X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Czy którejś z was teraz też zaczęły bardziej krwawić dziąsła ? Mi nawet widzę w nosie pojawia się krew

Miałam nadwrażliwe już na początku i przerzuciłam się z elektrycznej na manualną, miękką szczoteczkę i delikatną pastę ziołową, polecam. Póki co nie krwawiły.

Synek 05.2024 ❤️
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a są tutaj takie które po usg prenatalnych które wyszło wporzadku nie robiły pappy? Bo mi lekarz nie zlecal wogole kazał najpierw zrobić usg prenatalne i się zobaczy. I tak się zastanawiam czy jak będzie ok to robić ten pappa czy nie i sama nie wiem???
    Ja w pierwszej ciazy nie robiłam, teraz się zdecydowałam, bo urodziłam w 36+1 tc, a jednak Pappa moze tez informować o łożysku i przedwczesnym porodzie.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od: 1.2020

🖤CB 01.2021
    🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
    💚24.02.2022 naturalny cud
    💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
    💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Niestety co do badań nic nie pomogę bo nie robiłam ( nie były jeszcze robione jak rodziłam córkę w PL a w Irlandii nie robią. Teraz zostałam o nich poinformowana tj o badaniach genetycznych ale że Irlandia nie robi a jak chce to prywatnie. Nie robiliśmy bo to w naszym przypadku nic nie zmieni. Poza tym moja siostra mi powiedziała ( wcześniej tego nie wiedziałam) że ona z ost dzieckiem miała badania wyszły źle i dostała nawet wskazanie do przerwania ciąży. Jednak z mężem zdecydowali że trudno będzie co będzie… a dziś mają zdrowego nastolatka. I nie jest mu nic. Więc no tak jak któraś z was pisała to loteria. A z drugiej strony też się słyszy że wszystko niby ok było badania super a później coś. Ja wiem My wszystkie się tu martwimy ale na szczęście możemy razem wesprzeć. A pozytywne myślenie działa na nas lepiej niż stres. Kochana będzie dobrze zobaczysz. Może do tej środy masz możliwość spędzania więcej czasu w towarzystwie żebyś nie myślała ? Może jakiś wypad na spacer dla oderwania od myśli ?
    Czy którejś z was teraz też zaczęły bardziej krwawić dziąsła ? Mi nawet widzę w nosie pojawia się krew

Mi się często zdarza krwawienie z dziąseł, niestety przy każdej ciąży tak było ...potem wszystko się regulowało
    Nie wiem czy to nie maiło unie trochę związku z żelazem -anemią

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy nie robiłam, teraz się zdecydowałam, bo urodziłam w 36+1 tc, a jednak Pappa moze tez informować o łożysku i przedwczesnym porodzie.

Dzięki za podpowiedź zobacze co będzie w poniedziałek i zdecyduje w pierwszej ciąży nie robiłam w drugiej tak i wyszło ok a teraz mnie dziwi właśnie czemu nie kazał robić Może faktycznie zobaczy z usg I dopiero każe

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Mi się często zdarza krwawienie z dziąseł, niestety przy każdej ciąży tak było ...potem wszystko się regulowało
    Nie wiem czy to nie maiło unie trochę związku z żelazem -anemią

Właśnie przy synku zdarzały mi się w późniejszym okresie krwawienia z nosa i omdlenia i wyszła anemia właśnie

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również krwawią, są jakby bardziej wrażliwe. Zatkany nos rano i krew gdy smarkam.

Trzymam kciuki aby wszystko było w porządku i w środę się wyjaśniło wszystko. Jak któraś pisała - spróbuj zająć myśli czymś innym. ✊✊

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi rodzicie też nie chcą nic wiedzieć?
    U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć :D I mamy ich nie denerwować ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć :D I mamy ich nie denerwować ;)

U mnie odwrotnie co wizyta to podsyłam mamie zdj usg I siostrom a po powrocie do domu teściowa chętnie ogląda i dopytują wszyscy czy ok😊

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

U nas odwrotnie☺️ każdy pilnuje za mnie wizyt, pytają co tam wiem nowego i oczywiście czy będzie ta dziewczynka, mogłabym robić zakłady do połówkowego bym się wzbogaciła chociaż 🤣🤣🤣🤣

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Bardzo przykre jest to co mówisz. Mój ojciec e zeszłej ciąży to nawet aplikacje ciążowa sobie zainstalował i wpisał moje dane żeby na bieżąco śledzić. Uwielbiają zdjęcia oglądać

Monika.a lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Mama mnie zna, więc czeka na info. Teściowa przed każdą wizyta się przypomina, że czeka na "raport" a jak się nie odezwę syna molestuje 😁. Dzisiaj "dziadek" dzwonił (pracuje za granicą) i też chciał i zdjęcie i co tam słychać, jak duże itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 20:35

• Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    U mnie odwrotnie co wizyta to podsyłam mamie zdj usg I siostrom a po powrocie do domu teściowa chętnie ogląda i dopytują wszyscy czy ok😊
    U mnie tak samo 😉 Nie zdaze wyjść z gabinetu a już pytania czy wszystko ok 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

🖤CB 01.2021
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już typy imion dla dziecka? U nas to gdyby była dziewczynka to pewnie Zosia albo Marcelina, ale przy chłopcu mamy zupełnie inne zdanie 😅

🖤CB 01.2021
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę 100 % pewna jaka płeć to zacznę się zastaniwac :) dla chłopca miałam masę pięknych imion w pierwszej ciąży na które stary nie chciał się zgodzić. A teraz zobaczymy co będzie :)

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Macie już typy imion dla dziecka? U nas to gdyby była dziewczynka to pewnie Zosia albo Marcelina, ale przy chłopcu mamy zupełnie inne zdanie 😅

Jeśli chłopiec to 3 typy właśnie Ignaś, Samuel, Julian,
    Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅

Myszka91, legusta lubią tę wiadomość

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅

Nie ma lekko :D ja narazie walczę tylko z mężem. Jak mój syn dołoży 3 grosze to dopiero będzie

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Ja od razu po wyjściu z prenatalnych podesłałam Mamie pierwsze zdjęcia bobasa, to zadzwoniła i aż się jej łezka w oku zakręciła. Podsyłam jej skriny z aplikacji co jakiś czas, teściowa też dzwoni i chce wszystko wiedzieć.

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas syn to Janek, jakby była córka to Zosia. Wybrane i postanowione :)

Myszka91, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Polecam Ignasia, dziecko anioł 😁 od 3 miesiąca przesypia całe noce, pogodny, uśmiechnięty i bardzo grzeczny. To chyba nagroda za starania, bo trwały 2 lata. W międzyczasie zaliczyłam biochem i pozamaciczna.
    Ja to tylko z mężem musze się dogadać, a Ty masz jeszcze syna chętnego do decydowania 😁

KiNiAW lubi tę wiadomość

🖤CB 01.2021
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    U nas syn to Janek, jakby była córka to Zosia. Wybrane i postanowione :)

Też mam synka tylko nie wiem czy u Ciebie Janek to Jan? Bo u mnie musiało być po tatusiu Jan mój tato też był Jan i teść też Jan z pokolenia na pokolenie 😂

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ