Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Was oby wszystko było dobrze... Ja dzisiaj zaliczyłam przyspieszona wizytę u lekarza miałam mieć w piątek ale rano zaczęłam krwawić... Nie dużo ale jednak była żywa krew... Lekarz nie widzi przyczyny krwawień wszystko w porządku... Dzidziuś ma 4mm i bijace serduszko... Ja do końca ciąży to chyba oszaleje mąż będzie nie zadowolony bo narazie zakaz seksu hi hi miłego dnia
PodwojnaMama, Katka., Klaudiia87, malwka08 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fiorek jeżeli będzie mi dane utrzymać ciążę to zamierzam zrobić usg genetyczne u kogoś z certyfikatem(mam stronę na której można to sprawdzic ) no i test papp-a też.
Kurcze Uli, sprawdź na znanym lekarzu czy ktokolwiek jest, albo jedź na sor jak nie znajdziesz. Ale tym śluzem mnie wystraszyłaś, bo ja też od kilku dni taki mam. Może to nic nie znaczy.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
pappa robiłam, ale tylko dlatego, ze miałam za darmo
nie zapłaciłabym...to takie cholerstwo...ile zmartwień daje...to tylko statystyka...robiłam, bo w razie złej statystyki należy się dalsza diagnostyka
nie wiem, czy teraz też załatwię na nfz, okaze się za kilka tygTanda lubi tę wiadomość
-
Ja pappa nie będę robiła ( w obu poprzednich ciazach miałam robione). Teraz zrobię nifty. Czekam do wizyty 23 września i skonsultuje z gin termin badania.
Ja na prenatalne usg umawiam.sie po 20 października, również u lekarza z certyfikatem, który robił to badanie w poprzednich ciazach. Mam do tej doktor pełne zaufanieJagna 15.04.2018 -
Ja w piątek idę na pierwszą wizytę. W końcu, bo oczywiście mam 1000 pytań. Już nawet przestałam szukać odpowiedzi w necie, bo jak czytam to wszystko to mam jeszcze więcej pytań
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i będę mogła już tak naprawdę się cieszyć. -
Będę robić prenatalne na pewno.
Co do pappa to nie wiem jeszcze, w poprzedniej ciąży robiłam bo miałam refundowane (nawet nie wiedziałam, dowiedziałam się na miejscu, jak przed usg mnie zaprosili do innego gabinetu na pobranie krwi).
Poprzednio miałam skierowanie, teraz nie wiem czy też dostanę, na razie o tym nie myślę, tak jak PodwojnaMama napisała - żyję od wizyty do wizyty
Jak będę robić prywatnie to raczej bez pappa, chyba ze usg wskaże nieprawidłowości to wtedy rozważę. Zgadzam się z kamciaelcia, to tylko statystyka, o niczym nie świadczy, niczego nie diagnozuje, a tylko daremny stres przynosi jak wyjdzie duże ryzyko wad.Matylda
-
Fatalita nifty daje ci pewny wynik co do kilku wad genetycznych. Pappa to statystyka, bazująca na badaniach innych kobiet, daje prawdopodobieństwo a nie pewny wynik. nifty nie jest statystyka a po.prostu badanie DNA. Przy pappa możesz mieć wynik 1:10 i urodzić zdrowe dziecko, możesz mieć 1:1000 i urodzić chore. A nifty poda ci wynik tak lub nie.
W poprzednich ciazach miałam pappa że wskazań i wiązało się to z dużym stresem.i niepewnościa, nir chce tego powtarzać.Jagna 15.04.2018 -
Katka. wrote:dziewczyny a jak będę chciała robić pappa lub nifty to za ciążę bliźniaczą płaci się podwójnie? Jak to wygląda?
Katka pappa to test połączony - usg plus wyniki z krwi. W większości przypadków za usg bliźniacze kasowana jest podwójna stawka - dwoje dzieci do zbadania
Jagna 15.04.2018