X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja w pierwszej ciazy gdzies w polowie, ok 20-22 tydz mialam skurcze, twardnienie brzucha no i to wlasnie nie za dobrze, troche za wczesnie. Pamietam ze mialam wtedy luteine, magnez i duzo odpoczynku, zakaz mycia okien i innych powazniejszych porzadkow 😂

No ja właśnie nie wiem czy sobie tego sama nie wywołałam myciem okien wieszaniem firanek i znoszeniem choinki bo dzieciaki nagliły a meza nie bylo😅no dziś mi gin też powiedział proszę więcej odpoczywać najbardziej teraz w tym okresie swiatecznym zarzywac ten magnez i zobaczymy co będzie oby ok

• legusta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No ja właśnie nie wiem czy sobie tego sama nie wywołałam myciem okien wieszaniem firanek i znoszeniem choinki bo dzieciaki nagliły a meza nie bylo😅no dziś mi gin też powiedział proszę więcej odpoczywać najbardziej teraz w tym okresie swiatecznym zarzywac ten magnez i zobaczymy co będzie oby ok
    No to pewnie wlasnie troche przegielas z porzadkami :) oby odpoczynek pomogl i obylo sie bez wczesnego skracania szyjki :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chorowitych: https://sklepatena.pl/pl/p/Imbir-z-sokiem-cytrynowym-4tea-225ml/602

Odkryłam dzisiaj u siebie w sklepie. Trochę mnie w przeziębieniu ratuje - polecam :)

Gośka29, Bożena lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odnośnie długości szyjki. Orientujecie się ile powinna mieć mniej więcej? Ja nie wiem czy mi się skróciła czy taka po prostu mam ale na badaniu wyszło 33mm a pani doktor wcale tego nie skomentowała czy to okej czy nie. W poniedziałek będę musiała się zapytać profesora

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja w pierwszej ciazy gdzies w polowie, ok 20-22 tydz mialam skurcze, twardnienie brzucha no i to wlasnie nie za dobrze, troche za wczesnie. Pamietam ze mialam wtedy luteine, magnez i duzo odpoczynku, zakaz mycia okien i innych powazniejszych porzadkow 😂

A mówią że ciąża to nie choroba.... A kobiety mają takie przeboje że głowa mała

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

Ojej... Mogło to być od tych rąk w górze :/ ale spokojnie, odpoczniesz, magnez łykaj i powinno być dobrze. Tego trzeba się trzymać:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Właśnie odnośnie długości szyjki. Orientujecie się ile powinna mieć mniej więcej? Ja nie wiem czy mi się skróciła czy taka po prostu mam ale na badaniu wyszło 33mm a pani doktor wcale tego nie skomentowała czy to okej czy nie. W poniedziałek będę musiała się zapytać profesora
    Może to kwestia fizjologiczna każdej kobiety?? Ja od początku ciąży mam 36mm 🤔

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    No to pewnie wlasnie troche przegielas z porzadkami :) oby odpoczynek pomogl i obylo sie bez wczesnego skracania szyjki :)

Oby właśnie

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:

Dziś 45mm

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że szyjka macicy w ciąży powinna mieć od 3 do 5cm.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że szyjka macicy w ciąży powinna mieć od 3 do 5cm.

Hmm to mam w dolnej granicy 🤔

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:

Ja z początku miałam w karcie wpisane że szyjka długa. Na ostatniej wizycie wpisane mam 37 a dziś że 32. Tak więc lekarz zwrócił mi na to uwagę i kazał odpoczywać więcej i luteina. Mnie czasem pobolewa brzuch jak za dużo coś działam . Jestem takim typem że nie potrafię siedzieć bezczynnie, mam to trochę na własne życzenie ale muszę jakoś sama sobie wytłumaczyć to by później nie było. A słuchajcie jaki konkretnie magnez bierzecie ? I ile wam lekarze zalecili brać ? Mi konkretnego nie podał ale dawkę mam 400mg dziennie.

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Hmm to mam w dolnej granicy 🤔
    Ja tak samo :(

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Ja z początku miałam w karcie wpisane że szyjka długa. Na ostatniej wizycie wpisane mam 37 a dziś że 32. Tak więc lekarz zwrócił mi na to uwagę i kazał odpoczywać więcej i luteina. Mnie czasem pobolewa brzuch jak za dużo coś działam . Jestem takim typem że nie potrafię siedzieć bezczynnie, mam to trochę na własne życzenie ale muszę jakoś sama sobie wytłumaczyć to by później nie było. A słuchajcie jaki konkretnie magnez bierzecie ? I ile wam lekarze zalecili brać ? Mi konkretnego nie podał ale dawkę mam 400mg dziennie.

Slow Mag 2x2 to mi kazała pani doktor. Tylko co wizytę mówi że szyków ładna długa 🙈 może ja już taka mam 🤷

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:

Asmag forte 34mg jonow magnezu 3x2 tabletki czyli na dzień 6tabletek

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:

Czyli 32mg jonow magnezu to 500mg właśnie doczytałam

• Olix Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też po wizycie. Tyle czekania, a wizyta raptem 15 min i znów trzeba czekać tyle czasu 😂
    Wszystko chyba ok, prawdopodobnie dziewczynka :) chociaż Pani dr mówiła, że sprzęt ma bardzo słaby i nie potwierdza na 100%. Posłuchałysmy serduszka, zmierzyła szyjkę i do zobaczenia za miesiąc :)
    Na szczęście po drodze będzie połówkowe to może nie będzie się aż tak dłużyło...
    Dostałam zgodę na dalszą zumbę, zwolnienia na razie nie chciałam.
    Ciężki weekend mnie znów czeka, bo tym razem urodziny dla klasy mojego synka 🤪 tym samym skończymy już ten imprezowy czas...muszę też ogarnąć prezenty, bo na razie licho bardzo, a tylko tydzień został 😱

Bożena, Nadzieja2, KiNiAW, legusta, Gośka29, hypatia92, Sara10, Patrycja_Pata, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Hej,

Ja też po wizycie. Tyle czekania, a wizyta raptem 15 min i znów trzeba czekać tyle czasu 😂
    Wszystko chyba ok, prawdopodobnie dziewczynka :) chociaż Pani dr mówiła, że sprzęt ma bardzo słaby i nie potwierdza na 100%. Posłuchałysmy serduszka, zmierzyła szyjkę i do zobaczenia za miesiąc :)
    Na szczęście po drodze będzie połówkowe to może nie będzie się aż tak dłużyło...
    Dostałam zgodę na dalszą zumbę, zwolnienia na razie nie chciałam.
    Ciężki weekend mnie znów czeka, bo tym razem urodziny dla klasy mojego synka 🤪 tym samym skończymy już ten imprezowy czas...muszę też ogarnąć prezenty, bo na razie licho bardzo, a tylko tydzień został 😱
    Gratuluję 😁 cieszę się że wszystko jest ok:) na połówkowych wszystko się potwierdzi:)

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Tez mam 3 stycznia połówkowe ☺️
    I ja też :D

Nadzieja2, KiNiAW lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    U mnie ostatnio wyszło identycznie jak u Ciebie ,😆 w sensie wielkości dziecka, długości szyjki i terminu porodu. I też mam łożysko na przedniej ścianie. Mam nadzieję, że te skurcze to nic poważnego :)
    U mnie 12.05 i na wyzycie 6.12 już było 230g i 14cm. Mam nadzieję, że nie będzie to duże dziecię 🫢

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ