X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Może się nie zarazi....my mieliśmy dwa razy kontakt z dzieckiem które miało ospę w przychodni i odpukac nie załapał..... A ostatnio to było jak byłam w 13 tygodniu ciąży... Też miałam ogromnego stresa ale było oki.

Oby był rok temu szczepiony właśnie

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym spaniem ostatnio mam tak, że nie umiem się wyspać. Zasnęłam przed północą dzisiaj i o 5 się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Dopiero koło 7 udało się coś jeszcze odespać. Jakaś taka zmęczona chodzę ale to może dlatego, że wczoraj do 22 piekłam pierniki, bo zabierałam się za nie od tygodnia już 😅

Musze jeszcze mieszkanie ogarnąć ale całe szczęście, że wyjeżdżamy do mojej mamy, bo nie miałabym siły gości przyjmować. 😅

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Bolą... Przy staniu, chodzeniu.... Wszystko boli 🤦

O nie 🫣 mam nadzieję, że przejdzie wkrótce. Mnie bolą tylko przy leżeniu na boku i jest to wystarczająco straszne i liczę, że wkrótce przejdzie

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja z tym spaniem ostatnio mam tak, że nie umiem się wyspać. Zasnęłam przed północą dzisiaj i o 5 się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Dopiero koło 7 udało się coś jeszcze odespać. Jakaś taka zmęczona chodzę ale to może dlatego, że wczoraj do 22 piekłam pierniki, bo zabierałam się za nie od tygodnia już 😅

Musze jeszcze mieszkanie ogarnąć ale całe szczęście, że wyjeżdżamy do mojej mamy, bo nie miałabym siły gości przyjmować. 😅

Też tak mam od jakiegoś tygodnia :) dzisiaj obudziłam się o 3 i dopiero o 6 udało mi się z powrotem usnąć i tak ciągle

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    O nie 🫣 mam nadzieję, że przejdzie wkrótce. Mnie bolą tylko przy leżeniu na boku i jest to wystarczająco straszne i liczę, że wkrótce przejdzie

Pewnie nie tak szybko 🙈 będziemy się toczyc... Ech. Chociaż ja wczoraj koleżance wyslalam zdjęcie to powiedziała że wcale nie widać że jestem w ciąży a wręcz schudłam 🤦 może coś po 20 tygodniu wyskoczy bardziej :)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest ta dziwna bezsenność:/

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Będzie dobrze, nie stresuj się. Obserwuj. Podawaj witaminy tak jak zwykle.

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dzisiejszej wizycie :) wszystko w porządku, córcia waży 225g, zmierzyć ją na długość było ciężko niestety. Miałam i USG i normalne badanie ginekologiczne. Powiedział że szyjka wygląda super, nie skraca się, ale nie podal długości (może uznał że takie szczegółowe info mi nie potrzebne 😅). Poprosiłam go o wystawienie zaświadczenia, że na ten moment mogę wykonywać ćwiczenia bo chce iść na jogę albo pilates, bo na zwolnieniu już trochę mi się nudzi 😅. Euthyrox zostawił na razie na tym samym poziomie i przy następnej wizycie jak wynik się nie poprawi to podwyższymy. Kolejna wizyta za 4 tygodnie 16 stycznia, a w międzyczasie połówkowe 9 stycznia 😀

Bożena, Gośka29, KiNiAW, Sara10, Kadża, JJJ, Izulek21, PorannaPanna, Madden, Aguśka, hypatia92, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mój synek pił wodę z jednego bidonu i całował się z kuzynką. Ją dzień później wysypała ospa, a Adaś się nie zaraził :o a byliśmy pewni że będzie chory :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Ja już po dzisiejszej wizycie :) wszystko w porządku, córcia waży 225g, zmierzyć ją na długość było ciężko niestety. Miałam i USG i normalne badanie ginekologiczne. Powiedział że szyjka wygląda super, nie skraca się, ale nie podal długości (może uznał że takie szczegółowe info mi nie potrzebne 😅). Poprosiłam go o wystawienie zaświadczenia, że na ten moment mogę wykonywać ćwiczenia bo chce iść na jogę albo pilates, bo na zwolnieniu już trochę mi się nudzi 😅. Euthyrox zostawił na razie na tym samym poziomie i przy następnej wizycie jak wynik się nie poprawi to podwyższymy. Kolejna wizyta za 4 tygodnie 16 stycznia, a w międzyczasie połówkowe 9 stycznia 😀

Duża pannica rośnie 😁 super że wszystko jest dobrze 😚

Ilciak33 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Będzie dobrze, nie stresuj się. Obserwuj. Podawaj witaminy tak jak zwykle.

Okazało się że jednak 2 dzieci ma Szkarlatyne

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Okazało się że jednak 2 dzieci ma Szkarlatyne

U nas 2 tygodnie temu pogrom szkarlatyny był i wszawicy. ... A masz możliwość zostawić przedszkolaka w domu? Może warto to przeczekać tak jak my?

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    U nas 2 tygodnie temu pogrom szkarlatyny był i wszawicy. ... A masz możliwość zostawić przedszkolaka w domu? Może warto to przeczekać tak jak my?

Mam ale nie wiem czy to coś da bo ten chłopiec któremu dziś potwierdzili ta szkarlatyne był w przedszkolu mama go po obiedzie zabrała do lekarza 🤦🏻‍♀️nie rozumiem po co go puściła wogole

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mam ale nie wiem czy to coś da bo ten chłopiec któremu dziś potwierdzili ta szkarlatyne był w przedszkolu mama go po obiedzie zabrała do lekarza 🤦🏻‍♀️nie rozumiem po co go puściła wogole

U nas tak samo robią. Na mikołajki była dziewczynka która 7 już była chora, właśnie na szkarlatynę. I teraz 15go mieliśmy takie warsztaty świąteczne ale też nie poszłam z moim bo jak zobaczyłam że będą dzieci które rzekomo są chore to az mnie ciarki przeszły....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będą różne wyprzedaże i tak się zastanawiam, kupować już coś z ubranek? Mam po synku trochę ale do szpitala chciałam coś nowego zabrać... Ale nie wiem czy to nie za wcześnie ??

• Olix Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Teraz będą różne wyprzedaże i tak się zastanawiam, kupować już coś z ubranek? Mam po synku trochę ale do szpitala chciałam coś nowego zabrać... Ale nie wiem czy to nie za wcześnie ??

Ja chyba nie będę umiała się powstrzymać :) chyba, że płeć wciąż jie będzie potwierdzona na 100%
    W H&M już są wuprzedaze, ale niestety nic z tego, co mi się podoba nie jest przecenione :/

Bożena lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny jestem przerażona przed chwilą jakaś dziewczyna z przedszkola napisała na grupie że idzie z córka do lekarza bo chyba ma Odrę później ma dać znać czy potwierdzona jestem przerażona i siw boję że może syn złapie na święta a ja od niego 😱😱

Odrę? Skąd ta Odrą w ogóle? Na nią dzieci są szczepione przecież..

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Odrę? Skąd ta Odrą w ogóle? Na nią dzieci są szczepione przecież..

No właśnie ale w rezultacie dzieci w przedszkolu mają Szkarlatyne potwierdzone u 2 dzieci.

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jutro mam prenatalne i tak sie zastanawiam. Niby pisze, że na nich też sprawdzaja dlugosc szyjki...i zawsze jest to dopochwowo ?

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Czesc dziewczyny, jutro mam prenatalne i tak sie zastanawiam. Niby pisze, że na nich też sprawdzaja dlugosc szyjki...i zawsze jest to dopochwowo ?

Ja tak miałam nawet na zwykłej wizycie tak jest najpewniej i wiadomo dokładnie jaka jest dlugosc.

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ