X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 20:45 to jeszcze nie tak źle, mi zdarzało się nawet bywać na 22:30.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa nie szkodzi, szkodzi regularne przekraczanie zalecanej dawki, czyli przedawkowanie. Tego dokładnie dotyczyły badania (i nie samej nospy ale szeregu leków i witamin).

Wydaje mi się, wydawało mi się, że tzw. usg genetyczne (nazwa potoczna) to od wielu lat standard i każda kobieta wykonuje je rutynowo. Przynajmniej tak było 7 lat temu. Co innego pappa czy amniopunkcja. Od razu przypominam, te ostatnie dwa badania nie wykrywają wad wrodzonych (jak wada serca) tylko letalne (jak bezmózgowie).

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie... Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził u mnie torbiel na jajniku o wielkości 6cm :/ miała ktoras z Was taki przypadek... Lekarz niby mówił że wszystko ok ze pewnie się wchłonie ale ciągle myślę o tym... Jak ja wytrzymam 3 tyg... Ja to bym mogła codziennie chodzić do lekarza :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15 wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny.
    Byłam dziś na wizycie która była nie planowana ale moja lekarka wolała mnie widzieć po tym piątkowym plamieniu.
    Chyba powinnam wreszcie zrobić suwaczek nawet z tego powodu że dziś ujrzałam serduszko :) Słyszeć nie słyszałam bo to za wcześnie i jestem tego samego zdania co moja lekarka że nie jest to wskazane na tym etapie . Jestem taka szczęśliwa że mogłabym normalnie rzygać tęczą haha.
    Witam kolejne majowe mamusie.
    Super, to musi być super uczucie zobaczyć to małe serduszko :) mam nadzieję, że i ja za niedługo zobaczę. S1985 trzymam kciuki za bete!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mam jeszcze pytanie... Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził u mnie torbiel na jajniku o wielkości 6cm :/ miała ktoras z Was taki przypadek... Lekarz niby mówił że wszystko ok ze pewnie się wchłonie ale ciągle myślę o tym... Jak ja wytrzymam 3 tyg... Ja to bym mogła codziennie chodzić do lekarza :)

Ja mialam w pierwszej ciazy i to 13cm czyli juz do operacji ;) bralam luteine na podtrzymanie i po jakims miesiacu cysta sama sie wchlonela :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, milego dnia ;)

Angel1988, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15 super;) gratulacje ♡

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam, jak dziecko wstanie i jedziemy do diabetologa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny! Ja dziś ledwo się zwleklam, żeby zawieść córeczkę do żłobka, teraz wróciłam i idę spać dalej. L4 ,do końca tygodnia bo zapalenie oskrzeli jeszcze nie doleczone.

Właśnie zerknelam na pierwszą stronę naszego forum! Mega Katka! Jest nas już 80 ;))

Lukrecja lubi tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia wszystkim

Lukrecja lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Miałam torbiel w pierwszej ciąży, wchłonęła się. To się często zdarza i jest niegroźne, wchłania się pod wpływem hormonów. Wy się dziewczyny z torbielami cieszcie, że jesteście w ciąży, torbiel potrafi skutecznie zablokować owulację, cykl i w wyniku leczenia przedłużyć starania o kilka miesięcy.

Mam też przetrwały pęcherzyk graafa i z nim urodziłam drugą córkę i zaszłam w trzecią ciążę ;) Takie cuda :D

Angel1988 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi wrote:
    Miłego dnia dziewczyny! Ja dziś ledwo się zwleklam, żeby zawieść córeczkę do żłobka, teraz wróciłam i idę spać dalej. L4 ,do końca tygodnia bo zapalenie oskrzeli jeszcze nie doleczone.

Właśnie zerknelam na pierwszą stronę naszego forum! Mega Katka! Jest nas już 80 ;))
    Hehe staram się jak mogę być na bieżąco i aktualizować listę;)

MamaDi lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to mięśniaka,który będzie rósł razem z dzieckiem .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Dziewczyny odnośnie nospy moja gin kiedyś pokazywała mi wyniki jakichś badań, z których wynikało że u kobiet stosujących regularnie nospe częściej stwierdzono u dzieci obniżone napięcie mięśniowe niż u kobiet które nospy nie brały. Nie pamiętam dokładnie źródła, ale coś takiego kojarzę, spróbuję wygrzebac gdize to było, żeby tu jakichś herezji nie siać.
    W każdym bądź razie ja osobiście z nospa nie szaleje - do tej pory wzięłam tylko raz przy bardzo silnym skurczu żołądka.

Też coś podobnego kiedyś czytałam i ogólnie mój lekarz też w poprzedniej ciąży mówił, żeby brać tylko jak mocno mnie przyciśnie, wzięłam w całej ciąży może 3-4 razy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stosujecie już kremy nawilżające? Brzuch jeszcze mi nie rośnie, ale biust podwoił swoją objętość. Wygląda jak nadmuchany silikonem. Boje się, że zaraz pojawią mi się rozstępy. Nie wiem jakiego kremu najlepiej używać. Może któraś z Was ma jakiś sprawdzony produkt.

Dziś o 16:30 mam pierwszą wizytę. Martwię się. Od zeszłego nie najlepszego przyrostu bety nie zrobiłam żadnego badania. Nie chciałam się denerwować. Dziś już wychodzę z siebie z niecierpliwości.

Jak ja zazdraszczam dziewczynom, które zobaczyły już serduszka! Jeszcze dzisiaj nie zobaczę bo to mój 5 tyg 5 dzień :)
    Ściskam Was:) Miłego dzionka!

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu to wieczorami mam tak potworne mdłości, że ani o tym nie myślę.

Rillia, na razie niczym się nie smaruję, w pierwszej ciąży sporadycznie smarowałam się oliwką dla ciężarnych Babydream z Rossmanna, nie mam rozstępów.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia w pierwszej ciąży używałam bodajże tołpy dla mam - kilka rozstępów i tak wyszło. w drugiej smarowałam oliwką z rossmana i innymi nawilżającymi. Teraz po prostu używam balsamu do ciała jak przed ciążą. Rozstępy jak mają wyjść ( tzn jak się ma genetyczne skłonności) to wyjdą i tak, niezależnie od smarowania....Grunt, to dobre nawilżenie.

Odnośnie seksu, u mnie ok, choć rzadziej niż przed ciążą, a wynika to z faktu, że wieczorem zasypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki ;-)

S1985 zrobiłas betę? kiedy wynik?

Jagna <3 15.04.2018
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zaczynam sie smarowac, na razie zwyklym balsamem, jednak lepiej jak skora bedzie bardziej nawilzona, bo wtedy przy rozciaganiu az tak nie popeka. Mogą wyjść rozstępy, ale przy regularnym nawilżaniu na pewno mniejsza ilość. Ja mi bardzo mały biust, a teraz podwoił swą objętość i pojawił się już jeden mały rozstęp, zmobilizowalo mnie to do regularnego smarowania.

U mnie taka piękna pogoda, korzystalmy z ostatnich promieni słoneczka i relaksujemy się na podwórku :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję sobie kremy przeciw rozstępom w rosmannie ;) jest bardzo duży wybór :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się
    u nas paskudna pogoda byłam rano robić betę drugi raz liczę na piękny przyrost
    u mniej niestety rozstępy są genetyczne moja mama ma siostra ba ja też mam na udach z okresu dojrzewania póki co smaruje się tak jak zawsze nivea Q10 wykończe te kupię coś dla ciężarnych chyba Palmers podobno fajny
    zazdroszczę Wam tych wizyt ja najwcześniej początek października A i tak jeszcze nie wiem do jakiego pójdę muszę się zapisać żeby później problemu nie było.
    co do nospy wzięłam 3tabletki i to nie max tylko zwykła 1dziennie więc myślę że nie zaszkodzi

f2w3qqmza7aalezj.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ