Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    serio
    gorszego bólu niz ten po wenflonie , po drugim cc nie zaznałam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, powodzenia! Nie musisz czekać do weekendu, szybkiego i lekkiego porodu! :-)

Nynka, chyba coś przegapiłam, że dziś Ty! Może dobrze, że odłożyli, kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 12:20

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Jestem po porannym maratonie, wyjechałam z domu przed ósmą, wróciłam teraz, ale badania ostateczne przed porodem zrobione, badania endokrynologiczne zrobione, szpital zwiedzony i wybrany jako docelowy. Produktywny dzień, zwłaszcza że od rana boli mnie głowa. :)

Hihi, Kamcia, biedna, już niedługo! Gratuluję ostatniej wizyty u diabetologa, ja mam w poniedziałek ostatnią u Endo i też się nie mogę doczekać - a tym samym dziś robiłam ostatnie badanie tsh. Kciuki za klubik!

J.S., kciuki trzymam bardzo mocno. Może to fałszywy alarm, po prostu. Miałaś rację z tymi synkami, nie do ogarnięcia..

Asix, ja dziś w nocy z takimi jękami wstawałam siku, że Mąż co chwilę pytał czy wszystko ok. W dzień mnie mymłon tak nie boli, w nocy - masakra. Ja mam twardy brzuch zawsze w nocy jak się obudzę i chce mi się siku, po tym jak zrobię - wraca do normy.

Dziewczyny, pijecie pokrzywę na opuchliznę? Pomaga ponoć.

Ulli, kciuki!! Niech się akcja potoczy jak najlepiej dla Was! :)

Hoope, dałaś radę dwa razy to i teraz się uda, a potem znowu zapomnisz jak to jest i nie będziesz miała traumy przynajmniej. ;) Jak moja Mama rodziła mnie po 10 latach, to się jej pytali czy z tym samym partnerem. ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    ja pokrzywe pije niemal codziennie, niemal od początku, bardziej profilaktycznie, juz tak w drugiej ciązy działam
    w pierwszej (zakończonej w grudniu) miałam meeega obrzeki na koniec, które po cc spłyneły do kostek-te stały się aż sine)
    w drugiej ciązy-zakończonej pod koniec sierpnia -zero obrzeków! całe lato smigałam na spacerki (zwlaszcza po kebabie mało cukrzycowym)
    teraz obrzęków brak, równiez tych ukrytych (co się piszczel nacisk), zakładam, że tak zostanie do końca ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja też nie mam narazie (odpukać), pokrzywę piję, bo lubię, ale może i to ona pomaga. Będę niedługo taką świeżą, działkową, zbierać, bo najlepsza a i mój Tata mi kazał sobie dodawać do sałatki, a chłopak się zna. ;) Pytałam, bo Dziewczyny się wcześniej skarżyły na mega obrzęki. Teraz czasem mam po nocy spuchnięte palce u rąk, ale tak miałam już przed ciążą, jak piłam za mało wody, albo jakiś alkohol ;), więcej płynów i nie ma problemu.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, powodzenia :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. trzymam kciuki, aby wszystko potoczyło się po Twojej myśli, a przede wszystkim tak jak ma być:) Ulli powodzenia!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diosmina jest bardzo dobra na obrzęki. Stosowałam, miałam niewielkie w ciepłe dni i po wysiłku.

No cóż, mymłon jak bolał, tak boli, ale dużo mniej. Woda schodzi powoli, nadal mam usta jak murzyn. Za to cyce już chyba rozmiar G albo i dalej. Dalej też chce się pić, za to nie sikam już w nocy i mogę pić ile chcę, do bólu :D Także zmiany na lepsze po porodzie będą, ale powoli.

Fermina mojego TZ w pracy pytali, czy dziecko ma ze mną czy z kimś nowym (znają mnie). Co za czasy nastały. Smutne w sumie. Mam dwoje dzieci z tym samym partnerem i chyba zacznę być z tego dumna.

Kamcia dziś kupię te lepsiejsze dady, zobaczymy. Lupilu odpada. I babydreama kupię. Pampers śmierdzi chemią.

Btw porodu, podkładów idzie bardzo dużo. Baaardzo. Dobrze, że miałam szpitalne, dwie paczki to mało. Szpital dał też pieluszki Bella. A w domu potrzeba milion pieluch tetrowych. Do osuszania pupy, do wycierania buzi, dzisiaj jadę dokupić milion no 5 to żart jakiś.

Chusteczki z wody starczą na max tydzień jedno opakowanie. Od dziś myjemy samą wodą i wacikiem w dzień a chusteczką w nocy. Mają jedną wadę, są bardzo zimne. Trzeba ogrzewać przed myciem pupy.

Ale się jaram tą moją dzidzią :P

I mamy zoltaczke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 11:06

Fermina, kamciaelcia, nick nieaktualny, Sela, Kira91, kattalinna, Wowka, J.S, Feeva, Cola87, efwka83, D_basiula, malwka08, gapa25, amygdala, Mycha666, Kropka88, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jest czym, też bym się jarała, śliczny jest. :)

Z ciekawości i na przyszłość - co się robi, jak żółtaczka się pojawi po wyjściu ze szpitala? Wraca się tam? Do lekarza się idzie? Czy co? Pojęcia nie mam a chyba dobrze wiedzieć.

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    ma cudną karnacje
    i wygląda jak mały facecik :)

rossmannowymi mozna sie rozczarowac jesli chodzi o grubość pampka, w miejscu sikania rośnie taka buła
    ale pampers ma dziecku i mamie pomagac
    ja podkłady kładłam na przewijak
    a chusteczki nawilżane-na kaloryferze trzymałam (to mój patent-chusteczki i recznik do kapieli na kaloryfer-sprzedaję wam :)), u mnie jeszcze kaloryfery ciepłe :) w maju niestety nie spodziewam się :D

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    i córka i syn mieli żółtaczke, ale wypuścili nas , w domu sobie poradzilismy (dziecko musi wypłukiwac-czeste przystawianie czy tak jak my-na mm- dopajanie)
    sa jednak cięższe przypadki żółtaczki wtedy zatrzymuja dłuzej np na naswietlania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja pije pokrzywe... chyba nie pomaga ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem piję pokrzywę, lubię.

Mam jakieś bóle brzucha. I trochę pleców przy okazji. Brzuch czasem twardnieje. To te przepowiadające mogą być? Okresowe to to nie jest

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, cudo :*

Na ktg rano skurcze na 50 notowaly sie tak co 10 min. Badanie przed obchodem - stan nie zmieniony, wszystko dobrze. Powtorne ktg po godzinie i cisza, skurcze 0. Bolu brak.
    Zwariuje. Mam dosc. Chce urodzic. Oni juz teraz nie chca, bo mowis zeby posiedzial i nic sie nie dzieje.
    Ja juz bylam gotowa dzis naturalnie taki bol mi dokuczal.
    Nie wychodze do domu.
    Mam dola.
    Smutno mi. Ide sobie poplakac.

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Bartuś jest przepiękny :) Rozczula mnie patrzenie na Wasze dzieciaczki

Hoope lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope też się jaram Twoim synkiem, cudo :*

Pieluszki mam z różnych firm, będziemy testować co się najlepiej sprawdza :)

J.S wytłumacz synkowi, że prima aprilis już był i żeby się uspokoił :(

My jedziemy do szpitala.
    Nie na poród.
    Na badania :D
    Szpachla rzucona, włos ułożony, ubralam się w nie dresy. W końcu do stolycy jadę, trza jakoś wyglądać XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:46

Kira91, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wspolczuje Ci bardzo, oby jutrzejszy dzien byl dla Ciebie laskawszy! :( a poki co nie pozostaje nic innego jak czekac...
    Trzymaj sie cieplo!!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina bo ja już sama nie wiem czy napisałam kiedy ta indukcja.
    Dowiedziałam się, że przelozyli bo dużo rodzących na już się pojawiło, a że ja nie muszę się tak szybko rozpakować to padło na mnie (+5 innych podobno).

JS Ciebie bolały te skurcze? Mi sie piszą na 80 a ja tak miesiaczkowo bardziej czuje, może coś źle czytam z tego wykresu.
    Js nie smutaj, może coś rozkreci albo wyciszyć, sama nie wiem co lepsze u Ciebie? A jak waga małego?

Ale Wam już chyba zazdroszczę tych chlopaczkow, już bym swojego kloca chciała wycałować ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:52

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podoba mi się to oblężenie w szpitalach... Mogłoby być od czerwca.

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mi też się to nie podoba...
    Tak samo jak to, że wszędzie widzę ciężarne XD nie czuje się wyjątkowa XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ