X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    My czekamy na potwierdzenie płci, na razie totalnie nie rozmawialiśmy o imionach - jedynie kiedyś wspólnie stwierdziliśmy, że Sara nam się podoba :)
    W pierwszej ciąży mieliśmy dla dziewczynki wybrane Milena, a dla chłopca totalnie żadne nam się nie podobało, tzn podobały nam się totalnie różne 😂 mi się bardzo Jan podoba, ale teściu tak ma, więc mąż szybko wykluczył. Najpierw miał być Mikołaj, ale mieliśmy problem ze zdrobnieniami i został Adaś 😄
    Jeśli będzie chłopiec to znów będzie ogromny problem, bo dużo więcej imion żeńskich nam się podoba :)

Dziewczyny ale mnie wczoraj zmiotło... dostałam takiego bólu głowy, że nie wiem co się działo przez całe popołudnie.. paracetamol ani zimne okłady nie dawały rady, dzisiaj byłam u lekarza i mam strasznie zatoki zawalone :( dostałam steryd do nosa, żeby się wyleczyć. Przecież dopiero co w październiku byłam 2tyg na zwolnieniu bo zatoki...
    Nie wzięłam zwolnienia, bo chciałabym pozamykać pewne tematy w pracy i przejść już w grudniu na zwolnienie, czuje że organizm jest mega przepracowany i zmęczony. Ciekawe czy mi się uda w miarę szybko wyleczyć...

Kinia kciuki za jutrzejsze prenatalne!

Dzięki za jutrzejsze kciuki oby wyszło wszystko dobrze😊 kurcze współczuję ci tych chorob tak jak wspomniałaś wcześniej jesteśmy jakoś bardziej podatne i idziemy łeb w łeb 😅 oby ci szybciutko przeszło 😊 trzymam kciukaski za zdrówko 😘

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę ☺️
    Imiona...u nas jest Kornel, Marcel i Gabriel
    Inne z końcówką -el (choć mi trochę Samuel)
    Więc mamy Oliwier zarezerwowane
    A dla dziewczynki Różyczka lub Marika☺️

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie wymyśliliśmy Maria, to akurat koleżanka urodziła Marię w zeszłym roku, potem była faza na Janka to inna koleżanka urodziła małego Jana. I niby wiem, że nie ma przeszkód żebyśmy też tak nazwali, ale już pewnie będą wszyscy mówić, że zgapione ;) interesuję się trochę genaologią i mam mnóstwo ciekawych imion wśród swoich przodków takie jak np Feliks, Walenty, Augustyn, Wawrzyniec, Konstancja, ale obawiam się dać tak dziecku, może na drugie :)

Patrycja_Pata, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW kciukasy za jutro!

Ja na 11 mam wizytę u mojego gina z omówieniem prenatalnych :)

Olix witamy!🥰

Co do imion…całkiem szybko okazało się,że będzie dziewczynka także pola manewru okrojone mocno. Jest w domu pewna niezgoda-mimo zawsze podobała się Wanda :) Ale reszta nieco kręci nosem…brana pod uwagę jest jeszcze Róża, Jagoda, a ostatnio większości przypadła do gustu staropolska wersja Elżbiety czyli Halszka :) Znam już jedna dziewczynkę o tym imieniu,ma już 5 lat i jest totalnie rozkoszna. W domu obecnie Franek (po moim ukochanym dziadku) i Jana (to pierwsza wersja Janiny, ale zawsze mega podobała mi się Janka…tylko Janina mniej,a tu się okazało ze poznałam jakieś 15 lat temu Janę i zakochałam się w tym imieniu od pierwszego usłyszenia).

Także jeszcze trochę dywagacji będzie.

Mój żołądek wrócił już wczoraj do normy i a z nim standardowe mdłości 🤢 jak ja mam już tego dość 🤣

Kadża- w piątek byłam na pogrzebie kolegi…i musiałam z kościoła wyjść,bo nogi się pode mną uginały. Mam tak jak jestem w zamkniętej przestrzeni i się nie ruszam. W domu co chwila okna pootwierane.

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra żartowała sobie że Jowanka jej się podobało zawsze i mi też chodzi po głowie. To imię od Jowany ;)

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.11.23 - poniedziałek
    Kinia
    Agatek
    NikaR
    Trzydzieściszesc

Kciukasy za wasze wizytki. Mamy owocny poniedziałek ✊✊🙂🙂

Dzięki za pomysły na imiona
    Róża to ciekaw imię... Sara ok ale z psem mi się kojarzy... Sorry

Aannaa, KiNiAW, legusta, Agatekk, Miszka2023, Kadża, Myszka91, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    KiNiAW kciukasy za jutro!

Ja na 11 mam wizytę u mojego gina z omówieniem prenatalnych :)

Olix witamy!🥰

Co do imion…całkiem szybko okazało się,że będzie dziewczynka także pola manewru okrojone mocno. Jest w domu pewna niezgoda-mimo zawsze podobała się Wanda :) Ale reszta nieco kręci nosem…brana pod uwagę jest jeszcze Róża, Jagoda, a ostatnio większości przypadła do gustu staropolska wersja Elżbiety czyli Halszka :) Znam już jedna dziewczynkę o tym imieniu,ma już 5 lat i jest totalnie rozkoszna. W domu obecnie Franek (po moim ukochanym dziadku) i Jana (to pierwsza wersja Janiny, ale zawsze mega podobała mi się Janka…tylko Janina mniej,a tu się okazało ze poznałam jakieś 15 lat temu Janę i zakochałam się w tym imieniu od pierwszego usłyszenia).

Także jeszcze trochę dywagacji będzie.

Mój żołądek wrócił już wczoraj do normy i a z nim standardowe mdłości 🤢 jak ja mam już tego dość 🤣

Kadża- w piątek byłam na pogrzebie kolegi…i musiałam z kościoła wyjść,bo nogi się pode mną uginały. Mam tak jak jestem w zamkniętej przestrzeni i się nie ruszam. W domu co chwila okna pootwierane.

Dziękuję za kciuki 🥰

Agatekk lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    13.11.23 - poniedziałek
    Kinia
    Agatek
    NikaR
    Trzydzieściszesc

Dziękuję za kciuki 🥰

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Ostatnio spotkałam się z tym że niektórzy nawet dublijayw relacji ojciec syn
    A to tak, też się zastanawialiśmy nad "juniorem". Przynajmniej obojgu dobrze się kojarzy 😀

Synek 05.2024 ❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    13.11.23 - poniedziałek
    Kinia
    Agatek
    NikaR
    Trzydzieściszesc

Nam akurat totalnie się nie kojarzy z psem, ale np. mamy na osiedlu bardzo dużo suczek Zoja i jak ktoś tak daje na imię dziecku to od razu mam skojarzenie z psem :)
    Ostatecznie Sara stwierdziliśmy, że za oschłe dla małego dziecka i jakoś odrzuciliśmy 😄

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Moja siostra żartowała sobie że Jowanka jej się podobało zawsze i mi też chodzi po głowie. To imię od Jowany ;)

Bardzo ładne imię! Też mi się podoba :)

age.png
  • Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    13.11.23 - poniedziałek
    Kinia
    Agatek
    NikaR
    Trzydzieściszesc

Dzieki za kciuki, jutro mam dwie wizyty. Prenatalne i zwykła później.

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się baaaaardzo dla chłopca podoba - Feliks, ale mój partner się nie zgadza i co zrobić 😂
    Co do dziewczynki to nie jestem jakoś przekonana. Może... Ania? Nie wiem jeszcze :)

PorannaPanna lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A mi się baaaaardzo dla chłopca podoba - Feliks, ale mój partner się nie zgadza i co zrobić 😂
    Co do dziewczynki to nie jestem jakoś przekonana. Może... Ania? Nie wiem jeszcze :)

O moje imię :p większość życia go nie lubiłam bo zbyt wiele osób je miało. Ale teraz coraz mniej i coraz bardziej mi się z biegiem lat podoba :p

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• Nowa_94 Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czuje się jakbym Was wszystkie znała, ponieważ czytam wszystko od początku, ale troszkę się bałam dołączyć. Jestem w ciąży, termin 14.05, z tą różnicą, że obecnie zamieszkują w moim brzuchu trzy maleństwa 🙈
    . Początki były straszne, po pierwsze że to moja pierwsza ciąża - dopiero poznaje co to oznacza w niej byc, po drugie bardzo się boję o maleństwa. Naczytałam się o wczesniakach itp i byłam przerażona. Teraz staram się czytać tylko pozytywne artykuły. Jutro mam prenatalne, nie mogę się doczekać aż je zobaczę, ale też stresik jest.
    Także witam się z Wami serdecznie 😊

Cukierkowa, legusta, Agatekk, Kadża, hypatia92, KiNiAW, Miszka2023, JJJ, Izulek21, Mira000, Myszka91, PorannaPanna, Nadzieja2, Milena96, Madden, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_94 ależ cudownie 😍 ! A powiedz jak np.mdlości u Ciebie jak się ma aż trzy maleństwa w brzuchu? Trzymam kciuki za jutro!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Oooo przypomnialas mi 🤣😂 nam sie to imie mega podoba, ale moja mama ma tak na imie 🙈 wiec tez jakos tak wykluczamy. Na razie to luzne rozmowy, jak poznamy plec to bedziemy sie bardziej glowic :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Nowa_94 Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Nowa_94 ależ cudownie 😍 ! A powiedz jak np.mdlości u Ciebie jak się ma aż trzy maleństwa w brzuchu? Trzymam kciuki za jutro!

Z mdłościami różnie. Na początku wcale, jednak w zeszłym tygodniu nie odpuszczał ból głowy i wymioty się pojawiły. Nie mam co narzekać, nie mam za dużo "objawów" ciążowych 😊 Lekka anemia, ale przyjmuje zelazo i przeszłam covid w 7 tygodniu ciąży - temperatura maks 37.5, lekki kaszel. Poza tym wszystkie badania w normie. 😊😊

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_94 wrote:
    Cześć, czuje się jakbym Was wszystkie znała, ponieważ czytam wszystko od początku, ale troszkę się bałam dołączyć. Jestem w ciąży, termin 14.05, z tą różnicą, że obecnie zamieszkują w moim brzuchu trzy maleństwa 🙈
    . Początki były straszne, po pierwsze że to moja pierwsza ciąża - dopiero poznaje co to oznacza w niej byc, po drugie bardzo się boję o maleństwa. Naczytałam się o wczesniakach itp i byłam przerażona. Teraz staram się czytać tylko pozytywne artykuły. Jutro mam prenatalne, nie mogę się doczekać aż je zobaczę, ale też stresik jest.

Ale cudowna gromadka w Tobie rośnie 🥰 Witaj!

Jeszcze co do imienia bardzo mi się podoba Ewa :) Krótkie, moja mama się tak nazywa, w każdym języku wyglada i prawie brzmi tak samo.

PorannaPanna lubi tę wiadomość

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_94 wrote:
    Witaj wśród nas ;) rozgość się 😉
    To chyba jedyna ciąża mnoga u nas ;) chyba że coś przeoczyłam 👀

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ