Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Podsyłam filmiki instruktażowe od położnej - jak opiekować się noworodkiem, bo widzę moja stara szkoła w ogóle się już nie sprawdzi - nowe wytyczne, nowe zalecenia... już się boje...
Dla pierwszych mam lub tych co dawno rodziły - możecie sobie zajrzeć, bo jest sporo nowości. Jestem w szoku...
https://www.youtube.com/@RODZIMYRAZEMPL
Edit
Tak wpadłam na pomysł, że jakieś polecajki też możnaby wrzucić na 1 stronkę jak się tu jakieś pojawiąWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 22:30
hypatia92, Izulek21, Renata_ lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Monika.a wrote:U mnie 12.05 i na wyzycie 6.12 już było 230g i 14cm. Mam nadzieję, że nie będzie to duże dziecię 🫢
Nie bój się na tym etapie nie ma co porównywać z innymi bo każdy dzidziuś w swoim tempie rośnie 😊legusta, Monika.a lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zrobiłam interes życia. Zestaw spacerówki, fotelik, gondola i nosidełko za 800zl od koleżanki a zestaw nowy w sklepie ten sam okolo 5 tysięcy.
KiNiAW, legusta, hypatia92, Nadzieja2, Izulek21, Kadża, Renata_, Madden lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
To może i ja dołączę do was , termin na 1.06 ale znając swoją przeszłość będzie to maj . Jestem szczęśliwa mama 2 dzieci syn obecnie 9 lat córa 7 chodz dla mnie obecnie to 6 ciaza . Długa była droga i wiele przeżyć ale modlę się aby teraz było dobrze . Niestety czasem przychodzą załamania i zmartwienia a z racji pracy z dziećmi mam wrażenie że bardzie się przejmuje czy z moim dzieckiem wszystko będzie dobrze . Obstawiona jestem lekami więc mam nadzieję że będzie dobrze .
Drogie przyszłe mamy mam pytanie czy wy też macie taki twardy wzdęty brzuch nie boli mnie nic na dole bardzie przy mostku jak by był nagazowany .KiNiAW, Milena96, legusta, Nadzieja2, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
-
Nutka-koloru wrote:To może i ja dołączę do was , termin na 1.06 ale znając swoją przeszłość będzie to maj . Jestem szczęśliwa mama 2 dzieci syn obecnie 9 lat córa 7 chodz dla mnie obecnie to 6 ciaza . Długa była droga i wiele przeżyć ale modlę się aby teraz było dobrze . Niestety czasem przychodzą załamania i zmartwienia a z racji pracy z dziećmi mam wrażenie że bardzie się przejmuje czy z moim dzieckiem wszystko będzie dobrze . Obstawiona jestem lekami więc mam nadzieję że będzie dobrze .
Drogie przyszłe mamy mam pytanie czy wy też macie taki twardy wzdęty brzuch nie boli mnie nic na dole bardzie przy mostku jak by był nagazowany .
Witamy.
W którym jesteś tc??
Ja mam na wieczór wiecznie wzdęty.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Nutka-koloru wrote:To może i ja dołączę do was , termin na 1.06 ale znając swoją przeszłość będzie to maj . Jestem szczęśliwa mama 2 dzieci syn obecnie 9 lat córa 7 chodz dla mnie obecnie to 6 ciaza . Długa była droga i wiele przeżyć ale modlę się aby teraz było dobrze . Niestety czasem przychodzą załamania i zmartwienia a z racji pracy z dziećmi mam wrażenie że bardzie się przejmuje czy z moim dzieckiem wszystko będzie dobrze . Obstawiona jestem lekami więc mam nadzieję że będzie dobrze .
Drogie przyszłe mamy mam pytanie czy wy też macie taki twardy wzdęty brzuch nie boli mnie nic na dole bardzie przy mostku jak by był nagazowany .
Witamy 🥰Ja miałam twardnienie brzuszka ale to z wysiłku bo wczoraj wylądowałam u lekarza i od kad biorę magnez jest ok 😊 faktycznie chyba się przepracowałam -
Milena96 wrote:Ja dzisiaj zrobiłam interes życia. Zestaw spacerówki, fotelik, gondola i nosidełko za 800zl od koleżanki a zestaw nowy w sklepie ten sam okolo 5 tysięcy.
O kurcze to doby zakup:) ja mam po synku wózek:) ale muszę dokupić fotelik ten startowy.....Milena96 lubi tę wiadomość
-
Drogie przyszłe mamy mam pytanie czy wy też macie taki twardy wzdęty brzuch nie boli mnie nic na dole bardzie przy mostku jak by był nagazowany . -
Aaa zapomniałam napisać, że Pani dr wzięła już moje dane, żeby zapisać mnie na poród CC w szpitalu w którym pracuje - będzie to ok tydz przed terminem z OM, czyli ok 13.05 ...zrobiło się poważnie 🙊
KiNiAW lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
To moj 17 tydzień możliwe że ja też przesadziłam z porządkami na święta, bo jak się położyłam to mija . Wzięłam tez espumisa bo miałam wrażenie że jestem za gazowana . Dziękuję w czwartek mam lekarza to będę z nim rozmawiać. Bo jedyne czego nie biorę to magnesu. A niestety boję się i martwię aby wszystko było dobrze .
Nie umiem zmienić podpisu a trochę jest nie aktualny .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 19:20
-
Nutka-koloru wrote:To moj 17 tydzień możliwe że ja też przesadziłam z porządkami na święta, bo jak się położyłam to mija . Wzięłam tez espumisa bo miałam wrażenie że jestem za gazowana . Dziękuję w czwartek mam lekarza to będę z nim rozmawiać. Bo jedyne czego nie biorę to magnesu. A niestety boję się i martwię aby wszystko było dobrze .
Nie umiem zmienić podpisu a trochę jest nie aktualny .
Magnez możesz łykać mi od wczoraj przeszło biorę asmag forte 3x2. 😊 -
Ja już po polowkowych - z malutką wszystko w porządku, waży całe 325g A ja jestem +5 na plusie (20+4), apetyt dopisywał mi od początku ciąży, ale to podobno mieści się w normach:)
Ruchy czuje już od 2 tyg, a jest to moja 1 ciaza. Ale dni są różne, czasem czuje bardzo dużo, czasem pojedyncze ruchy i mało, nie wiem od czego to zalezy:) Ale młoda pokazała wczoraj wszystkie paluszki, słodka stópkę i nosekGośka29, Nutka-koloru, Ilciak33, Miszka2023, KiNiAW, hypatia92, Sara10, Nadzieja2, legusta, Bożena, Madden, Kadża, Patrycja_Pata, Aguśka lubią tę wiadomość
-
LunaVo wrote:Ja już po polowkowych - z malutką wszystko w porządku, waży całe 325g A ja jestem +5 na plusie (20+4), apetyt dopisywał mi od początku ciąży, ale to podobno mieści się w normach:)
Ruchy czuje już od 2 tyg, a jest to moja 1 ciaza. Ale dni są różne, czasem czuje bardzo dużo, czasem pojedyncze ruchy i mało, nie wiem od czego to zalezy:) Ale młoda pokazała wczoraj wszystkie paluszki, słodka stópkę i nosek
Super , jest to ogromne przeżycie zobaczyć ta mała istotkę ❤️ .
Czy mogę prosić o dopisanie do listy ? Ja połówkowe mam 15 stycznia i już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty . Tak przed świętami zobaczyć co tam u maleństwa🥰KiNiAW, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość
-
LunaVo wrote:Ja już po polowkowych - z malutką wszystko w porządku, waży całe 325g A ja jestem +5 na plusie (20+4), apetyt dopisywał mi od początku ciąży, ale to podobno mieści się w normach:)
Ruchy czuje już od 2 tyg, a jest to moja 1 ciaza. Ale dni są różne, czasem czuje bardzo dużo, czasem pojedyncze ruchy i mało, nie wiem od czego to zalezy:) Ale młoda pokazała wczoraj wszystkie paluszki, słodka stópkę i nosek
Super Gratulacje już połowa za Tobą 🥰 a powiedz ile trwała wizyta na połówkowych? Robił lekarz wszystkie pomiary dzidzi? Bo ja mam w styczniu i się właśnie zastanawiam ile to będzie trwało??? Udanego weekendu 😊😉😘