Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nospa nie szkodzi, szkodzi regularne przekraczanie zalecanej dawki, czyli przedawkowanie. Tego dokładnie dotyczyły badania (i nie samej nospy ale szeregu leków i witamin).
Wydaje mi się, wydawało mi się, że tzw. usg genetyczne (nazwa potoczna) to od wielu lat standard i każda kobieta wykonuje je rutynowo. Przynajmniej tak było 7 lat temu. Co innego pappa czy amniopunkcja. Od razu przypominam, te ostatnie dwa badania nie wykrywają wad wrodzonych (jak wada serca) tylko letalne (jak bezmózgowie).❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mam jeszcze pytanie... Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził u mnie torbiel na jajniku o wielkości 6cm miała ktoras z Was taki przypadek... Lekarz niby mówił że wszystko ok ze pewnie się wchłonie ale ciągle myślę o tym... Jak ja wytrzymam 3 tyg... Ja to bym mogła codziennie chodzić do lekarza
-
Witch15 wrote:Dobry wieczór dziewczyny.
Byłam dziś na wizycie która była nie planowana ale moja lekarka wolała mnie widzieć po tym piątkowym plamieniu.
Chyba powinnam wreszcie zrobić suwaczek nawet z tego powodu że dziś ujrzałam serduszko Słyszeć nie słyszałam bo to za wcześnie i jestem tego samego zdania co moja lekarka że nie jest to wskazane na tym etapie . Jestem taka szczęśliwa że mogłabym normalnie rzygać tęczą haha.
Witam kolejne majowe mamusie. -
nick nieaktualnyAngel1988 wrote:Mam jeszcze pytanie... Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził u mnie torbiel na jajniku o wielkości 6cm miała ktoras z Was taki przypadek... Lekarz niby mówił że wszystko ok ze pewnie się wchłonie ale ciągle myślę o tym... Jak ja wytrzymam 3 tyg... Ja to bym mogła codziennie chodzić do lekarza
Ja mialam w pierwszej ciazy i to 13cm czyli juz do operacji bralam luteine na podtrzymanie i po jakims miesiacu cysta sama sie wchlonelaAngel1988 lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia dziewczyny! Ja dziś ledwo się zwleklam, żeby zawieść córeczkę do żłobka, teraz wróciłam i idę spać dalej. L4 ,do końca tygodnia bo zapalenie oskrzeli jeszcze nie doleczone.
Właśnie zerknelam na pierwszą stronę naszego forum! Mega Katka! Jest nas już 80 )Lukrecja lubi tę wiadomość
Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Dzień dobry
Miałam torbiel w pierwszej ciąży, wchłonęła się. To się często zdarza i jest niegroźne, wchłania się pod wpływem hormonów. Wy się dziewczyny z torbielami cieszcie, że jesteście w ciąży, torbiel potrafi skutecznie zablokować owulację, cykl i w wyniku leczenia przedłużyć starania o kilka miesięcy.
Mam też przetrwały pęcherzyk graafa i z nim urodziłam drugą córkę i zaszłam w trzecią ciążę Takie cudaAngel1988 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
MamaDi wrote:Miłego dnia dziewczyny! Ja dziś ledwo się zwleklam, żeby zawieść córeczkę do żłobka, teraz wróciłam i idę spać dalej. L4 ,do końca tygodnia bo zapalenie oskrzeli jeszcze nie doleczone.
Właśnie zerknelam na pierwszą stronę naszego forum! Mega Katka! Jest nas już 80 )MamaDi lubi tę wiadomość
-
MysiaMarysia wrote:Dziewczyny odnośnie nospy moja gin kiedyś pokazywała mi wyniki jakichś badań, z których wynikało że u kobiet stosujących regularnie nospe częściej stwierdzono u dzieci obniżone napięcie mięśniowe niż u kobiet które nospy nie brały. Nie pamiętam dokładnie źródła, ale coś takiego kojarzę, spróbuję wygrzebac gdize to było, żeby tu jakichś herezji nie siać.
W każdym bądź razie ja osobiście z nospa nie szaleje - do tej pory wzięłam tylko raz przy bardzo silnym skurczu żołądka.
Też coś podobnego kiedyś czytałam i ogólnie mój lekarz też w poprzedniej ciąży mówił, żeby brać tylko jak mocno mnie przyciśnie, wzięłam w całej ciąży może 3-4 razy.Matylda
-
Dziewczyny, stosujecie już kremy nawilżające? Brzuch jeszcze mi nie rośnie, ale biust podwoił swoją objętość. Wygląda jak nadmuchany silikonem. Boje się, że zaraz pojawią mi się rozstępy. Nie wiem jakiego kremu najlepiej używać. Może któraś z Was ma jakiś sprawdzony produkt.
Dziś o 16:30 mam pierwszą wizytę. Martwię się. Od zeszłego nie najlepszego przyrostu bety nie zrobiłam żadnego badania. Nie chciałam się denerwować. Dziś już wychodzę z siebie z niecierpliwości.
Jak ja zazdraszczam dziewczynom, które zobaczyły już serduszka! Jeszcze dzisiaj nie zobaczę bo to mój 5 tyg 5 dzień
Ściskam Was:) Miłego dzionka! -
Rillia w pierwszej ciąży używałam bodajże tołpy dla mam - kilka rozstępów i tak wyszło. w drugiej smarowałam oliwką z rossmana i innymi nawilżającymi. Teraz po prostu używam balsamu do ciała jak przed ciążą. Rozstępy jak mają wyjść ( tzn jak się ma genetyczne skłonności) to wyjdą i tak, niezależnie od smarowania....Grunt, to dobre nawilżenie.
Odnośnie seksu, u mnie ok, choć rzadziej niż przed ciążą, a wynika to z faktu, że wieczorem zasypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki
S1985 zrobiłas betę? kiedy wynik?Jagna 15.04.2018 -
Ja powoli zaczynam sie smarowac, na razie zwyklym balsamem, jednak lepiej jak skora bedzie bardziej nawilzona, bo wtedy przy rozciaganiu az tak nie popeka. Mogą wyjść rozstępy, ale przy regularnym nawilżaniu na pewno mniejsza ilość. Ja mi bardzo mały biust, a teraz podwoił swą objętość i pojawił się już jeden mały rozstęp, zmobilizowalo mnie to do regularnego smarowania.
U mnie taka piękna pogoda, korzystalmy z ostatnich promieni słoneczka i relaksujemy się na podwórku -
witam się
u nas paskudna pogoda byłam rano robić betę drugi raz liczę na piękny przyrost
u mniej niestety rozstępy są genetyczne moja mama ma siostra ba ja też mam na udach z okresu dojrzewania póki co smaruje się tak jak zawsze nivea Q10 wykończe te kupię coś dla ciężarnych chyba Palmers podobno fajny
zazdroszczę Wam tych wizyt ja najwcześniej początek października A i tak jeszcze nie wiem do jakiego pójdę muszę się zapisać żeby później problemu nie było.
co do nospy wzięłam 3tabletki i to nie max tylko zwykła 1dziennie więc myślę że nie zaszkodzi