X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahg u mnie katastrofa
    Pies miał wczoraj mały wypadek to jest wariatka za piłką uwielbia się bawić i tak się bawiła że spadła ze skarpy chodzi na 3 łapach do operacji jest zerwane więzadła krzyżowe jutro jedziemy na RTG i pobranie krwi :/ jestem załamana to jest moja psina dostałam na urodziny od byłego ma już 9 lat ale formę trzyma
    Pomijam kwestie finansowe bo pewnie tysiąc pójdzie ale to mnie strasznie stresuje
    Nie jem mam ciągle biegunkę i wariuje już
    Mam tyle na głowie jeszcze pies do kompletu

f2w3qqmza7aalezj.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, dzisiaj mialam na 50 i powiem ci ze odczulam twardnienie mocne, ale dodatkowo w podbrzuszu czulam okropny bol taki przeszywajacy ktory za chwile puszczal i znowu, jakby glowa mi sie tam wwiercala i szlo z ledzwi tez. Polozne dotykaly i mowily ze twardy i moze faktycznie cos sie zaczyna, ale po badaniu ustalo. Lekarz mowi ze wszystko tak jak wczoraj i nic sie nie zmienia, rozwarcie sie nie powieksza a nawet glowka jest nieco wyzej a bol bo sie zapewne rozciaga. Po prostu falszywy alarm bo na ktg maluszek spal sobie w najlepsze.
    Oni mi kroplowek juz nie podaja ani nic, tylko lezenie, ale dzisiaj lekarz mowi ze nie wypuszcza mnie bo sie boja ze wroce za dwa dni z porodem i sie urodzi wczesniak, ja wiem ze lepiej aby tam siedzial i rosl ale to mnie tak dobija...
    Biometria ma zostac powtorzona po weekendzie, czyli rowny tydzien od kolejnej, a przeplywy byly dobre, afi 9, lozysko prawidlowe takze nie ma na razie podstaw aby robic ja czesciej, a niestety jest to obarczone duzym bledem bo glowke bardzo ciezko pomierzyc ze wzgledu na jej ulozenie. Juz sama nie wiem co oni tu planuja, glupia jestem i z dnia na dzien coraz bardziej glupsza

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Nie miałam wcześniej głowy zapytać, ale w poniedziałek z tego stresu wylałam sobie jeszcze wrzątek na brzuch. Lekarze to widzieli, nic małej nie zaszkodziło, ale nie zapytałam czym to mogę smarować, żeby nie było takiej brzydkiej blizny :/ macie może jakieś propozycje?

Jak ja sobie brzuch sparzyłam jakiś czas temu to smarowałam aloesem. Listek rozcinałam na pół i ten żel ze środka przykładałam. Nie ma śladu po oparzeniu, a było dość duże, tak z 10cm średnicy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam dziewczyny - oczywiscie kciuki za wszystkie wizyty :*

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no własnie
    endokrynolog
    ustaliłysmy, ze zaleceniem jest wizyta po ciązy a nie na koniec ciązy (co skonsultuję smsem z jedną), ale kiedy macie zalecenie zrobić ostatnie badanie tsh czy ft4 w ciązy???
    w którym tyg mam za to sie zabrać (i tak od miesiecy robie prywatnie)

Ja robię w odstępach co 6 tygodni i akurat w zeszłym tygodniu wypadało kolejne, wychodzi na to, że ostatnie. Wynik bardzo ładny, bo niższy niż poprzedni.
    Potem po połogu jeszcze skontroluję.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Ja robię w odstępach co 6 tygodni i akurat w zeszłym tygodniu wypadało kolejne, wychodzi na to, że ostatnie. Wynik bardzo ładny, bo niższy niż poprzedni.
    Potem po połogu jeszcze skontroluję.

też robiłam jakoś 5 tyg temu
    czyli za tydzień fajne 6 tyg
    ostatnio tsh 1,100 więc pieknie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim docelowym szpitalu też przepełnienie. Cóż to za lato szalone musiało być w zeszłym roku! :D

Feeva - powodzenia. :)

Saperek, bardzo współczuję.. Rozumiem jaki to niepokój, jak coś się kochanemu psiakowi dzieje. Zdrówka dla psinki. :* No i dla Ciebie też lepszego samopoczucia! Długo masz tę biegunkę już?

J.S. u Ciebie, jak u Fatality, co nowe wieści, to zupełny zwrot sytuacji.. Nie mają serca, że Was tak męczą.. A te skurcze rano, to może przepowiadające, skoro tak same ucichły? Popłacz sobie na zdrowie, czasem trzeba, na pewno Ci to dobrze zrobi. :* Może dostawę melisy sobie zamów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 15:07

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy po wizycie :)
    Marysia waży 3100g, czyli będzie drobniutka (dobrze ze zamówiłam ubranek w rozm. 50 :D) wszystkie przepływy w normie, AFI na poziomie 17 (chyba dobrze?), ginka powiedziała, że Mała będzie miała długie nogi, nie wiem po kim, Maz na mnie dziwnie patrzy XD
    Wstawiona jest do kanału już bardzo niziutko, poród może się zacząć w każdej chwili, wiec czekamy :) powiedziała żeby spacerować, stymulować brodawki i się seksić XD
    Ogólnie wszystko jest w normie, Mała rozwija się prawidłowo, jest zdrowa jak koń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 15:52

Istar, Kira91, Fermina, J.S, Katy, kattalinna, Wowka, Mycha666, D_basiula, Nynka, Nynka, malwka08, kamciaelcia, Kropka88, Hoope, Sela, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, Feeva, gratulacje! :)
    Mąż na mnie patrzył podobnie jak moja poprzednia lekarka twierdziła, że Mały ma odstające uszy. Nikt, absolutnie nikt w obu rodzinach nie ma/ nie miał. No ale później już mu się zbliżyły do główki. Potem obecny lekarz mówi, że ma szeroki nosek. Też nikt nie ma. Jestem ciągle podejrzana. :D

Feeva lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, na każdym kroku podejrzenia XD
    Co do przyspieszenia porodu, zostaje mi tylko spacer, schody i stymulacja. Seksow nie będzie bo mój się boi, jawnie mi to wyznał XD No cóż, nie będę biedaka zmuszać, żeby jakiejś traumy nie miał :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Paja Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pije któraś z Was herbatkę z liści malin? Na szkole rodzenia jedna położna mówiła że to podobno może wywołać poród ale na internetach znowu piszą że wcale nie ale ma dobry wpływ na przebieg porodu

hchy9n73q30aq395.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije, ale się zastanawiam nad kupnem :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Paja Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sobie zrobiłam, w smaku nawet niezła jak ktoś jest przyzwyczajony do ziół:) Mi nie zaszkodzi bo 38tydz. skończony i rozwarcie już się zaczyna robić heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 16:24

hchy9n73q30aq395.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mit, ze herbata wywołuje poród.
    Wzmacnia macicę, może go usprawnić.
    Piłam w pierwszej ciąży, piję teraz. Nie miałam ani nie mam po niej skurczy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dowiadywałam się dziś w szpitalu, w którym chcę rodzić, kiedy mam się pojawić najpóźniej w przypadku przenoszenia ciąży. Dostałam info, że u nich praktykuje się pojawienie w terminie porodu. A na pytanie jakie jest teraz obłożenie uzyskałam odpowiedź, że pełna porodówka. O tyle jestem teraz mądrzejsza, że zamiast jechać do szpitala, to najpierw zadzwonię. Bardziej mnie stresuje teraz nie sam poród, a raczej niewiadoma gdzie będę rodzić. Masakra.

Od poniedziałku zaczynam chodzić po schodach, na seks nie ma szans. Piję herbatę z liści maliny. Na pewno nie zaszkodzi. I z tym samym poczuciem łykam kapsułki z olejem z wiesiołka.

J.S. bądź silna. Pamiętaj, że to wszystko dla dobra dziecka. Wiem, że łatwo nam tak pisać siedząc w domu, ale myślę,że sama sobie to cały czas powtarzasz. I tego się trzymaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 16:35

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda gorzej jak się poród zacznie, a skurczy nie będzie przez cudowne właściwości tej herbatki XD

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope pamiętasz że siusiak ma być w dół?

Hoope lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radze dzisiaj rodzic na Starynkiewicza, jest takie oblężenie, że po cesarkach Panie na ginekologii operacyjnej leżą. 5 kobitek karetka przywieźli, było 6 cesarek i jeszcze jakieś czekają na korytarzach podobno. :0

Jakieś dwa szpitale mają zamknięte oddziały i armagedon na porodowkach.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Tanda gorzej jak się poród zacznie, a skurczy nie będzie przez cudowne właściwości tej herbatki XD

Znana jest jako przyśpieszająca poród a nie opóźniająca ;)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ale śmieje się że jak Tanda po niej nie ma przepowiadajacych to i właściwych nie poczuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:32

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ