Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MysiaMarysia wrote:Katka pappa to test połączony - usg plus wyniki z krwi. W większości przypadków za usg bliźniacze kasowana jest podwójna stawka - dwoje dzieci do zbadania
-
Czesc kochane!
Jestem pierwszy raz tutaj, wczesniej bywalam na ovufriend. Rodze 16 maja, mialam juz pierwsza wizyte w 5tyg+2 dni, bylo widac pecherzyk, kolejna wizyta za dwa tygodnie, lekarz powiedzial ze bedzie wtedy slychac serduszko. To moja pierwsza ciaza, udalo sie w pierwszym cyklu staran.
Takze myslalam o tescie Pappa, ale po glowie chodzi mi rowniez test NIFT-y, sama juz nie wiem.Katka., lena77, Monifah lubią tę wiadomość
-
J.S wrote:Czesc kochane!
Jestem pierwszy raz tutaj, wczesniej bywalam na ovufriend. Rodze 16 maja, mialam juz pierwsza wizyte w 5tyg+2 dni, bylo widac pecherzyk, kolejna wizyta za dwa tygodnie, lekarz powiedzial ze bedzie wtedy slychac serduszko. To moja pierwsza ciaza, udalo sie w pierwszym cyklu staran.
Takze myslalam o tescie Pappa, ale po glowie chodzi mi rowniez test NIFT-y, sama juz nie wiem. -
Super, dzieki!
A co do ciazy blizniaczej i testu NIFT-y to cena o ile sie nie myle jest taka sama, bo badana jest cala ciaza i nawet jesli nie daj Boze byloby cos nie tak, to test nie wskaze konkretnie ktore z dzieci jest chore. Jesli sie myle, to wybaczcie, ale gdzies obilo mi sie to o uszy, trzeba byloby poczytac na glownej stronie.Katka. lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Super, dzieki!
A co do ciazy blizniaczej i testu NIFT-y to cena o ile sie nie myle jest taka sama, bo badana jest cala ciaza i nawet jesli nie daj Boze byloby cos nie tak, to test nie wskaze konkretnie ktore z dzieci jest chore. Jesli sie myle, to wybaczcie, ale gdzies obilo mi sie to o uszy, trzeba byloby poczytac na glownej stronie. -
Marzeneczka wrote:Kochane mamy! A czy nie chcialybyscie dołączyć do grupy na fb Majowe mamusie 2018? Byłoby łatwiej pisać grupa jest zamknięta więc nikt nie oprócz nas nie widzialby postów zapraszam, zdjęcie na grupie brzuszek a na nim buciki
-
Właśnie dzięki tym badaniom można pomóc już w brzuchu. Wierzę w to i mam głęboką nadzieje, ze ani ja ani żadna z was nie bedzie musiala stanac przed taka decyzja.
A ja jakoś dzisiaj slabiej sie czuje, rano pelna energii a teraz tylko leże i wcinam kiszoną kapustę. Mam calkowity odrzut od slodyczy -
Hoope wrote:A co zrobicie, jeśli testy i badania wykażą wady? Terminacja?
Hoope temrinacja jest jednym z wyjść. Innym jest interwencja jescze w ciąży - np. Przy wadach serca, które często występują z trisomia 21. Inna rzeczą jest też możliwość psychicznego oswojenia się z sytuacją, szukanie ośrodków i miejsc udizelajacych pomocy chorym dzieciom i rodzicom dzieci, gromadzenie funduszy na rehabilitację, organizację "nowego" życia...
Osobiście nie umiem powiedzieć, co bym zrobiła. Mam nadzieję, że nie będę zmuszona zastanawiać się nad tymWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:01
Antolinka lubi tę wiadomość
Jagna 15.04.2018 -
Hej ale naskrobałyscie
Ja będę robiła tylko USG tak jak w poprzedniej ciąży. Chodze do dobrego ginekologa który na bardzo dobry sprzęt i myślę, że jeżeli coś na USG nie tak będzie to wtedy zrobie z krwi
Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie dobrze
U mnie nadal brak jakich kolwiek objawów. W poprzedniej ciąży to już dawno do porcelany się przytulałam hehe
-
nick nieaktualnyJ.S wrote:Mnie martwi bol podbrzusza i odcinka ledzwiowego, mam nadzieje ze to objaw wczesnej ciazy a jie zeiastun czegos niedobrego. Odganiam zle mysli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:15
-
O dzieki za wiadomosc, ja mam wizyte dopiero 29 wrzesnia. Czytalam wlasnie o nos-pie ale nie bylam pewna. Powiem szczerze ze odkad dowiedzielismy sie o ciazy, to seks odszedl na dalszy plan, czytalam o tym ze lepiej uwazac w pierwszym trymestrze, sama nie wiem, nie mam doswiadczenia ochota jest, ale strach mnie paralizuje
-
Witam
Jestem nowa pierwsza ciaza dowiedziałam się w sobotę z testu sikanego wczoraj poszłam na betę wynik 409,1 zrobiłam tez progesteron 39,89
Jutro zamierzam zrobić powtórkę z bety, ogólnie jest ok choć wieczorami boli mnie brzuch biorę nospe na noc
Do lekarza wybieram się początkiem października ale jeszcze nie wiem czy prywatnie czy na nfz
Termin mam na 28 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 19:47