X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Asix Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope synuś śliczny i ta czuprynka extra!

Mój synek już chyba od 15 minut ma czkawkę i cały brzuch mi drga.

Za 2 strony któraś się deklarowała , że będzie rodzić ;D
    W takim tempie to może być nawet dziś ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 19:54

Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaka czuprynka :D moj siostrzeniec trlez mial taka,a potem sie wytarly te wloski i jest blondynem ;D

Wiecie co, stwierdzilam ze moj Maz mnie "jednak" kocha. Mamy do kfc daleeeko. Jakis czas temu leciala reklama kubelka z frytkami. Zapamietal ze mi slinka pociekla :D dzis mi przywiozl :D nie pamietam kiedy sie tak z czegos cieszylam :D

Hoope, kattalinna, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja na stronie 965 :)

Dobra dziewczyny, Hoope wróciła, dała zielone światło, rodzimy! Która chętna? :D

Fermina randka? Wow. Ja się nie mogę doprosic mojego od x czasu żeby mnie zabrał GDZIEKOLWIEK.

Kira zazdro :D

Tak sobie siedzę i się zastanawiam kiedy to moje dziecko zażyczy sobie ujrzeć świat poza brzuchem... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:04

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina lubię Was straszyć :P Zapomniałam dodać, że do tych trzydniowych bóli dorzuciłam nadaktywność fizyczną i konkretny seksik :P

Kamcia starsza pyta dlaczego takie małe, mówi TO, pyta czy wcześniak, dlaczego tak dziwnie skrzeczy, lekko się brzydzi ale ona od urodzenia jest durnowata.

Siedmiolatka za to cudowna, wymarzona starsza siostra. Pomaga, podaje, pilnuje, kocha i to widać. Równocześnie stara się bardziej niż zwykle, wyraźnie boi się, że spadnie w hierarchii (instynktownie raczej), stara się mi przypodobać albo odwrotnie, złości na mnie albo się obraża. Po dziecięcemu próbuje się odnaleźć. Jestem dobrej myśli. Zmiany są nieuniknione ale nie będą tak gwałtowne jak się podświadomie obawia.

Pawojoszka piękny brzuszek, całkiem mały.

Jeszcze raz całość bo mam chwilę. Przez 6,5 godziny akcja porodowa nie postępowała. Skurcze nieregularne, słabe, nie pisały się na ktg. Szyjka twarda, niepodatna, rozwarcie na 3 cm po tylu godzinach, bardzo mała ilość wód płodowych (mierzona), trzeci poród (dwa poprzednie porody 6,45h i 4,15h). W wywiadzie wielowodzie idiopatyczne, w wypisie PROM. Serio się bałam. Nic nie szło jak zwykle ani jak powinno. No i to dziecko, owinięte pępowiną wokół szyjki i głowa rodząca się z rączką. Wyobraźcie sobie to wszystko dwa tygodnie później z dzieciątkiem pół kilograma większym...

Siłę skurczów na oksytocynie czuję do teraz np. w kręgosłupie ale obrazując wyglądało to tak, skurcz - rozwarcie na 7, kolejny skurcz - rozwarcie na 10, następny skurcz i parte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:21

Feeva, Kropka88, Mała Matylda, kamciaelcia, Sela, J.S, Katy, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, powalił mnie tekst o starszej XD XD XD

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    czyli wzystko adekwatnie do wieku :)
    starsza jeszcze pewnie bedzie sie wstydzić chodzić z wózkiem (żeby nie mysleli że to jej) a młodsza zacznie histerie :) ale w końcu jest happy end

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie moge z tekstu o starszej XD

Dzisiaj dyzur ma okropny lekarz, a wlasciwie lekarka. Nogi zaciskam i narka! :O Juz wymyslala, ze moze by mnie zbadala, a to jest taka knypaska mala i jej badanie polega na bolesnym wciskaniu lapy, bo ma takie krotkie rece i palce, bosz nie dam sie w zyciu zbadac tej czarownicy. Wszyscy z mojej sali maja dzis zakaz rodzenia jak ta czarownica ma dyzur.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:18

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Hoope gratuluje jeszcze raz fajny tan twój kudłaty facet . Bartuś mi też się podoba nawet ostatnio chciałam ale zostałam przegłosowana. Mówiłam że w niedzielę rodzą się leniuszki ,pozatym chłopcy są zazwyczaj spokojniejsi . Co do postępu porodu to chyba trochę się pospieszyli od 11 tej do 16 tej jest tylko pięć godzin ,u mojej bratowej czekali na skórcze całą dobę zanim zaczęli działać a poród był bez komplikacji . Ja tam jestem taka zestrachana że będę brać wszystko co się da ,szkoda że u nas zzo nie robią. Mówią że się szybko zapomina o bólu ,ja niestety mam dobrą pamięć choć jakichś strasznie traumatycznych tych porodów nie miałam
    Podważam teorię niedzielnych dzieci ;P Mój synek jest totalnym przeciwieństwem,od samego początku

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratyluje Hoope :)
    Mała mi wczoraj zrobiła psikusa i obróciła się głową w dól, a ja teraz panikuje, miała byc cesarka, a chcą, zebym probowała naturalnie (poprzednia cesarka nie jest podobno wskazaniem do kolejnej..) Boję się jak cholera, nie wiem, co to skurcze, nie wiem, co robic i kiedy przy naturalnym. Ja nie chce jednak rodzić :P

Patk, Hoope lubią tę wiadomość

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiia chyba trochę na to za późno XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Kasiia chyba trochę na to za późno XD
    chyba na pewno :D :P

w4sqs65g69pjktvh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiia, większość z nas nie ma pojęcia co się robi w trakcie porodu i co to te skurcze, Ty przynajmniej umiesz obsłużyć noworodka ;-)

D_basiula, Nynka, Feeva, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis maz zabral na pizze, wlasnie wrocilismy i leze bo ruszyc sie nie moge, brzuch juz mam wielorybi :-p
    Hoope slodziaczek.
    Chyba i ja powoli zaczynam myslec ze chcialabym byc juz po wszystkim choc dopiero 35tydz. Ola musi jeszcze poczekac co najmniej 3,4 tygodnie na wyjscie!

Hoope lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to dziś dzień dobroci dla zwierząt, że ci Mężowie Wasi tacy dobrzy? XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:01

Kira91, D_basiula, Katy, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva: chyba Tak, chyba dzis swiatowy dzien słoniątek, wielorybków, prosiaczkow itp haha ;D

Feeva, D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Wowka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być dzień dobroci dla wielorybów, co prawda mój mnie nigdzie nie zabrał, ale wiesza okap w kuchni i montuje szybę od prysznica- ze dwa tygodnie o to marudzilam ;)

kattalinna, Fermina, Kira91 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ten poród to ci przypadkiem na wzrok nie zaszkodził ? Toż to 35 tydzień a wyglądam jak wieloryb .

Ola_ola od każdej reguły są wyjątki może tobie się taki wyjątek trafił.

Kasiia ja bym nie panikowała raczej po cesarce nie kazą rodzić sn zwłaszcza jak różnica wieku między dziećmi nie jest zbyt duża . Myślę że jednak zostaną przy CC.

cf409fc7e7.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiia z tego co wiem to jeżeli wcześniejszy poród był cc to rodząca ma wybór czy chce próbować rodzić naturalnie czy wybiera cc. W przypadku porodu sn podpisuje się jakiś papierek żeby wszystko w dokumentach grało

dxomanliinbxhu6i.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope masz slicznego synka :) faktycznie myśliciel.
    Z tym fiflakiem Filipem to myslalam ze "skrot". Kolezanka ma Filipa -> fiflaka :D

Kamciaelcia moj syn pierwszy tez ruchow nie okazywal, a obecny to normalnie szogun... z kazdej strony nawala :D

Ja sie czuje w miare dobrze, ale plecy mocno dokuczaja.. ach i nastroj...
    Poplakuje sobie bez powodu wkurzajac meza. Tak jakos wewnetrznie cos mi doskwiera. Czegoś brakuje... ech.. smety,smety, smety... bleeeh

Hoope lubi tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nasza Hoope ma moc! Pozwoliła rodzić i co? Księżna Kate w szpitalu ;-)

Od wczoraj nieśmiało stwierdzam, że jednak mój brzuch też idzie w dół. Przed chwilą zauważyłam, że stopy młodej, czy czym tam ona mnie dźga nie są już pod samymi cyckami a sporo niżej!

Kropka88, malwka08, Katy, Mała Matylda, Sela, Fermina, Kira91, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ