X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dzień dobry :) pora wstawać i córkę ogarnąć :). Ja kupiłam sobie wczoraj koszulę do porodu :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e217e68cfdf8.jpg
    Napis mnie rozsmieszyl. Będę miała pidzama party na porodowce :P

Hehe, i to dla VIPów ta impreza :D :D

Na mojej do porodu jest napisane cos w stylu "jeśli mnie na prawdę kochasz to pozwól mi spać". W obliczu 24h porodu Tandy, ma to sens :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Dzien dobry ;)
    Ja noc mialam przyzwoita. Śniło mi sie cos z Feeva i jej porodem, ale nie pamietam szczegolow ;)

Wat? o.O

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2413ba4aef2.jpg

Moja koszula do porodu nie ma nic napisane. Jest szara. Jest Męża :D

Tak w ogóle to dopiero ogarnęłam, że mam jedną tylko koszulę do karmienia... Nie chcę wydawać kasy na kolejną, bo będę jej używać tylko w szpitalu. Co zamiast niej ewentualnie mogę spakować do szpitala? Chyba, że jedna mi wystarczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 09:07

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 38 tygodniu! Takze już donoszona ciąża.

U mnie jest całą noc padało ale teraz jest fajne powietrze a nie tak duszno jak wczoraj. Znów mnie zatwardzenie męczy. Czy można w ciąży lactuloze?

Feeva, Mała Matylda, D_basiula, malwka08, kattalinna, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, też mam jedną do karmienia... i nie będę korzystać z takich ubrań w domu, brrrrr...
    Moja mama obczaiła, że w kauflandzie są za 19,99 jakies rozpinane z góry, wiec podjadę dzisiaj. W pepco rozpinanych brak. Nie chce wydawac kasy na taką jednorazówkę, ale też nie chcę być ze 3 dni w szpitalu w jednej...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. U mnie trzymają niby 2 doby, ale różnie to bywa... Zawsze może się (nie daj Boże) okazać w trakcie, że będziemy musiały zostać dłużej i co wtedy? W jednej przez kilka dni? :/

Ale mi w brzuchu jeździ. Dziecko mi ogłuchnie.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - w pepco ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :D

Nikt nie rodzi, co za cisza... Hoope ma slaby internet, wiec czekamy na nasza mentorke i fiflaka XD

Ja z bolem dzisiaj sie obudzilam i jak powiedzialam na obchodzie, to akurat przestalo bolec i wzieli mnie na badania XD Czekam bo pilna cesarka wyszla i nie ma ordynatora, wiec na razie wstrzymali badania, ale mignal mi moj prowadzacy wiec dobrze.

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja mam zamiar wykorzystac tanktopy z guzikami ;)

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie rozpinane widzialam w textilu. Najpierw zamowilam z neta a pozniej znalazlam tanie w txm wlasnie.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie do karmienia. Jedna tania z txm a druga lepsiejsza kupowałam w kiabi. Zastanawiam się co zrobiłam z koszulami po córce bo były w dobrym stanie.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozstepy chyba ominely, ale jeszcze sie dokladnie nie ogladalam :p Za to linea negra mi zostala xd

Juz drugi raz zdarzylo mi sie zasnac z Kamilkiem przy cycku, dzisiaj nawet razem z chlopakiem w lozku, boje sie, ze go przygniote, ale nawet nie wiem kiedy zasnelam...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule do karmienia do szpitala, dobrze mieć na zmianę jakby podkład przeciekł albo coś.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 dni rano mam biegunkę kurczę ja całą ciążę chodziłam regularnie i nic się nie działo A teraz rano biegunka A po południu normalnie
    Chyba na oczyszczanie przed porodem za wcześnie nie?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, linea negra jeszcze pewnie będzie Ci towarzyszyć dłuższy czas :P Z tego co wiem, to długo się utrzymuje.

Saperek, może się przytrułaś czymś :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva hmm nie wydaje mi się nie bardzo bym miałam czym

Czy któraś z Was załatwiała uznanie ojcostwa przed porodem? Zastanawiam się czy nie załatwić tego teraz żeby po porodzie nie jeździć

Oliv lubi tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek, ja zalatwialam. Bylismy w czwartek i kazano nam przyjsc za tydzien, bo jakies akty urodzenia musieli pobrac, bo sie rzekomo system zmienil, ale nie wiem czy w kazdym miescie tak jest.
    Jak przyszlismy za tydzien, to generalnie wszystko trwalo okolo 20 minut :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja się wycwaniłam i kupiłam koszule na ramiączkach za kilka złotych. Tak samo z niej cycka łatwo wyjąć jak z tych fancy, z guziczkami, no i bez problemu znajdziesz w każdym lumpku, jeżeli nie masz. ;)

Fatalita, przykro mi..Dużo siły dla Was i zdrówka dla Córci. Oby w szpitalu wszystko ułożyło się po Twojej myśli. :*

Wowka, ja kiedyś ścięłam włosy do pół-tyłka i nigdy nie chciałam już do nich wrocić. Zmiany są dobre. W ogóle do ścinania włosów podchodzę bez emocji, miałam już chyba wszystkie długości, ale kłaków mam ogrom i rosną szybko. Jeżeli masz podobnie to tnij bez spiny. ;)

J.S. udanych badań!

Idę znowu prać, bo czekają na mnie te dwie nowe torby ciuchów z darów.. Klęska urodzaju z jednej strony, z drugiej ciuszki śliczne i do 18 miesiąca życia Małego chyba mu nic nie kupię. :D

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Saperek, ja zalatwialam. Bylismy w czwartek i kazano nam przyjsc za tydzien, bo jakies akty urodzenia musieli pobrac, bo sie rzekomo system zmienil, ale nie wiem czy w kazdym miescie tak jest.
    Jak przyszlismy za tydzien, to generalnie wszystko trwalo okolo 20 minut :)

O dziękuję A będziesz rodzic w tym samym mieście ? Bo podobno dziecko się rejestruje tam gdzie się rodzi i się zastanawiam czy jechać do mojego usc czy docelowego?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, chyba się jutro do lumpka wybiorę. I tak miałam iść szukać jakiś sukienek zwiewnych na lato :)

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sukience zwiewnej też możesz rodzić. :D Podobno taka moda teraz wchodzi, że do porodu kupuje się tiule i falbany, jak do ślubu i potem trzyma w szafie na wieki na pamiątkę. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ