X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka piękny widok :)

Niekoniecznie gdy ciąża się źle rozwija lub obumarła musi rozpocząć się samoistne krwawienie. Czasem trzeba wywołać, albo zabieg łyżeczkowania. Tak samo brak lub pełen wachlarz objawów nie świadczy o tym,że ciąża się rozwija prawidłowo.

PodwojnaMama, Katka. lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka super widok!
    Widzę, że u niektórych z was podobnie jak u mnie :( dziś zaczęłam plamić, mój gin w poniedziałki nie pracuje, więc na 19 umówiłam się do innego... Oby wszystko było dobrze :( rzygam dalej jak kot i żyje od drzemki do drzemki synka :p

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado kciuki. Daj znac po wizycie czy wszystko dobrze.

No jeszcze troszke musimy wytrzymac i po 1 trymestrze bedzie lepiej.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama czekam do konca pierwszego trymestru żeby w końcu odetchnąć. Dzięki za kciuki :* dam znać

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• chopinistka Koleżanka

Wysłany: 18 września 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ale cudnie! Dzieciaczki wygladaja super :-)
    Dzisiaj kolejny dzien mdlosci. Nie wymiotuje, ale ciagle mi niedobrze :-( nie wiem jak Wy wytrzymujecie w pracy!

85993e3khftzhwr8.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka śliczne są. Ja zawsze marzyłam o bliźniakach :)
    Odebrałam wyniki moczu i jest w nim białko. Wyczytałam, że to normalne u kobiet w ciąży. Mam powtórzyć badania

Katka. lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) praktycznie rzecz biorac powinnam was opuscic ale tego nie zrobie bo sie zadomowilam ;) dzidziol tak urosl ze termin sie wyrownal :) 25.04 wg usg 8tydz3d wiec praktycznie rowno. Serduszko bije szybko 164 :) dalej nie wierze ze bede miec druga dzidzie :D takie to nierealne ze szok :D

kamciaelcia, Klaudiia87, lena77, Fiorek87, PodwojnaMama, Katka., MysiaMarysia, malwka08, Monifah, Hoope, Witch15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado daj znac jak po wizycie
    Katekum z tego co wiem to nie jest az tak normalne bo mam sporo znajomych ktore trafialy do szpitala z powodu bialka w moczu ale moze to do jakiejs normy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec zero gratuluje :) ja bede miec cc wczesniej niz Twoj termin, wiec pewnie zostan na Majowkach :)

KateKum no mi tez gin zawsze mowil ze bialko w moczu jest niebezpieczne ale nie wiem czy to duzo musi go byc?

A u nas taki grad duzy pada i pioruny z kazdej strony. Napatrzec sie nie moge ;)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna32 wrote:
    Mam chwile czasu i teraz czytałam o tych badaniach 3/4D i piszą że powinny być wykonane 3 usg - między 11 a 14,miedzy 18 a 22 i 28 a 32. Kto będzie robił?

Chodzi pewnie o usg genetyczne, ale to nie jest wymóg by były w 3d/4d.
    Genetyczne w pierwszej ciąży robiłam i teraz też będę robić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy macie tak moze ze jak sie najecie to Wam lezy to jedzenie na zoladku. Odbija sie itp.? Nie mowie tu o mdlosciach ;)

W zadnej ciazy tak nie mialam a teraz nawet maly talerz zupy krem zjem gdzie to lekki i plynne a stoi mi na zoladku jakbym nie wiadomo co zjadla. Odbija sie. Cofa do gardla to jedzenie. No masakra jakas. A jak jeszcze mdlosci dochodza to juz w ogole swietnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna mama mam tak samo, ogolnie jakos tak zle i ciezko po zjedzeniu np jednej kanapki a uczucie jakbym wsunela 2daniowy obiad. Wzdecia odbijanie i co sie chce. Ciaza to piekny czas :D
    A gdzie ty mieszkasz ze pioruny?? :D u nas zimno okropnie w nocy ma byc 6st tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec zero nie zebym sie cieszyla ale ;) ale ulzylo mi ze tez tak masz. Ja juzdo meza mowilam ze moze chory zoladek mam ha ha bo kiedys moglam duzo zjesc i ok a teraz takie jazdy.

Ja mieszkam w Köln w Niemczech ;)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami wrote:
    To ja zmienie tendencje, ciaza starsza o jeden dzien niz z OM ;) Ciezko uwierzyc, zeby po tak malych roznicach bylo wiadomo co do dnia jaki jest wiek ciazy... Dzisiaj na USG widzialam nozki, nosek i super szybko bijace serce, az maz nie moze sie na zdjecie napatrzec. Wszystko wyglada tak dobrze, ze bardzo mocno wierze, ze tym razem sie udalo.

I ja mam na bank ciążę starszą niż z OM, wg. usg pęcherzyk był większy i wiem, że owulacja była na bank ok. tydzień wcześniej.
    Feeva wrote:
    Ile Wam dziewczynki już przybyło na wadze? Mi +1 kg :)

Musiałabym się zważyć, w zeszłym tygodniu byłam jeszcze na 0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 18:26

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem taka szczęśliwa, że moje bobaski tak dobrze rosną :) a bałam się, bo nie mam żadnych wymiotów, tylko piersi bolą.

Klaudiia87, malwka08, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• malwka08 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Dziewiec zero nie zebym sie cieszyla ale ;) ale ulzylo mi ze tez tak masz. Ja juzdo meza mowilam ze moze chory zoladek mam ha ha bo kiedys moglam duzo zjesc i ok a teraz takie jazdy.

Ja mieszkam w Köln w Niemczech ;)

Podwojnamama moi rodzice od lat mieszkają w okolicach Kolonii, pięknie tam jest! Może kiedyś i ja się wyprowadze :)

Katka, ale ucieszyłas mój wzrok takim cudnym widokiem, pięknie! Chciałbym już moje dzieciątko zobaczyć takie duże <3

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka - piękny widok

• MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki,
    Ja dziś cały dzień w dzikim pędzie, ale wszystko co miałam zaplanowane zrobiłam
    Jak usiadłam teraz na kanapie to po.prostu zasypiam na siedząco... Mąż kapie dzieci i zaraz ja idę do kąpieli i spać :-P

Katka przepiękny widok, serducho się raduje na takie foto z usg!!

PodwójnaMama hah ja przez pewien czas również mieszkałam w Kolonii! Jest tam dalej muzeum czekolady Lindta? Moje dzieci miałaby tam radoche :-D

Jagna <3 15.04.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka no ja w De od zakonczenia licemu a mam 34 lata, wiec tez juz kawal czasu tylko ze kiedys mieszkalismy tez w Monachium. Ja w Polsce zle sie czulam i od dziecka marzylam zeby tu mieszkac ;)

A jak rodzicow masz to tym bardziej latwiej sie osiedlic :)

MysiaMarysia tak muzeum czekolady dalej jest. Moje tez uwielbiaja czekolade i wizyta tam to zawsze radocha jest ha ha

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/20b467cd9eb6.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20b467cd9eb6.jpg[/url]
    Serduszko na szczęście bije. Lekarka nie znalazła przyczyny, kazała się oszczędzać, zapisała luteinę dopochwowo. Mi kamień spadł z serca, że moja fasolka cała i zdrowa. Termin z om mam na 4 maja, z USG wychodzi 14 maja :) najważniejsze, że rośnie i nic się nie oddziela. Dziś śpię spokojnie :)

PodwojnaMama, s1985, lena77, Katka., Monifah, Hoope, chopinistka, Witch15, malwka08 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ