Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Może tak nie będę zignorowana
To my
Całe 112cm
2800G Patryczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 13:36
Feeva, Asix, D_basiula, Nynka, efwka83, Fermina, malwka08, Kropka88, kattalinna, Mała Matylda, amygdala, Saperek, Cola87, Kira91, Katy, Mycha666, Wowka, Patk, J.S, Sela, pawojoszka, pumka1990, Hoope, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:
akurat jestem
Czy Ty mierzysz lub mierzyłas cukier między 2 a 4 w nocy? Na teraz dostałam nakaz przy okazji insuliny, żeby dobrać dawkę. I szlag mnie trafia... Zaczynałam o dawki 6j., teraz było 10, a cukier o 3 z 96 spadł na 95... Rano koło 8 spada bardziej, przed insuliną był ok. 98, dziś 83. Czyli tu jest ok, zwiększanie dawki widzę, że od razu obniża poziom cukru na czczo. Ale ten nocny to jakaś zmora. Od razu 20 strzelić żeby był poniżej 90?
Ps. Cudowny brzuchkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
kattalinna
nie miałam nakazu mierzyć nocnej glikemii
sama dla siebie robiłam to wyrywkowo na poczatku-czy nie mam spadków cukru czyli poniżej 70, tego bałam sie przy insulinie, czy w ogóle cukrzycy
w tej ciązy już daaawno nie badałam w nocy, ponieważ u mnie jest jedna zasada-jaki cukier w nocy (między 2 a 4) taki rano
i tu nie chodzi żeby w nocy mieć jak rano, bierzesz insuline dla prawidłowych cukrów rano-na te patrz(na czczo to 8-12h nieprzerwanego snu)
jeden wynik o niczym nie świadczy, po trzech dniach mogłam stwierdzić, że dana dawka insuliny jest trafiona
np raz spadł, a następnego dnia znów rosło zmieniałam dawki o 1j co 2-3 dni -
Nynka wrote:Dzień dobry wszystkim
Ponuro w tej stolicy
Ja dalej nudy w szpitalu, chociaż dziecię dba o atrakcję, od soboty coś na ktg psuje i codziennie spędzam dwie godziny na trakcie, w stresie. Więc biorę się za przyspieszanie akcji może się coś zacznie dziać. Wszystkie sposoby chetnie przyjmębo schody to za mało
Dużo sexów - ale w szpitalu o to ciężko chyba
Często napotykam się na wzmianki o oleju rycynowym (trzeba wypić kieliszek i to ma niby sprowokować skurcze), ale sama w pierwszej ciąży się nie odważyłam.Matylda
-
Przecież wiadomo, że przy cukrzycy nie ma szans na 8-12 godzin
chociaż w sumie... da się zrobić
Nie wiem już co robić, czy zwiększać dalej czy olać, lekarka kazała sprawdzać tylko do ustawienia ilości, no ale kazała i ma być poniżej 90... Poprzedni lekarz nic nie wspomniał nawet o nocnym, ale pewnie dlatego, że insulina nie była włączana.
Może powinnam do babeczki napisać...? Wizyta za tydzień -
kattalinna
moja nic nie mówiła ile w nocy
ona nie kazała mierzyć w nocy
ja się bardziej bałam nocnego (a więc niekontrolowanego) spadku, a on by tez świadczył o odbiciu cukru rano (wzrosćie)
ja w jedzeniu tzn między ostatnim żarłem a pierwszą kawą 11-12h przerwy
i jak w ten sposób odpusciłam, insuline odstawiłam :d dzis na czczo 78
no i ja miałam zawsze mówione, pisane do dzienniczka-zwiększać dawke jesli cukier na czczo kilka dni powyżej 90 (ale takie bardziej 95 niz 91)
i w tej cizy nie złapałam w nocy mniej niz 90Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 14:44
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,czy mi sie wydaje czy mi wyobraznia zaczyna platac figle...?
Opadl?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ec1ce2d457.jpg
Edit:
Nie mam niestety zadnej fotki w samym staniku dla porownania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/461afd440306.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 15:00
Feeva, kamciaelcia, kattalinna, Kropka88, Mała Matylda, Sela, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość