X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado ufff. Pieknie :) oszczedzaj sie kochana. Ja tez plamilam i tez nie wiadomo skad ale dostalam nowy dodatkowo prpgesteron i juz sie nie pojawily i leze caly czas.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tydzień temu zobaczyłam upragnione dwie kreseczki, sprawdzilam bete i wynik to potwierdził i przyrost tez ok. Zatem wstępnie zapiszcie mnie na 22.05 i zobaczymy co lekarz powie bo mam wizytę na 4 października.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 21:06

Katka., Monifah lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki... Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam weny pisać :/ witam wszystkie nowe mamusie gratuluję wszystkim serduszek :) Katka piękne zdjęcie :) ja mam wizytę w piątek i mam nadzieję że też już zobaczę bijące serduszko... Chodź bardzo się martwię bo dalej co jakiś czas mam plamienia, taki brązowy śluz... Lekarz mówił niby że nie ma co się martwić bo wszystko jest ok ale jednak nie jest to takie łatwe... Może po piątkowej wizycie się uspokoję... Mam jeszcze do Was pytanie... Czy wyszła komuś krew w moczu??? Ostatnio robiłam badania i wyszło mi 10 erytrocytów w moczu... :( Miała któraś z Was tak??? Czytałam że może to być jakiś stan zapalny pęcherza ale ja nie mam żadnych dolegliwości... I trochę mnie to martwi :( pozdrawiam

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Hej dziewczyny, tydzień temu zobaczyłam upragnione dwie kreseczki, sprawdzilam bete i wynik to potwierdził i przyrost tez ok. Zatem wstępnie zapiszcie mnie na 22.05 i zobaczymy co lekarz powie bo mam wizytę na 4 października.
    Witaj ;) dopisałam do listy

klz9piqvvra11kd2.png

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy macie tak moze ze jak sie najecie to Wam lezy to jedzenie na zoladku. Odbija sie itp.? Nie mowie tu o mdlosciach ;)

W zadnej ciazy tak nie mialam a teraz nawet maly talerz zupy krem zjem gdzie to lekki i plynne a stoi mi na zoladku jakbym nie wiadomo co zjadla. Odbija sie. Cofa do gardla to jedzenie. No masakra jakas. A jak jeszcze mdlosci dochodza to juz w ogole swietnie ;)

Ja tak mam. Też w 1 ciąży nie miałam tego objawy. Teraz jest tak że co kolwiek zjem jest uczucie ciężkości na żołądku a nawet można porównać że jakąś niestrawność i dosyć często kończy się to wymiotem po jakimś czasie i wtedy to przechodzi.

Katka, cudne zdjęcie. Ach wspaniały widok maluszków. Ja dopiero wizyta w piatek.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel zrob jeszcze raz sobie badanie moczu,bo czesto z tym badaniem moga byc pomyłki. Ja tak w poprzedniej ciąży mialam że jak duzo owoców sie najadlam to cukier mi wychodzil w moczu i po ponownym teście i lekkiek diecie wszystko ok było.
    Ja bym na spokojnie powtorzyla badanie

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem już po pierwszym usg. Serduszko bije :) Obok zarodka okazało się że mam małego krwiaka. Lekarz mówi, że to typowe i że powinien się wchłonąć, ale mimo to się martwię. Biorę Duphaston. Czy któraś z Was miała taki przypadek?

Klaudiia87, Katka., Hoope, lena77, malwka08 lubią tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmb ja mialam w ppoprzedniej ciąży, bralam luteine dopochwowa i acard do końca 1 trymestru. Takze na spokojnie, nic się nie martw ☺

mmb lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Doti dzięki za odpowiedź :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję udanych wizyt, coraz częściej dobre wieści :)

Nieliczne białko w moczu nie jest niebezpieczne ale krew zwykle zwiastuje zapalenie pęcherza. Można mieć bezobjawowe. Ja miałam w pierwszej ciąży.

Tak jak się obawiałam, trzeci miesiąc jest dla mnie najgorszy. Trawniki śmierdzą psim pyskiem, kuchnia zgniłym mięsem, nos zatkany, z jedzeniem jazdy, piersi eksplodują, jest mi źle i sama nie wiem czego chcę, ciężki miesiąc będzie. I ciągle chce mi się płakać, szaleństwo jakieś!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Mmb ja mialam w ppoprzedniej ciąży, bralam luteine dopochwowa i acard do końca 1 trymestru. Takze na spokojnie, nic się nie martw ☺

Dziękuję za uspokojenie :) W piątek mam drugie usg, zobaczymy co się będzie działo.

Doti87 lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nieliczne białko w moczu nie jest niebezpieczne ale krew zwykle zwiastuje zapalenie pęcherza. Można mieć bezobjawowe. Ja miałam w pierwszej ciąży
    A dostałaś coś na to?? W sensie lekarstwa jakieś??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zauważyłam u siebie plamienie, także nadzieję już tracę i zapewne niebawem was opuszczę. Ale ja się nie poddaję i będziemy jeszcze próbować bo z zajściem w ciążę nie mam problemu gorzej z jej utrzymaniem. To będzie moje 4 poronienie. Życie znowu daje w kość.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zaczynamy 9 tydzien ♡

chopinistka, kamciaelcia, malwka08 lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• chopinistka Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż miło czytać tyle pozytywnych wiadomości :)

Ja się strasznie męczę z mdłościami. Nie wymiotuję (raz się tylko zdarzyło), ale mdli mnie i w dzień i w nocy - po prostu masakra... W poniedziałek mam wizytę, mam nadzieję, że maluszek zdrowo rośnie :)

85993e3khftzhwr8.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    A my dzisiaj zaczynamy 9 tydzien ♡

My też :)))

Katka., kamciaelcia lubią tę wiadomość

85993e3khftzhwr8.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Ja dzisiaj zauważyłam u siebie plamienie, także nadzieję już tracę i zapewne niebawem was opuszczę. Ale ja się nie poddaję i będziemy jeszcze próbować bo z zajściem w ciążę nie mam problemu gorzej z jej utrzymaniem. To będzie moje 4 poronienie. Życie znowu daje w kość.

Annqa a może jednak nie wszystko jesscxe stracone? Będziesz konsultowala z lekarzem te plamienia? Trzymam kciuki, żeby było wsyztako dobrze...

Ja wczoraj poszłam spać o 21:30, dosłownie zaraz po dzieciach. Bierze mnie przeziębienie a zwykle.tak jest, gdy jestem przmeczona. Czas rozpocząć kuracje metodami naturalnymi ;-) choć nie cierpię miodu to się z nim.przeprosze chyba na kilka dni...

Jagna <3 15.04.2018
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rozmowie z oddziałowa. Powiedziałam jej o ciąży i zareagowała lepiej niż myślałam. Każdej życzę takiej szefowej. Od jutra na l4 am sobie iść i odpoczywać :)

chopinistka, Witch15, Feeva lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Nieliczne białko w moczu nie jest niebezpieczne ale krew zwykle zwiastuje zapalenie pęcherza. Można mieć bezobjawowe. Ja miałam w pierwszej ciąży
    A dostałaś coś na to?? W sensie lekarstwa jakieś??

Tak, dostałam urosept, witaminę C i kupiłam dodatkowo 100% sok z żurawiny (taki prawdziwy kosztuje 20-30 zł). Zapalenie pęcherza to bardzo częsta przypadłość w ciąży. Czasem rozwija się mocno i trwa całą ciążę, wtedy trzeba brać ciągle antybiotyki. Nie szkodzi to dziecku jeśli jest się pod lekarską kontrolą, nie martw się.

Annqa może jednak się uda :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miłego Dnia Dziewczyny :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 09:38

malwka08 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ