Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope synuś śliczny i ta czuprynka extra!
Mój synek już chyba od 15 minut ma czkawkę i cały brzuch mi drga.
Za 2 strony któraś się deklarowała , że będzie rodzić
W takim tempie to może być nawet dziś ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 19:54
Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość
-
No jaka czuprynka
moj siostrzeniec trlez mial taka,a potem sie wytarly te wloski i jest blondynem
Wiecie co, stwierdzilam ze moj Maz mnie "jednak" kocha. Mamy do kfc daleeeko. Jakis czas temu leciala reklama kubelka z frytkami. Zapamietal ze mi slinka pociekladzis mi przywiozl
nie pamietam kiedy sie tak z czegos cieszylam
Hoope, kattalinna, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość
-
Aktualizacja na stronie 965
Dobra dziewczyny, Hoope wróciła, dała zielone światło, rodzimy! Która chętna?
Fermina randka? Wow. Ja się nie mogę doprosic mojego od x czasu żeby mnie zabrał GDZIEKOLWIEK.
Kira zazdro
Tak sobie siedzę i się zastanawiam kiedy to moje dziecko zażyczy sobie ujrzeć świat poza brzuchem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:04
Hoope lubi tę wiadomość
-
Fermina lubię Was straszyć
Zapomniałam dodać, że do tych trzydniowych bóli dorzuciłam nadaktywność fizyczną i konkretny seksik
Kamcia starsza pyta dlaczego takie małe, mówi TO, pyta czy wcześniak, dlaczego tak dziwnie skrzeczy, lekko się brzydzi ale ona od urodzenia jest durnowata.
Siedmiolatka za to cudowna, wymarzona starsza siostra. Pomaga, podaje, pilnuje, kocha i to widać. Równocześnie stara się bardziej niż zwykle, wyraźnie boi się, że spadnie w hierarchii (instynktownie raczej), stara się mi przypodobać albo odwrotnie, złości na mnie albo się obraża. Po dziecięcemu próbuje się odnaleźć. Jestem dobrej myśli. Zmiany są nieuniknione ale nie będą tak gwałtowne jak się podświadomie obawia.
Pawojoszka piękny brzuszek, całkiem mały.
Jeszcze raz całość bo mam chwilę. Przez 6,5 godziny akcja porodowa nie postępowała. Skurcze nieregularne, słabe, nie pisały się na ktg. Szyjka twarda, niepodatna, rozwarcie na 3 cm po tylu godzinach, bardzo mała ilość wód płodowych (mierzona), trzeci poród (dwa poprzednie porody 6,45h i 4,15h). W wywiadzie wielowodzie idiopatyczne, w wypisie PROM. Serio się bałam. Nic nie szło jak zwykle ani jak powinno. No i to dziecko, owinięte pępowiną wokół szyjki i głowa rodząca się z rączką. Wyobraźcie sobie to wszystko dwa tygodnie później z dzieciątkiem pół kilograma większym...
Siłę skurczów na oksytocynie czuję do teraz np. w kręgosłupie ale obrazując wyglądało to tak, skurcz - rozwarcie na 7, kolejny skurcz - rozwarcie na 10, następny skurcz i parte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:21
Feeva, Kropka88, Mała Matylda, kamciaelcia, Sela, J.S, Katy, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, nie moge z tekstu o starszej
Dzisiaj dyzur ma okropny lekarz, a wlasciwie lekarka. Nogi zaciskam i narka!Juz wymyslala, ze moze by mnie zbadala, a to jest taka knypaska mala i jej badanie polega na bolesnym wciskaniu lapy, bo ma takie krotkie rece i palce, bosz nie dam sie w zyciu zbadac tej czarownicy. Wszyscy z mojej sali maja dzis zakaz rodzenia jak ta czarownica ma dyzur.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 20:18
Hoope lubi tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Hoope gratuluje jeszcze raz fajny tan twój kudłaty facet . Bartuś mi też się podoba nawet ostatnio chciałam ale zostałam przegłosowana. Mówiłam że w niedzielę rodzą się leniuszki ,pozatym chłopcy są zazwyczaj spokojniejsi . Co do postępu porodu to chyba trochę się pospieszyli od 11 tej do 16 tej jest tylko pięć godzin ,u mojej bratowej czekali na skórcze całą dobę zanim zaczęli działać a poród był bez komplikacji . Ja tam jestem taka zestrachana że będę brać wszystko co się da ,szkoda że u nas zzo nie robią. Mówią że się szybko zapomina o bólu ,ja niestety mam dobrą pamięć choć jakichś strasznie traumatycznych tych porodów nie miałam
-
Gratyluje Hoope
Mała mi wczoraj zrobiła psikusa i obróciła się głową w dól, a ja teraz panikuje, miała byc cesarka, a chcą, zebym probowała naturalnie (poprzednia cesarka nie jest podobno wskazaniem do kolejnej..) Boję się jak cholera, nie wiem, co to skurcze, nie wiem, co robic i kiedy przy naturalnym. Ja nie chce jednak rodzićPatk, Hoope lubią tę wiadomość
-
Mnie dzis maz zabral na pizze, wlasnie wrocilismy i leze bo ruszyc sie nie moge, brzuch juz mam wielorybi :-p
Hoope slodziaczek.
Chyba i ja powoli zaczynam myslec ze chcialabym byc juz po wszystkim choc dopiero 35tydz. Ola musi jeszcze poczekac co najmniej 3,4 tygodnie na wyjscie!Hoope lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Hoope ten poród to ci przypadkiem na wzrok nie zaszkodził ? Toż to 35 tydzień a wyglądam jak wieloryb .
Ola_ola od każdej reguły są wyjątki może tobie się taki wyjątek trafił.
Kasiia ja bym nie panikowała raczej po cesarce nie kazą rodzić sn zwłaszcza jak różnica wieku między dziećmi nie jest zbyt duża . Myślę że jednak zostaną przy CC. -
Hoope masz slicznego synka
faktycznie myśliciel.
Z tym fiflakiem Filipem to myslalam ze "skrot". Kolezanka ma Filipa -> fiflaka
Kamciaelcia moj syn pierwszy tez ruchow nie okazywal, a obecny to normalnie szogun... z kazdej strony nawala
Ja sie czuje w miare dobrze, ale plecy mocno dokuczaja.. ach i nastroj...
Poplakuje sobie bez powodu wkurzajac meza. Tak jakos wewnetrznie cos mi doskwiera. Czegoś brakuje... ech.. smety,smety, smety... bleeeh
Hoope lubi tę wiadomość
Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Ale nasza Hoope ma moc! Pozwoliła rodzić i co? Księżna Kate w szpitalu
Od wczoraj nieśmiało stwierdzam, że jednak mój brzuch też idzie w dół. Przed chwilą zauważyłam, że stopy młodej, czy czym tam ona mnie dźga nie są już pod samymi cyckami a sporo niżej!Kropka88, malwka08, Katy, Mała Matylda, Sela, Fermina, Kira91, Hoope lubią tę wiadomość