Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też po wizycie. Dowiedzieliśmy się że będzie synek ❤️
Bożena, KiNiAW, Ilciak33, Gośka29, JJJ, Kadża, hypatia92, Miszka2023, Sara10, Patrycja_Pata, Aguśka, PorannaPanna, Izulek21, legusta, Lenayna lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
KiNiAW wrote:Gratulacje większość majowych chłopców 🥰
KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Nasienie w normie.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
18.12.23r. Synek ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ja dsiewczyny tea po wizytach
1 w klinice miala byc bez scanu ( bo sie zorientowali ze bym miala dwa 🤦🏽♀️) ale powiedziałam pani ze podwójna szansa sprawdzić kto tam siedzi. Sprawdziła ale gorszy sprzęt i nie była pewna ( ja obstawiałam że chłopak i mówiła że no nie jest w stanie ani potwierdzić przeczuć ani zaprzeczyć coś tam widzi ale nie do końca 🤦🏽♀️🤷🏽♀️
A o 17 miałam połówkowe
Dzidziuś 437 g ( już nie będą mówić ile mierzy bo nie są w stanie zmierzyć ) ruchliwy taki że ho ho
Wygląda wszystko bardzo dobrze jedynie nie jest w stanie mi powiedzieć o jakiś małych dziurkach w sercu czy w budowie podniebienia ( ale to wiem że w PL też ciężko ) bo tego nie widać. A to co widzi jest ok
Więc się cieszę
A na sam koniec powiedziała pani że na jej oko to ….
Dziewczynka 😂😂 więc widać miałam 1 raz inne przeczucie co do płci 😉 ale to nie ważne bo ważne że zdrowe dzieciątko.
Dziewczyny w domu się cieszą ( choć ta starsza już się przyzwyczaiła że może być Ignaś lub Tymek 😜 i zażartowała że mam iść do innego lekarza bo się pomylili ale ogólnie się cieszy bo chciała siostrę )
Syn zapytał czy chłopak a jak usłyszał że dziewczyna schował się do swojego pokoju 😉Gośka29, KiNiAW, hypatia92, JJJ, Miszka2023, Sara10, Patrycja_Pata, Izulek21, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Ja dsiewczyny tea po wizytach
1 w klinice miala byc bez scanu ( bo sie zorientowali ze bym miala dwa 🤦🏽♀️) ale powiedziałam pani ze podwójna szansa sprawdzić kto tam siedzi. Sprawdziła ale gorszy sprzęt i nie była pewna ( ja obstawiałam że chłopak i mówiła że no nie jest w stanie ani potwierdzić przeczuć ani zaprzeczyć coś tam widzi ale nie do końca 🤦🏽♀️🤷🏽♀️
A o 17 miałam połówkowe
Dzidziuś 437 g ( już nie będą mówić ile mierzy bo nie są w stanie zmierzyć ) ruchliwy taki że ho ho
Wygląda wszystko bardzo dobrze jedynie nie jest w stanie mi powiedzieć o jakiś małych dziurkach w sercu czy w budowie podniebienia ( ale to wiem że w PL też ciężko ) bo tego nie widać. A to co widzi jest ok
Więc się cieszę
A na sam koniec powiedziała pani że na jej oko to ….
Dziewczynka 😂😂 więc widać miałam 1 raz inne przeczucie co do płci 😉 ale to nie ważne bo ważne że zdrowe dzieciątko.
Dziewczyny w domu się cieszą ( choć ta starsza już się przyzwyczaiła że może być Ignaś lub Tymek 😜 i zażartowała że mam iść do innego lekarza bo się pomylili ale ogólnie się cieszy bo chciała siostrę )
Syn zapytał czy chłopak a jak usłyszał że dziewczyna schował się do swojego pokoju 😉
Super Kochana że wszystko wporzadku 😊🥰 teraz możesz odpoczywać i się tylko cieszyć dzidziusiem i świętami 😉😊Kadża lubi tę wiadomość
-
Kadża, Patrycja, Milena, Trzydzieścisześć - gratuluję wizyt i pozytywnych wieści ❤️.
I dzięki za odp w kwestii wózków. My chyba w tym tygodniu pojedziemy do jakiegoś sklepu pomacać i przymierzyć, szwagierka wspominała mi, że pod koniec roku często są dobre ceny.
Zrobiłam sobie taką listę polecajek z grupy na fb, jeśli będą mieli na stanie któreś z tych modeli, to wypróbujemy:
Cybex Priam
Espiro Next Up
Anex Sport
Joolz Day3
Kinderkraft nea
Cybex Balios S
Muuvo Quick 2.0
Tutis Mio Thermo Plus
Cybex Recaro Lexa Elite
Bebetto Flavio
Jedo Koda gondola
Roan Bass Next
Moon Resea
Wybór fotelika zostawiam mężowi, bo zwariuję 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 19:59
Milena96, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wizyt - czy Wasi lekarze sami podają Wam informacje odnośnie długości szyjki / umiejscowienia łożyska / wagi dziecka? To są informacje które powinni wpisywać w kartę ciąży? Jutro idę na standardową wizytę do lekarza prowadzącego po miesiącu przerwy, ale wcześniej nie podawał mi żadnych z tych informacji.
-
Izulek21 wrote:Ja dzisiaj po wizycie u endokrynologa.
TSH 1,5827
FT4 1.02
FT3 3.23
Dalej mam przyjmować euthyrox. Kolejna wizyta pod koniec lutego i wtedy też mam zmierzyć poziom TSH.
Także super, że się wyrównało już.
Chce już środę aby tego malucha już zobaczyć 😊😊
Bardzo ładne wyniki, nic tylko się cieszyć 😉.
Środa już zaraz, za chwilę! Ja też mam podgląd bejbika, więc czekamy razem 😀KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ilciak33 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie wizyt - czy Wasi lekarze sami podają Wam informacje odnośnie długości szyjki / umiejscowienia łożyska / wagi dziecka? To są informacje które powinni wpisywać w kartę ciąży? Jutro idę na standardową wizytę do lekarza prowadzącego po miesiącu przerwy, ale wcześniej nie podawał mi żadnych z tych informacji.
Umiejscowienie łożyska - prowadzący nic wcześniej nie mówił, pierwszy raz dopiero w tamtym tygodniu usłyszałam od lekarza od USG, że prawidłowe - z tyłu, w dnie macicy.
Długość szyjki - sama zapytałam prowadzącego 2 tygodnie temu, a ten od USG z kolei mi zmierzył, ale oba te pomiary dopiero teraz w grudniu (na pewno musi to być zmierzone na połówkowych, przynajmniej w Luxmedzie). Na wcześniejszych etapach ciąży nie, tylko mam co wizytę badanie palpacyjne i mówił, że wysoko, twarda i zamknięta - to sam z siebie zaprasza mnie na fotel.
Żadnej z tych informacji nie mam wpisanej w karcie ciąży, długość szyjki na opisach USG.Ilciak33 lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ilciak33 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie wizyt - czy Wasi lekarze sami podają Wam informacje odnośnie długości szyjki / umiejscowienia łożyska / wagi dziecka? To są informacje które powinni wpisywać w kartę ciąży? Jutro idę na standardową wizytę do lekarza prowadzącego po miesiącu przerwy, ale wcześniej nie podawał mi żadnych z tych informacji.
U mnie też sama z siebie mówi co widzi na monitorze więc patrze razem z nią ale ostatnio np nie powiedziała mi ile mierzy bo nie była w stanie go złapać 🤔 -
Ja zawsze podpytuje sama bo inaczej pewnie było by że wszystko ok więc sama wypytuje pierwsza 😅 -
Sara10 wrote:Ja myślę o cybexie Priam 3.0, wiem, że drogi, ale pierwsze dziecko w rodzinie męża, więc dziadek chce się szarpnąć. A jeżeli nie to kupię chyba używanego cybexa, a fotelik nowy
-
hypatia92 wrote:Kadża, Patrycja, Milena, Trzydzieścisześć - gratuluję wizyt i pozytywnych wieści ❤️.
I dzięki za odp w kwestii wózków. My chyba w tym tygodniu pojedziemy do jakiegoś sklepu pomacać i przymierzyć, szwagierka wspominała mi, że pod koniec roku często są dobre ceny.
Zrobiłam sobie taką listę polecajek z grupy na fb, jeśli będą mieli na stanie któreś z tych modeli, to wypróbujemy:
Cybex Priam
Espiro Next Up
Anex Sport
Joolz Day3
Kinderkraft nea
Cybex Balios S
Muuvo Quick 2.0
Tutis Mio Thermo Plus
Cybex Recaro Lexa Elite
Bebetto Flavio
Jedo Koda gondola
Roan Bass Next
Moon Resea
Wybór fotelika zostawiam mężowi, bo zwariuję 😀hypatia92 lubi tę wiadomość
-
-
Bożena wrote:Dziewczyny a tak z ciekawości, ale w styczniu zapytam lekarza też, łożysko z przodu to łożysko przodujące?? Czy to dwa różne rodzaje?
Szukałam ostatnio info o tym i trafiłam na super artykuł z rysunkami i nawet zdjęciami z USG i w końcu rozumiem, o co chodzi z tym łożyskiem xd
https://spokojnieociazy.pl/porady/lozysko-w-ciazy-jak-o-nie-dbac-co-mowi-jego-lokalizacja/KiNiAW, Ilciak33 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Ilciak33 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie wizyt - czy Wasi lekarze sami podają Wam informacje odnośnie długości szyjki / umiejscowienia łożyska / wagi dziecka? To są informacje które powinni wpisywać w kartę ciąży? Jutro idę na standardową wizytę do lekarza prowadzącego po miesiącu przerwy, ale wcześniej nie podawał mi żadnych z tych informacji.Starania od 2022.
Nasienie w normie.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
18.12.23r. Synek ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️