Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jangwa_maua wrote:Dzień dobry
pora wstawać i córkę ogarnąć
. Ja kupiłam sobie wczoraj koszulę do porodu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e217e68cfdf8.jpg
Napis mnie rozsmieszyl. Będę miała pidzama party na porodowce
Hehe, i to dla VIPów ta impreza
Na mojej do porodu jest napisane cos w stylu "jeśli mnie na prawdę kochasz to pozwól mi spać". W obliczu 24h porodu Tandy, ma to sens -
Kwiatkowa24 wrote:Dzien dobry
Ja noc mialam przyzwoita. Śniło mi sie cos z Feeva i jej porodem, ale nie pamietam szczegolow
Wat?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2413ba4aef2.jpg
Moja koszula do porodu nie ma nic napisane. Jest szara. Jest Męża
Tak w ogóle to dopiero ogarnęłam, że mam jedną tylko koszulę do karmienia... Nie chcę wydawać kasy na kolejną, bo będę jej używać tylko w szpitalu. Co zamiast niej ewentualnie mogę spakować do szpitala? Chyba, że jedna mi wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 09:07
Hoope lubi tę wiadomość
-
A ja się witam w 38 tygodniu! Takze już donoszona ciąża.
U mnie jest całą noc padało ale teraz jest fajne powietrze a nie tak duszno jak wczoraj. Znów mnie zatwardzenie męczy. Czy można w ciąży lactuloze?Feeva, Mała Matylda, D_basiula, malwka08, kattalinna, Sela, Hoope lubią tę wiadomość
-
Feeva, też mam jedną do karmienia... i nie będę korzystać z takich ubrań w domu, brrrrr...
Moja mama obczaiła, że w kauflandzie są za 19,99 jakies rozpinane z góry, wiec podjadę dzisiaj. W pepco rozpinanych brak. Nie chce wydawac kasy na taką jednorazówkę, ale też nie chcę być ze 3 dni w szpitalu w jednej... -
No właśnie. U mnie trzymają niby 2 doby, ale różnie to bywa... Zawsze może się (nie daj Boże) okazać w trakcie, że będziemy musiały zostać dłużej i co wtedy? W jednej przez kilka dni?
Ale mi w brzuchu jeździ. Dziecko mi ogłuchnie. -
Czesc
Nikt nie rodzi, co za cisza... Hoope ma slaby internet, wiec czekamy na nasza mentorke i fiflaka
Ja z bolem dzisiaj sie obudzilam i jak powiedzialam na obchodzie, to akurat przestalo bolec i wzieli mnie na badaniaCzekam bo pilna cesarka wyszla i nie ma ordynatora, wiec na razie wstrzymali badania, ale mignal mi moj prowadzacy wiec dobrze.
Hoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie rozstepy chyba ominely, ale jeszcze sie dokladnie nie ogladalam :p Za to linea negra mi zostala xd
Juz drugi raz zdarzylo mi sie zasnac z Kamilkiem przy cycku, dzisiaj nawet razem z chlopakiem w lozku, boje sie, ze go przygniote, ale nawet nie wiem kiedy zasnelam... -
Saperek, ja zalatwialam. Bylismy w czwartek i kazano nam przyjsc za tydzien, bo jakies akty urodzenia musieli pobrac, bo sie rzekomo system zmienil, ale nie wiem czy w kazdym miescie tak jest.
Jak przyszlismy za tydzien, to generalnie wszystko trwalo okolo 20 minut -
Feeva, ja się wycwaniłam i kupiłam koszule na ramiączkach za kilka złotych. Tak samo z niej cycka łatwo wyjąć jak z tych fancy, z guziczkami, no i bez problemu znajdziesz w każdym lumpku, jeżeli nie masz.
Fatalita, przykro mi..Dużo siły dla Was i zdrówka dla Córci. Oby w szpitalu wszystko ułożyło się po Twojej myśli. :*
Wowka, ja kiedyś ścięłam włosy do pół-tyłka i nigdy nie chciałam już do nich wrocić. Zmiany są dobre. W ogóle do ścinania włosów podchodzę bez emocji, miałam już chyba wszystkie długości, ale kłaków mam ogrom i rosną szybko. Jeżeli masz podobnie to tnij bez spiny.
J.S. udanych badań!
Idę znowu prać, bo czekają na mnie te dwie nowe torby ciuchów z darów.. Klęska urodzaju z jednej strony, z drugiej ciuszki śliczne i do 18 miesiąca życia Małego chyba mu nic nie kupię.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Saperek, ja zalatwialam. Bylismy w czwartek i kazano nam przyjsc za tydzien, bo jakies akty urodzenia musieli pobrac, bo sie rzekomo system zmienil, ale nie wiem czy w kazdym miescie tak jest.
Jak przyszlismy za tydzien, to generalnie wszystko trwalo okolo 20 minut
O dziękuję A będziesz rodzic w tym samym mieście ? Bo podobno dziecko się rejestruje tam gdzie się rodzi i się zastanawiam czy jechać do mojego usc czy docelowego?