X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, u mnie nie ma żadnego godnego i zaufanego ginekologa na NFZ. Ja będę robić NIFT-y, mniej więcej zaczęłam się ibteresować w jakim mieście najbliżej, bo u mnie w tej dziurze nie ma opcji ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, trzymam mocno kciuki!! Oby wszystko bylo dobrze, czekamy na wiadomosci, dawaj znać. Ja też się martwię, cały czas ból podbrzusza i kręgosłupa, staram się nie myśleć.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się ponownie witam
    Zaczelam śmiać się pod nosem że jeszcze lekarz ciąży nie stwierdzil a ja już zaliczyłam jako ciezarna endokrynologa oraz diabetologa :)
    Wizytę na nfz mam we wtorek. U mojego gin...usg robią osobno ale w gabinecie jest też stary sprzęt na ktorym sprawdzal m.in czy i gdzie jest pecherzyk, jak dziecko jest ułożone. Liczę na prowadzenie ciąży jak poprzednio- mam wymagania, lekarz je spełniał...oby teraz było tak samo
    Nastepnie w piątek jadę prywatnie do endo-ginekologa...czy się sprawdzi to się okaże...jak sie sprawdzi to zostawię...jak sie nie sprawdzi wspomoge prowadzenie ciąży prywatnymi usg tam gdzie wcześniej. A tam wizyta w nastepny poniedzialek u dr med...czyli troszkę już poumawialam
    Ciążę zamierzam prowadzić- jak zawsze- na nfz
    Prywatnie dodatkowe usg
    Niestety, nie wierzę stuprocentowo w usg stad dwa co najmniej źródła i dwóch różnych lekarzy. Mam nadzieję że i echo serca plodu zalicze..plus poradnia badan prenatalnych. Już wcześniej pisałam- pappa zrobię jeśli będzie za darmo(stąd ta poradnia badań prenatalnych) bo inaczej za takie pieniądze nie skaze się na stres związany ze statystyką...wszystko zależy od mojego gin na nfz. Od tego czy ponownie pójdzie na współpracę.

Euthyrox biorę od dwóch dni
    Dziś zaczynam insulinę nocną :(
    Z każdą ciąża trudniej :) więc musi się udać i najpiekniejsze efekty zobaczę w maju

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nataliab87 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) chciałabym do Was dołączyć, termin mam na 25.05.2018 :-) robiłam betę w piątek i w poniedziałek i jest dobrze (144 i 437) do tego progesteron 30. Niestety od pierwszej ciąży borykam się z niedoczynnością tarczycy i teraz mam wynik 3.39 i to trochę za dużo. Muszę szybko umówić się do mojej endokrynolog. A na pierwszą wizytę do gina idę 02.10. prywatnie a potem będę już przyjmowana na NFZ, więc super :-) ja na razie smaruje się zwykłym balsamem z nivea a potem mam sprawdzoną Ziaje i na piersi i na brzuch. Jak się tym smarowalam w pierwszej ciąży to ani jednego rozstępu nie mam, choć już się pojawiały ale znikły. A dodam że mam tendencje bo na udach mi zostały z okresu dojrzewania i nic nie idzie z nimi już zrobić. Wybieram się na badania prenatalne ale tylko usg, choć może zmienie jeszcze zdanie. 3mam za Nas wszystkie kciuki, żeby wszystko było dobrze:-)

02.09.2015 Marusia
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem Nesquiki na mleku <3 Ostatnio tylko to mnie ratuje.

Ja zdecyduję się na zwykłe badania USG prenatalne te w pakiecie za 220zł. Też słyszałam, że test PAPPA to tylko statystyki, więc nie wiem czy jest sens przepłacać, tym bardziej że w mojej rodzinie nie było nigdy przypadku z wadami genetycznymi u dzieci. Wszystkie są zdrowe :)

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliab87 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) chciałabym do Was dołączyć, termin mam na 25.05.2018 :-) robiłam betę w piątek i w poniedziałek i jest dobrze (144 i 437) do tego progesteron 30. Niestety od pierwszej ciąży borykam się z niedoczynnością tarczycy i teraz mam wynik 3.39 i to trochę za dużo. Muszę szybko umówić się do mojej endokrynolog. A na pierwszą wizytę do gina idę 02.10. prywatnie a potem będę już przyjmowana na NFZ, więc super :-) ja na razie smaruje się zwykłym balsamem z nivea a potem mam sprawdzoną Ziaje i na piersi i na brzuch. Jak się tym smarowalam w pierwszej ciąży to ani jednego rozstępu nie mam, choć już się pojawiały ale znikły. A dodam że mam tendencje bo na udach mi zostały z okresu dojrzewania i nic nie idzie z nimi już zrobić. Wybieram się na badania prenatalne ale tylko usg, choć może zmienie jeszcze zdanie. 3mam za Nas wszystkie kciuki, żeby wszystko było dobrze:-)

Witaj w naszym gronie i gratuluję :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ja jem Nesquiki na mleku <3 Ostatnio tylko to mnie ratuje.

Ja zdecyduję się na zwykłe badania USG prenatalne te w pakiecie za 220zł. Też słyszałam, że test PAPPA to tylko statystyki, więc nie wiem czy jest sens przepłacać, tym bardziej że w mojej rodzinie nie było nigdy przypadku z wadami genetycznymi u dzieci. Wszystkie są zdrowe :)

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

No własnie o to chodzi, a jeszcze czekać na te wyniki, które nic nie mówią - wykończą mnie te oczekiwania :)

U mnie w rodzinie też nigdy nie było takich przypadków, więc też mi się wydaje, że to chyba nie ma sensu.

nataliab87 witaj w majówkach :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 20 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was tez ma mdlosci przez caly dzien? Ja zaraz zwariuje. Wymiotowalam w sumie tylko 2 razy a mdli mnie od rana do nocy praktycznie bez przerwy! :-(

85993e3khftzhwr8.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was tez ma mdlosci przez caly dzien? Ja zaraz zwariuje. Wymiotowalam w sumie tylko 2 razy a mdli mnie od rana do nocy praktycznie bez przerwy! :-(

Witaj w klubie :D
    Rano jak jest pusty żołądek to mną trochę rzuca nad WC, a potem do wieczora mdłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 13:26

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy przy tych torbielach miałyście plamienia/krwawienia??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy przy tych torbielach miałyście plamienia/krwawienia??

Ja nie miałam. Gdyby nie usg nawet nie wiedziałabym, że mam :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mialam żadnych plamien..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam.

Bitwa na zdjęcia? Moja ciąża nie przyswaja nic kupnego, albo gotuje albo mdłości ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48007cd5b9cb.png

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jakie to piękne! :D
    Ja musiałam sobie kupić parę małych pączuszków :D

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź... To już teraz nie wiem skąd u mnie te plamienia :( lekarz tez nie widzi przyczyny a jednak są ale dobrze ze z dzidzia wszystko ok...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliab87 wrote:
    Witaj ;) dopisałam do naszej listy :)

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź... To już teraz nie wiem skąd u mnie te plamienia :( lekarz tez nie widzi przyczyny a jednak są ale dobrze ze z dzidzia wszystko ok...

Jak z dzidzią ok to najważniejsze :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe majówki :)
    ja jak narazie zero mdłości całkiem ok
    zadzwoniłam do mojego lekarza na nfz niestety jest na urlopie i wizyta najszybciej 13 października i to w piątek okropna data
    zapisze się jeszcze prywatnie żeby było wcześniej
    i czekam na wynik dzisiejszej bety A tu ciągle nie ma

ja mam pytanie czy wasi panowie też tak entuzjastycznie podchodzą do wizyt u ginekologa ? mój to chce co wizytę ze mną chodzić A ja osobiście nie widzę takiej potrzeby

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co mam zrobić żeby mój suwaczek szedł do przodu ? bo póki co się zawiesił

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek mój ma to samo :) Mówi, że też chce widzieć, jak rozwija się nasze Maleństwo :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ