Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Ja dzisiaj zauważyłam u siebie plamienie, także nadzieję już tracę i zapewne niebawem was opuszczę. Ale ja się nie poddaję i będziemy jeszcze próbować bo z zajściem w ciążę nie mam problemu gorzej z jej utrzymaniem. To będzie moje 4 poronienie. Życie znowu daje w kość.

To jeszcze o niczym nie świadczy . Ja ostatnio miałam plamienie po pracy i okazało się, że mam 2 wielkie krwiaki , dużo większe od zarodka . Zarodek na szczęście dobrze się rozwija i serduszko bije . Dostałam duphaston i magnez , na kolejnej wizycie został już tylko 1 kwiak i był dużo mniejszy :) następna wizyta jest w poniedziałek . Mam nadzieję, że do tego czasu krwiaki znikną

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam się nieśmiało bo nie dochodzi do mnie, że beta wyszła na plusie!

Monifah lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    a ja dzisiaj napisałam do mojego gina, który kazał mi przyjść za 2 tygodnie, że się strasznie stresuję i chce przyjść w ten piątek :D Czekam aż mi odpisze.
    W czwartek miałam pęcherzyk 12 mm, ale jeszcze nie było widac zarodka, wydaje mi się, że 8 dni poźniej powinnien już być. Może nie będzie jeszcze serduszka, ale zarodek chyba już powinien prawda? To będzie 6 tydzień 4 dzień.
    Objawów u mnie nadal zero, więc nie wytrzymam 2 tygodni... Żeby chociaż zobaczyć zarodek i serduszko, żeby być pewnym, że to nie puste jajo płodowe.
    Mam nadzieję, że się zgodzi na ten piątek.
    A jak nie to czekać kolejny tydzień czy pojsc gdzie indziej? Co sądzicie?

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmb - ja miałam w poprzedniej ciąży i miałam Duphaston i magnez zapisany. Krwiaczek się wchłonął po 2/3 tygodniach ale na pewno dużo leżałam i byłam na L4 . Dziś mam zdrowego wysokiego 6 latka.

Miłego dnia dziewczyny ja dziś popołudniu mam wizytę z powodu tego jednorazowego plamienia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, własnie mi odpisał, żebym przylazła w piątek o 8:15 :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)
    Dziewczyny trzymajcie kciuki w piąteczek :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czwartek idę ale tylko po receptę na zastrzyki. wizytę mam umówiona na 5.10 i doktor w szpitalu zasugerowała wcześniejszą ale jakoś na mega spokojnie podchodzę. wolę iść jak już będzie coś bardziej pewnego po terminie poprzednich strat. jakoś nie nastawiam się ani w jedną ani w druga stronę na razie bo to jeszcze różnie może być w moim przypadku.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    hej, witam się nieśmiało bo nie dochodzi do mnie, że beta wyszła na plusie!
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

klz9piqvvra11kd2.png

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja czuje się tak ciążowy, ze bardziej się chyba nie da :/
    Jedynie w niedziele miałam pełno energii, mogłam jeść a nawet tańczyć :)

Mdłości mam jak tylko otworze oczy, spalabym cały czas.... o piersiach nie wspomnę, są coraz większe i bolą jak cholera !
    W piątek mak wizytę na 18:) już nie mogę się doczekać :)

Witam nowe ciężarówki i gratuluje serduszek :)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo witaj w klubie :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Ja dzisiaj zauważyłam u siebie plamienie, także nadzieję już tracę i zapewne niebawem was opuszczę. Ale ja się nie poddaję i będziemy jeszcze próbować bo z zajściem w ciążę nie mam problemu gorzej z jej utrzymaniem. To będzie moje 4 poronienie. Życie znowu daje w kość.
    Witaj w klubie też nie mam problemu z zajściem a z utrzymaniem

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak mi już sił....
    Mieszkam w UK i tutaj opieka nie równa sie z polską...
    Na początku ciazy stwierdzili że nie trzeba robić bety bo po co..
    Później jak sytuacja stała się niejasna na USG zbadali mi krew w 6t5d i beta była 12,500. Po nie całych 6 dniach zbadali znowu i wynosiła 18,000. Powiedzieli, że wzrasta zbyt wolno i nic z tego nie będzie. Następne USG dopiero 29 września czyli prawie 2 tygodnie... w międzyczasie mam chodzić do pracy bo nic mnie nie boli. Non stop chce mi się płakać, nie mogę się nad niczym skupić czuje się w rozsypce. Mam wazne spotkania w pracy na które muszę się przygotowac, ale nie jestem w stanie.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?
    termin mi wylicza na 29 maja :)
    Jestem cały czas w szoku, bo to nasz pierwszy miesiąc starań był. Wmówiłam sobie, że mi się uda no i jest tak jak powiedziałam tylko że uwierzyć nie mogę :D. Mam nadzieję tylko, że wszystko będzie ok. Oby do 12 tyg. szybko zleciało. Wizytę mam na 2 października ale już się stresuje czy wszystko będzie w porządku.

Katka. lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    termin mi wylicza na 29 maja :)
    Jestem cały czas w szoku, bo to nasz pierwszy miesiąc starań był. Wmówiłam sobie, że mi się uda no i jest tak jak powiedziałam tylko że uwierzyć nie mogę :D. Mam nadzieję tylko, że wszystko będzie ok. Oby do 12 tyg. szybko zleciało. Wizytę mam na 2 października ale już się stresuje czy wszystko będzie w porządku.
    oki ;) będzie dobrze :D wpisałam Cię na pierwszą stronę :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny... Na jeden dzień forum z oczu spuszczę i przyrost stron lepszy niż bety haha :D

Witam nowe majóweczki!

Katka piękne maluszki! Gratuluję! <3 Ja mam wizytę następną 9.10, będzie to mój 10t2d, więc nie mogę się doczekać, aż zobaczę swojego dużego, kilkucentymetrowego dziaciaczka :D

Jeśli chodzi o samopoczucie, to u mnie bywa różnie. Co rano jak nie zjem czekoladowych płatków z mlekiem to jestem chora, dzisiaj jeśli chodzi o mdłości to nie ma tragedii :)

Annqua trzeba być dobrej mysli! Nie można z góry zakładać, że poronisz, no co Ty :( :*

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w przeciągu kilku dni :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 14:36

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito jak dobrze kojarzę to beta juz przy takich ilościach przyrasta wolniej.. a sprawdzalas na kalkulatorze specjalnym czy ok jest?? Ci lekarze to ręce opadają doslownie ehh

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie nerwicy dostaje i na już szukam kogoś kto usg zrobi. piersi przestały boleć (to akurat się zdarza) ale śluz zmienił mi się na typowo plodny. w poprzednich ciazach miałam tak chwilę przed tym jak sie dowiadywalam o obumarciu psychika mi już siada chyba

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, ze im wyższa Beta tym wolniej przyrasta.
    Dwukrotnie nawet co 92h.

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariujemy dzisiaj dziewczyny, WARIUJEMY!!!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa głębokie wdechy i na spokojnie....
    Bety później coraz wolniej przyrasta, a lekarze to jacys konowaly jeżeli tego nie mowia

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też słyszałam że im wyższa beta tym wolniej przerasta. Ale mi nawet połowę nie przerosła po 6 dniach. Nie wiem po co kazali mi ją robic jeśli nie wiadomo jak ma przerastac. Nie znam tu żadnego lekarza któremu bym ufała. Dziękuję dziewczyny za wsparcie

34bw3e3kvde0eohd.png
‹‹ ‹ 98 99 100 101 102 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ