Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:17 skończony...
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ja czuje narazie, że nic nie czuje
Trudno wierzyć, że coś tam siedzi jak objawów zero, ruchów zero.PorannaPanna lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Dziewczyny podobno do 22 tc można nie czuć ruchów. A jeszcze też budował kobiety ma wpływ gdzie dzidziuś leży …. Na spokojnie zaraz będziemy wszystkie czuły a potem i ciut narzekały że kopia nas że ho ho 😂 ja jak czasem dostanę już w pęcherz to 😅 a i tak ma jeszcze dużo miejsca co to będzie jak już ciasno będzie 😉
Co do ciuszków to ja dziś kupiłam komplecik i body ale bo było na wyprzedaży w tesco 😂🤷🏽♀️🙈 nas czeka zmiana auta i oby się udało fajne ogarnąć po Nowym Roku ( bo to nie planowane było do tej pory ale będziemy chyba zmuszeni ) -
Aguśka wrote:Ja czuje narazie, że nic nie czuje
Trudno wierzyć, że coś tam siedzi jak objawów zero, ruchów zero.⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Miszka2023 wrote:Tak samo, dzisiaj 18+2 myślę, że to wypychanie to może być efekt wielu rzeczy i nie trzeba się tym martwić
Wiesz co ja się nie martwię tym bo lekarz potwierdził że to dzidzia tylko nie rozumiem czemu prócz pukania i tego wypychania się nie ma chodz lekkich kopniaczków czy czego kolwiek nie miałam tak właśnie -
KiNiAW wrote:Wiesz co ja się nie martwię tym bo lekarz potwierdził że to dzidzia tylko nie rozumiem czemu prócz pukania i tego wypychania się nie ma chodz lekkich kopniaczków czy czego kolwiek nie miałam tak właśnie
Ja np nie czuje wypychania. Czuje ruchu jak się wierci bardzo, czuje strzały w szyjkę pęcherz... Ale wypychania nie 🤔 -
Boje się z myślami czy nie napisać do lekarki, dziś już środa.. za tydzień mam prenatalne i USG. A wczoraj wieczorem znowu mnie bolał brzuch po lewej stronie tak dziwnie. Mały był mocno aktywny.... Mąż uważa że nic się nie dzieje tylko na pewno to rozciąganie macicy
.. ale ja sama nie wiem ;( w dzień było wszystko dobrze a w nocy masakra -
Bożena wrote:Ja np nie czuje wypychania. Czuje ruchu jak się wierci bardzo, czuje strzały w szyjkę pęcherz... Ale wypychania nie 🤔
Jak to mówią każda ciąża inna z tym że ja przy dwóch miałam łożysko z tyłu a teraz właśnie z przodu może przez to słabiej i dziwniej 😅😂 -
Bożena wrote:Boje się z myślami czy nie napisać do lekarki, dziś już środa.. za tydzień mam prenatalne i USG. A wczoraj wieczorem znowu mnie bolał brzuch po lewej stronie tak dziwnie. Mały był mocno aktywny.... Mąż uważa że nic się nie dzieje tylko na pewno to rozciąganie macicy
.. ale ja sama nie wiem ;( w dzień było wszystko dobrze a w nocy masakra
Napisać nie zaszkodzi a lepiej mieć czysta głowę na święta 😊 -
Dziewczyny
Po lewej stronie przebiega ważne naczynie - dlatego organizm z reguły wymusza inną pozycje Może też ono ograniczać przepływ przez łożysko także panie z większym brzuszkiem w ogóle mają zakaz leżenia na lewym boczkuKadża lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
nick nieaktualny
-
Monka40 wrote:Właśnie należy leżeć na lewym boku, jest to najbezpieczniejsza pozycja w ciąży, szczególnie wysokiej. Pozycja ta zapewnia optymalne krążenie krwi oraz w tej pozycji przez odpowiednie krążenie krwi dociera najwięcej substancji odżywczych od matki do dziecka. Krew dopływa wtedy lepiej dotlenowana do płodu.
Wiem, tylko jak leżę na tym boku od kilku dni mnie strasznie boli. ;( stąd problem:(