Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry
J.S., Igorek nadal sie pcha, uparciuch z niego
Ja jestem po wizycie u poloznej. Cisnienie ok, bialko OK, a poza tym to glowka jest juz wstawiona
Wyszedl mi rozstep na brzuchu. Juz z dwa dni temu, ale musialam sie upewnic, czy to oby nie jakies zadrapanie. Niestety - to czerwony rozstep. Malo tego na czole robi mi sie gigantyczny pryszcz. Pierwszy od niepamietnych czasow! Do tej pory raczej nie mialam problemow z cera, a w ciazy to juz w ogole.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:43
Hoope lubi tę wiadomość
-
U mnie właśnie była położna. Od rana wymiptuje i mnie telepie z zimna. Zvadala mnie i 3cm rozwarcia. Chciała mnie wiezc na porodowke ale już zadzwoniłam po swojego. Idę się wykąpać i czekam na jakiś postęp. Na razie skurczu nie czuje ale brzuch twardy i napięty. Mam nadzieje ze cos ruszy
kamciaelcia, Hoope, kattalinna, kasiia_p, Kropka88, Lukrecja, malwka08, Sela, Kira91, jangwa_maua, Patk, pawojoszka, Mała Matylda, XKamaCX lubią tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kattalinna wiem, śmieje się
Fatalita jak ja wylalam sobie wrzący olej na udo, to jak mi w szpitalu przebili babla i założyli opatrunek, za 3 dni kazali zdjąć i smarować Linomagiem zielonymI tak trochę blizna jest...
Ulli o kurczaki. Trzymam kciuki za szybki postęp i szybkie bezbolesne rozwiązanie, bo chyba to już nieuniknioneDobrze, że zapisałam sobie w zakładkach stronę z listą rozpakowanych, bo teraz to już pewnie na bieżąco będę aktualizować
-
fatalita
zaliczyłam poparzenie na końcu poprzedniej ciązy
i dostalam te masc na recepte co w lodówce sie trzyma (właśnie wyrzyciłam, coś na "a"?), niekoniecznie do smarowania w ciązy, ale mała powierzchnia, a ja tydzień przed cc i mega bałam sie infekcji
bo wiesz-poparzyłam wrzatkiem dłoń i nadgarstek i zignowrowałam, a z czasem bable wysły, saczyło sie, a ja przed cc...
zaczerwienienie bym zignorowała, drugi stopień u mnie wymagał lekarza
chyba to był argusolfanWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:15
-
Uli to teraz trzymamy kciuki!!
JS moze jeszcze sie to wyciszy, pogadaj jeszcze z synkiem, zeby zaczekal. Oczywiscie to zart, tak czy inaczej juz i tak bardzo dlugo wytrzymaliscie, jestes bardzo dzielna!
Ja sniadanie zwymiotowalam... i chyba mnie alergia dopadla bo wszystko kwitnie wokolo, lzy mi leca i nos zatkany i ogolnie tak nijak sie czuje...Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Dzień dobry
Ulli nie było Cię na liście, ale zezwalam rodzić, już nie zatrzymają, ciąża ładna, powodzenia! Nie musisz być dzielna, bądź sobą!
Niestety J.S kochana, nie zatrzymam Twojego synka siłą woli, bo uważam, że dosyć się nacierpiałaś a młodemu będzie lepiej już na świecie. Mógłby jeszcze poczekać ale nie za wszelką cenę. A ta cena robi się coraz wyższa dla Was obojga.
To i tak cud, że dotrwaliście tak saleko, dumna z Was :*
Kamcia zrób fotę, pokaż lachona
Czytam Was i myślę sobie - jak dobrze, że to już mnie nie dotyczy. I chyba już nigdy więcej nie będzie. Z drugiej strony trochę mnie to mimo wszystko smuci. Ostatni raz jest zawsze końcem jakiegoś etapu. No ale i początkiem nowego
Mam 40 lat, pytano mnie na porodówce, czy to moje pierwsze
Odświeżam sobie pamięć jak to jest mieć noworodka.
1. Nadal w nocy nie śpię.
2. Noworodki przeciekają (przez wszystko, jak wody)
3. Nawał pokarmu boli.
4. Karmienie piersią boli. Karmienie w trakcie nawału boli jak cholera.
5. Boli też kurcząca się macica, nadal biodra, krzyż, plecy no i teraz bardzo piersi.
Ja nie wiem jak to jest, trzeci ssak na cycu i trzeci raz potwornie boli. Takie cycki no. W skali 0-10 boli na 7.
Nie mam pomysłu co położyć i jak, żeby jumior drugi raz nie zasikał mi wszystkiego. Podkład porodowy? Na to jego koc, mój? Śpi z nami. I spał będzie.
A w ogóle bolą mnie dziwne miejsca. Obstawiam, że to zakwasy po porodzie. Dziwne rzeczy się wtedy robi i o nich nie pamięta. Jak to, że nie wiem w którym momencie wyrwałam oksytocynęCo wylazło dopiero po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:18
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
hoope
ja juz w gaciach na kanapie
nawała boli, oj tak...bo nie karmiłam ale z nawałem 2x walczyłam w tym raz po cichaczu (bo miałam iść do domu)
ale powiem jedno-zapalenie zyły jeszcze bardziej boli-bardziej niz macica, niz rana po cc, niz nawał...po wenflonie miałam mega zapalenie na dłoni, które sparwiło, ze stałam sie niepełnosprawna na kilka dni...żyła pokazała się do pachy...
-
no własnie
endokrynolog
ustaliłysmy, ze zaleceniem jest wizyta po ciązy a nie na koniec ciązy (co skonsultuję smsem z jedną), ale kiedy macie zalecenie zrobić ostatnie badanie tsh czy ft4 w ciązy???
w którym tyg mam za to sie zabrać (i tak od miesiecy robie prywatnie) -
Kamcia u endo byłam i badania robiłam miesiąc przed terminem porodu ostatni raz.
Teraz mam zrobić tsh dwa miesiące po porodzie. Fajnie mi tak bez porannego letroxu i czekania aż zadziała na czczo. Mam też za trzy tygodnie zbadać poziom tsh, ft3i4 u synka.
Kwiatkowa, jakoś tak przeczytałam, że zrobił Ci się rozstęp na czole...
Ola jesteśmy na etapie testowania pieluch. Lupilu przeciekło i jest bardzo sztywne. Pampers przykleił się do pupci. Kupa zaschła, ciężko domyć bez tarcia. Bella rewelacja, mielkie i wygodne, ale na duże siku w przyszłości nie będą najlepsze, są płytkie. Na teraz bomba. Dada bardzo fajna, miękka, wysoko za plecy, spisała się. Może jeszcze babydream spróbujemy. Tylko muszę kupić. No i rozmiary od sasa do lasa. Wszystko jedynki i każda inna.kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
hoope
euthyrox brałam w nocy, poczatkowo jesli synek przebudził, potem zawsze sikanie budziło
dzieki, zabadam za tydzień tsh i ft4, napiszę do endo dla pewności czy teraz wizyta (w co wątpie) czy po porodzie i ja zarejestruję
wątpie , że teraz, bo u niej byłam na poczatku i kazała konsultować sie smsem, tak też robiłam
a 6-8 tyg po porodzie robie krzywa (na moja prośbę diab wypisała i trzypunktową i dodatkowo insulinową) więc bedzie okazja do badania tsh
niech tylko powie (napisze) ze do niej po porodzie i po porodzie leki odstwić
na nfz nie mam cierpliwości
nadal nie wiem, czy endo nowy jest u mnie w miejscowości, ostatnia recepte dała rodzinna, zakładam wyleczenie cukrzycy i niedoczynności po porodzie :0 teoretycznie to oststnia ciąza... -
Dzięki, kupiłam linomag póki co, a we wtorek może zapytam lekarza o coś mocniejszego.
Właśnie skóra mi zeszła, sączy mi się z tego. W głupim miejscu jest, bo mi bluzka to podraznia, albo gumka od legginsow.
Ulli, dawaj znać jak się akcja rozkręca. Trzymaj się!
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyUlli trzymaj sie!
Kamciaelcia tak mnie wystraszylas tym wenflonem że polecialam do położnych żeby mi go wyjely
Ja miałam dzisiaj rodzić i dupaaa wielkaaa. Glodowalam do 11:30, po czym łaskawie przyszli powiedzieli, że jestem przeniesiona na jutro z decyzją!
Z jednej strony się cieszę, bo dłużej dla malucha, może zacznę sama, ale z drugiej byłam głodna i zestresowana a oni mnie tak potraktowali...
W ogóle na ktg piszą się skurcze co 10 minut ja tylko czuje twardy brzuch, ale pobolewa okresowo, może może, sama chyba sobie nadzieję robię... -
hoope
ja przy córce uwielbiałam dady-z czasem sie zmieniły i przy synu najlepsze były żurki (te z lidla, te stare, zanim zmienili najpierw nazwe na lupilu a potem pieluchy)
kupiłam dla testu z rossmanna
oczywiście mowa o wiekszych niz 1 i 2(te mam z pampersa:białe, zielne oraz dady)
i tak: lupilu przegrały (a zurki były super-syn szybko używał wieksze pieluchy, teraz na noc zakładamy rozmiar 6), ponieważ nie tylko nazwę zmienili, ale i sama pieluche, jak je uwielbiałam 1,5 roku, tak wykańczam ostatnie paczki i po nie nie sięgam!
dada wróca do łask, aktualnie zakładamy na noc
te z rossmanna-sa stosunkowo wieksze niz dada czy lupilu w tym samym rozmiarze, maja duże falbanki i sa zdecydowanie gruuuubsze. Sa bardzo grube! na lato odpadaja (ale ich 5+ jest super wielkoscia, grubość pieluchy nas odstrasza)
pampers też sa wieksze niz inne w danym rozmiarze, ale drozsze, bardziej zapachowe...ich przy synu nie kupowałam
trzeba testować i dla siebie dobrać
no i lupilu, czy dada tez maja dwa rodzaje (lupilu soft & coś tam oraz z kanalikami oraz dada fioletowe"premium" i zwykłe)Hoope lubi tę wiadomość