Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja się ponownie witam
Zaczelam śmiać się pod nosem że jeszcze lekarz ciąży nie stwierdzil a ja już zaliczyłam jako ciezarna endokrynologa oraz diabetologa
Wizytę na nfz mam we wtorek. U mojego gin...usg robią osobno ale w gabinecie jest też stary sprzęt na ktorym sprawdzal m.in czy i gdzie jest pecherzyk, jak dziecko jest ułożone. Liczę na prowadzenie ciąży jak poprzednio- mam wymagania, lekarz je spełniał...oby teraz było tak samo
Nastepnie w piątek jadę prywatnie do endo-ginekologa...czy się sprawdzi to się okaże...jak sie sprawdzi to zostawię...jak sie nie sprawdzi wspomoge prowadzenie ciąży prywatnymi usg tam gdzie wcześniej. A tam wizyta w nastepny poniedzialek u dr med...czyli troszkę już poumawialam
Ciążę zamierzam prowadzić- jak zawsze- na nfz
Prywatnie dodatkowe usg
Niestety, nie wierzę stuprocentowo w usg stad dwa co najmniej źródła i dwóch różnych lekarzy. Mam nadzieję że i echo serca plodu zalicze..plus poradnia badan prenatalnych. Już wcześniej pisałam- pappa zrobię jeśli będzie za darmo(stąd ta poradnia badań prenatalnych) bo inaczej za takie pieniądze nie skaze się na stres związany ze statystyką...wszystko zależy od mojego gin na nfz. Od tego czy ponownie pójdzie na współpracę.
Euthyrox biorę od dwóch dni
Dziś zaczynam insulinę nocną
Z każdą ciąża trudniej więc musi się udać i najpiekniejsze efekty zobaczę w maju -
Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć, termin mam na 25.05.2018 robiłam betę w piątek i w poniedziałek i jest dobrze (144 i 437) do tego progesteron 30. Niestety od pierwszej ciąży borykam się z niedoczynnością tarczycy i teraz mam wynik 3.39 i to trochę za dużo. Muszę szybko umówić się do mojej endokrynolog. A na pierwszą wizytę do gina idę 02.10. prywatnie a potem będę już przyjmowana na NFZ, więc super ja na razie smaruje się zwykłym balsamem z nivea a potem mam sprawdzoną Ziaje i na piersi i na brzuch. Jak się tym smarowalam w pierwszej ciąży to ani jednego rozstępu nie mam, choć już się pojawiały ale znikły. A dodam że mam tendencje bo na udach mi zostały z okresu dojrzewania i nic nie idzie z nimi już zrobić. Wybieram się na badania prenatalne ale tylko usg, choć może zmienie jeszcze zdanie. 3mam za Nas wszystkie kciuki, żeby wszystko było dobrze:-)02.09.2015 Marusia
-
Ja jem Nesquiki na mleku Ostatnio tylko to mnie ratuje.
Ja zdecyduję się na zwykłe badania USG prenatalne te w pakiecie za 220zł. Też słyszałam, że test PAPPA to tylko statystyki, więc nie wiem czy jest sens przepłacać, tym bardziej że w mojej rodzinie nie było nigdy przypadku z wadami genetycznymi u dzieci. Wszystkie są zdrowe
Trzymam kciuki za Was dziewczyny! -
nataliab87 wrote:Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć, termin mam na 25.05.2018 robiłam betę w piątek i w poniedziałek i jest dobrze (144 i 437) do tego progesteron 30. Niestety od pierwszej ciąży borykam się z niedoczynnością tarczycy i teraz mam wynik 3.39 i to trochę za dużo. Muszę szybko umówić się do mojej endokrynolog. A na pierwszą wizytę do gina idę 02.10. prywatnie a potem będę już przyjmowana na NFZ, więc super ja na razie smaruje się zwykłym balsamem z nivea a potem mam sprawdzoną Ziaje i na piersi i na brzuch. Jak się tym smarowalam w pierwszej ciąży to ani jednego rozstępu nie mam, choć już się pojawiały ale znikły. A dodam że mam tendencje bo na udach mi zostały z okresu dojrzewania i nic nie idzie z nimi już zrobić. Wybieram się na badania prenatalne ale tylko usg, choć może zmienie jeszcze zdanie. 3mam za Nas wszystkie kciuki, żeby wszystko było dobrze:-)
Witaj w naszym gronie i gratuluję -
Feeva wrote:Ja jem Nesquiki na mleku Ostatnio tylko to mnie ratuje.
Ja zdecyduję się na zwykłe badania USG prenatalne te w pakiecie za 220zł. Też słyszałam, że test PAPPA to tylko statystyki, więc nie wiem czy jest sens przepłacać, tym bardziej że w mojej rodzinie nie było nigdy przypadku z wadami genetycznymi u dzieci. Wszystkie są zdrowe
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
No własnie o to chodzi, a jeszcze czekać na te wyniki, które nic nie mówią - wykończą mnie te oczekiwania
U mnie w rodzinie też nigdy nie było takich przypadków, więc też mi się wydaje, że to chyba nie ma sensu.
nataliab87 witaj w majówkach
Zuzanka już z nami
-
chopinistka wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was tez ma mdlosci przez caly dzien? Ja zaraz zwariuje. Wymiotowalam w sumie tylko 2 razy a mdli mnie od rana do nocy praktycznie bez przerwy!
Witaj w klubie
Rano jak jest pusty żołądek to mną trochę rzuca nad WC, a potem do wieczora mdłościWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 13:26
-
nataliab87 wrote:Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć, termin mam na 25.05.2018 robiłam betę w piątek i w poniedziałek i jest dobrze (144 i 437) do tego progesteron 30. Niestety od pierwszej ciąży borykam się z niedoczynnością tarczycy i teraz mam wynik 3.39 i to trochę za dużo. Muszę szybko umówić się do mojej endokrynolog. A na pierwszą wizytę do gina idę 02.10. prywatnie a potem będę już przyjmowana na NFZ, więc super ja na razie smaruje się zwykłym balsamem z nivea a potem mam sprawdzoną Ziaje i na piersi i na brzuch. Jak się tym smarowalam w pierwszej ciąży to ani jednego rozstępu nie mam, choć już się pojawiały ale znikły. A dodam że mam tendencje bo na udach mi zostały z okresu dojrzewania i nic nie idzie z nimi już zrobić. Wybieram się na badania prenatalne ale tylko usg, choć może zmienie jeszcze zdanie. 3mam za Nas wszystkie kciuki, żeby wszystko było dobrze:-)
-
Angel1988 wrote:Dziękuję za odpowiedź... To już teraz nie wiem skąd u mnie te plamienia lekarz tez nie widzi przyczyny a jednak są ale dobrze ze z dzidzia wszystko ok...
Jak z dzidzią ok to najważniejsze -
witam nowe majówki
ja jak narazie zero mdłości całkiem ok
zadzwoniłam do mojego lekarza na nfz niestety jest na urlopie i wizyta najszybciej 13 października i to w piątek okropna data
zapisze się jeszcze prywatnie żeby było wcześniej
i czekam na wynik dzisiejszej bety A tu ciągle nie ma
ja mam pytanie czy wasi panowie też tak entuzjastycznie podchodzą do wizyt u ginekologa ? mój to chce co wizytę ze mną chodzić A ja osobiście nie widzę takiej potrzeby