X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hejka, dziewczyny ja dalej myśle o tym badaniu glukozy, tak jak wyliczyłam te lekarz zlecił szybciej niż 24tc, a wydaje mi się ze chyba liczyl. Nie wiem co teraz zrobić bo do 15.01 mam zrobić to badanie a wtedy mi wypada max 23tc.. miała któraś zlecone szybciej to badanie?

Ja wprawdzie nie glukozę, ale niektóre badania miałam faktycznie trochę wcześniej niż się zaleca. 23tc to nie jest aż tak wcześnie jak normalnie robi się 24-26 :) mam glukozę badaną co wizytę i od razu usłyszałam, że jak będzie choć raz wysoka, to od razu idę robić krzywą

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też chodzę jak dynamit, czesto się wkurzam z byle powodu 🤦 już sama mam siebie dość i mecze się ze sobą strasznie;(:( najchętniej bym gdzieś sama wyjechała na te 9 miesięcy i zakopała się w łóżku.
    Wybrałam globulki na infekcje i mam wrażenie, że jest gorzej jak przed braniem globulek. Wkurza mnie to wszystko już. Jedynym plusem jest to, że czuje młodego codziennie i codziennie pięknie kopie mnie boleśnie w pecherz niczym jego brat jak byłam z Gabrysiem w ciąży ...

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Kciuki za wizyty i Kadża za połówkowe!

Ja po intensywnym weekendzie dziś stacjonarnie i w planach spore porządki,ale już widzę że tylko wszystko rozbebeszę i będzie jeszcze gorzej🙈

Sutki mnie bolały tylko na początku ciąży, jak przeszło tak nie wróciło na razie.

Witam nowe Mamy🥰

Dobrego wejścia w ten nowy tydzień dla Was! Słonko świeci=jest energii moc!

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytki ;)

Fajnie wizyty przed świętami jeszcze macie ;)

18.12.2023
    Kadza - połówkowe
    Patrycja Pata
    Milena96

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 12:56

KiNiAW lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, patrzyłyście już za wózkiem?
    Jakie modele polecacie z doświadczenia albo bierzecie pod uwagę?

Synek 05.2024 ❤️
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jestem po połówkowym ☺️
    Bardzo wstydliwe dziecko ,pupa się odkręcalo 🤭
    Ape to co się dało zauważyć to że nic się nie majta 😁
    W tą środę mam połówkowe w Warszawie to myślę że tam już się potwierdzi, to jest w ramach tych prenatalnych z początku ciąży. Więc ciągle mamy szansę na dziewczynkę. Dzieciątko zdrowe 325g,do nie wiem, super było widać buske, nóżki rączki ,nawet całą stópkę 🤭 szyjka 38mm. Można odetchnąć

Ps. Bożena - właśnie mam drugi rzut bolących sutków 🤯 poza tym ciągnie brzuch szczególnie jak się przepracuje j nachodze- to wiązadła. II trym jest o niebo i tak łaskawszy ☺️
    Pozdrawiam wszystkie, dam znać w Sr co się tam okaże 🫣

Gośka29, Izulek21, Miszka2023, Bożena, KiNiAW, hypatia92, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Witajcie!
    Jestem po połówkowym ☺️
    W tą środę mam połówkowe w Warszawie to myślę że tam już się potwierdzi, to jest w ramach tych prenatalnych z początku ciąży. Więc ciągle mamy szansę na dziewczynkę. Dzieciątko zdrowe 325g,do nie wiem, super było widać buske, nóżki rączki ,nawet całą stópkę 🤭 szyjka 38mm. Można odetchnąć

Ps. Bożena - właśnie mam drugi rzut bolących sutków 🤯 poza tym ciągnie brzuch szczególnie jak się przepracuje j nachodze- to wiązadła. II trym jest o niebo i tak łaskawszy ☺️

Super, cieszę się bardzo;)

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie u endokrynologa.
    TSH 1,5827
    FT4 1.02
    FT3 3.23

Dalej mam przyjmować euthyrox. Kolejna wizyta pod koniec lutego i wtedy też mam zmierzyć poziom TSH.

Także super, że się wyrównało już.

Chce już środę aby tego malucha już zobaczyć 😊😊

KiNiAW, Ilciak33, hypatia92, Patrycja_Pata, Sara10, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Witajcie!
    Jestem po połówkowym ☺️

Ja mam takie dziwne uczucie, jakby coś mnie aż mrowiło w dole brzucha, ciężko to opisać ale to takie na granicy z bólem. Pojawia się i znika,a jednocześnie czuje młodego właśnie nisko . Jak to nie przejdzie to chyba jutro napisze do lekarza:/

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja dostanę od siostry😄

hypatia92, legusta lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Witajcie!
    Jestem po połówkowym ☺️

Super ze Dzidziuś rośnie I jest wszystko ok kciukaski za środę i potwierdzenie Dziewuszki 🥰

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża jak po połówkowych???

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja dostanę od siostry😄
    Super 😀 wiesz, jaki model?

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Super 😀 wiesz, jaki model?

BEBETTO BRESSO PREMIUM 3w1

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja mam takie dziwne uczucie, jakby coś mnie aż mrowiło w dole brzucha, ciężko to opisać ale to takie na granicy z bólem. Pojawia się i znika,a jednocześnie czuje młodego właśnie nisko . Jak to nie przejdzie to chyba jutro napisze do lekarza:/

Ja pytałam bo mam znaczący ból,tak mnie ciągnie prawa strona i jak leżę,jak wstaje czyli w momencie napięcia ciała i podczas seksu również- położna pow że to wiązadło, że normalne że boli 🫤
    Poza tym maleństwo jest ułożone jakby z rękami i nogami do góry/na głowę🤭 i nogami jak ćwiczy kopie wlasnie w dół brzucha ,pęcherz i tam w narządy (trochę to mało przyjemne ☺️) lekarz zaproponował ćwiczyć pozycję ,,psa,, w czasie jego najwyższej aktywności żeby przyjmowało dziecko inne pozycje łatwiej z czym się wcześniej nie spotkałam 😅 na szczęście ma czas na ułożenie się głową w dół

Lenayna lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zakupiłam wózek. Kinderkraft a-tour

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja myślę o cybexie Priam 3.0, wiem, że drogi, ale pierwsze dziecko w rodzinie męża, więc dziadek chce się szarpnąć. A jeżeli nie to kupię chyba używanego cybexa, a fotelik nowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 18:10

• Bożena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Ja pytałam bo mam znaczący ból,tak mnie ciągnie prawa strona i jak leżę,jak wstaje czyli w momencie napięcia ciała i podczas seksu również- położna pow że to wiązadło, że normalne że boli 🫤
    Poza tym maleństwo jest ułożone jakby z rękami i nogami do góry/na głowę🤭 i nogami jak ćwiczy kopie wlasnie w dół brzucha ,pęcherz i tam w narządy (trochę to mało przyjemne ☺️) lekarz zaproponował ćwiczyć pozycję ,,psa,, w czasie jego najwyższej aktywności żeby przyjmowało dziecko inne pozycje łatwiej z czym się wcześniej nie spotkałam 😅 na szczęście ma czas na ułożenie się głową w dół

O jejuś.... To by się zgadzało i u mnie.... Dziękuję Ci Kochana 🤗

• JJJ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy pierwszym synku kupiliśmy Jedo Koda 2w1, wielki wózek, ale zależało nam na najdłuższej spacerówce jaka była w sklepie, bo syn miał być duży. Teraz wciąż go mamy, więc będziemy używać, ale gdybym miała robić zakupy jeszcze raz to kupiłabym samą gondolę, a spacerówkę w późniejszym czasie dużo mniejszą. Ta od Jedo naprawdę jest duża i nieporęczna 🙄 przymierzalismy się do wymiany kilka razy, ale wiecie jak to jest, skoro mamy sprawny wózek to kupienie kolejnego nie jest najwyzej na liście priorytetów 🤷🏻‍♀️

Pomyślałam, że z racji moich zawodowych zainteresowań zrobię wam polecajkę 😅 chyba jeszcze nie poruszałyśmy tematów książek i tego typu rzeczy. Jesli czujecie potrzebę przygotowania glowy na nadchodzące zmiany, poczytania o lęku przed porodem itp polecam wam kurs lub ebooki Psychologicznej Szkoły Rodzenia. Sama korzystam z tych treści i polecam już teraz, bo od nowego roku sklep będzie zamknięty (z powodu urlopu macierzyńskiego właścicielki) aż do maja, czyli idealnie w czasie naszych przygotowań do pojawienia się malucha. Możecie sobie obczaić ig, żeby zobaczyć czy wam podpasują takie treści. Ja polecam 😅

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś też po wizycie. Wszystko w porządku, wyniki dobre. Kolejna wizyta 3 stycznia, połówkowe dopiero po 8 stycznia. Nadal nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka bo maluch leży na brzuchu 😊

Bożena, KiNiAW, Gośka29, JJJ, Aguśka, PorannaPanna, Izulek21 lubią tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ