Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
hypatia92 wrote:Dwa różne rodzaje.
Szukałam ostatnio info o tym i trafiłam na super artykuł z rysunkami i nawet zdjęciami z USG i w końcu rozumiem, o co chodzi z tym łożyskiem xd
https://spokojnieociazy.pl/porady/lozysko-w-ciazy-jak-o-nie-dbac-co-mowi-jego-lokalizacja/
O dzięki Ci. Bardzo fajny artykuł! -
Ilciak33 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie wizyt - czy Wasi lekarze sami podają Wam informacje odnośnie długości szyjki / umiejscowienia łożyska / wagi dziecka? To są informacje które powinni wpisywać w kartę ciąży? Jutro idę na standardową wizytę do lekarza prowadzącego po miesiącu przerwy, ale wcześniej nie podawał mi żadnych z tych informacji.
Mi dziś wszytko mówił i dyktował jednocześnie pani do systemu, później te informacje są w opisie USG (bo chyba nie wszystko w książeczce. Dziś też miałam pierwszy raz na 4ciaze mierzona szyjkę USG dopochwowym 🫣 później położna mi powiedziała ,że ostatnio jest jakieś zatrzęsienie skracających się szyjek😵 więc może z tąd taka sytuacja. Na połówkowym jeszcze raz dokładnie sprawdzał rączki nóżki, nosek ustka, serduszko/komory, mózg ,brzuszek itd choć sprzęt bez porównania gorszy niż ten co będę szła do kliniki w sr -
U mnie też szyjka sprawdzana Ci wizytę jak nie przez usg to paluchem ale ja na początku mialam duży problem znia i musiałam leżeć , ale obecnie jest już dobrze. U nas za to w szkole dzieci jest ostro z covidem aż dzis pani poradziłam mi pozostanie na zewnątrz i poczekanie na dzieci dla mojego bezpieczeństwa. Oczywiście juz się bije😔
Jeszcze maz od tygodnia kaszle twierdząc że to z zatok mu schodzi dostal antybiotyk w sobotę mam nadzieje ze zacznie mu się poprawiać bo ja zwariuje z tymi wszystkimi chorobami 😭 w czwartek jadę na ostatnie zakupy na święta i wizytę u lekarza . -
Patrycja_Pata wrote:Mi dziś wszytko mówił i dyktował jednocześnie pani do systemu, później te informacje są w opisie USG (bo chyba nie wszystko w książeczce. Dziś też miałam pierwszy raz na 4ciaze mierzona szyjkę USG dopochwowym 🫣 później położna mi powiedziała ,że ostatnio jest jakieś zatrzęsienie skracających się szyjek😵 więc może z tąd taka sytuacja. Na połówkowym jeszcze raz dokładnie sprawdzał rączki nóżki, nosek ustka, serduszko/komory, mózg ,brzuszek itd choć sprzęt bez porównania gorszy niż ten co będę szła do kliniki w sr
Też miałam tak badana szyjkę ostatnio lepiej jest określić długośćPatrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😁 czy któraś z was ma może taki przypadek że śpi dłużej niż zazwyczaj? Kładę się tak samo spać a od kilku dni budzę się o godzinę później. Nie wiem o co chodzi
PorannaPanna lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😁 czy któraś z was ma może taki przypadek że śpi dłużej niż zazwyczaj? Kładę się tak samo spać a od kilku dni budzę się o godzinę później. Nie wiem o co chodzi
Niestety ja się budzę ale wcześniej niż bym chciała bo siku wzywa 😅Milena96 lubi tę wiadomość
-
Milena96 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😁 czy któraś z was ma może taki przypadek że śpi dłużej niż zazwyczaj? Kładę się tak samo spać a od kilku dni budzę się o godzinę później. Nie wiem o co chodzi
Ja to może nie dłużej, ale za to o 22 już jestem nie do życia i muszę iść spać 😅 a budzę się zazwyczaj jakoś o 7:30(a w nocy obowiązkowa przerwa w spaniu na siku) 😅Milena96, Monika.a lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Mi dziś wszytko mówił i dyktował jednocześnie pani do systemu, później te informacje są w opisie USG (bo chyba nie wszystko w książeczce. Dziś też miałam pierwszy raz na 4ciaze mierzona szyjkę USG dopochwowym 🫣 później położna mi powiedziała ,że ostatnio jest jakieś zatrzęsienie skracających się szyjek😵 więc może z tąd taka sytuacja. Na połówkowym jeszcze raz dokładnie sprawdzał rączki nóżki, nosek ustka, serduszko/komory, mózg ,brzuszek itd choć sprzęt bez porównania gorszy niż ten co będę szła do kliniki w sr
Ciekaw z czego to wynika, że jest masę skracających się szyjek? -
Nutka-koloru wrote:U mnie też szyjka sprawdzana Ci wizytę jak nie przez usg to paluchem ale ja na początku mialam duży problem znia i musiałam leżeć , ale obecnie jest już dobrze. U nas za to w szkole dzieci jest ostro z covidem aż dzis pani poradziłam mi pozostanie na zewnątrz i poczekanie na dzieci dla mojego bezpieczeństwa. Oczywiście juz się bije😔
Jeszcze maz od tygodnia kaszle twierdząc że to z zatok mu schodzi dostal antybiotyk w sobotę mam nadzieje ze zacznie mu się poprawiać bo ja zwariuje z tymi wszystkimi chorobami 😭 w czwartek jadę na ostatnie zakupy na święta i wizytę u lekarza .
U nas w przedszkolu dwa ostatnie tygodnie był pogrom... Ale ja swojego w domu zostawilam dla pewności. Dziś pierwszy dzień poszedł ... Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam puszczając go do przedszkola..... Chociaż też bije się z myślami -
Ja bym chętnie podpala dłużej 🙈 jak wstaje o 8 to jestem zmęczona także tak, ja tak mam:) wydaje mi się, że organizm potrzebujeMilena96 lubi tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Ja to może nie dłużej, ale za to o 22 już jestem nie do życia i muszę iść spać 😅 a budzę się zazwyczaj jakoś o 7:30(a w nocy obowiązkowa przerwa w spaniu na siku) 😅
Ilciak33, legusta lubią tę wiadomość
-
Dopiero Was nadrobiłam, mnie przez najbliższy tydzień będzie tu trochę mniej
Co do wózka to z pierwszym dzieckiem mieliśmy bebetto bresso premium class i gondola była mega mega super ale spacerówka to porażka i szybko zmieniliśmy na lekką, zwinną i kompatybilną bo jednak w mieście to priorytet u mnie jak na razie na topie jest muuvo quick 3.0 lub 4.0 lub cybex balios s ale zobaczymy na co w końcu się zdecydujeKiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Miszka2023 wrote:Hejka, bolą Was więzadła obłe w ciąży? Jak tak to bardziej przy leżeniu czy w innych pozycjach? Szukam sposobów jak sobie z tym radzić, bo dzisiaj w nocy nie umiałam przez to spać
Lenayna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem przerażona przed chwilą jakaś dziewczyna z przedszkola napisała na grupie że idzie z córka do lekarza bo chyba ma Odrę później ma dać znać czy potwierdzona jestem przerażona i siw boję że może syn złapie na święta a ja od niego 😱😱
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny jestem przerażona przed chwilą jakaś dziewczyna z przedszkola napisała na grupie że idzie z córka do lekarza bo chyba ma Odrę później ma dać znać czy potwierdzona jestem przerażona i siw boję że może syn złapie na święta a ja od niego 😱😱
Może się nie zarazi....my mieliśmy dwa razy kontakt z dzieckiem które miało ospę w przychodni i odpukac nie załapał..... A ostatnio to było jak byłam w 13 tygodniu ciąży... Też miałam ogromnego stresa ale było oki.KiNiAW lubi tę wiadomość