Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Jestem po porannym maratonie, wyjechałam z domu przed ósmą, wróciłam teraz, ale badania ostateczne przed porodem zrobione, badania endokrynologiczne zrobione, szpital zwiedzony i wybrany jako docelowy. Produktywny dzień, zwłaszcza że od rana boli mnie głowa.
Hihi, Kamcia, biedna, już niedługo! Gratuluję ostatniej wizyty u diabetologa, ja mam w poniedziałek ostatnią u Endo i też się nie mogę doczekać - a tym samym dziś robiłam ostatnie badanie tsh. Kciuki za klubik!
J.S., kciuki trzymam bardzo mocno. Może to fałszywy alarm, po prostu. Miałaś rację z tymi synkami, nie do ogarnięcia..
Asix, ja dziś w nocy z takimi jękami wstawałam siku, że Mąż co chwilę pytał czy wszystko ok. W dzień mnie mymłon tak nie boli, w nocy - masakra. Ja mam twardy brzuch zawsze w nocy jak się obudzę i chce mi się siku, po tym jak zrobię - wraca do normy.
Dziewczyny, pijecie pokrzywę na opuchliznę? Pomaga ponoć.
Ulli, kciuki!! Niech się akcja potoczy jak najlepiej dla Was!
Hoope, dałaś radę dwa razy to i teraz się uda, a potem znowu zapomnisz jak to jest i nie będziesz miała traumy przynajmniej.Jak moja Mama rodziła mnie po 10 latach, to się jej pytali czy z tym samym partnerem.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
fermina
ja pokrzywe pije niemal codziennie, niemal od początku, bardziej profilaktycznie, juz tak w drugiej ciązy działam
w pierwszej (zakończonej w grudniu) miałam meeega obrzeki na koniec, które po cc spłyneły do kostek-te stały się aż sine)
w drugiej ciązy-zakończonej pod koniec sierpnia -zero obrzeków! całe lato smigałam na spacerki (zwlaszcza po kebabie mało cukrzycowym)
teraz obrzęków brak, równiez tych ukrytych (co się piszczel nacisk), zakładam, że tak zostanie do końca -
Kamcia, ja też nie mam narazie (odpukać), pokrzywę piję, bo lubię, ale może i to ona pomaga. Będę niedługo taką świeżą, działkową, zbierać, bo najlepsza a i mój Tata mi kazał sobie dodawać do sałatki, a chłopak się zna.
Pytałam, bo Dziewczyny się wcześniej skarżyły na mega obrzęki. Teraz czasem mam po nocy spuchnięte palce u rąk, ale tak miałam już przed ciążą, jak piłam za mało wody, albo jakiś alkohol
, więcej płynów i nie ma problemu.
-
nick nieaktualny
-
Diosmina jest bardzo dobra na obrzęki. Stosowałam, miałam niewielkie w ciepłe dni i po wysiłku.
No cóż, mymłon jak bolał, tak boli, ale dużo mniej. Woda schodzi powoli, nadal mam usta jak murzyn. Za to cyce już chyba rozmiar G albo i dalej. Dalej też chce się pić, za to nie sikam już w nocy i mogę pić ile chcę, do bóluTakże zmiany na lepsze po porodzie będą, ale powoli.
Fermina mojego TZ w pracy pytali, czy dziecko ma ze mną czy z kimś nowym (znają mnie). Co za czasy nastały. Smutne w sumie. Mam dwoje dzieci z tym samym partnerem i chyba zacznę być z tego dumna.
Kamcia dziś kupię te lepsiejsze dady, zobaczymy. Lupilu odpada. I babydreama kupię. Pampers śmierdzi chemią.
Btw porodu, podkładów idzie bardzo dużo. Baaardzo. Dobrze, że miałam szpitalne, dwie paczki to mało. Szpital dał też pieluszki Bella. A w domu potrzeba milion pieluch tetrowych. Do osuszania pupy, do wycierania buzi, dzisiaj jadę dokupić milion no 5 to żart jakiś.
Chusteczki z wody starczą na max tydzień jedno opakowanie. Od dziś myjemy samą wodą i wacikiem w dzień a chusteczką w nocy. Mają jedną wadę, są bardzo zimne. Trzeba ogrzewać przed myciem pupy.
Ale się jaram tą moją dzidzią
I mamy zoltaczke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:06
Fermina, kamciaelcia, Nynka, Sela, Kira91, kattalinna, Wowka, J.S, Feeva, Cola87, efwka83, D_basiula, malwka08, gapa25, amygdala, Mycha666, Kropka88, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Bo jest czym, też bym się jarała, śliczny jest.
Z ciekawości i na przyszłość - co się robi, jak żółtaczka się pojawi po wyjściu ze szpitala? Wraca się tam? Do lekarza się idzie? Czy co? Pojęcia nie mam a chyba dobrze wiedzieć.Hoope lubi tę wiadomość
-
hoope
ma cudną karnacje
i wygląda jak mały facecik
rossmannowymi mozna sie rozczarowac jesli chodzi o grubość pampka, w miejscu sikania rośnie taka buła
ale pampers ma dziecku i mamie pomagac
ja podkłady kładłam na przewijak
a chusteczki nawilżane-na kaloryferze trzymałam (to mój patent-chusteczki i recznik do kapieli na kaloryfer-sprzedaję wam), u mnie jeszcze kaloryfery ciepłe
w maju niestety nie spodziewam się
Hoope lubi tę wiadomość
-
fermina
i córka i syn mieli żółtaczke, ale wypuścili nas , w domu sobie poradzilismy (dziecko musi wypłukiwac-czeste przystawianie czy tak jak my-na mm- dopajanie)
sa jednak cięższe przypadki żółtaczki wtedy zatrzymuja dłuzej np na naswietlania -
Hoope, cudo :*
Na ktg rano skurcze na 50 notowaly sie tak co 10 min. Badanie przed obchodem - stan nie zmieniony, wszystko dobrze. Powtorne ktg po godzinie i cisza, skurcze 0. Bolu brak.
Zwariuje. Mam dosc. Chce urodzic. Oni juz teraz nie chca, bo mowis zeby posiedzial i nic sie nie dzieje.
Ja juz bylam gotowa dzis naturalnie taki bol mi dokuczal.
Nie wychodze do domu.
Mam dola.
Smutno mi. Ide sobie poplakac.Hoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hoope też się jaram Twoim synkiem, cudo :*
Pieluszki mam z różnych firm, będziemy testować co się najlepiej sprawdza
J.S wytłumacz synkowi, że prima aprilis już był i żeby się uspokoił
My jedziemy do szpitala.
Nie na poród.
Na badania
Szpachla rzucona, włos ułożony, ubralam się w nie dresy. W końcu do stolycy jadę, trza jakoś wyglądaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:46
Kira91, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKattalina bo ja już sama nie wiem czy napisałam kiedy ta indukcja.
Dowiedziałam się, że przelozyli bo dużo rodzących na już się pojawiło, a że ja nie muszę się tak szybko rozpakować to padło na mnie (+5 innych podobno).
JS Ciebie bolały te skurcze? Mi sie piszą na 80 a ja tak miesiaczkowo bardziej czuje, może coś źle czytam z tego wykresu.
Js nie smutaj, może coś rozkreci albo wyciszyć, sama nie wiem co lepsze u Ciebie? A jak waga małego?
Ale Wam już chyba zazdroszczę tych chlopaczkow, już bym swojego kloca chciała wycałować ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:52