X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Może się nie zarazi....my mieliśmy dwa razy kontakt z dzieckiem które miało ospę w przychodni i odpukac nie załapał..... A ostatnio to było jak byłam w 13 tygodniu ciąży... Też miałam ogromnego stresa ale było oki.

Oby był rok temu szczepiony właśnie

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym spaniem ostatnio mam tak, że nie umiem się wyspać. Zasnęłam przed północą dzisiaj i o 5 się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Dopiero koło 7 udało się coś jeszcze odespać. Jakaś taka zmęczona chodzę ale to może dlatego, że wczoraj do 22 piekłam pierniki, bo zabierałam się za nie od tygodnia już 😅

Musze jeszcze mieszkanie ogarnąć ale całe szczęście, że wyjeżdżamy do mojej mamy, bo nie miałabym siły gości przyjmować. 😅

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Bolą... Przy staniu, chodzeniu.... Wszystko boli 🤦

O nie 🫣 mam nadzieję, że przejdzie wkrótce. Mnie bolą tylko przy leżeniu na boku i jest to wystarczająco straszne i liczę, że wkrótce przejdzie

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja z tym spaniem ostatnio mam tak, że nie umiem się wyspać. Zasnęłam przed północą dzisiaj i o 5 się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Dopiero koło 7 udało się coś jeszcze odespać. Jakaś taka zmęczona chodzę ale to może dlatego, że wczoraj do 22 piekłam pierniki, bo zabierałam się za nie od tygodnia już 😅

Musze jeszcze mieszkanie ogarnąć ale całe szczęście, że wyjeżdżamy do mojej mamy, bo nie miałabym siły gości przyjmować. 😅

Też tak mam od jakiegoś tygodnia :) dzisiaj obudziłam się o 3 i dopiero o 6 udało mi się z powrotem usnąć i tak ciągle

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    O nie 🫣 mam nadzieję, że przejdzie wkrótce. Mnie bolą tylko przy leżeniu na boku i jest to wystarczająco straszne i liczę, że wkrótce przejdzie

Pewnie nie tak szybko 🙈 będziemy się toczyc... Ech. Chociaż ja wczoraj koleżance wyslalam zdjęcie to powiedziała że wcale nie widać że jestem w ciąży a wręcz schudłam 🤦 może coś po 20 tygodniu wyskoczy bardziej :)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest ta dziwna bezsenność:/

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Będzie dobrze, nie stresuj się. Obserwuj. Podawaj witaminy tak jak zwykle.

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dzisiejszej wizycie :) wszystko w porządku, córcia waży 225g, zmierzyć ją na długość było ciężko niestety. Miałam i USG i normalne badanie ginekologiczne. Powiedział że szyjka wygląda super, nie skraca się, ale nie podal długości (może uznał że takie szczegółowe info mi nie potrzebne 😅). Poprosiłam go o wystawienie zaświadczenia, że na ten moment mogę wykonywać ćwiczenia bo chce iść na jogę albo pilates, bo na zwolnieniu już trochę mi się nudzi 😅. Euthyrox zostawił na razie na tym samym poziomie i przy następnej wizycie jak wynik się nie poprawi to podwyższymy. Kolejna wizyta za 4 tygodnie 16 stycznia, a w międzyczasie połówkowe 9 stycznia 😀

Bożena, Gośka29, KiNiAW, Sara10, Kadża, JJJ, Izulek21, PorannaPanna, Madden, Aguśka, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mój synek pił wodę z jednego bidonu i całował się z kuzynką. Ją dzień później wysypała ospa, a Adaś się nie zaraził :o a byliśmy pewni że będzie chory :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Ja już po dzisiejszej wizycie :) wszystko w porządku, córcia waży 225g, zmierzyć ją na długość było ciężko niestety. Miałam i USG i normalne badanie ginekologiczne. Powiedział że szyjka wygląda super, nie skraca się, ale nie podal długości (może uznał że takie szczegółowe info mi nie potrzebne 😅). Poprosiłam go o wystawienie zaświadczenia, że na ten moment mogę wykonywać ćwiczenia bo chce iść na jogę albo pilates, bo na zwolnieniu już trochę mi się nudzi 😅. Euthyrox zostawił na razie na tym samym poziomie i przy następnej wizycie jak wynik się nie poprawi to podwyższymy. Kolejna wizyta za 4 tygodnie 16 stycznia, a w międzyczasie połówkowe 9 stycznia 😀

Duża pannica rośnie 😁 super że wszystko jest dobrze 😚

Ilciak33 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Będzie dobrze, nie stresuj się. Obserwuj. Podawaj witaminy tak jak zwykle.

Okazało się że jednak 2 dzieci ma Szkarlatyne

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Okazało się że jednak 2 dzieci ma Szkarlatyne

U nas 2 tygodnie temu pogrom szkarlatyny był i wszawicy. ... A masz możliwość zostawić przedszkolaka w domu? Może warto to przeczekać tak jak my?

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    U nas 2 tygodnie temu pogrom szkarlatyny był i wszawicy. ... A masz możliwość zostawić przedszkolaka w domu? Może warto to przeczekać tak jak my?

Mam ale nie wiem czy to coś da bo ten chłopiec któremu dziś potwierdzili ta szkarlatyne był w przedszkolu mama go po obiedzie zabrała do lekarza 🤦🏻‍♀️nie rozumiem po co go puściła wogole

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mam ale nie wiem czy to coś da bo ten chłopiec któremu dziś potwierdzili ta szkarlatyne był w przedszkolu mama go po obiedzie zabrała do lekarza 🤦🏻‍♀️nie rozumiem po co go puściła wogole

U nas tak samo robią. Na mikołajki była dziewczynka która 7 już była chora, właśnie na szkarlatynę. I teraz 15go mieliśmy takie warsztaty świąteczne ale też nie poszłam z moim bo jak zobaczyłam że będą dzieci które rzekomo są chore to az mnie ciarki przeszły....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będą różne wyprzedaże i tak się zastanawiam, kupować już coś z ubranek? Mam po synku trochę ale do szpitala chciałam coś nowego zabrać... Ale nie wiem czy to nie za wcześnie ??

• Olix Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Teraz będą różne wyprzedaże i tak się zastanawiam, kupować już coś z ubranek? Mam po synku trochę ale do szpitala chciałam coś nowego zabrać... Ale nie wiem czy to nie za wcześnie ??

Ja chyba nie będę umiała się powstrzymać :) chyba, że płeć wciąż jie będzie potwierdzona na 100%
    W H&M już są wuprzedaze, ale niestety nic z tego, co mi się podoba nie jest przecenione :/

Bożena lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny jestem przerażona przed chwilą jakaś dziewczyna z przedszkola napisała na grupie że idzie z córka do lekarza bo chyba ma Odrę później ma dać znać czy potwierdzona jestem przerażona i siw boję że może syn złapie na święta a ja od niego 😱😱

Odrę? Skąd ta Odrą w ogóle? Na nią dzieci są szczepione przecież..

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Odrę? Skąd ta Odrą w ogóle? Na nią dzieci są szczepione przecież..

No właśnie ale w rezultacie dzieci w przedszkolu mają Szkarlatyne potwierdzone u 2 dzieci.

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jutro mam prenatalne i tak sie zastanawiam. Niby pisze, że na nich też sprawdzaja dlugosc szyjki...i zawsze jest to dopochwowo ?

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Czesc dziewczyny, jutro mam prenatalne i tak sie zastanawiam. Niby pisze, że na nich też sprawdzaja dlugosc szyjki...i zawsze jest to dopochwowo ?

Ja tak miałam nawet na zwykłej wizycie tak jest najpewniej i wiadomo dokładnie jaka jest dlugosc.

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ