X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mówili na pewno które ale za nic nie pamiętam :P

Co do karmienia, ja też wyczytałam, że nie ma żadnej diety karmiącej, w sensie że się wyklucza coś co np wzdyma. Na stronie szpitala nawet jest taki artykuł, że nie należy nic wykluczać nawet potencjalnych alergenów od razu.
    Polecam blog hafija, ja go zawzięcie czytam :)

Istar lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem wszystko. Kolki zaczynają się po pierwszym miesiącu. Jedyny problem póki co to jak tu beknąć i pierdnąć bez zbędnego stękania. Byłoby cudownie bez kolek. Córki nie miały.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a widzisz, to mnie coś ginka oszukała XD
    Co do nóg to powiedziała że będą długie, więc...
    Rozmiaru 50 będę miała z 5sztuk, bardziej jestem zaopatrzona w 56 i 62,wolalam większe rozmiary bo zawsze podwinac można, a w mniejszym materiału nie dorobię :D Zobaczymy, ale wolę być przygotowana na wszystko :)

Jejuuuuu nie daje sobie rady z tymi kopytami moimi :(

2h prasowania ciuszków. Plecy mi wysiadają o.O już nawet nie miałam siły do komody zanieść, jutro to ogarnę XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:08

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva gdyby mnie lekaż powiedział, że seksik wręcz wskazany, to u mnie skończyłoby się tak jak u Ciebie... heh ach ci mężyczyźni :-P

Co do herbaty z liści malin to u mnie na szkole rodzenia też położna wspominała, żeby pić jakoś po 36 czy 37 tc (nie pamiętam dokładnie, gdzieś mialam zapisane), zakupiłam i mam zamiar pić ;-)

Feeva lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak ,niby dwie kawy są dozwolone i z niektórymi bylo ok ale z córką jak wypiłam kawę to ona cały dzień oka nie zmrużyła ,zresztą wszystko wam wyjdzie w praniu . A teściowe to zło ,moja ciągle wymyśla do jakich to specjalistów powinniśmy iść z tymi naszymi dziećmi i jak to o nie wcale nie dbamy ,M jutro jedziemy po dzieci to się dopiero nasłucha . Znam jedną babę co nie pozwalała córce karmić noworodka w nocy bo twierdziła że brzuszek musi odpoczywać a jak dziecko jest ciągle karmione to brzuszek nie ma kiedy odpocząć . Moja jest 170 km od nas a i tak mi krwi napsuje

amygdala lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Wy piszecie, że macie maluchy, a moja kruszyna ma 2400 gram ;)
    I nóżki na 3 centylu.
    Jutro jadę zakupić ubranka na 50 cm, bo nie mam ani jednego.

Przez ciąże trochę zbliżyłyśmy się z teściowa. Nawet zaczęłam ją lubić ;) choć na szczęście też za blisko nie mieszka.

Czytam na bieżąco co u Was, ale jak mam odpisać to wszystko zapominam :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba rzeczywiście mnie ginka oszukała z tym, że będzie "drobna" :D
    Ale jutro przychodzi paczka. Zamówiłam jej 2xbody na długi rękaw, 2x na krótki, 2x pajace i jedne spodenki :) starczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:25

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Po ktg-nie rodze i nie pcham się w kolejkę. Ale nie znam się na tych zapisach-nie pomogę...

Kattalinna, nie zauważyłam wzmożonego ruchu ciążowego u nas w szpitalu :) wręcz cisza i spokój, ja na ktg weszłam praktycznie od ręki, a po mnie przyszły 3 brzuchatki. Strasznie wszyscy są tam mili :) nie powinno to być zaskoczeniem, a jednak jest ;)

Czym dłużej czytam bloga Hafiji tym mniej wszystko ogarniam :/ liczę na instynkt i swoją intuicję, a w razie w mam kontakt do położnej cdl- jeszcze mieszkam z nią przez ścianę :D

Dzisiaj dzwoniła moja babcia zapytać czy byłam w szpitalu. No byłam. Na to babcia: to którego urodzisz? :D przecież byłam na ktg a nie u wróżki :D

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, dziwne ze tego skurczu nie czujesz, bo jest mega solidny :O

Fatalita, rzeczywiscie masz kruszynke, moj ma 2500-2700, w przyszlym tygodniu zobaczymy jak sytuacja.

Mialam dzis 4x ktg, wlasnie wrocilam z badania bo mnie wzieli dla kontroli, zebym nic nie wywinela na noc. Brzuch boli jak na miesiaczke, ale sytuacja ta sama, glowka tak napiera ze powoduje bol, ale nic sie nie zmienia.
    Jem sobie loda z tego wszystkiego w koncu.

Sorry, czytam wszystko, ale mam taka sieczke zeby odpisac.
    Macie cellulit? Ja nigdy nie mialam a teraz widze ze mam na nogach, fuj.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S. Ja już mam wszystko niestety, cellulit, rozstępy, sporą nadwagę, więc pierwszego dnia po urodzeniu powinnam się udać na siłownię. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, ja tak samo. Czuje sie jak goooowno.

Hoope, masz juz to za soba, tak ci zazdroszcze. Chcialabym juz byc w 38. Widze ze obsluga siusiaka nie idzie XD Boje sie tego XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności, a ledwie nadrobiłam ;)

Ulli – powodzenia, daj znać co u Was :)

J.S – walczysz już długo, zrobiłaś co mogłaś, wiele przeszłaś. Igorek jest uparty, może rzeczywiście już pora przestać wszelkimi sposobami blokować mu możliwość wyjścia na świat, może na zewnątrz będzie mu lepiej. Mam nadzieję, że lekarze będą mieli na uwadze dobro Was obojga.
    Celulitu u mnie pod dostatkiem, mam do niego skłonność – delikatny miałam na pośladkach nawet przy wadze 45 kg. Teraz staram się nie patrzeć zbytnio w tamtą stronę ;)

Nynka, powodzenia jutro!

Hoope, Bartuś to prawdziwy przystojniak :D. Jaraj się, masz powody :)

Kattalinna, jak tam brzuch?

Saperek, współczuje stresu i dodatkowego wydatku w niekorzystnym momencie.

Feeva, serdecznie gratuluję udanej wizyty. Waga Marysi w sam raz do naturalnego porodu ;)

Uli, przykro mi, że dostałaś nakaz leżenia. Masz możliwość ściągnięcia pomocy do opieki nad starszymi dziećmi?

Paja, ja w tym tygodniu zaczęłam pić tą herbatkę. Na razie piję raz dziennie, chociaż położna zalecała 3 – zapominam, chyba jestem za słabo zmotywowana, nie lubię ziół. W sklepie zielarskim za ekologiczną herbatę z liści malin zapłaciłam 3,50 zł, w opakowaniu jest 25 g. Systematycznie biorę kapsułki z wiesiołka, masaż krocza zrobiłam dwa razy, z tym będzie problem – mam za krótkie ręce :P. W szkole rodzenia położna zalecała wszystkie te metody od 34 tygodnia ciąży.

Wowka, cieszę się, że na ktg wszystko w porządku. Pdziwiam wiarę Twojej babci we współczesną medycynę :P

Może jeszcze któraś nie wie - w Biedronce jest promocja na pieluszki Pampers, np. 144 szt. „dwójek” kosztują 49 zł, większe rozmiary są w tej samej cenie, ale przy mniejszej liczbie sztuk w opakowaniu.

Nynka, Feeva, J.S, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    J. S. Ja już mam wszystko niestety, cellulit, rozstępy, sporą nadwagę, więc pierwszego dnia po urodzeniu powinnam się udać na siłownię. :)

I ja!:(

JS no właśnie sama się dziwię, w nocy łapią mnie bolesne skurcze ciekawe jaką siłę mają. Chociaż ja sama nie wiem czy te skurcze to skurcze, bo one ponoć powinny schodzić po brzuchu a ja czuje głównie pod biustem.
    JS czyli ktg ok?

MalaMatylda podziwiam za odniesienie się do każdej z nas :D ja tak już nie ogarniam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:55

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S mnie też niestety dopadł cellulit, w sumie na udach zawsze miałam ale teraz to jest mega przegięcie. Obiecuje sobie, że po porodzie wezmę się za siebie heh zobaczymy ile z tych obietnic wyjdzie :-P

Powiem Wam, że dzisiaj o dziwo miałam drzemke w ciągu dnia i obudził mnie mega ból brzucha (taki miesiączkowy) aż się przestraszyłam. Brzych twardy jak skała, ledwo wstałam z łóżka, poszłam siku i jakoś się uspokoiło. Nie wiem czy to pęcherz się przepełnił czy co.

Mała Matylda powiedz ile min wykonujesz ten masaż? Bo ja się za niego zabrałam ale za chiny mi nie idzie i coś mi się wydaje, ze zaraz się poddam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 22:00

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, mój mózg od dawna nie ogarnia, ale technologia przychodzi mu z pomocą ;)
    Po przeczytaniu pierwszej strony boleśnie uświadomiłam sobie, że niewiele pamiętam i zaczęłam odpisywać... korzystjąc z otwartego pliku z wyprawką ;)
    Przeczytałam kolejne strony, a na koniec wytnij-wklej i jest sukces XD

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam cellu na udach pod doopą.

Sela ja tak mam w nocy jak przetrzymam siku. Czasem się z łóżka nie mogę podnieść a do kibla idę zgieta bo tak boli. Dopiero jak sikne to przechodzi, ale też nie od razu :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, próbowałam zastosować się do wskazówek z tego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drM

W szkole rodzenia trochę inaczej to przedstawiali ale nie pamiętam szczegółów, więc znalazłam alternatywę. Też się boję, że nie wytrwam zbyt długo... :/

Sela lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to może faktycznie te bóle od pełnego pęcherza...
    Mała Matylda aż zaraz obejrzę, bo ja też nie pamiętam jak to było na szkole rodzenia ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ja dzis mialam skurcze w podbrzuszu i w okolicy ledzwi i sie malo pisaly na ktg, dopiero pozniej. Dziwne ze go nie czujesz.
    U mnie ktg ok, kilka 40 ktore odczuwam jako solidne twardnienie dosc ;)

Dobrze ze nie jestem sama z cellulitem.
    Piekny czas jak nie ma chrapaczki, szczesliwy dzien byl dzisiaj jak wyszla XD

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, też chciałam Cię pochwalić za posta, technologia czy nie, robi wrażenie :-) ból brzucha przeszedł po nospie i rumianku. Potem miałam schiza, bo jak bolał to mała wierzgała, potem nastała cisza. Cała milka oreo nie zmieniła tego, więc trochę złapałam nerwa, że z dzieckiem coś nie tak. Spała :-) ból nie wrócił, ale twardnienia tak. Chyba czas się przyzwyczajać.

Doszłam dziś do wniosku, że jednak muszę ogarnąć ciuszki, tj. poprasować i posegregować rozmiarami. Leżałam dziś z tym bolącym brzuchem i myślałam o tym, że mam jakieś ciuszki 50, ale nawet nie wiem które to. Dwie duże szuflady upakowane na maxa do przerzucenia... No nie mogę jeszcze rodzić!

Potwierdzam, że wstrzymanie moczu powoduje twardnienie i ból. Mam tak jak Feeva - do łazienki po meblach i ścianach, zgięta w pół.

Wowka, a dlaczego zasadniczo nie umówiłyśmy się na kawę po tym Twoim ktg? Dopiero mnie olśniło... ;-) Cieszy mnie, że Bródnowski spokojny. Może zbierane przez lata negatywne opinie robią swoje ;-) ale lokalne opinie są dobre :-)
    Na pewno pytałam, ale dalej nie wiem: skierowanie na ktg wymagają u nas czy karta ciąży wystarczy? Skoro bez kolejek to mi to pasuje ;-)

Bardzo mnie cieszy, że macie cellulit :-D nie jestem sama! Tylko ja swój mam od zawsze, ale teraz to bez znaczenia - nastała sprawiedliwość ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ