X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhhh, angielska królewienka, już ogarniam XD Sorki, ale jakoś tak nie skojarzyłam, bo szczerze to mnie oni nie obchodzą za bardzo XD Myślałam, że któraś z forum, ale za cholerę nie mogłam skojarzyć nicku :D

Ja dziś wizytuję w szpitalu na 15, nie mogę się doczekać :)

Pierwsza partia otrzymanych ciuszków się pierze, zaraz wstawiam kolejną. A jutro przyjdzie ostatnie zamówienie i znowu pranie. Kiedy ja to poprasuję?

kamciaelcia ja też ostatnio mam taki wybiór, jeśli chodzi o znalezienie odpowiedniego ubrania :D To za krótkie, brzuch na wierzchu, to za bardzo uciska, to nie pasuje. Dramat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:36

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ze skurczami walczymy, bo ida z krzyza i podbrzusza, a na ktg tylko pojedyncze. Lekarz mnie juz badal poza kolejka i mowi ze na razie nic sie nie zmienia, ale jak bole nie ustapia, to zobaczymy. Moje wyjscie chyba poszlo sie... ehkem, a bol okropny jest :(
    Modle sie zeby nic sie nie zaczelo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:36

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S upartego masz tego synka, strasznie się na ten świat pcha, jakby było tu lepiej... A gdzie mu będzie lepiej niż w brzuszku :) Trzymam kciuki, żeby ustąpiło.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OSTATNIA wizyta u diabetologa zaliczona :)
    Tym razem usłyszałam że mam trzymać dietę po ciąży bo mi służy ;)

Wowka, Kropka88, Feeva, kattalinna, Hoope, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Mały po prostu już nie chce wracać do domu w brzuszku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,

Feeva, kciuki :)

Igorku, to że Hoope wróciła wcale nie oznacza że kolejnego dnia trzeba się pchać na świat :D JS, dadzą Ci kroplówkę z gumijagód?

Kamcia, łatwo diabetologowi mówić :D cieszę się, że masz już ostatnią wizytę za sobą ;)

Ja dzisiaj jadę na ktg do szpitala i wybrać meble do salonu, których nie mam :) ładna pogoda, wiec cieszę się na wyjazd. Oby tylko mi sił starczyło :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, najważniejsze, że misja zakończona :D
    Ale to prawda, ubrać się teraz to jakiś kosmos. Nie dość, że ubieranie samo w sobie jest skomplikowane, to jeszcze nic nie pasuje :D albo niewygodne :D

J.S. trzymaj się tam, kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)
    Feeva kciuki za wizytę :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja popołudniu jadę z córka do Warszawy do czd (140km), wracamy jutro. Dzis bezsenna noc od 3, bo śniło mi sie, ze zaczęłam rodzic wyjeżdżając z Warszawy... ;-) także tak, jak cos to do którego szpitala pędzić

w4sqs65g69pjktvh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva kciuki za wizytę :)
    JS weź Ty tego swojego syna przywolaj do porządku gdzie on się tu już pcha. Trzymam kciuki, żeby się wyciszyło :)
    Ja juz mam wszystko za ciasne, za krótkie, nawet klapki :/ a lekarz na obchodzie pocieszył, po porodzie będzie gorzej :D juhu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klubik dziecięcy
    16 miejsc
    Zapisałam się jako 26. :D
    Nie jestem przekonana, ale moj syn wymaga socjalizacji :D
    Prosimy o kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiejszej nocy miałam straszne bóle. Z boku na bok to mąż musiał mi pomóc się przekręcić bo tak mnie krocze bolało że masakra jakas. Na siku to musiałam z 5 minut się przygotowywać żeby wstać. Jeszcze do tego w nocy miałam strasznie twardy brzuch. Nie bolał ale był mega twardy. Teraz już jest taki jak był.

Oliv lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S trzymajcie sie! ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu z dnia na dzien kilogram do przodu. Ledwo chodze,pachwiny bola, o dloniach I stopach nie wspominajac :/ marudze. :/

;);) ;) ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, ja już nie wchodzę na wagę... XD
    Tyle mi się wody zatrzymało, że co wstanę z łóżka rano, chwilę pochodzę i stopy serdelki :/ Wczoraj wieczorem mnie już tak bolały, że myślałam, że je odgryzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:45

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też stopy i dłonie strasznie puchną także wchodzenie na wagę jest ryzykowne dla zdrowia psychicznego

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie wszystko pasuje, a nawet za duże pewne rzeczy. Ale ubieranie to była gimnastyka :) jednak mój trud zostal doceniony bo pani pielęgniarka od razu zauwaxyla że inaczej jestem ubrana :) no i droga z samochodu do klatki schodowej-już wszyscy sąsiedzi widzieli brzuszek :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia na tym etapie ciężko nie zauważyć :D
    Chociaż kto nie chce zobaczyć, to nie widzi XD np w kolejce, albo komunikacji miejskiej :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Trzymajcie się!
    Hoope może Ty przywołasz maleństwo J.S. Do porządku? :)

Jeju jaka dziś piękna pogoda :-D
    A mnie len złapał. Jak gin kazała się oszczędzać to mnie kur€~¢™£ca w domu brała że nie mogę łazic. Teraz kazała spacerować żeby szyjke stymulować i co? Nie chce mi się heh
    I weź tu człowieku dojdz do ładu z innymi jak z samym sobą ciężko :-D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, księżna a nie królewna :-P różnica jest ogromna ;-)

Forum robi się coraz bardziej marudząco geriatryczne, ale ciąża to nie choroba ;-)

Kasiia, do najbliższego szpitala najlepiej :-) nawet niedaleko czd jest jakiś.

Kamcia, to masz z głowy trochę. Ja w przyszłym tygodniu odhaczę maraton i też już może nie będę musiała wracać.

Ja z ubraniem nie mam jakiś większych problemów. Mam podstawowy zestaw i miksuję, kilka innych rzeczy dobrych, ale nie sprawdzonych jakoś mi się nie chce. Rajstopy ciążowe cienkie chyba zostaną nieotwarte ;-)

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, polecam otworzyć cienkie rajstopy chociażby po to, aby się pośmiać. Góra wygląda jak gacie Brigett Jones. Przynajmniej te moje tak się prezentują ;)

Hoope, Twój synek jest śliczny i taki dorosły na buzi. Nie mogę się na niego napatrzeć <3

J.S., a jak tam maluszek z wagą? Zaczął przybierać?

Nie miałam wcześniej głowy zapytać, ale w poniedziałek z tego stresu wylałam sobie jeszcze wrzątek na brzuch. Lekarze to widzieli, nic małej nie zaszkodziło, ale nie zapytałam czym to mogę smarować, żeby nie było takiej brzydkiej blizny :/ macie może jakieś propozycje?

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ