Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Może się nie zarazi....my mieliśmy dwa razy kontakt z dzieckiem które miało ospę w przychodni i odpukac nie załapał..... A ostatnio to było jak byłam w 13 tygodniu ciąży... Też miałam ogromnego stresa ale było oki.
Oby był rok temu szczepiony właśnie -
Ja z tym spaniem ostatnio mam tak, że nie umiem się wyspać. Zasnęłam przed północą dzisiaj i o 5 się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Dopiero koło 7 udało się coś jeszcze odespać. Jakaś taka zmęczona chodzę ale to może dlatego, że wczoraj do 22 piekłam pierniki, bo zabierałam się za nie od tygodnia już 😅
Musze jeszcze mieszkanie ogarnąć ale całe szczęście, że wyjeżdżamy do mojej mamy, bo nie miałabym siły gości przyjmować. 😅 -
Izulek21 wrote:Ja z tym spaniem ostatnio mam tak, że nie umiem się wyspać. Zasnęłam przed północą dzisiaj i o 5 się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Dopiero koło 7 udało się coś jeszcze odespać. Jakaś taka zmęczona chodzę ale to może dlatego, że wczoraj do 22 piekłam pierniki, bo zabierałam się za nie od tygodnia już 😅
Musze jeszcze mieszkanie ogarnąć ale całe szczęście, że wyjeżdżamy do mojej mamy, bo nie miałabym siły gości przyjmować. 😅
Też tak mam od jakiegoś tygodnia dzisiaj obudziłam się o 3 i dopiero o 6 udało mi się z powrotem usnąć i tak ciągle -
Miszka2023 wrote:O nie 🫣 mam nadzieję, że przejdzie wkrótce. Mnie bolą tylko przy leżeniu na boku i jest to wystarczająco straszne i liczę, że wkrótce przejdzie
Pewnie nie tak szybko 🙈 będziemy się toczyc... Ech. Chociaż ja wczoraj koleżance wyslalam zdjęcie to powiedziała że wcale nie widać że jestem w ciąży a wręcz schudłam 🤦 może coś po 20 tygodniu wyskoczy bardziej -
Ja już po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku, córcia waży 225g, zmierzyć ją na długość było ciężko niestety. Miałam i USG i normalne badanie ginekologiczne. Powiedział że szyjka wygląda super, nie skraca się, ale nie podal długości (może uznał że takie szczegółowe info mi nie potrzebne 😅). Poprosiłam go o wystawienie zaświadczenia, że na ten moment mogę wykonywać ćwiczenia bo chce iść na jogę albo pilates, bo na zwolnieniu już trochę mi się nudzi 😅. Euthyrox zostawił na razie na tym samym poziomie i przy następnej wizycie jak wynik się nie poprawi to podwyższymy. Kolejna wizyta za 4 tygodnie 16 stycznia, a w międzyczasie połówkowe 9 stycznia 😀
Bożena, Gośka29, KiNiAW, Sara10, Kadża, JJJ, Izulek21, PorannaPanna, Madden, Aguśka, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Oby był rok temu szczepiony właśnie
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ilciak33 wrote:Ja już po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku, córcia waży 225g, zmierzyć ją na długość było ciężko niestety. Miałam i USG i normalne badanie ginekologiczne. Powiedział że szyjka wygląda super, nie skraca się, ale nie podal długości (może uznał że takie szczegółowe info mi nie potrzebne 😅). Poprosiłam go o wystawienie zaświadczenia, że na ten moment mogę wykonywać ćwiczenia bo chce iść na jogę albo pilates, bo na zwolnieniu już trochę mi się nudzi 😅. Euthyrox zostawił na razie na tym samym poziomie i przy następnej wizycie jak wynik się nie poprawi to podwyższymy. Kolejna wizyta za 4 tygodnie 16 stycznia, a w międzyczasie połówkowe 9 stycznia 😀
Duża pannica rośnie 😁 super że wszystko jest dobrze 😚Ilciak33 lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:U nas 2 tygodnie temu pogrom szkarlatyny był i wszawicy. ... A masz możliwość zostawić przedszkolaka w domu? Może warto to przeczekać tak jak my?
Mam ale nie wiem czy to coś da bo ten chłopiec któremu dziś potwierdzili ta szkarlatyne był w przedszkolu mama go po obiedzie zabrała do lekarza 🤦🏻♀️nie rozumiem po co go puściła wogole -
KiNiAW wrote:Mam ale nie wiem czy to coś da bo ten chłopiec któremu dziś potwierdzili ta szkarlatyne był w przedszkolu mama go po obiedzie zabrała do lekarza 🤦🏻♀️nie rozumiem po co go puściła wogole
U nas tak samo robią. Na mikołajki była dziewczynka która 7 już była chora, właśnie na szkarlatynę. I teraz 15go mieliśmy takie warsztaty świąteczne ale też nie poszłam z moim bo jak zobaczyłam że będą dzieci które rzekomo są chore to az mnie ciarki przeszły.... -
Bożena wrote:Teraz będą różne wyprzedaże i tak się zastanawiam, kupować już coś z ubranek? Mam po synku trochę ale do szpitala chciałam coś nowego zabrać... Ale nie wiem czy to nie za wcześnie ??
Ja chyba nie będę umiała się powstrzymać chyba, że płeć wciąż jie będzie potwierdzona na 100%
W H&M już są wuprzedaze, ale niestety nic z tego, co mi się podoba nie jest przecenioneBożena lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
KiNiAW wrote:Dziewczyny jestem przerażona przed chwilą jakaś dziewczyna z przedszkola napisała na grupie że idzie z córka do lekarza bo chyba ma Odrę później ma dać znać czy potwierdzona jestem przerażona i siw boję że może syn złapie na święta a ja od niego 😱😱
Odrę? Skąd ta Odrą w ogóle? Na nią dzieci są szczepione przecież..https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Czesc dziewczyny, jutro mam prenatalne i tak sie zastanawiam. Niby pisze, że na nich też sprawdzaja dlugosc szyjki...i zawsze jest to dopochwowo ?
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:Czesc dziewczyny, jutro mam prenatalne i tak sie zastanawiam. Niby pisze, że na nich też sprawdzaja dlugosc szyjki...i zawsze jest to dopochwowo ?
Ja tak miałam nawet na zwykłej wizycie tak jest najpewniej i wiadomo dokładnie jaka jest dlugosc.