Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhhh, angielska królewienka, już ogarniam XD Sorki, ale jakoś tak nie skojarzyłam, bo szczerze to mnie oni nie obchodzą za bardzo XD Myślałam, że któraś z forum, ale za cholerę nie mogłam skojarzyć nicku :D

Ja dziś wizytuję w szpitalu na 15, nie mogę się doczekać :)

Pierwsza partia otrzymanych ciuszków się pierze, zaraz wstawiam kolejną. A jutro przyjdzie ostatnie zamówienie i znowu pranie. Kiedy ja to poprasuję?

kamciaelcia ja też ostatnio mam taki wybiór, jeśli chodzi o znalezienie odpowiedniego ubrania :D To za krótkie, brzuch na wierzchu, to za bardzo uciska, to nie pasuje. Dramat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:36

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ze skurczami walczymy, bo ida z krzyza i podbrzusza, a na ktg tylko pojedyncze. Lekarz mnie juz badal poza kolejka i mowi ze na razie nic sie nie zmienia, ale jak bole nie ustapia, to zobaczymy. Moje wyjscie chyba poszlo sie... ehkem, a bol okropny jest :(
    Modle sie zeby nic sie nie zaczelo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:36

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S upartego masz tego synka, strasznie się na ten świat pcha, jakby było tu lepiej... A gdzie mu będzie lepiej niż w brzuszku :) Trzymam kciuki, żeby ustąpiło.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OSTATNIA wizyta u diabetologa zaliczona :)
    Tym razem usłyszałam że mam trzymać dietę po ciąży bo mi służy ;)

Wowka, Kropka88, Feeva, kattalinna, Hoope, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Mały po prostu już nie chce wracać do domu w brzuszku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,

Feeva, kciuki :)

Igorku, to że Hoope wróciła wcale nie oznacza że kolejnego dnia trzeba się pchać na świat :D JS, dadzą Ci kroplówkę z gumijagód?

Kamcia, łatwo diabetologowi mówić :D cieszę się, że masz już ostatnią wizytę za sobą ;)

Ja dzisiaj jadę na ktg do szpitala i wybrać meble do salonu, których nie mam :) ładna pogoda, wiec cieszę się na wyjazd. Oby tylko mi sił starczyło :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, najważniejsze, że misja zakończona :D
    Ale to prawda, ubrać się teraz to jakiś kosmos. Nie dość, że ubieranie samo w sobie jest skomplikowane, to jeszcze nic nie pasuje :D albo niewygodne :D

J.S. trzymaj się tam, kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)
    Feeva kciuki za wizytę :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja popołudniu jadę z córka do Warszawy do czd (140km), wracamy jutro. Dzis bezsenna noc od 3, bo śniło mi sie, ze zaczęłam rodzic wyjeżdżając z Warszawy... ;-) także tak, jak cos to do którego szpitala pędzić

w4sqs65g69pjktvh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva kciuki za wizytę :)
    JS weź Ty tego swojego syna przywolaj do porządku gdzie on się tu już pcha. Trzymam kciuki, żeby się wyciszyło :)
    Ja juz mam wszystko za ciasne, za krótkie, nawet klapki :/ a lekarz na obchodzie pocieszył, po porodzie będzie gorzej :D juhu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klubik dziecięcy
    16 miejsc
    Zapisałam się jako 26. :D
    Nie jestem przekonana, ale moj syn wymaga socjalizacji :D
    Prosimy o kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiejszej nocy miałam straszne bóle. Z boku na bok to mąż musiał mi pomóc się przekręcić bo tak mnie krocze bolało że masakra jakas. Na siku to musiałam z 5 minut się przygotowywać żeby wstać. Jeszcze do tego w nocy miałam strasznie twardy brzuch. Nie bolał ale był mega twardy. Teraz już jest taki jak był.

Oliv lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S trzymajcie sie! ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu z dnia na dzien kilogram do przodu. Ledwo chodze,pachwiny bola, o dloniach I stopach nie wspominajac :/ marudze. :/

;);) ;) ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, ja już nie wchodzę na wagę... XD
    Tyle mi się wody zatrzymało, że co wstanę z łóżka rano, chwilę pochodzę i stopy serdelki :/ Wczoraj wieczorem mnie już tak bolały, że myślałam, że je odgryzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:45

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też stopy i dłonie strasznie puchną także wchodzenie na wagę jest ryzykowne dla zdrowia psychicznego

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie wszystko pasuje, a nawet za duże pewne rzeczy. Ale ubieranie to była gimnastyka :) jednak mój trud zostal doceniony bo pani pielęgniarka od razu zauwaxyla że inaczej jestem ubrana :) no i droga z samochodu do klatki schodowej-już wszyscy sąsiedzi widzieli brzuszek :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia na tym etapie ciężko nie zauważyć :D
    Chociaż kto nie chce zobaczyć, to nie widzi XD np w kolejce, albo komunikacji miejskiej :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Trzymajcie się!
    Hoope może Ty przywołasz maleństwo J.S. Do porządku? :)

Jeju jaka dziś piękna pogoda :-D
    A mnie len złapał. Jak gin kazała się oszczędzać to mnie kur€~¢™£ca w domu brała że nie mogę łazic. Teraz kazała spacerować żeby szyjke stymulować i co? Nie chce mi się heh
    I weź tu człowieku dojdz do ładu z innymi jak z samym sobą ciężko :-D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, księżna a nie królewna :-P różnica jest ogromna ;-)

Forum robi się coraz bardziej marudząco geriatryczne, ale ciąża to nie choroba ;-)

Kasiia, do najbliższego szpitala najlepiej :-) nawet niedaleko czd jest jakiś.

Kamcia, to masz z głowy trochę. Ja w przyszłym tygodniu odhaczę maraton i też już może nie będę musiała wracać.

Ja z ubraniem nie mam jakiś większych problemów. Mam podstawowy zestaw i miksuję, kilka innych rzeczy dobrych, ale nie sprawdzonych jakoś mi się nie chce. Rajstopy ciążowe cienkie chyba zostaną nieotwarte ;-)

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, polecam otworzyć cienkie rajstopy chociażby po to, aby się pośmiać. Góra wygląda jak gacie Brigett Jones. Przynajmniej te moje tak się prezentują ;)

Hoope, Twój synek jest śliczny i taki dorosły na buzi. Nie mogę się na niego napatrzeć <3

J.S., a jak tam maluszek z wagą? Zaczął przybierać?

Nie miałam wcześniej głowy zapytać, ale w poniedziałek z tego stresu wylałam sobie jeszcze wrzątek na brzuch. Lekarze to widzieli, nic małej nie zaszkodziło, ale nie zapytałam czym to mogę smarować, żeby nie było takiej brzydkiej blizny :/ macie może jakieś propozycje?

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ