X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolinka wrote:
    Cola gratulacje.

Dziewczyny w nocy syn mnie obudził i przy okazji poszłam do wc. I... w śluzie była bardzo jasnoczerwona krew. Teraz już tego nie ma..
    W poprzedniej ciąży normalnie krwawiłam żywo czerwoną krwią a teraz tylko takie coś.. czy to mogło być zagnieżdżenie zarodka ? Czy jeżeli jaka kolwiek czerwona krew to coś groszego ? W razie "w" biore luteine właśnie przez to ze w poprzedniej ciąży krwawiłam. Ale jakaś jednak troszkę niespokojna jestem. :)

Na pewno nie jest to zagnieżdzenie jajeczka, ponieważ najpierw jest zagnieżdzenie jajeczka a po 48 godzinach dopiera zaczyna się wytwarzać HCG, a Tobie już beta wychodziła normalnie wcześniej, więc nie ma szans, żeby to było to.
    Może jakieś naczynko Ci pękło,a nie boli Cię nic? Już jest wszystko dobrze?

Antolinka lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sama ciążę ukrywałam, żeby właśnie móc w nocy pracowac
    awsze -na wszelki wypadek-miałam ze soba zaswiadczenie o ciązy
    nie ma co źle rokować, ale do 17 tc jej nie ukryjesz ;)
    U mnie lekarz nie daje szans tej ciąży że względu na źle wyglądający pęcherzyk,w piątek idę sprawdzić co się dzieje,

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    U mnie lekarz nie daje szans tej ciąży że względu na źle wyglądający pęcherzyk,w piątek idę sprawdzić co się dzieje,

a jak bedzie wszystko dobrze, to zdecydowanie omijaj pierwszego lekarza
    bądź dobrej mysli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cola gratuluję :)

Witam nową majóweczkę. 1 maja to i mój termin może być :)

Co do bałaganu, M sprząta, pomaga ale ile by nie zrobił, nie zrobi tak dobrze jak ja. Oczywiście nie mówię mu tego ale same wiecie, jak mężczyźni dostrzegają otoczenie. Nie tak skrupulatnie. Ale nauczyłam się nie patrzeć, nie widzieć, nie oceniać a doceniać ;)

S1986 masz wizytę dzień po mnie. Tylko, że ja jeszcze w ogóle nie byłam, nie mam pojęcia co zastanę. Mam nadzieję, że obie usłyszymy tylko dobre wieści, choć liczę się z każdą.

Antolinka luteina też powoduje plamienia. Dopochwowa.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Antolinka Znajoma

Wysłany: 17 września 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Na pewno nie jest to zagnieżdzenie jajeczka, ponieważ najpierw jest zagnieżdzenie jajeczka a po 48 godzinach dopiera zaczyna się wytwarzać HCG, a Tobie już beta wychodziła normalnie wcześniej, więc nie ma szans, żeby to było to.
    Może jakieś naczynko Ci pękło,a nie boli Cię nic? Już jest wszystko dobrze?
    A moze faktycznie jakieś naczynko :)
    Wszystko jest dobrze :) absolutnie nie panikuje ale zastanawia mnie to co mogło być powodem ;)

A może też tak jak Hoope mówi to moze przez luteine bo zamiast co 24 h to wzielam troche później bo zapomniałam a w pracy byłam. A też biorę dopochwową. W poniedzialek idę pp recepte na luteine to najwyzej poproszę o foustna albo o duphaston zeby tam juz nie grzebac na.dole za duzo :p

• Antolinka Znajoma

Wysłany: 17 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o pracy na nockach. W jakich zawodach pracujecie ? Ja też pracuje na nocki i właśnie się naf tym zastanawiam co dalej jak z urlopu wrócę :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolinka wrote:
    Dziewczyny piszecie o pracy na nockach. W jakich zawodach pracujecie ? Ja też pracuje na nocki i właśnie się naf tym zastanawiam co dalej jak z urlopu wrócę :)
    Firma produkująca meble;-)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracodawca musi zorganizowac pracę dla ciężarnej zgodnie z przepisami
    jeśli jest to niemozliwe, odsyła ją do domu za normalna pensję
    ale, wiecie, w praktyce tak pięknie nie jest
    u mnie dałoby sie po prostu pracować tylko w dzień i w moim przypadku zaharowałabym sie tylko dniówkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Dzień dobry :)

Cola gratuluję :)

Witam nową majóweczkę. 1 maja to i mój termin może być :)

Co do bałaganu, M sprząta, pomaga ale ile by nie zrobił, nie zrobi tak dobrze jak ja. Oczywiście nie mówię mu tego ale same wiecie, jak mężczyźni dostrzegają otoczenie. Nie tak skrupulatnie. Ale nauczyłam się nie patrzeć, nie widzieć, nie oceniać a doceniać ;)

S1986 masz wizytę dzień po mnie. Tylko, że ja jeszcze w ogóle nie byłam, nie mam pojęcia co zastanę. Mam nadzieję, że obie usłyszymy tylko dobre wieści, choć liczę się z każdą.

Antolinka luteina też powoduje plamienia. Dopochwowa.

Ja w piątek mam pierwszą wizytę, nastawiam się bardzo pozytywnie, ale muszę przyznać ze mam cykora. Jak człowiek jest zbyt bardzo świadomy to też nie dobrze

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boduszka wrote:
    Dziewczyny robię rozeznanie. Kiedy wybieracie się na L4? :)
    Ja jestem na l4 już od poniedziałku, po pierwsze dlatego, że pierwsza ciaze poronilam, więc muszę na siebie uważać, po drugie jestem tak słaba że nie mam siły na nic, po trzecie już złapałem przeziębienie- gardło, katar, zatoki, więc tym bardziej :) ale wcale tego nie żałuję, miejsce pracy się beze mnie nie zawali, a ja przynajmniej nie będę potem zalowala :)

• przyczajona Nowa

Wysłany: 17 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Jestem tutaj nowa. Nie sądziłam, że tak prędko napiszę w dziale "Ciąża". Jakiś miesiąc temu szukałam na stronie wsparcia, wskazówek. A 3 dni temu okazało się, że po ok. 6mscach intensywnych starań udało się. :) Trochę się boję co będzie dalej.
    Termin 27.05.2018.
    Pozdrawiam :)

Monifah, Katka. lubią tę wiadomość

bvebt5e.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka27 wrote:
    Ja jestem na l4 już od poniedziałku, po pierwsze dlatego, że pierwsza ciaze poronilam, więc muszę na siebie uważać, po drugie jestem tak słaba że nie mam siły na nic, po trzecie już złapałem przeziębienie- gardło, katar, zatoki, więc tym bardziej :) ale wcale tego nie żałuję, miejsce pracy się beze mnie nie zawali, a ja przynajmniej nie będę potem zalowala :)
    Ja też jestem po poronieniach

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny, nie wiem jak dajecie radę na etacie a tym bardziej na nockach. Mnie od 18 już nie ma. Robię się nieprzytomna i nieobecna. Pracuję w domu przy kompie głównie, muszę często robić przerwy, żeby się położyć, bo boli mnie brzuch i krzyż.
    Nie mogę powiedzieć, że rozkoszuję się ciążą, czuję się ogólnie źle, dlatego 8 czy aż 12 godzin w pracy ciągiem zmusiłoby mnie do L4 od razu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje jako instrumentariuszka na bloku operacyjnym, dlatego w pon/wt planuje powiedzieć mojej przełożonej o ciąży. Czuję się puki co dobrze, ale ze względu na rodzaj wykonywanej pracy sama mowiła, żeby dać jej znać od razu.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola gratulacje :) My się zaręczyliśmy miesiąc przed zajściem w ciąże, po 7 latach :D Wiec witam w gronie.

Witam nowe majoweczki :)

Ja jestem na zwolnieniu od czwartku :) Nie żałuje, bo tak się paskudnie czuje ze nie wysiedzialabym juz 9h w pracy z ciągłymi mdlosciami i porannymi wymiotami.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Magee Znajoma

Wysłany: 17 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem ty nowa i strasznie się cieszę, ze wreszcie mogę napisać w takim wątku;) pierwsza beta 145,1 po 48h 446,4 wiec chyba w normie;) według miesiączki termin na 22.05. Wizyta u lekarza dopiero 25.09 czy to nie za późno?

Katka. lubi tę wiadomość

M.
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magee to chyba idealnie jeśli czujesz się dobrze. Powinnaś już wtedy zobaczyc maleństwo i <3

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Antolinka Znajoma

Wysłany: 17 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Ja pracuje jako instrumentariuszka na bloku operacyjnym, dlatego w pon/wt planuje powiedzieć mojej przełożonej o ciąży. Czuję się puki co dobrze, ale ze względu na rodzaj wykonywanej pracy sama mowiła, żeby dać jej znać od razu.
    Jeeee chciałam być kiedyś instrumentariuszką albo anestezjologiczną albo pediatryczną i wybrałam to trzecie hihi
    Ja się cieszę ze jeszcze dwa dyzury przede mną i urlop mam :) wybiore cały urlop a potem pewnie na l4 pójdę ;)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to również gratuluję :) my po 6 latach :) Antolinka to taka zawodowa bratnia dusza dla mnie jesteś :) a jak Ci sie z dzieciaczkami pracuje? Ja sie bałam, że w pracy z dziećmi bym się rozsypała psychicznie... Choć to pewnie też by zależało od specyfiki oddziału.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj ogóle się nie czuje. non stop mnie mdli. zabrałam się dopiero koło 11 żeby przebrać grzyby które wczoraj dostałam od wujka. zrobiłam tylko część tyle co do zupy na obiad zaraz muszę się brać za resztę. i jeszcze smietankowca mam zamiar zrobić. galaretki już stygna. taka od wczoraj mam ochotę że masakra :)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ