X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek, trzymam kciuki za piękny przyrost bety! ;) Chyba najlepiej jak sie juz zapiszesz do ginekologa, bo pozniej moze byc brak terminow, zalezy jak jest u Ciebie, bo u nas sa do dobrych ginekologow bardzo dlugie kolejki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 11:31

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie piękna pogoda :)
    Ja niestety od rana przy wc :/

Już się nie mogę doczekać piątku i wizyty :)
    3 mam kciuki za dzisiejsze bety i usg !

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S dokładnie powinnam ale nie mam pojęcia kogo wybrać? czy iść na nfz czy prywatnie A może i tak i tak?
    jakie są koszty samych badań w ciąży?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak wyjdą. Co nie zmienia faktu, że nawilżanie jest ważne, a posiadanie kosmetyków "dla mam" na półce takie magiczne;)

Saperek - słyszałam o Palmersie kilka złych opinii, za to o tołpie dużo dobrych :)

Ja dziewczyny krwawie coraz częściej więc nie wiem czy dociągnę tu z Wami do maja. Jako mama staram się wierzyć mocno w moją dzidzię, ale momentami ciężko mi utrzymać optymizm ;) czekam do poniedziałku na wizytę.

Trzymam kciuki za Wasze wyniki i usg. Dawajcie koniecznie znać :*

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Dokładnie. Jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak wyjdą. Co nie zmienia faktu, że nawilżanie jest ważne, a posiadanie kosmetyków "dla mam" na półce takie magiczne;)

Saperek - słyszałam o Palmersie kilka złych opinii, za to o tołpie dużo dobrych :)

Ja dziewczyny krwawie coraz częściej więc nie wiem czy dociągnę tu z Wami do maja. Jako mama staram się wierzyć mocno w moją dzidzię, ale momentami ciężko mi utrzymać optymizm ;) czekam do poniedziałku na wizytę.

Trzymam kciuki za Wasze wyniki i usg. Dawajcie koniecznie znać :*
    Będzie dobrze, trzymam kciuki za twoją dzidzię.

U nas pogoda paskudna, leje.

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mam jeszcze pytanie... Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził u mnie torbiel na jajniku o wielkości 6cm :/ miała ktoras z Was taki przypadek... Lekarz niby mówił że wszystko ok ze pewnie się wchłonie ale ciągle myślę o tym... Jak ja wytrzymam 3 tyg... Ja to bym mogła codziennie chodzić do lekarza :)

Miałam 4cm torbiel wykrytą na pierwszej wizycie w 4 tyg, na następnej wizycie w 6tyg już była 3,3cm więc się powoli wchłania :)

Ja na pewno się wybiorę na prenatalne. Znalazłam nawet u siebie w WWIE bardzo dobrą placówkę z super sprzętem już z cennikiem. Zastanawiam się nad dwiema opcjami, może Wy mi doradzicie?
    1. USG 2D/3D ciąży + kolorowy Doppler + 2 markery genetyczne + opis i zdjęcia. Zapis badania na DVD z komentarzem lekarza gratis. - 220zł
    2. Test PAPP-A + badanie genetyczne USG 2D/3D/4D. Zapis badania na DVD wraz z komentarzem lekarza gratis. - 550zł

Jeśli chodzi o te pierwsze badania w ciąży, to jestem zapisana do gina na NFZ na 29września, żeby wysępić skierowanie na te najdroższe badania na przeciwciała :)

Balsamy na rozstępy poleciła mi koleżanka, która jest już w 35tyg ciąży, chodzi tu o serię balsamów dla matek z Rossmanna :) Są niedrogie, a skuteczne :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3
    Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie :)

A pogoda to i u mnie beznadziejna. Zauważyłam dziwną rzecz, że wymioty bardziej mnie właśnie męczą w deszczową, brzydką pogodę, a jak świeci słońce to jest lepiej. Dziwne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 11:54

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie już oliwka i balsamem zwyklym bo przeczytajcie opakowania kremow na rozstepy ze niektóre sa dopiero po 1 trymestrze.

A co do lekarza to chodzę prywatnie bo na nfz nie mam nikogo godnego zaufania. Mnie wizyta kosztuje 300zl ale w tym mam usg 3d i dostaje zdjęcia, na pendrive wrzuca mi folnik z całego badania. Ogólnie duzo place ale jest tego wart moj lekarz.
    A badania na początku duzo wychodzi okolo 300 zl bo musisz zrobic sobie grupę krwi,mocz,krew, hiv, rozyczka toxoplazmoza i nie pamiętam co jeszcze... ale późniejj co wizyte to tylko krew i mocz to koszt 20-30zl

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Miałam 4cm torbiel wykrytą na pierwszej wizycie w 4 tyg, na następnej wizycie w 6tyg już była 3,3cm więc się powoli wchłania :)

Ja na pewno się wybiorę na prenatalne. Znalazłam nawet u siebie w WWIE bardzo dobrą placówkę z super sprzętem już z cennikiem. Zastanawiam się nad dwiema opcjami, może Wy mi doradzicie?
    1. USG 2D/3D ciąży + kolorowy Doppler + 2 markery genetyczne + opis i zdjęcia. Zapis badania na DVD z komentarzem lekarza gratis. - 220zł
    2. Test PAPP-A + badanie genetyczne USG 2D/3D/4D. Zapis badania na DVD wraz z komentarzem lekarza gratis. - 550zł

Jeśli chodzi o te pierwsze badania w ciąży, to jestem zapisana do gina na NFZ na 29września, żeby wysępić skierowanie na te najdroższe badania na przeciwciała :)

Balsamy na rozstępy poleciła mi koleżanka, która jest już w 35tyg ciąży, chodzi tu o serię balsamów dla matek z Rossmanna :) Są niedrogie, a skuteczne :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty <3
    Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie :)

A pogoda to i u mnie beznadziejna. Zauważyłam dziwną rzecz, że wymioty bardziej mnie właśnie męczą w deszczową, brzydką pogodę, a jak świeci słońce to jest lepiej. Dziwne :)

Feeva a gdzie ta placówka w Wawie? Ja przecie jestem z Wawy i chętnie zerknę co tam mają fajnego :)

Z góry dzięki :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena przy Galerii Wileńskiej :) tu masz link do strony http://usg4d.pl/kontakt/

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam się do lekarza na nfz do tego co chodzę prywatnie mam zamiaru zrobić badania na nfz niestety jest na urlopie i zapisy dopiero na 13 października późno jeszcze to piątek 13 :/ ale chyba wcześniej pójdę prywatnie :)

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kelegena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Kelegena przy Galerii Wileńskiej :) tu masz link do strony http://usg4d.pl/kontakt/

O ja Cię! To niedaleko mnie i takie cuda :) Super ten sprzęt :) Dzięki za namiar :)

A te filmy z USG - BOSKIE <3

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • s1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Rillia w pierwszej ciąży używałam bodajże tołpy dla mam - kilka rozstępów i tak wyszło. w drugiej smarowałam oliwką z rossmana i innymi nawilżającymi. Teraz po prostu używam balsamu do ciała jak przed ciążą. Rozstępy jak mają wyjść ( tzn jak się ma genetyczne skłonności) to wyjdą i tak, niezależnie od smarowania....Grunt, to dobre nawilżenie.

Odnośnie seksu, u mnie ok, choć rzadziej niż przed ciążą, a wynika to z faktu, że wieczorem zasypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki ;-)

S1985 zrobiłas betę? kiedy wynik?
    Dopiero wstałam,zaraz jadę do laboratorium, ale szału nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 12:20

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, również upatrzyłam sobie placówkę w Wawie gdzie pracują specjaliści od wad wrodzonych płodów:) Sama mam wadę serca, więc moje ciąże są pod kontrolą kardiologa, a jednocześnie kogoś kto sprawdzi czy dzidzia nie odziedziczyła po mnie wady. Moje dwie baby są zdrowe. Teraz chce się udać na Agatową na początku listopada i jeszcze raz ok 20 tyg. Mam nadzieję, że uda mi się wydębić od mojego gina skierowanie na to badanie, ponieważ tanie nie jest.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Dopiero wstałam,zaraz kadr do laboratorium, ale szału nie będzie
    kciuki, będzie dobrze.

klz9piqvvra11kd2.png

• s1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    O ja Cię! To niedaleko mnie i takie cuda :) Super ten sprzęt :) Dzięki za namiar :)

Ja 14 lat temu że córka robiłam już filmik na DVD z USG super pamiątka, żałuję że z synem nie zrobiłam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:

Nie ma za co :) No właśnie boskie, super sprzęt, więc wolę zapłacić więcej i mieć taki super pakiet :) Niedaleko mnie ginekolożka robi prenatalne USG za 400zł, ale jakieś super nie jest.
    Nie wiem tylko na które badania pójść, te za 220, czy te za 550. Ponoć te testy PAPPA nie są potrzebne, że wystarczy samo USG, ale nie wiem :) Czytałam takie opinie innych mam.

Rillia no pewnie, jak da radę wysępić skierowanie to jak najbardziej :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja używam balsamu właśnie z palmers kokosowy i póki co sobie chwalę, szybko się wchłania, pięknie pachnie i skóra po nim wydaje się być jedrniejsza
    :)

U mnie piękna, słoneczna pogoda, lepsza niż w lipcu czy sierpniu, ale co z tego jak od rana cierpię na straszny ból głowy... Ehh chyba muszę się dotlenic :*

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Nie ma za co :) No właśnie boskie, super sprzęt, więc wolę zapłacić więcej i mieć taki super pakiet :) Niedaleko mnie ginekolożka robi prenatalne USG za 400zł, ale jakieś super nie jest.
    Nie wiem tylko na które badania pójść, te za 220, czy te za 550. Ponoć te testy PAPPA nie są potrzebne, że wystarczy samo USG, ale nie wiem :) Czytałam takie opinie innych mam.

Rillia no pewnie, jak da radę wysępić skierowanie to jak najbardziej :)

s1985 ja robiłam 10 lat temu i to jest najlepsze co może być :) Najlepsza pamiatka, więc każdemu polecam :)

Ja nie wiem jak z tymi badaniami robić, z synem nie robiłam nic, oprócz tych takich standardowych z krwi i 3 czy 4 USG. Teraz widzę, że mamy robią miliony badań.
    Zupełnie nie wiem, co zrobic, żeby było optymalnie... Czytałam tylko, że te testy PAPPA to jakas taka statystyka i ze tak na prawde nie wiadomo.

Może olśnicie mnie jakoś, bo w tym temacie to jeszcze nie ogarniam :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 i Fatalita, życzę Wam najlepszych wieści. Dajcie znać co się u Was dzieje.

Ja się nie smaruję, nie jestem obciążona, w mojej rodzinie kobiety nie mają nawet śladu rozstępu na brzuchu. Ja po dwóch ciążach.też. Ale. Żeby nie było za różowo, mam duże piersi i po porodzie, w czasie nawału pokarmu, powiększają mi się do monstrualnych rozmiarów. Na to żaden krem nie pomoże. Delikatne rozstępy mam, ale jak na mój wiek i 5 lat karmienia, nie jest źle.
    Któraś ma ochotę na pancaces z siadłego mleka? Właśnie smażę :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie jem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce885d32a1ae.png

Angel1988 lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ