Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Saperek, trzymam kciuki za piękny przyrost bety! Chyba najlepiej jak sie juz zapiszesz do ginekologa, bo pozniej moze byc brak terminow, zalezy jak jest u Ciebie, bo u nas sa do dobrych ginekologow bardzo dlugie kolejki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 11:31
-
Dokładnie. Jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak wyjdą. Co nie zmienia faktu, że nawilżanie jest ważne, a posiadanie kosmetyków "dla mam" na półce takie magiczne;)
Saperek - słyszałam o Palmersie kilka złych opinii, za to o tołpie dużo dobrych
Ja dziewczyny krwawie coraz częściej więc nie wiem czy dociągnę tu z Wami do maja. Jako mama staram się wierzyć mocno w moją dzidzię, ale momentami ciężko mi utrzymać optymizm czekam do poniedziałku na wizytę.
Trzymam kciuki za Wasze wyniki i usg. Dawajcie koniecznie znać :*
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita wrote:Dokładnie. Jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak wyjdą. Co nie zmienia faktu, że nawilżanie jest ważne, a posiadanie kosmetyków "dla mam" na półce takie magiczne;)
Saperek - słyszałam o Palmersie kilka złych opinii, za to o tołpie dużo dobrych
Ja dziewczyny krwawie coraz częściej więc nie wiem czy dociągnę tu z Wami do maja. Jako mama staram się wierzyć mocno w moją dzidzię, ale momentami ciężko mi utrzymać optymizm czekam do poniedziałku na wizytę.
Trzymam kciuki za Wasze wyniki i usg. Dawajcie koniecznie znać :*
U nas pogoda paskudna, leje. -
Angel1988 wrote:Mam jeszcze pytanie... Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził u mnie torbiel na jajniku o wielkości 6cm miała ktoras z Was taki przypadek... Lekarz niby mówił że wszystko ok ze pewnie się wchłonie ale ciągle myślę o tym... Jak ja wytrzymam 3 tyg... Ja to bym mogła codziennie chodzić do lekarza
Miałam 4cm torbiel wykrytą na pierwszej wizycie w 4 tyg, na następnej wizycie w 6tyg już była 3,3cm więc się powoli wchłania
Ja na pewno się wybiorę na prenatalne. Znalazłam nawet u siebie w WWIE bardzo dobrą placówkę z super sprzętem już z cennikiem. Zastanawiam się nad dwiema opcjami, może Wy mi doradzicie?
1. USG 2D/3D ciąży + kolorowy Doppler + 2 markery genetyczne + opis i zdjęcia. Zapis badania na DVD z komentarzem lekarza gratis. - 220zł
2. Test PAPP-A + badanie genetyczne USG 2D/3D/4D. Zapis badania na DVD wraz z komentarzem lekarza gratis. - 550zł
Jeśli chodzi o te pierwsze badania w ciąży, to jestem zapisana do gina na NFZ na 29września, żeby wysępić skierowanie na te najdroższe badania na przeciwciała
Balsamy na rozstępy poleciła mi koleżanka, która jest już w 35tyg ciąży, chodzi tu o serię balsamów dla matek z Rossmanna Są niedrogie, a skuteczne
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie
A pogoda to i u mnie beznadziejna. Zauważyłam dziwną rzecz, że wymioty bardziej mnie właśnie męczą w deszczową, brzydką pogodę, a jak świeci słońce to jest lepiej. DziwneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 11:54
-
Ja smaruje sie już oliwka i balsamem zwyklym bo przeczytajcie opakowania kremow na rozstepy ze niektóre sa dopiero po 1 trymestrze.
A co do lekarza to chodzę prywatnie bo na nfz nie mam nikogo godnego zaufania. Mnie wizyta kosztuje 300zl ale w tym mam usg 3d i dostaje zdjęcia, na pendrive wrzuca mi folnik z całego badania. Ogólnie duzo place ale jest tego wart moj lekarz.
A badania na początku duzo wychodzi okolo 300 zl bo musisz zrobic sobie grupę krwi,mocz,krew, hiv, rozyczka toxoplazmoza i nie pamiętam co jeszcze... ale późniejj co wizyte to tylko krew i mocz to koszt 20-30zl -
Feeva wrote:Miałam 4cm torbiel wykrytą na pierwszej wizycie w 4 tyg, na następnej wizycie w 6tyg już była 3,3cm więc się powoli wchłania
Ja na pewno się wybiorę na prenatalne. Znalazłam nawet u siebie w WWIE bardzo dobrą placówkę z super sprzętem już z cennikiem. Zastanawiam się nad dwiema opcjami, może Wy mi doradzicie?
1. USG 2D/3D ciąży + kolorowy Doppler + 2 markery genetyczne + opis i zdjęcia. Zapis badania na DVD z komentarzem lekarza gratis. - 220zł
2. Test PAPP-A + badanie genetyczne USG 2D/3D/4D. Zapis badania na DVD wraz z komentarzem lekarza gratis. - 550zł
Jeśli chodzi o te pierwsze badania w ciąży, to jestem zapisana do gina na NFZ na 29września, żeby wysępić skierowanie na te najdroższe badania na przeciwciała
Balsamy na rozstępy poleciła mi koleżanka, która jest już w 35tyg ciąży, chodzi tu o serię balsamów dla matek z Rossmanna Są niedrogie, a skuteczne
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Gratuluję serduszek i witam nowe mamusie
A pogoda to i u mnie beznadziejna. Zauważyłam dziwną rzecz, że wymioty bardziej mnie właśnie męczą w deszczową, brzydką pogodę, a jak świeci słońce to jest lepiej. Dziwne
Feeva a gdzie ta placówka w Wawie? Ja przecie jestem z Wawy i chętnie zerknę co tam mają fajnego
Z góry dziękiZuzanka już z nami
-
MysiaMarysia wrote:Rillia w pierwszej ciąży używałam bodajże tołpy dla mam - kilka rozstępów i tak wyszło. w drugiej smarowałam oliwką z rossmana i innymi nawilżającymi. Teraz po prostu używam balsamu do ciała jak przed ciążą. Rozstępy jak mają wyjść ( tzn jak się ma genetyczne skłonności) to wyjdą i tak, niezależnie od smarowania....Grunt, to dobre nawilżenie.
Odnośnie seksu, u mnie ok, choć rzadziej niż przed ciążą, a wynika to z faktu, że wieczorem zasypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki
S1985 zrobiłas betę? kiedy wynik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 12:20
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Feeva, również upatrzyłam sobie placówkę w Wawie gdzie pracują specjaliści od wad wrodzonych płodów:) Sama mam wadę serca, więc moje ciąże są pod kontrolą kardiologa, a jednocześnie kogoś kto sprawdzi czy dzidzia nie odziedziczyła po mnie wady. Moje dwie baby są zdrowe. Teraz chce się udać na Agatową na początku listopada i jeszcze raz ok 20 tyg. Mam nadzieję, że uda mi się wydębić od mojego gina skierowanie na to badanie, ponieważ tanie nie jest.
-
kelegena wrote:O ja Cię! To niedaleko mnie i takie cuda Super ten sprzęt Dzięki za namiar
A te filmy z USG - BOSKIE2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
kelegena wrote:O ja Cię! To niedaleko mnie i takie cuda Super ten sprzęt Dzięki za namiar
A te filmy z USG - BOSKIE
Nie ma za co No właśnie boskie, super sprzęt, więc wolę zapłacić więcej i mieć taki super pakiet Niedaleko mnie ginekolożka robi prenatalne USG za 400zł, ale jakieś super nie jest.
Nie wiem tylko na które badania pójść, te za 220, czy te za 550. Ponoć te testy PAPPA nie są potrzebne, że wystarczy samo USG, ale nie wiem Czytałam takie opinie innych mam.
Rillia no pewnie, jak da radę wysępić skierowanie to jak najbardziej
-
Witajcie, ja używam balsamu właśnie z palmers kokosowy i póki co sobie chwalę, szybko się wchłania, pięknie pachnie i skóra po nim wydaje się być jedrniejsza
U mnie piękna, słoneczna pogoda, lepsza niż w lipcu czy sierpniu, ale co z tego jak od rana cierpię na straszny ból głowy... Ehh chyba muszę się dotlenic :* -
Feeva wrote:Nie ma za co No właśnie boskie, super sprzęt, więc wolę zapłacić więcej i mieć taki super pakiet Niedaleko mnie ginekolożka robi prenatalne USG za 400zł, ale jakieś super nie jest.
Nie wiem tylko na które badania pójść, te za 220, czy te za 550. Ponoć te testy PAPPA nie są potrzebne, że wystarczy samo USG, ale nie wiem Czytałam takie opinie innych mam.
Rillia no pewnie, jak da radę wysępić skierowanie to jak najbardziej
s1985 ja robiłam 10 lat temu i to jest najlepsze co może być Najlepsza pamiatka, więc każdemu polecam
Ja nie wiem jak z tymi badaniami robić, z synem nie robiłam nic, oprócz tych takich standardowych z krwi i 3 czy 4 USG. Teraz widzę, że mamy robią miliony badań.
Zupełnie nie wiem, co zrobic, żeby było optymalnie... Czytałam tylko, że te testy PAPPA to jakas taka statystyka i ze tak na prawde nie wiadomo.
Może olśnicie mnie jakoś, bo w tym temacie to jeszcze nie ogarniamZuzanka już z nami
-
S1985 i Fatalita, życzę Wam najlepszych wieści. Dajcie znać co się u Was dzieje.
Ja się nie smaruję, nie jestem obciążona, w mojej rodzinie kobiety nie mają nawet śladu rozstępu na brzuchu. Ja po dwóch ciążach.też. Ale. Żeby nie było za różowo, mam duże piersi i po porodzie, w czasie nawału pokarmu, powiększają mi się do monstrualnych rozmiarów. Na to żaden krem nie pomoże. Delikatne rozstępy mam, ale jak na mój wiek i 5 lat karmienia, nie jest źle.
Któraś ma ochotę na pancaces z siadłego mleka? Właśnie smażę❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka