X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Pewnie nie tak szybko 🙈 będziemy się toczyc... Ech. Chociaż ja wczoraj koleżance wyslalam zdjęcie to powiedziała że wcale nie widać że jestem w ciąży a wręcz schudłam 🤦 może coś po 20 tygodniu wyskoczy bardziej :)

Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi za bardzo nie urósł brzuch! Czuje się bardziej jakbym się najadła pierogów, a nie była w ciąży :D

Sara10, Bożena lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniach. Na 99 % będzie syn 🩵🩵
    Wstydzioch jakiś, bo rączkami buźkę zakrywał i paluszka ssał sobie. 340 g waży wszystko jest w normie

Normalnie mam łzy w oczach, że wszystko jest super. Mam ochotę skakać z radości. To jest najlepszy prezent pod choinkę, który za rok będzie siedział pod choinką 🥰🥰🥰

Lenayna, JJJ, KiNiAW, Aguśka, hypatia92, Ilciak33, Gośka29, PorannaPanna, legusta, Bożena, Madden, Kadża, Monika.a, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, żeby fotelik dobierać do samochodu 😊 my np mamy duże nachylenie kanapy i nie każdy pasował.

KiNiAW, Izulek21, legusta, Monika.a lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, jak tam po wizycie?

Izulek, witaj w klubie synków 😀 .
    Bardzo mi się podoba, co napisałaś o prezencie.

Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?

Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?

Teraz mam macmiror 500 a wcześniej miałam na 3 dni pimafucin

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    My po badaniach. Na 99 % będzie syn 🩵🩵
    Wstydzioch jakiś, bo rączkami buźkę zakrywał i paluszka ssał sobie. 340 g waży wszystko jest w normie

Normalnie mam łzy w oczach, że wszystko jest super. Mam ochotę skakać z radości. To jest najlepszy prezent pod choinkę, który za rok będzie siedział pod choinką 🥰🥰🥰
    Gratuluję 🤗

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak przewaga chłopaków u nas 😂

Monika.a lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja dziś nie miałam wizyty Kochana mam 3 stycznia połówkowe 😊

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj to coś mi się pomyliło, może zaczyna się baby brain 😜

Bożena czyli teraz też na bakterie i inne grzyby poza candidą, bo Pimafucin jest typowo na candidę (niestety wiem z doświadczenia 😞).

Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Bożena czyli teraz też na bakterie i inne grzyby poza candidą, bo Pimafucin jest typowo na candidę (niestety wiem z doświadczenia 😞).

Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.

Coś Ty. Miałam 2.5 tygodnia temu robiona biocenozę, po 3 dniach był wynik i dała mi te pierwsze globulki, nie przeszło a wręcz się rozkręciło.... I teraz te dostałam. Powiem Ci że nigdy nie miałam robionego wymazu. W poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu też parę razy dostawałam od nich globulki bo coś tam zauważyli, pomimo że nie miałam objawów a leżakowałam po 2 tygodnie 😒. Teraz poza bólem brzucha w dole i wydzielina też nic nie piecze ani nie swędzi.... Ale może rzeczywiście od tego brzuch boli? Nie wiem, przekonam się pewnie za 2-3 dni jak to zacznie działać. 3go stycznia mam mieć robiona kolejna biocenozę.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym słowem od początku ciężka ta ciąża.... Mam nadzieję że koniec mnie trochę chociaż oszczędzi.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z tej szyjki, chociaż z Gabim miałam problem od 21 tygodnia:(a teraz 18.2 dopiero :/może teraz mnie to oszczędzi? Oby tak było bo na prawdę nie wyobrażam sobie leżenia plackiem drugi połowy ciąży tak jak z Gabrysiem;( chyba bym się zapłakała;(

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja w pierwszej ciąży właśnie w luxmed miałam najpierw biocenozę i jeszcze jakieś badanie, a potem lek. Teraz w tej ciąży dostałam tabletki bez badania, ale lekarka sprawdzała kolor wydzieliny i mówiła że jest bardzo delikatny stan zapalny , więc chyba droga leczenia zależy od lekarza 😂

Bożena życzę Ci aby szybko przeszło 🙏

Ja dzisiaj przepisałam się z 27 na 23 na połówkowe, akurat zwolnił się termin, a jakoś tak lepiej mieć spokojną głowę na święta 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 22:12

hypatia92, KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Jednym słowem od początku ciężka ta ciąża.... Mam nadzieję że koniec mnie trochę chociaż oszczędzi.
    Mam nadzieję, że tak. Kiedyś musi wyjść słońce ❤️ Szyjkę masz bardzo ładną, więc jak nie będziesz się przemęczać + bierzesz magnez, to powinno być okej. Też się boję leżenia w drugiej połowie, ale na razie nic tego nie zapowiada. Trzymajmy się myśli, że będzie dobrze.

To i tak, że biocenozę miałaś.
    Jakby co, to pytaj o posiewy tlenowe/beztlenowe następnym razem. Trzymam kciuki za leczenie w takim razie 😀.

Legusta fajnie będzie na święta mieć spokojną głowę. A co do lekarza, to masz rację. Niektórzy traktują pacjentów standardowo "jak leci", ale są i tacy, co potrafią spojrzeć całościowo i naprawdę zgłębić temat. Tylko jakoś mam wrażenie, że tych drugich jest mniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 22:20

legusta lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie?
    Ja dziś pierwszy raz miałam jakiś okrutny spadek nastroju, aż się popłakałam. Nie wiem, co było przyczyną, bo ostatecznie, o czym nie pomyślałam, to płakać chciało mi się jeszcze bardziej. Doszły też wątpliwości, czy ja w ogóle dobrze zrobiłam zachadzac w tą ciążę :(
    Patrze na pogodę za oknem i chce mi się dosłownie 🤮 szaro, buro i deszczowo, zero świątecznego klimatu.
    Oby te źle myśli szybko sobie poszły, bo oszaleje :(

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaliczona, dzidzia to straszny uparciuch. Tak jak Wam rano pisalam daje popalić i czułam, że ta wizyta nie bedzie należeć do łatwych. 30 minut lekarz walczył próbując USG cos ją obrócić, ale postanowiła, że bedzie tak leżeć i koniec kropka. Zapytalam lekarza czy sobie ze mnie żartuje jak kazal mi zejsc z kozetki i poskakac w kółko 🤣😂 Takich cyrkow to jeszcze w gabinecie nie robilam.
    I co...dzidzia buzi nie pokazała. Moze na sekunde przez ramie i to tyle...FOCH i koniec 🤣😂
    Co jej chlop bedzie rzadzil jak ma leżeć 🤣😂

Za to udalo sie ustaluć, że tatuś od poczatku mial racje ! Wszyscy upierali sie na chłopaka, a mąż zawziecie mowił że bedzie mial córkę 😁🙈 mógł zaklady robić 😂🤣
    Także wspieramy team różowy 💗

Izulek21, legusta, KiNiAW, Gośka29, hypatia92, Sara10, Bożena, Cukierkowa, Aguśka, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś widzi że nie uzupełnione jest coś w 1 poście to piszcie ja postaram się uzupełniać w miarę możliwości i szybko 😉🙈

• Olix Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dziewczyny jeśli któraś widzi że nie uzupełnione jest coś w 1 poście to piszcie ja postaram się uzupełniać w miarę możliwości i szybko 😉🙈

Mnie nie ma :(

Data pprodu 18.05
    Polowkowe: 2.01
    Chyba dziewczynka

Kadża lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic nie pokićkałam to jesteś już 😉

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Wizyta zaliczona, dzidzia to straszny uparciuch. Tak jak Wam rano pisalam daje popalić i czułam, że ta wizyta nie bedzie należeć do łatwych. 30 minut lekarz walczył próbując USG cos ją obrócić, ale postanowiła, że bedzie tak leżeć i koniec kropka. Zapytalam lekarza czy sobie ze mnie żartuje jak kazal mi zejsc z kozetki i poskakac w kółko 🤣😂 Takich cyrkow to jeszcze w gabinecie nie robilam.
    I co...dzidzia buzi nie pokazała. Moze na sekunde przez ramie i to tyle...FOCH i koniec 🤣😂
    Co jej chlop bedzie rzadzil jak ma leżeć 🤣😂

Za to udalo sie ustaluć, że tatuś od poczatku mial racje ! Wszyscy upierali sie na chłopaka, a mąż zawziecie mowił że bedzie mial córkę 😁🙈 mógł zaklady robić 😂🤣
    Także wspieramy team różowy 💗

Mój to też uparty dzisiaj był, rączka przy buzi. Nie chciał się pokazać i trochę też musieliśmy czekać aż buźkę pokaże. Jak pokazał to wziął paluszek do buzi i takie właśnie mamy zdjęcie w 3d 😍

Bożena, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ