X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka piękny widok :)

Niekoniecznie gdy ciąża się źle rozwija lub obumarła musi rozpocząć się samoistne krwawienie. Czasem trzeba wywołać, albo zabieg łyżeczkowania. Tak samo brak lub pełen wachlarz objawów nie świadczy o tym,że ciąża się rozwija prawidłowo.

PodwojnaMama, Katka. lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka super widok!
    Widzę, że u niektórych z was podobnie jak u mnie :( dziś zaczęłam plamić, mój gin w poniedziałki nie pracuje, więc na 19 umówiłam się do innego... Oby wszystko było dobrze :( rzygam dalej jak kot i żyje od drzemki do drzemki synka :p

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado kciuki. Daj znac po wizycie czy wszystko dobrze.

No jeszcze troszke musimy wytrzymac i po 1 trymestrze bedzie lepiej.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama czekam do konca pierwszego trymestru żeby w końcu odetchnąć. Dzięki za kciuki :* dam znać

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• chopinistka Koleżanka

Wysłany: 18 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ale cudnie! Dzieciaczki wygladaja super :-)
    Dzisiaj kolejny dzien mdlosci. Nie wymiotuje, ale ciagle mi niedobrze :-( nie wiem jak Wy wytrzymujecie w pracy!

85993e3khftzhwr8.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka śliczne są. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach :)
    Odebrałam wyniki moczu i jest w nim białko. Wyczytałam, że to normalne u kobiet w ciąży. Mam powtórzyć badania

Katka. lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) praktycznie rzecz biorac powinnam was opuscic ale tego nie zrobie bo sie zadomowilam ;) dzidziol tak urosl ze termin sie wyrownal :) 25.04 wg usg 8tydz3d wiec praktycznie rowno. Serduszko bije szybko 164 :) dalej nie wierze ze bede miec druga dzidzie :D takie to nierealne ze szok :D

kamciaelcia, Klaudiia87, lena77, Fiorek87, PodwojnaMama, Katka., MysiaMarysia, malwka08, Monifah, Hoope, Witch15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado daj znac jak po wizycie
    Katekum z tego co wiem to nie jest az tak normalne bo mam sporo znajomych ktore trafialy do szpitala z powodu bialka w moczu ale moze to do jakiejs normy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec zero gratuluje :) ja bede miec cc wczesniej niz Twoj termin, wiec pewnie zostan na Majowkach :)

KateKum no mi tez gin zawsze mowil ze bialko w moczu jest niebezpieczne ale nie wiem czy to duzo musi go byc?

A u nas taki grad duzy pada i pioruny z kazdej strony. Napatrzec sie nie moge ;)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna32 wrote:
    Mam chwile czasu i teraz czytałam o tych badaniach 3/4D i piszą że powinny być wykonane 3 usg - między 11 a 14,miedzy 18 a 22 i 28 a 32. Kto będzie robił?

Chodzi pewnie o usg genetyczne, ale to nie jest wymóg by były w 3d/4d.
    Genetyczne w pierwszej ciąży robiłam i teraz też będę robić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy macie tak moze ze jak sie najecie to Wam lezy to jedzenie na zoladku. Odbija sie itp.? Nie mowie tu o mdlosciach ;)

W zadnej ciazy tak nie mialam a teraz nawet maly talerz zupy krem zjem gdzie to lekki i plynne a stoi mi na zoladku jakbym nie wiadomo co zjadla. Odbija sie. Cofa do gardla to jedzenie. No masakra jakas. A jak jeszcze mdlosci dochodza to juz w ogole swietnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna mama mam tak samo, ogolnie jakos tak zle i ciezko po zjedzeniu np jednej kanapki a uczucie jakbym wsunela 2daniowy obiad. Wzdecia odbijanie i co sie chce. Ciaza to piekny czas :D
    A gdzie ty mieszkasz ze pioruny?? :D u nas zimno okropnie w nocy ma byc 6st tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec zero nie zebym sie cieszyla ale ;) ale ulzylo mi ze tez tak masz. Ja juzdo meza mowilam ze moze chory zoladek mam ha ha bo kiedys moglam duzo zjesc i ok a teraz takie jazdy.

Ja mieszkam w Köln w Niemczech ;)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami wrote:
    To ja zmienie tendencje, ciaza starsza o jeden dzien niz z OM ;) Ciezko uwierzyc, zeby po tak malych roznicach bylo wiadomo co do dnia jaki jest wiek ciazy... Dzisiaj na USG widzialam nozki, nosek i super szybko bijace serce, az maz nie moze sie na zdjecie napatrzec. Wszystko wyglada tak dobrze, ze bardzo mocno wierze, ze tym razem sie udalo.

I ja mam na bank ciążę starszą niż z OM, wg. usg pęcherzyk był większy i wiem, że owulacja była na bank ok. tydzień wcześniej.
    Feeva wrote:
    Ile Wam dziewczynki już przybyło na wadze? Mi +1 kg :)

Musiałabym się zważyć, w zeszłym tygodniu byłam jeszcze na 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 18:26

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem taka szczęśliwa, że moje bobaski tak dobrze rosną :) a bałam się, bo nie mam żadnych wymiotów, tylko piersi bolą.

Klaudiia87, malwka08, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Dziewiec zero nie zebym sie cieszyla ale ;) ale ulzylo mi ze tez tak masz. Ja juzdo meza mowilam ze moze chory zoladek mam ha ha bo kiedys moglam duzo zjesc i ok a teraz takie jazdy.

Ja mieszkam w Köln w Niemczech ;)

Podwojnamama moi rodzice od lat mieszkają w okolicach Kolonii, pięknie tam jest! Może kiedyś i ja się wyprowadze :)

Katka, ale ucieszyłas mój wzrok takim cudnym widokiem, pięknie! Chciałbym już moje dzieciątko zobaczyć takie duże <3

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka - piękny widok

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki,
    Ja dziś cały dzień w dzikim pędzie, ale wszystko co miałam zaplanowane zrobiłam
    Jak usiadłam teraz na kanapie to po.prostu zasypiam na siedząco... Mąż kapie dzieci i zaraz ja idę do kąpieli i spać :-P

Katka przepiękny widok, serducho się raduje na takie foto z usg!!

PodwójnaMama hah ja przez pewien czas również mieszkałam w Kolonii! Jest tam dalej muzeum czekolady Lindta? Moje dzieci miałaby tam radoche :-D

Jagna <3 15.04.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka no ja w De od zakonczenia licemu a mam 34 lata, wiec tez juz kawal czasu tylko ze kiedys mieszkalismy tez w Monachium. Ja w Polsce zle sie czulam i od dziecka marzylam zeby tu mieszkac ;)

A jak rodzicow masz to tym bardziej latwiej sie osiedlic :)

MysiaMarysia tak muzeum czekolady dalej jest. Moje tez uwielbiaja czekolade i wizyta tam to zawsze radocha jest ha ha

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/20b467cd9eb6.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20b467cd9eb6.jpg[/url]
    Serduszko na szczęście bije. Lekarka nie znalazła przyczyny, kazała się oszczędzać, zapisała luteinę dopochwowo. Mi kamień spadł z serca, że moja fasolka cała i zdrowa. Termin z om mam na 4 maja, z USG wychodzi 14 maja :) najważniejsze, że rośnie i nic się nie oddziela. Dziś śpię spokojnie :)

PodwojnaMama, s1985, lena77, Katka., Monifah, Hoope, chopinistka, Witch15, malwka08 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ