X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie chciałoby mi się stać codziennie przy garach :D Mój T. zatem musi jeść to co ma xD Ale nie narzeka.
    Ja jestem tak od małego nauczona, mama pracowała dużo, a trzeba było coś jeść, więc nagotowała na kilka dni i jak wróciła z pracy to przynajmniej mogła odpocząć :) Mój T. też jest do tego przyzwyczajony :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dwa dni mamy zwykle zupę. Teraz to i tak bez znaczenia, bo obiad z wczoraj tak mi śmierdzi, że aż mdli :/

Dzisiaj mamy zapowiadaną dyniową. Pyszna była, ale teraz mam mdłości i cała frajda z jedzenia się ulotniła.

Mówicie, że jeszcze miesiąc i będzie lepiej? Trzymam się tego kurczowo.

Dziwna sprawa z tym brakiem sił, rano jest super ale o tej godzinie co teraz, jestem totalnie wypruta.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja tak samo. Rano wstalam i radosc bo nie ma mdlosci a zjadlam obiad i teraz zdycham. Juz rumianek i mieta poszly w ruch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga +5kg ale serio mowiac ten tydzien nie jadlam a sie obzeralam ;) teraz wracam do pilnowania bo nie wiem jak pojdzie tak do maja haha.

I właśnie sie dowiedzialsm ska te moje przetluszczanie wlosow!!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zaczynam miec mega pryszcze na twarzy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja juz zaczynam miec mega pryszcze na twarzy

Ja też...paskudztwo. Masz na Nie jakiś sposób??

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekanie do końca 5 miesiąca :)
    narazie twarz, potem u mnie bywa tylko gorzej
    czasem podsuszałam woda utleniona, ale metody nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wadze ponad-3

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    A u mnie objawów w sumie nadal brak, ale odkąd wiem, że jest wszystko w porządku już mnie to cieszy, a nie stresuje :) Jedynie to piersi bardzo delikatnie mnie bolą, ale to też dopiero jak je dotknę ;)
    Co do wagi to jest jak zaklęta 53,3 kg od stycznia, no chyba, że polezę na moją ulubioną pizzę, no to wiadomo :P
    Włosy - są piękne przez pół godziny od mycia, potem wyglądają jakbym z rok ich nie myła :)
    Za to niestety dopadło mnie choróbsko, leże w łóżku od 2 dni - katar, kaszel i wszystko mnie boli. Na szczęście temperaturę mam w okolicach 37, wiec znaczy, że jeszcze będę żyć :)
    Też mam ochotę na zupę, zrobiłam pomidorową, bo ostatnio ciągle za mną chodzi :) I też staram się zawsze gotować na 2 dni... Dla mnie to mega wygoda, tym bardziej, że z czasem u mnie cienko :)

Współczuje wam kochane tych mdłości i innych strasznych rzeczy :( Ale podobno niedługo powinny minąć za co trzymam kciuki :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miętę i melisę na balkonie, zalewam ale jakoś nie pomaga. I wcale nie mam porannych mdłości tylko jakieś popołudniowo-wieczorne. Czuję się oszukana przez poradniki i poprzednie ciąże.

No nie mam siły, leżę w łóżku od dwóch godzin i wstaję tylko na siku. Ewentualnie rozglądam się po kuchni co by tu zjeść. W domu bałagan, w kuchni bałagan, ech...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twarzy to i mnie wysypało :/

Nastałam się w tej kuchni, obiad zrobiony ale przeszła mi ochota na jedzenie. Znaczy zjadłabym coś, ale jakoś czuje niepewny żołądek :( Zżarłam tylko ciasto biszkopt z budyniem i owocami zalanymi galaretka po które wysłałam mojego, teraz bym sie zaostrzyła ale jakoś tak nie mam ochoty :(

Mam nadzieje ze te rewolucje żołądkowe mina wraz z trzecim miesiącem :)

Siły to i ja nie mam i okropnie bolą mnie plecy...
    U mnie w mieszkaniu tez nienajlepszej z porządkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 19:32

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope nie przejmuj się, u mnie w kuchni jest taki sajgon, że po prostu tam nie wchodzę :) Jak nie widzę to mi jakoś lżej na sercu :)

Takie mnie wzięły przemyślenia :)
    Powiem Wam, że jak 10 lat temu byłam w ciąży to jakoś nie było tylu poradników, tylu informacji w internecie, żadnych takich kalendarzy... Byłam mniej doinformowana jak ta ciąża powinna przebiegać, w którym dniu jakiej wielkości pęcherzyk, kiedy zarodek itp itd. I szczerze to chyba było jakieś lepsze, bo tak to dziewczyny same się nakręcają, że tamta to już w tym samym dniu co ja usłyszała serduszko, a u mnie nie widać zarodka i już lament, że coś nie tak. Wiadomo, że lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć, ale to co się wyczyta w internetach trzeba podzielić przez 2 :) Zresztą sama się o tym przekonałam, bo jak zaczęłam czytać to już stwierdziłam u siebie miliony nieprawidłowości itp. Wzięłam na wstrzymanie i jest super :)

Sorry, że przynudzam :) Ale wole tu popisać, niż iść posprzątać w kuchni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 19:42

MamaDi lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię rozeznanie. Kiedy wybieracie się na L4? :)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty u lekarza czyli od początku ciąży

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hoope nie przejmuj się, u mnie w kuchni jest taki sajgon, że po prostu tam nie wchodzę :) Jak nie widzę to mi jakoś lżej na sercu :)

Takie mnie wzięły przemyślenia :)
    Powiem Wam, że jak 10 lat temu byłam w ciąży to jakoś nie było tylu poradników, tylu informacji w internecie, żadnych takich kalendarzy... Byłam mniej doinformowana jak ta ciąża powinna przebiegać, w którym dniu jakiej wielkości pęcherzyk, kiedy zarodek itp itd. I szczerze to chyba było jakieś lepsze, bo tak to dziewczyny same się nakręcają, że tamta to już w tym samym dniu co ja usłyszała serduszko, a u mnie nie widać zarodka i już lament, że coś nie tak. Wiadomo, że lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć, ale to co się wyczyta w internetach trzeba podzielić przez 2 :) Zresztą sama się o tym przekonałam, bo jak zaczęłam czytać to już stwierdziłam u siebie miliony nieprawidłowości itp. Wzięłam na wstrzymanie i jest super :)

Sorry, że przynudzam :) Ale wole tu popisać, niż iść posprzątać w kuchni :P

Dokładnie, o tym samym pisałam wczoraj:) ja tez jakiś większy spokój miałam w pierwszej ciąży przez mniejsze analizowanie. Warto być n bieżąco, ale wszystko z zdrowym rozsądkiem.

Ja planuje do końca listopada, jeśli wszystko będzie ok. Niestety, ale jesteśmy na razie z córeczka same w tygodniu, więc wszystko na mojej głowie, praca, żłobek, dom, lekarze itd. Ciężko będzie dopóki się nie uda mężowi z delegacji wrócić. Dobrze, że czasem w tygodniu uda mu się zjechać.

A w pracy zamierzam w środę powiedzieć, bo muszą kogoś na zastępstwo znaleźć

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zastępstwo jeszcze pracuje. Myślę pod koniec października powiedzieć w pracy...niech tylko wszystko bedzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety będę pracować do oporu - pracuję u siebie. :(

s1985 lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro macie syf w domu to mezowie nie moga tego ogarnac kiedy Wy odpoczywacie?

Ja nie mam problemu. Ja leze a w domu mam blysk bo maz o wszystko teraz dba kiedy ja nie moge :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boduszka wrote:
    Dziewczyny robię rozeznanie. Kiedy wybieracie się na L4? :)
    Ja narazie nie myślę o tym ale jak się uda ti 17-20 TC

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Ja poproszę o dopisanie do listy na 26 maja:)
    oki dopisałam :)

Paulettaa jesteś wpisana na 5.05 ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 21:19

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ