Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Cześć dziewczyny
My czekamy na potwierdzenie płci, na razie totalnie nie rozmawialiśmy o imionach - jedynie kiedyś wspólnie stwierdziliśmy, że Sara nam się podoba
W pierwszej ciąży mieliśmy dla dziewczynki wybrane Milena, a dla chłopca totalnie żadne nam się nie podobało, tzn podobały nam się totalnie różne 😂 mi się bardzo Jan podoba, ale teściu tak ma, więc mąż szybko wykluczył. Najpierw miał być Mikołaj, ale mieliśmy problem ze zdrobnieniami i został Adaś 😄
Jeśli będzie chłopiec to znów będzie ogromny problem, bo dużo więcej imion żeńskich nam się podoba
Dziewczyny ale mnie wczoraj zmiotło... dostałam takiego bólu głowy, że nie wiem co się działo przez całe popołudnie.. paracetamol ani zimne okłady nie dawały rady, dzisiaj byłam u lekarza i mam strasznie zatoki zawalone dostałam steryd do nosa, żeby się wyleczyć. Przecież dopiero co w październiku byłam 2tyg na zwolnieniu bo zatoki...
Nie wzięłam zwolnienia, bo chciałabym pozamykać pewne tematy w pracy i przejść już w grudniu na zwolnienie, czuje że organizm jest mega przepracowany i zmęczony. Ciekawe czy mi się uda w miarę szybko wyleczyć...
Kinia kciuki za jutrzejsze prenatalne!
Dzięki za jutrzejsze kciuki oby wyszło wszystko dobrze😊 kurcze współczuję ci tych chorob tak jak wspomniałaś wcześniej jesteśmy jakoś bardziej podatne i idziemy łeb w łeb 😅 oby ci szybciutko przeszło 😊 trzymam kciukaski za zdrówko 😘 -
My sobie wymyśliliśmy Maria, to akurat koleżanka urodziła Marię w zeszłym roku, potem była faza na Janka to inna koleżanka urodziła małego Jana. I niby wiem, że nie ma przeszkód żebyśmy też tak nazwali, ale już pewnie będą wszyscy mówić, że zgapione interesuję się trochę genaologią i mam mnóstwo ciekawych imion wśród swoich przodków takie jak np Feliks, Walenty, Augustyn, Wawrzyniec, Konstancja, ale obawiam się dać tak dziecku, może na drugie
Patrycja_Pata, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
KiNiAW kciukasy za jutro!
Ja na 11 mam wizytę u mojego gina z omówieniem prenatalnych
Olix witamy!🥰
Co do imion…całkiem szybko okazało się,że będzie dziewczynka także pola manewru okrojone mocno. Jest w domu pewna niezgoda-mimo zawsze podobała się Wanda Ale reszta nieco kręci nosem…brana pod uwagę jest jeszcze Róża, Jagoda, a ostatnio większości przypadła do gustu staropolska wersja Elżbiety czyli Halszka Znam już jedna dziewczynkę o tym imieniu,ma już 5 lat i jest totalnie rozkoszna. W domu obecnie Franek (po moim ukochanym dziadku) i Jana (to pierwsza wersja Janiny, ale zawsze mega podobała mi się Janka…tylko Janina mniej,a tu się okazało ze poznałam jakieś 15 lat temu Janę i zakochałam się w tym imieniu od pierwszego usłyszenia).
Także jeszcze trochę dywagacji będzie.
Mój żołądek wrócił już wczoraj do normy i a z nim standardowe mdłości 🤢 jak ja mam już tego dość 🤣
Kadża- w piątek byłam na pogrzebie kolegi…i musiałam z kościoła wyjść,bo nogi się pode mną uginały. Mam tak jak jestem w zamkniętej przestrzeni i się nie ruszam. W domu co chwila okna pootwierane.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
13.11.23 - poniedziałek
Kinia
Agatek
NikaR
Trzydzieściszesc
Kciukasy za wasze wizytki. Mamy owocny poniedziałek ✊✊🙂🙂
Dzięki za pomysły na imiona
Róża to ciekaw imię... Sara ok ale z psem mi się kojarzy... SorryAannaa, KiNiAW, legusta, Agatekk, Miszka2023, Kadża, Myszka91, PorannaPanna lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Agatekk wrote:KiNiAW kciukasy za jutro!
Ja na 11 mam wizytę u mojego gina z omówieniem prenatalnych
Olix witamy!🥰
Co do imion…całkiem szybko okazało się,że będzie dziewczynka także pola manewru okrojone mocno. Jest w domu pewna niezgoda-mimo zawsze podobała się Wanda Ale reszta nieco kręci nosem…brana pod uwagę jest jeszcze Róża, Jagoda, a ostatnio większości przypadła do gustu staropolska wersja Elżbiety czyli Halszka Znam już jedna dziewczynkę o tym imieniu,ma już 5 lat i jest totalnie rozkoszna. W domu obecnie Franek (po moim ukochanym dziadku) i Jana (to pierwsza wersja Janiny, ale zawsze mega podobała mi się Janka…tylko Janina mniej,a tu się okazało ze poznałam jakieś 15 lat temu Janę i zakochałam się w tym imieniu od pierwszego usłyszenia).
Także jeszcze trochę dywagacji będzie.
Mój żołądek wrócił już wczoraj do normy i a z nim standardowe mdłości 🤢 jak ja mam już tego dość 🤣
Kadża- w piątek byłam na pogrzebie kolegi…i musiałam z kościoła wyjść,bo nogi się pode mną uginały. Mam tak jak jestem w zamkniętej przestrzeni i się nie ruszam. W domu co chwila okna pootwierane.
Dziękuję za kciuki 🥰Agatekk lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:13.11.23 - poniedziałek
Kinia
Agatek
NikaR
Trzydzieściszesc
Róża to ciekaw imię... Sara ok ale z psem mi się kojarzy... Sorry
Dziękuję za kciuki 🥰 -
Kinia
Agatek
NikaR
Trzydzieściszesc
Róża to ciekaw imię... Sara ok ale z psem mi się kojarzy... Sorry
Ostatecznie Sara stwierdziliśmy, że za oschłe dla małego dziecka i jakoś odrzuciliśmy 😄Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kinia
Agatek
NikaR
Trzydzieściszesc
Róża to ciekaw imię... Sara ok ale z psem mi się kojarzy... SorryKiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
A mi się baaaaardzo dla chłopca podoba - Feliks, ale mój partner się nie zgadza i co zrobić 😂
Co do dziewczynki to nie jestem jakoś przekonana. Może... Ania? Nie wiem jeszczePorannaPanna lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:A mi się baaaaardzo dla chłopca podoba - Feliks, ale mój partner się nie zgadza i co zrobić 😂
Co do dziewczynki to nie jestem jakoś przekonana. Może... Ania? Nie wiem jeszcze
O moje imię :p większość życia go nie lubiłam bo zbyt wiele osób je miało. Ale teraz coraz mniej i coraz bardziej mi się z biegiem lat podoba :pCukierkowa lubi tę wiadomość
-
Cześć, czuje się jakbym Was wszystkie znała, ponieważ czytam wszystko od początku, ale troszkę się bałam dołączyć. Jestem w ciąży, termin 14.05, z tą różnicą, że obecnie zamieszkują w moim brzuchu trzy maleństwa 🙈
. Początki były straszne, po pierwsze że to moja pierwsza ciąża - dopiero poznaje co to oznacza w niej byc, po drugie bardzo się boję o maleństwa. Naczytałam się o wczesniakach itp i byłam przerażona. Teraz staram się czytać tylko pozytywne artykuły. Jutro mam prenatalne, nie mogę się doczekać aż je zobaczę, ale też stresik jest.
Także witam się z Wami serdecznie 😊Cukierkowa, legusta, Agatekk, Kadża, hypatia92, KiNiAW, Miszka2023, JJJ, Izulek21, Mira000, Myszka91, PorannaPanna, Nadzieja2, Milena96, Madden, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:A mi się baaaaardzo dla chłopca podoba - Feliks, ale mój partner się nie zgadza i co zrobić 😂
Co do dziewczynki to nie jestem jakoś przekonana. Może... Ania? Nie wiem jeszczeSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cukierkowa wrote:Nowa_94 ależ cudownie 😍 ! A powiedz jak np.mdlości u Ciebie jak się ma aż trzy maleństwa w brzuchu? Trzymam kciuki za jutro!
Z mdłościami różnie. Na początku wcale, jednak w zeszłym tygodniu nie odpuszczał ból głowy i wymioty się pojawiły. Nie mam co narzekać, nie mam za dużo "objawów" ciążowych 😊 Lekka anemia, ale przyjmuje zelazo i przeszłam covid w 7 tygodniu ciąży - temperatura maks 37.5, lekki kaszel. Poza tym wszystkie badania w normie. 😊😊 -
Nowa_94 wrote:Cześć, czuje się jakbym Was wszystkie znała, ponieważ czytam wszystko od początku, ale troszkę się bałam dołączyć. Jestem w ciąży, termin 14.05, z tą różnicą, że obecnie zamieszkują w moim brzuchu trzy maleństwa 🙈
. Początki były straszne, po pierwsze że to moja pierwsza ciąża - dopiero poznaje co to oznacza w niej byc, po drugie bardzo się boję o maleństwa. Naczytałam się o wczesniakach itp i byłam przerażona. Teraz staram się czytać tylko pozytywne artykuły. Jutro mam prenatalne, nie mogę się doczekać aż je zobaczę, ale też stresik jest.
Także witam się z Wami serdecznie 😊
Ale cudowna gromadka w Tobie rośnie 🥰 Witaj!
Jeszcze co do imienia bardzo mi się podoba Ewa Krótkie, moja mama się tak nazywa, w każdym języku wyglada i prawie brzmi tak samo.
PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Nowa_94 wrote:Cześć, czuje się jakbym Was wszystkie znała, ponieważ czytam wszystko od początku, ale troszkę się bałam dołączyć. Jestem w ciąży, termin 14.05, z tą różnicą, że obecnie zamieszkują w moim brzuchu trzy maleństwa 🙈
Także witam się z Wami serdecznie 😊
To chyba jedyna ciąża mnoga u nas chyba że coś przeoczyłam 👀