Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Ja w pierwszej ciazy gdzies w polowie, ok 20-22 tydz mialam skurcze, twardnienie brzucha no i to wlasnie nie za dobrze, troche za wczesnie. Pamietam ze mialam wtedy luteine, magnez i duzo odpoczynku, zakaz mycia okien i innych powazniejszych porzadkow 😂
No ja właśnie nie wiem czy sobie tego sama nie wywołałam myciem okien wieszaniem firanek i znoszeniem choinki bo dzieciaki nagliły a meza nie bylo😅no dziś mi gin też powiedział proszę więcej odpoczywać najbardziej teraz w tym okresie swiatecznym zarzywac ten magnez i zobaczymy co będzie oby ok -
KiNiAW wrote:No ja właśnie nie wiem czy sobie tego sama nie wywołałam myciem okien wieszaniem firanek i znoszeniem choinki bo dzieciaki nagliły a meza nie bylo😅no dziś mi gin też powiedział proszę więcej odpoczywać najbardziej teraz w tym okresie swiatecznym zarzywac ten magnez i zobaczymy co będzie oby okSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Właśnie odnośnie długości szyjki. Orientujecie się ile powinna mieć mniej więcej? Ja nie wiem czy mi się skróciła czy taka po prostu mam ale na badaniu wyszło 33mm a pani doktor wcale tego nie skomentowała czy to okej czy nie. W poniedziałek będę musiała się zapytać profesora
KiNiAW lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
legusta wrote:Ja w pierwszej ciazy gdzies w polowie, ok 20-22 tydz mialam skurcze, twardnienie brzucha no i to wlasnie nie za dobrze, troche za wczesnie. Pamietam ze mialam wtedy luteine, magnez i duzo odpoczynku, zakaz mycia okien i innych powazniejszych porzadkow 😂
A mówią że ciąża to nie choroba.... A kobiety mają takie przeboje że głowa mała -
KiNiAW wrote:No ja właśnie nie wiem czy sobie tego sama nie wywołałam myciem okien wieszaniem firanek i znoszeniem choinki bo dzieciaki nagliły a meza nie bylo😅no dziś mi gin też powiedział proszę więcej odpoczywać najbardziej teraz w tym okresie swiatecznym zarzywac ten magnez i zobaczymy co będzie oby ok
Ojej... Mogło to być od tych rąk w górze ale spokojnie, odpoczniesz, magnez łykaj i powinno być dobrze. Tego trzeba się trzymaćKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Milena96 wrote:Właśnie odnośnie długości szyjki. Orientujecie się ile powinna mieć mniej więcej? Ja nie wiem czy mi się skróciła czy taka po prostu mam ale na badaniu wyszło 33mm a pani doktor wcale tego nie skomentowała czy to okej czy nie. W poniedziałek będę musiała się zapytać profesora
-
Milena96 wrote:Właśnie odnośnie długości szyjki. Orientujecie się ile powinna mieć mniej więcej? Ja nie wiem czy mi się skróciła czy taka po prostu mam ale na badaniu wyszło 33mm a pani doktor wcale tego nie skomentowała czy to okej czy nie. W poniedziałek będę musiała się zapytać profesora
Dziś 45mm -
Ja z początku miałam w karcie wpisane że szyjka długa. Na ostatniej wizycie wpisane mam 37 a dziś że 32. Tak więc lekarz zwrócił mi na to uwagę i kazał odpoczywać więcej i luteina. Mnie czasem pobolewa brzuch jak za dużo coś działam . Jestem takim typem że nie potrafię siedzieć bezczynnie, mam to trochę na własne życzenie ale muszę jakoś sama sobie wytłumaczyć to by później nie było. A słuchajcie jaki konkretnie magnez bierzecie ? I ile wam lekarze zalecili brać ? Mi konkretnego nie podał ale dawkę mam 400mg dziennie.⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Bożena wrote:Hmm to mam w dolnej granicy 🤔Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Nadzieja2 wrote:Ja z początku miałam w karcie wpisane że szyjka długa. Na ostatniej wizycie wpisane mam 37 a dziś że 32. Tak więc lekarz zwrócił mi na to uwagę i kazał odpoczywać więcej i luteina. Mnie czasem pobolewa brzuch jak za dużo coś działam . Jestem takim typem że nie potrafię siedzieć bezczynnie, mam to trochę na własne życzenie ale muszę jakoś sama sobie wytłumaczyć to by później nie było. A słuchajcie jaki konkretnie magnez bierzecie ? I ile wam lekarze zalecili brać ? Mi konkretnego nie podał ale dawkę mam 400mg dziennie.
Slow Mag 2x2 to mi kazała pani doktor. Tylko co wizytę mówi że szyków ładna długa 🙈 może ja już taka mam 🤷Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:Ja z początku miałam w karcie wpisane że szyjka długa. Na ostatniej wizycie wpisane mam 37 a dziś że 32. Tak więc lekarz zwrócił mi na to uwagę i kazał odpoczywać więcej i luteina. Mnie czasem pobolewa brzuch jak za dużo coś działam . Jestem takim typem że nie potrafię siedzieć bezczynnie, mam to trochę na własne życzenie ale muszę jakoś sama sobie wytłumaczyć to by później nie było. A słuchajcie jaki konkretnie magnez bierzecie ? I ile wam lekarze zalecili brać ? Mi konkretnego nie podał ale dawkę mam 400mg dziennie.
Asmag forte 34mg jonow magnezu 3x2 tabletki czyli na dzień 6tabletekNadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Czyli 32mg jonow magnezu to 500mg właśnie doczytałamNadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Hej,
Ja też po wizycie. Tyle czekania, a wizyta raptem 15 min i znów trzeba czekać tyle czasu 😂
Wszystko chyba ok, prawdopodobnie dziewczynka chociaż Pani dr mówiła, że sprzęt ma bardzo słaby i nie potwierdza na 100%. Posłuchałysmy serduszka, zmierzyła szyjkę i do zobaczenia za miesiąc
Na szczęście po drodze będzie połówkowe to może nie będzie się aż tak dłużyło...
Dostałam zgodę na dalszą zumbę, zwolnienia na razie nie chciałam.
Ciężki weekend mnie znów czeka, bo tym razem urodziny dla klasy mojego synka 🤪 tym samym skończymy już ten imprezowy czas...muszę też ogarnąć prezenty, bo na razie licho bardzo, a tylko tydzień został 😱
Bożena, Nadzieja2, KiNiAW, legusta, Gośka29, hypatia92, Sara10, Patrycja_Pata, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Olix wrote:Hej,
Ja też po wizycie. Tyle czekania, a wizyta raptem 15 min i znów trzeba czekać tyle czasu 😂
Wszystko chyba ok, prawdopodobnie dziewczynka chociaż Pani dr mówiła, że sprzęt ma bardzo słaby i nie potwierdza na 100%. Posłuchałysmy serduszka, zmierzyła szyjkę i do zobaczenia za miesiąc
Na szczęście po drodze będzie połówkowe to może nie będzie się aż tak dłużyło...
Dostałam zgodę na dalszą zumbę, zwolnienia na razie nie chciałam.
Ciężki weekend mnie znów czeka, bo tym razem urodziny dla klasy mojego synka 🤪 tym samym skończymy już ten imprezowy czas...muszę też ogarnąć prezenty, bo na razie licho bardzo, a tylko tydzień został 😱 -
Miszka2023 wrote:U mnie ostatnio wyszło identycznie jak u Ciebie ,😆 w sensie wielkości dziecka, długości szyjki i terminu porodu. I też mam łożysko na przedniej ścianie. Mam nadzieję, że te skurcze to nic poważnego