X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, chciałam napisać cos mądrego, ale wyjdzie:

JA TEŻ!!

boli mnie brzuch jak nie sikam, boli jak wysikam, mam cellulit, zrobił na mnie wrażenie wpis Matyldy, biorę się za siebie po porodzie, poprawiłam relacje z teściową, cieszę się że buszmenka będzie chrapac u siebie w domu, jaram się synkiem Hoope i też nie wiem dlaczego nie spotkałam się z Kattalinną :)

Ale akurat kawę możemy nadrobić :P tzn mnie kawa odrzuca, ale możemy się napić jakiejś cieczy :D

Na KTG weszłam na podstawie brzucha. Po skończonym zapisie położna zapytała mnie o kartę ciąży. Później bada lekarz i tam mnie pytała z jakiego powodu mam wskazania do ktg, ale nie chciała fizycznie oglądać skierowania.

Pół dnia chciało mi się spać i z tym walczyłam. A teraz... wiecie co? Znowu walka, ale tym razem o sen :/

Mała Matylda, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie sobie o alergiach krzyzowych. U nas Michal dopiero od niedawna jest na zwyklym mm.
    Wiedzialam ze moze byc z nim problem, bo moj maz jest alergikiem. Mial lzs lub azs ciezko bylo stwierdzic.
    Puchna wam nogi rowno? Bo u mnie lewa jest wieksza

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja czuwam. Dziwna noc. Do tej pory pięknie przesypialam noce z ewentualnymi wizytami w toalecie. A dzisiaj oczy jak 5 złotych, dziwne ćmienie w odcinku lędźwiowym, mocniejsze ruchy maleństwa. Chyba aż spanikowalam i nawet dwojeczka była... Brr
    Ja jestem w kolejce na maj, mam nadzieję, że mój dzieć o tym pamięta! :)

Zobaczymy jak będzie, póki co zrobię sobie melise, może się uspokoje. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 04:26

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam się pochwalić, że ostatnio w miarę dobrze śpię. Nie zrobiłam tego, żeby nie zapeszyć. No i co z tego? Dziś pobudka w nocy na 2 godziny. Do tego strasznie ciepło mi było.

Czy mi sie dobrze wydaje, że dziś lista się wydłuży o pierwszą cc?

Ogarniam się i lecę do lekarza jak co tydzień. Miłego dnia wszystkim!

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Ale tu spokojnie... :)

Kattalinna, współczuję stresu, gdy Twoja córeczka spała i nie komunikowała się poprzez kopniaki, ale widzę też plusy – jedzenie słodkości w słusznej sprawie :P
    Twardnienia na tym etapie są już w pewnym sensie pożądane, „wyćwiczona” macica sprzyja szybszemu porodowi ;). Moja macica na razie nie jest wysportowana, wręcz przeciwnie – jest równie leniwa jak ja XD

Wowka, zasnęłaś w końcu?

Malwka, proponuję poważną rozmowę wychowawczą z Rozalką, wpychanie się w kolejkę jest źle widziane ;)

Szykuję się do labu, lista badań jest długa, trzeba będzie pożegnać 200 zł banknot ;)
    Wizyta w środę.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie zbieram do lab. Pozniwj male zakupy i musze prezent mezowi kupic bo jutro ma urodziny!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak tu dziś spokojnie! Taka cisza przed burzą pewnie ;-)

Malwka, spokoju życzę :-) ale wg Twojego suwaczka to teoretycznie możesz maja nie doczekać...

Mycha, powodzenia na wizycie, Mała Matylda i Basiula w labie :-)

Wowka, bardzo mnie ucieszyło Twoje sprawozdanie ze szpitala :-) wygląda na to, że faktycznie skierowanie na ktg nie jest wymagane. Kiedy się znowu wybierasz? Zrobimy ustawkę :-D

Dziś kciuki za Zakochana Mamę, Feeva, bądź w gotowości do aktualizacji listy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 07:30

Mycha666, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama
    Kciuki zaciśnięte
    Daj znać jak się poczujesz na siłach

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Ostatecznie wywalczyłam sen i to nawet z 5 godzin ;)

Matylda, dołączam do klubu leniwych macic :D

Ale ja nie mogę sobie pozwolić dzisiaj na lenia. Piękna pogoda, w sam raz na pranie i pakowanie rzeczy :D

Zakochana, z niecierpliwością czekamy na kolejnego bobasa-powodzenia :)

Nynka, trzymam kciuki. Daj znać, co dziś u Ciebie :)

JS, jak tam? Może jeśli wszystko ok, to jednak puszczą do domu, choć na weekend?

Malwka, i melisa pomogła?

Mycha, powodzenia na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 07:38

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, mam plan jechać we wtorek-ale nie na ktg, a do mojej gin na zdjęcie pessara. I od tego czy w pakiecie zrobi mi wtedy ktg uzależniam kiedy kolejny raz :)

A napisałam, że to ktg to w godz 13-16 na IP? :D czy opisałam wszystkie pierdoły, a ważną informację pominęłam? :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, no tego nie napisałaś :-)

We wtorek możemy się minąć bo ja mam dwie wizyty między 13 a 16 przy hali Mirowskiej... Ale jeszcze nie rodzisz, nie? Będzie okazja na pewno :-D

Święto dziś! Po tygodniu zwiększania insuliny chyba w końcu mam dobrą dawkę, pierwszy raz wyszedł mi dobry wynik w nocy :-D nie to, żebym rozumiała po co to, ale skoro miał być ok to w końcu jest ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 07:52

Wowka, kamciaelcia, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    a jaka to dawka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kattalinna ja jestem w ciągłej gotowości :D Oprócz Zakochanej Mamy dzisiaj jeszcze Nynka chyba? Bo miała mieć wczoraj, ale był zlot rodzących XD

Mycha, kciuki za wizytę, innym powodzenia w labie :)

Nynka, J.S jak tam sytuacja?

Ja dziś czekam na paczkę ciuszków - już ostatnia. Cieszę się, bo już mam dosyć tego prania i prasowania XD Muszę zaraz posegregować w komodzie wczorajsze poprasowane ciuszki.

Musze jechać po mięcho na obiad niedługo i jakieś zakupy, bo dziś piątek - zaczynają się szały w sklepach, a im wcześniej pojadę, tym mniej ludzi. A w niedzielę chyba znowu pozamykane?

Mam okrutny bajzel w domu, widzę to, przechodzę obok tego, ale nie chce mi się za to wziąć. Może po kawie i śniadaniu będę miała jakikolwiek przypływ energii. Sprzątanie przyspiesza, chociaż to mi zostało zamiast seksów, których mój T mi nie chce dać :( Nawet nie wyobrażacie sobie jaką miał wczoraj minę, jak powtórzyłam słowa ginki, że przydałyby się jakieś seksy. Przerażony był jak 150 i jak zadałam pytanie czy się boi, stanowczo odpowiedział "Tak. Wolę poczekać aż urodzisz i już będzie można, bo boję się, że jej coś zrobię. Albo Tobie." No rany... :( Trzęsiportek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 08:15

Mycha666 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dzisiaj czekają nas te aktualizacje :) u nas piękna pogoda. Dziś robię sobie dzień "nie mam cukrzycy", kawka i drożdżówka na tarasie - to jest to!

Kciuki za wszystkie dziewuszki :)

kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Piękny dzionek za oknem u nas. :)

Mąż mnie dziś obudził po 5, witając się z brzuchem. Twierdził, że takie słonko, ptaszki ćwierkają, że szkoda spać. Mhm, u mnie nigdy nie szkoda, zaraz będzie drzemka, uzupełniająca niedobory snu.

Mała Matylda - ja będę idealnym potwierdzeniem albo zaprzeczeniem teorii o "ćwiczącej macicy". Moja trenuje bez mała już 20 tygodni i to praktycznie codziennie, powinnam zatem urodzić po pierwszym skurczu. :D

Zakochana Mama - powodzenia dziś! Spotkacie się za chwilkę. :)

Uli, przykro mi.., ale mus to mus. Dwa tygodnie szybko mina a Wy będziecie bezpieczni!

Ja się jakoś boję tych wspomagaczy.. Nic nie pije, nie łykam, nad masażem krocza się zastanowię od donoszonej. Jestem chyba ciągle nastraszona tą ciążą zagrożoną z początków i mam przed oczyma wizję przedwczesnego porodu cały czas.. plus te moje skurcze, bóle.. Najwyżej urodzę troszkę później.

Nie mogę się doczekać wtorku i spotkania z Maluchem.. Jeżeli przybiera tak jak dotychczas, powinien mieć na luzie ponad 3 kilo! Kochany klusek.. Mam fazę na wyobrażanie sobie porodu i naszego pierwszego spokania na żywo. Tak jak pisałam już kiedyś, nie jestem w ciąży z tych płaczących nad wszystkim, nic mnie nie wzrusza, ale ta wizja coś tam budzi w mojej blaszanej piersi. ;) Wczoraj Małemu śpiewałam kołysanki i na "Kołysance dla Okruszka", troszkę mi się oczy spociły.

Też mam celulit na tyłku, ale staram się go nie oglądać, bo mi przykro. W ogóle od jakiegoś czasu udaję, że moje odbicie w lustrze nie istnieje, dla własnego spokoju. :/

Tak po prostu Wam robią ktg na żądanie w szpitalu, czy jednak jakieś warunki trzeba spełnić? Nie ogarnęłam tematu chyba.

Malwka, miałam taką noc, nawet z koopą, w niedzielę. Od tego czasu spokój. Liczę na to, że spokój się jeszcze miesiąc utrzyma. No ale Ty już masz pełne prawo się rozkręcać.

Mój się seksów nadal nie boi. Wczoraj, jak szedł za mną po schodach, to mnie literalnie ugryzł w tyłek. :D Biedny, musi poczekać jeszcze tydzień, to się zastanowię, czy dam radę psychicznie. :D

Powodzenia na wizytach i badaniach!

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    kattalinna
    a jaka to dawka?
    Zaczynałam od 6, wczoraj było 16. Jestem zła na system bo ta 6 już podziałała na cukier po przebudzeniu i był ładnie poniżej 90. Na razie nie zmieniam nic, w środę wizyta, może kobieta mi coś rozjaśni. Dziś kontrolnie jeszcze zrobię pobudkę no 3, a potem wyłączam budzik :-)

Cieszyłam się tymi cukrami, potem się zważyłam i mi radość przeszła. W 3 dni równe 0,5 do przodu. A dziś nawet ładna koopa była przed ;-) obarczam winą insulinę. To na pewno ona, bo wczorajsza czekolada jeszcze raczej nie zdążyłaby zadziałać ;-) miałam przytyć w ciąży 16 max, coś czuję, że będzie 20 lekko...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rano ile miałas?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, dziwna sprawa u mnie. Umyłam ręcę raczej porządnie, zmierzyłam cukier na czczo-94! Nie mam takich wyników, chyba ze nie zjem poznej kolacji- raz czy dwa mi się zdarzyło. No to odczekałam 10 minut, napiłam się trochę i mierzę jeszcze raz. 75 O.o . O co chodzi? Aż taka różnica?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wszystkie które się będą rozpakowywać i te na badaniach , ja leżę bo nie wiem czy to przez to ze wiem ze się szyjka skraca ale od wczoraj całe podwozie mnie boli tak jakby mi mała napierala choć podobno jest jeszcze wysoko i wierci się niesamowicie , No cóż zaciskam nogi jeszcze tylko dwa tyg i będzie bezpieczniej :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    +/- 10% zakresu błędu i oba wyniki masz w normie, glukometr kontroluje a nie diagnozuje
    no i zaleta diety cukrzycowej-pózna kolacja musi byc

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ