Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kadża wrote:Czy którejś z was teraz też zaczęły bardziej krwawić dziąsła ? Mi nawet widzę w nosie pojawia się krew
Miałam nadwrażliwe już na początku i przerzuciłam się z elektrycznej na manualną, miękką szczoteczkę i delikatną pastę ziołową, polecam. Póki co nie krwawiły.Synek 05.2024 ❤️ -
KiNiAW wrote:Dziewczyny a są tutaj takie które po usg prenatalnych które wyszło wporzadku nie robiły pappy? Bo mi lekarz nie zlecal wogole kazał najpierw zrobić usg prenatalne i się zobaczy. I tak się zastanawiam czy jak będzie ok to robić ten pappa czy nie i sama nie wiem???
KiNiAW lubi tę wiadomość
Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
Kadża wrote:Witajcie dziewczyny
Niestety co do badań nic nie pomogę bo nie robiłam ( nie były jeszcze robione jak rodziłam córkę w PL a w Irlandii nie robią. Teraz zostałam o nich poinformowana tj o badaniach genetycznych ale że Irlandia nie robi a jak chce to prywatnie. Nie robiliśmy bo to w naszym przypadku nic nie zmieni. Poza tym moja siostra mi powiedziała ( wcześniej tego nie wiedziałam) że ona z ost dzieckiem miała badania wyszły źle i dostała nawet wskazanie do przerwania ciąży. Jednak z mężem zdecydowali że trudno będzie co będzie… a dziś mają zdrowego nastolatka. I nie jest mu nic. Więc no tak jak któraś z was pisała to loteria. A z drugiej strony też się słyszy że wszystko niby ok było badania super a później coś. Ja wiem My wszystkie się tu martwimy ale na szczęście możemy razem wesprzeć. A pozytywne myślenie działa na nas lepiej niż stres. Kochana będzie dobrze zobaczysz. Może do tej środy masz możliwość spędzania więcej czasu w towarzystwie żebyś nie myślała ? Może jakiś wypad na spacer dla oderwania od myśli ?
Czy którejś z was teraz też zaczęły bardziej krwawić dziąsła ? Mi nawet widzę w nosie pojawia się krew
Mi się często zdarza krwawienie z dziąseł, niestety przy każdej ciąży tak było ...potem wszystko się regulowało
Nie wiem czy to nie maiło unie trochę związku z żelazem -anemią -
Myszka91 wrote:Ja w pierwszej ciazy nie robiłam, teraz się zdecydowałam, bo urodziłam w 36+1 tc, a jednak Pappa moze tez informować o łożysku i przedwczesnym porodzie.
Dzięki za podpowiedź zobacze co będzie w poniedziałek i zdecyduje w pierwszej ciąży nie robiłam w drugiej tak i wyszło ok a teraz mnie dziwi właśnie czemu nie kazał robić Może faktycznie zobaczy z usg I dopiero każe -
Patrycja_Pata wrote:Mi się często zdarza krwawienie z dziąseł, niestety przy każdej ciąży tak było ...potem wszystko się regulowało
Nie wiem czy to nie maiło unie trochę związku z żelazem -anemią
Właśnie przy synku zdarzały mi się w późniejszym okresie krwawienia z nosa i omdlenia i wyszła anemia właśnie -
Wasi rodzicie też nie chcą nic wiedzieć?
U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć I mamy ich nie denerwowaćHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Wasi rodzicie też nie chcą nic wiedzieć?
U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć I mamy ich nie denerwować
U mnie odwrotnie co wizyta to podsyłam mamie zdj usg I siostrom a po powrocie do domu teściowa chętnie ogląda i dopytują wszyscy czy ok😊 -
U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć I mamy ich nie denerwować
U nas odwrotnie☺️ każdy pilnuje za mnie wizyt, pytają co tam wiem nowego i oczywiście czy będzie ta dziewczynka, mogłabym robić zakłady do połówkowego bym się wzbogaciła chociaż 🤣🤣🤣🤣KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bardzo przykre jest to co mówisz. Mój ojciec e zeszłej ciąży to nawet aplikacje ciążowa sobie zainstalował i wpisał moje dane żeby na bieżąco śledzić. Uwielbiają zdjęcia oglądaćMonika.a lubi tę wiadomość
-
U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć I mamy ich nie denerwowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 20:35
-
KiNiAW wrote:U mnie odwrotnie co wizyta to podsyłam mamie zdj usg I siostrom a po powrocie do domu teściowa chętnie ogląda i dopytują wszyscy czy ok😊
KiNiAW lubi tę wiadomość
🖤CB 01.2021
Macie już typy imion dla dziecka? U nas to gdyby była dziewczynka to pewnie Zosia albo Marcelina, ale przy chłopcu mamy zupełnie inne zdanie 😅Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
Myszka91 wrote:Macie już typy imion dla dziecka? U nas to gdyby była dziewczynka to pewnie Zosia albo Marcelina, ale przy chłopcu mamy zupełnie inne zdanie 😅
Jeśli chłopiec to 3 typy właśnie Ignaś, Samuel, Julian,
Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅Myszka91, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Jeśli chłopiec to 3 typy właśnie Ignaś, Samuel, Julian,
Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅
Nie ma lekko ja narazie walczę tylko z mężem. Jak mój syn dołoży 3 grosze to dopiero będzieKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Ja od razu po wyjściu z prenatalnych podesłałam Mamie pierwsze zdjęcia bobasa, to zadzwoniła i aż się jej łezka w oku zakręciła. Podsyłam jej skriny z aplikacji co jakiś czas, teściowa też dzwoni i chce wszystko wiedzieć. -
KiNiAW wrote:Jeśli chłopiec to 3 typy właśnie Ignaś, Samuel, Julian,
Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅
Ja to tylko z mężem musze się dogadać, a Ty masz jeszcze syna chętnego do decydowania 😁KiNiAW lubi tę wiadomość
🖤CB 01.2021
Nadzieja2 wrote:U nas syn to Janek, jakby była córka to Zosia. Wybrane i postanowione
Też mam synka tylko nie wiem czy u Ciebie Janek to Jan? Bo u mnie musiało być po tatusiu Jan mój tato też był Jan i teść też Jan z pokolenia na pokolenie 😂Nadzieja2 lubi tę wiadomość