X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Czy którejś z was teraz też zaczęły bardziej krwawić dziąsła ? Mi nawet widzę w nosie pojawia się krew

Miałam nadwrażliwe już na początku i przerzuciłam się z elektrycznej na manualną, miękką szczoteczkę i delikatną pastę ziołową, polecam. Póki co nie krwawiły.

Synek 05.2024 ❤️
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a są tutaj takie które po usg prenatalnych które wyszło wporzadku nie robiły pappy? Bo mi lekarz nie zlecal wogole kazał najpierw zrobić usg prenatalne i się zobaczy. I tak się zastanawiam czy jak będzie ok to robić ten pappa czy nie i sama nie wiem???
    Ja w pierwszej ciazy nie robiłam, teraz się zdecydowałam, bo urodziłam w 36+1 tc, a jednak Pappa moze tez informować o łożysku i przedwczesnym porodzie.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od: 1.2020

🖤CB 01.2021
    🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
    💚24.02.2022 naturalny cud
    💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
    💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witajcie dziewczyny
    Niestety co do badań nic nie pomogę bo nie robiłam ( nie były jeszcze robione jak rodziłam córkę w PL a w Irlandii nie robią. Teraz zostałam o nich poinformowana tj o badaniach genetycznych ale że Irlandia nie robi a jak chce to prywatnie. Nie robiliśmy bo to w naszym przypadku nic nie zmieni. Poza tym moja siostra mi powiedziała ( wcześniej tego nie wiedziałam) że ona z ost dzieckiem miała badania wyszły źle i dostała nawet wskazanie do przerwania ciąży. Jednak z mężem zdecydowali że trudno będzie co będzie… a dziś mają zdrowego nastolatka. I nie jest mu nic. Więc no tak jak któraś z was pisała to loteria. A z drugiej strony też się słyszy że wszystko niby ok było badania super a później coś. Ja wiem My wszystkie się tu martwimy ale na szczęście możemy razem wesprzeć. A pozytywne myślenie działa na nas lepiej niż stres. Kochana będzie dobrze zobaczysz. Może do tej środy masz możliwość spędzania więcej czasu w towarzystwie żebyś nie myślała ? Może jakiś wypad na spacer dla oderwania od myśli ?
    Czy którejś z was teraz też zaczęły bardziej krwawić dziąsła ? Mi nawet widzę w nosie pojawia się krew

Mi się często zdarza krwawienie z dziąseł, niestety przy każdej ciąży tak było ...potem wszystko się regulowało
    Nie wiem czy to nie maiło unie trochę związku z żelazem -anemią

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Ja w pierwszej ciazy nie robiłam, teraz się zdecydowałam, bo urodziłam w 36+1 tc, a jednak Pappa moze tez informować o łożysku i przedwczesnym porodzie.

Dzięki za podpowiedź zobacze co będzie w poniedziałek i zdecyduje w pierwszej ciąży nie robiłam w drugiej tak i wyszło ok a teraz mnie dziwi właśnie czemu nie kazał robić Może faktycznie zobaczy z usg I dopiero każe

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Mi się często zdarza krwawienie z dziąseł, niestety przy każdej ciąży tak było ...potem wszystko się regulowało
    Nie wiem czy to nie maiło unie trochę związku z żelazem -anemią

Właśnie przy synku zdarzały mi się w późniejszym okresie krwawienia z nosa i omdlenia i wyszła anemia właśnie

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również krwawią, są jakby bardziej wrażliwe. Zatkany nos rano i krew gdy smarkam.

Trzymam kciuki aby wszystko było w porządku i w środę się wyjaśniło wszystko. Jak któraś pisała - spróbuj zająć myśli czymś innym. ✊✊

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi rodzicie też nie chcą nic wiedzieć?
    U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć :D I mamy ich nie denerwować ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    U nas z obu stron panikują, mówią, że ich to stresuje. Nie chcą oglądać USG, nie chcą nic wiedzieć :D I mamy ich nie denerwować ;)

U mnie odwrotnie co wizyta to podsyłam mamie zdj usg I siostrom a po powrocie do domu teściowa chętnie ogląda i dopytują wszyscy czy ok😊

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

U nas odwrotnie☺️ każdy pilnuje za mnie wizyt, pytają co tam wiem nowego i oczywiście czy będzie ta dziewczynka, mogłabym robić zakłady do połówkowego bym się wzbogaciła chociaż 🤣🤣🤣🤣

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Bardzo przykre jest to co mówisz. Mój ojciec e zeszłej ciąży to nawet aplikacje ciążowa sobie zainstalował i wpisał moje dane żeby na bieżąco śledzić. Uwielbiają zdjęcia oglądać

Monika.a lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Mama mnie zna, więc czeka na info. Teściowa przed każdą wizyta się przypomina, że czeka na "raport" a jak się nie odezwę syna molestuje 😁. Dzisiaj "dziadek" dzwonił (pracuje za granicą) i też chciał i zdjęcie i co tam słychać, jak duże itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2023, 20:35

• Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    U mnie odwrotnie co wizyta to podsyłam mamie zdj usg I siostrom a po powrocie do domu teściowa chętnie ogląda i dopytują wszyscy czy ok😊
    U mnie tak samo 😉 Nie zdaze wyjść z gabinetu a już pytania czy wszystko ok 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

🖤CB 01.2021
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już typy imion dla dziecka? U nas to gdyby była dziewczynka to pewnie Zosia albo Marcelina, ale przy chłopcu mamy zupełnie inne zdanie 😅

🖤CB 01.2021
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę 100 % pewna jaka płeć to zacznę się zastaniwac :) dla chłopca miałam masę pięknych imion w pierwszej ciąży na które stary nie chciał się zgodzić. A teraz zobaczymy co będzie :)

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Macie już typy imion dla dziecka? U nas to gdyby była dziewczynka to pewnie Zosia albo Marcelina, ale przy chłopcu mamy zupełnie inne zdanie 😅

Jeśli chłopiec to 3 typy właśnie Ignaś, Samuel, Julian,
    Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅

Myszka91, legusta lubią tę wiadomość

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczynka Jagoda lub Jaśmina 😊 ale oczywiście zgryzy lekkie są bo synem 6 lat mówi że będzie wybierał 😅

Nie ma lekko :D ja narazie walczę tylko z mężem. Jak mój syn dołoży 3 grosze to dopiero będzie

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Ja od razu po wyjściu z prenatalnych podesłałam Mamie pierwsze zdjęcia bobasa, to zadzwoniła i aż się jej łezka w oku zakręciła. Podsyłam jej skriny z aplikacji co jakiś czas, teściowa też dzwoni i chce wszystko wiedzieć.

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas syn to Janek, jakby była córka to Zosia. Wybrane i postanowione :)

Myszka91, KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Myszka91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Polecam Ignasia, dziecko anioł 😁 od 3 miesiąca przesypia całe noce, pogodny, uśmiechnięty i bardzo grzeczny. To chyba nagroda za starania, bo trwały 2 lata. W międzyczasie zaliczyłam biochem i pozamaciczna.
    Ja to tylko z mężem musze się dogadać, a Ty masz jeszcze syna chętnego do decydowania 😁

KiNiAW lubi tę wiadomość

🖤CB 01.2021
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    U nas syn to Janek, jakby była córka to Zosia. Wybrane i postanowione :)

Też mam synka tylko nie wiem czy u Ciebie Janek to Jan? Bo u mnie musiało być po tatusiu Jan mój tato też był Jan i teść też Jan z pokolenia na pokolenie 😂

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ