach obu rąk :-D tyle że do niedawna to były tylko pobudki dzieci a teraz doszły pobudki na siku i nocna bezsenność(np. Wzbudza mnie płacz syna o 4 i do rana nie mogę zasnąć).

Jeśli chodzi o wagę to moja stoi w miejscu ale nie będę ukrywała że pilnuje się.

Spokojnego weekendu!

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Spróbuje, ale nie wiem czy wypije :)
    Zielona to jeszcze przejdzie :)

piłam na raz chłodniejszą wiecorem, nie pijam herbat, ale ta nie była taka zła
    czasem jej picie wiąze się z częstszym sikaniem, jednak u siebie nie zauważyłam tego czesciej (i tak w nocy wstawałam :) )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Antolinka Znajoma

Wysłany: 16 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Antolinka, chyba jesteśmy na tym samym etapie ciąży:)
    Ja zamierzam poinformować pracodawcę w przyszłym tygodniu. To dlatego, że mam stresującą pracę, poświęcam na nią dużo czasu, a w sezonie jesienno-zimowym miewam częsty kontakt z osobami chorymi. Myślę, że dość szybko będę musiała przejść na zwolnienie, chcę dać pracodawcy szansę na znalezienie kogoś na zastępstwo, co może potrwać.

No ja właśnie w szpitalu pracuje i się zastanawiam.. z pierwszym dzieckiem.szybko ma l4 byłam ale to dlatego ze krwawilam.. i bardzo źle.sie czułam.. hmm dobrze ze od środy zaczynam urlop to najwyżej po urlopie juz na l4 pojde :) no chyba ze Bede sie znakomicie czuć to sie zastanowie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj ;) dopisałam do naszej listy :)
    Czy ja również mogę prosić o dopisanie ? :) Witałam się na 90stronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 14:55

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas dziś krupniczek bo i mnie mdli nie wiem czy to z wrażenia, czy co? Bo to chyba by dobrze znaczyło.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3h stania w kuchni - plecy siadają. Oj bolą strasznie o.O Ale przynajmniej obiad zrobiony na co najmniej 3-4 dni :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva podziwiam za jedzenie przez 3 dni tego samego obiadu ;) mi nigdy w zyciu nie zdazylo sie jesc to samo na nastepny dzien. Bo zwyczajnie ani ja ani maz ani dzieci nie lubia tego samego na drugi dzien jesc a bylaby to znaczna wygoda ;)

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ