Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to, że w rodzinie nie ma wad nie znaczy że nie mogą się zdarzyć... Dziecka nie mamy z rodziną a tak naprawdę z zupełnie obcym facetem (w sensie genów) i taka mieszanka nie wiaodmo tak naprawdę jak wyjdzie.
Odnośnie pappa jeśli się wahacie to po prostu może zdecydujecie po usg? Jeśli wyjdzie jakąś nieprawidłowośc w obrazie usg wtedy możecie zrobić test pappa - u mnie tak było w pierwszej ciąży - w usg wyszła zbyt duża przeziernosc i przez to zostałam skierowana na test pappa. W drugiej ciazy nie było widać kości nosowej i to samo- skierowanie na test pappa.Jagna 15.04.2018 -
MysiaMarysia ma rację. U nas tak było. Mimo, że w rodzinie wszyscy zdrowi synuś urodziłby się z dużą wadą genetyczną i niepełnosprawnością intelektualną. Zresztą podopno test pappa jest zalecany bez względu na predyspozycje czy ich brak.
Ja mam tragiczne mdłosci. Tylko herbatka i suche bułki. Na wadze juz minus 2,5 kg ;/
Dziękuję dziewczyny za kciuki i dobre słowo
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
mój lekarz zasugerował mi nifty. ale to ze względu na moje mutacje które niosą podwyższone ryzyko urodzenia chorego dziecka. Jednak my zdecydujemy się na ten test tylko wówczas gdy iść genetyczne wykaże nieprawidlosciNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ja właśnie wstrzymam się z testem PAPPA do usg, jak w usg wyjdzie coś nie tak to dopiero zrobie. Nie mam kasy na zbyciu niestety
I tak ostatnio wydaję na lekarzy i badania więcej niż przez całe swoje życie do tej poryWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 14:44
-
nick nieaktualnychopinistka wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was tez ma mdlosci przez caly dzien? Ja zaraz zwariuje. Wymiotowalam w sumie tylko 2 razy a mdli mnie od rana do nocy praktycznie bez przerwy!
Ojj ja mam okropne mdłości przez cały dzień a najgorzej przed snem zasnąć nie mogę i się męczę ... Kilka razy leciałam do WC i miałam odruch wymiotny ale nic nie wyleciało ... Straszne to jest , w 1 ciąży miałam tylko lekkie mdłości wieczorem i żadnych innych objawów ... Czułam się znakomicie a teraz koszmar -
Saperek wrote:dziękuję :*
to w takim przypadku już nie muszę robić 3 raz?
skoro progesteron też jest ok
mogę spokojnie czekać na wizytę?
Skoro beta ładnie przyrasta, to znaczy że jest ok i możesz spokojnie czekać do wizyty
karolcia87 ja od dwóch tygodni na śniadanie tylko płatki czekoladowe z mlekiem. Dzisiaj zakupilam sobie zapas Nesquików i Chocapików W ogóle bardzo nabiał mi wchodzi. Mleko mogę szklankami pić. -
nick nieaktualnyPaulettaa wrote:Ojj ja mam okropne mdłości przez cały dzień a najgorzej przed snem zasnąć nie mogę i się męczę ... Kilka razy leciałam do WC i miałam odruch wymiotny ale nic nie wyleciało ... Straszne to jest , w 1 ciąży miałam tylko lekkie mdłości wieczorem i żadnych innych objawów ... Czułam się znakomicie a teraz koszmar
Aż myślałam ze czytam swoje stare wpisy weszłam do Was na wątek na chwile z marcowek - dziewczyny mdłości przejdą .. wiem jakie to ciężkie na prawdę i tez miałam mdłości całodniowe Myslaalm ze się skończą w 10 później ze w 12 ostatecznie minęło z dnia na dzień w 14 tyg ale wraz nie jest kolorowo pojawiają się za to objawy nowego trymestru : zgaga , ogromny ból głowy , i mi nie przeszło zmęczenie dalej bardzo ciężko wstać mi z łóżka leze całe dnie i nie mam sil a no i to ze mdłości minęły to nie znaczy ze mam apetyt wiadomo większy niż jak były mdłości ale wraz nie to co przed ciaza No i łatwo o wzdęcia i bóle żołądka wiec trzeba uważać co sie je .. ogolnie chciałam Was pocieszyć ze mdłości mijają koło 14 tygodnia ale ten post może nie brzmieć optymistycznie