X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw się.
    Wszystko będzie dobrze ;*

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw się.
    Wszystko będzie dobrze ;*

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was oby wszystko było dobrze... Ja dzisiaj zaliczyłam przyspieszona wizytę u lekarza miałam mieć w piątek ale rano zaczęłam krwawić... Nie dużo ale jednak była żywa krew... Lekarz nie widzi przyczyny krwawień wszystko w porządku... Dzidziuś ma 4mm i bijace serduszko... :) Ja do końca ciąży to chyba oszaleje :( mąż będzie nie zadowolony bo narazie zakaz seksu :D hi hi :) miłego dnia

PodwojnaMama, Katka., Klaudiia87, malwka08 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was kciuki , oby było wszystko dobrze :)

A czy wybieracie się na badania prenatalne? Ja jestem umówiona 20.10 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki plan :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję taka mam nadzieję, choć już coraz mniejsza. Nawet byłam w kościele w niedzielę, choć nigdy nie chodzę!

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Choklito Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel 1988 oby serduszko biło to jest najważniejsze. Trzymam kciuki za Ciebie.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa chyba wiekszosc dziewczyn zyje od wizyty do wizyty i malo mysli o prenatalnych ;)

Dziewczyny kciuki za wszystkie potrzebujace!

Ja dzisiaj czuje sie strasznie wiec i pisac sie nie chce.

Izalika odezwij sie co u Ciebie?

• Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspomniałyście o prenatalnych. Robicie tylko usg czy test z krwi również ( pappa itd...) ?:)

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pappa też chcialabym zrobić . Żeby mieć jeszcze większą pewność czy wszystko jest ok :) będę spokojniejsza

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek jeżeli będzie mi dane utrzymać ciążę to zamierzam zrobić usg genetyczne u kogoś z certyfikatem(mam stronę na której można to sprawdzic ;) ) no i test papp-a też.

Kurcze Uli, sprawdź na znanym lekarzu czy ktokolwiek jest, albo jedź na sor jak nie znajdziesz. Ale tym śluzem mnie wystraszyłaś, bo ja też od kilku dni taki mam. Może to nic nie znaczy.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pappa robiłam, ale tylko dlatego, ze miałam za darmo
    nie zapłaciłabym...to takie cholerstwo...ile zmartwień daje...to tylko statystyka...robiłam, bo w razie złej statystyki należy się dalsza diagnostyka
    nie wiem, czy teraz też załatwię na nfz, okaze się za kilka tyg

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita...musi by dobrze <3

Fatalita lubi tę wiadomość

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pappa nie będę robiła ( w obu poprzednich ciazach miałam robione). Teraz zrobię nifty. Czekam do wizyty 23 września i skonsultuje z gin termin badania.

Ja na prenatalne usg umawiam.sie po 20 października, również u lekarza z certyfikatem, który robił to badanie w poprzednich ciazach. Mam do tej doktor pełne zaufanie

Jagna <3 15.04.2018
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek idę na pierwszą wizytę. W końcu, bo oczywiście mam 1000 pytań. Już nawet przestałam szukać odpowiedzi w necie, bo jak czytam to wszystko to mam jeszcze więcej pytań ;)

Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i będę mogła już tak naprawdę się cieszyć.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robić prenatalne na pewno.
    Co do pappa to nie wiem jeszcze, w poprzedniej ciąży robiłam bo miałam refundowane (nawet nie wiedziałam, dowiedziałam się na miejscu, jak przed usg mnie zaprosili do innego gabinetu na pobranie krwi).
    Poprzednio miałam skierowanie, teraz nie wiem czy też dostanę, na razie o tym nie myślę, tak jak PodwojnaMama napisała - żyję od wizyty do wizyty :)

Jak będę robić prywatnie to raczej bez pappa, chyba ze usg wskaże nieprawidłowości to wtedy rozważę. Zgadzam się z kamciaelcia, to tylko statystyka, o niczym nie świadczy, niczego nie diagnozuje, a tylko daremny stres przynosi jak wyjdzie duże ryzyko wad.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia, a mogę zapytać skąd taka decyzja, że od razu nifty? Też o niej czytam ale czy ona nie potwierdza po prostu "przypuszczeń" z pappy?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak będę chciała robić pappa lub nifty to za ciążę bliźniaczą płaci się podwójnie? Jak to wygląda?

klz9piqvvra11kd2.png

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita nifty daje ci pewny wynik co do kilku wad genetycznych. Pappa to statystyka, bazująca na badaniach innych kobiet, daje prawdopodobieństwo a nie pewny wynik. nifty nie jest statystyka a po.prostu badanie DNA. Przy pappa możesz mieć wynik 1:10 i urodzić zdrowe dziecko, możesz mieć 1:1000 i urodzić chore. A nifty poda ci wynik tak lub nie.
    W poprzednich ciazach miałam pappa że wskazań i wiązało się to z dużym stresem.i niepewnościa, nir chce tego powtarzać.

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    dziewczyny a jak będę chciała robić pappa lub nifty to za ciążę bliźniaczą płaci się podwójnie? Jak to wygląda?

Katka pappa to test połączony - usg plus wyniki z krwi. W większości przypadków za usg bliźniacze kasowana jest podwójna stawka - dwoje dzieci do zbadania

Jagna <3 15.04.2018
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ