Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Pewnie nie tak szybko 🙈 będziemy się toczyc... Ech. Chociaż ja wczoraj koleżance wyslalam zdjęcie to powiedziała że wcale nie widać że jestem w ciąży a wręcz schudłam 🤦 może coś po 20 tygodniu wyskoczy bardziej
Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi za bardzo nie urósł brzuch! Czuje się bardziej jakbym się najadła pierogów, a nie była w ciążySara10, Bożena lubią tę wiadomość
-
My po badaniach. Na 99 % będzie syn 🩵🩵
Wstydzioch jakiś, bo rączkami buźkę zakrywał i paluszka ssał sobie. 340 g waży wszystko jest w normie
Normalnie mam łzy w oczach, że wszystko jest super. Mam ochotę skakać z radości. To jest najlepszy prezent pod choinkę, który za rok będzie siedział pod choinką 🥰🥰🥰Lenayna, JJJ, KiNiAW, Aguśka, hypatia92, Ilciak33, Gośka29, PorannaPanna, legusta, Bożena, Madden, Kadża, Monika.a, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Kinia, jak tam po wizycie?
Izulek, witaj w klubie synków 😀 .
Bardzo mi się podoba, co napisałaś o prezencie.
Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Kinia, jak tam po wizycie?
Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?
Teraz mam macmiror 500 a wcześniej miałam na 3 dni pimafucin -
Izulek21 wrote:My po badaniach. Na 99 % będzie syn 🩵🩵
Wstydzioch jakiś, bo rączkami buźkę zakrywał i paluszka ssał sobie. 340 g waży wszystko jest w normie
Normalnie mam łzy w oczach, że wszystko jest super. Mam ochotę skakać z radości. To jest najlepszy prezent pod choinkę, który za rok będzie siedział pod choinką 🥰🥰🥰Izulek21 lubi tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Kinia, jak tam po wizycie?
Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?
Ja dziś nie miałam wizyty Kochana mam 3 stycznia połówkowe 😊 -
Aj to coś mi się pomyliło, może zaczyna się baby brain 😜
Bożena czyli teraz też na bakterie i inne grzyby poza candidą, bo Pimafucin jest typowo na candidę (niestety wiem z doświadczenia 😞).
Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Aj to coś mi się pomyliło, może zaczyna się baby brain 😜
Bożena czyli teraz też na bakterie i inne grzyby poza candidą, bo Pimafucin jest typowo na candidę (niestety wiem z doświadczenia 😞).
Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.
Coś Ty. Miałam 2.5 tygodnia temu robiona biocenozę, po 3 dniach był wynik i dała mi te pierwsze globulki, nie przeszło a wręcz się rozkręciło.... I teraz te dostałam. Powiem Ci że nigdy nie miałam robionego wymazu. W poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu też parę razy dostawałam od nich globulki bo coś tam zauważyli, pomimo że nie miałam objawów a leżakowałam po 2 tygodnie 😒. Teraz poza bólem brzucha w dole i wydzielina też nic nie piecze ani nie swędzi.... Ale może rzeczywiście od tego brzuch boli? Nie wiem, przekonam się pewnie za 2-3 dni jak to zacznie działać. 3go stycznia mam mieć robiona kolejna biocenozę. -
Cieszę się z tej szyjki, chociaż z Gabim miałam problem od 21 tygodnia:(a teraz 18.2 dopiero :/może teraz mnie to oszczędzi? Oby tak było bo na prawdę nie wyobrażam sobie leżenia plackiem drugi połowy ciąży tak jak z Gabrysiem;( chyba bym się zapłakała;(
-
hypatia92 wrote:Aj to coś mi się pomyliło, może zaczyna się baby brain 😜
Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.
Ja w pierwszej ciąży właśnie w luxmed miałam najpierw biocenozę i jeszcze jakieś badanie, a potem lek. Teraz w tej ciąży dostałam tabletki bez badania, ale lekarka sprawdzała kolor wydzieliny i mówiła że jest bardzo delikatny stan zapalny , więc chyba droga leczenia zależy od lekarza 😂
Bożena życzę Ci aby szybko przeszło 🙏
Ja dzisiaj przepisałam się z 27 na 23 na połówkowe, akurat zwolnił się termin, a jakoś tak lepiej mieć spokojną głowę na święta 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 22:12
hypatia92, KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Bożena wrote:Jednym słowem od początku ciężka ta ciąża.... Mam nadzieję że koniec mnie trochę chociaż oszczędzi.
To i tak, że biocenozę miałaś.
Jakby co, to pytaj o posiewy tlenowe/beztlenowe następnym razem. Trzymam kciuki za leczenie w takim razie 😀.
Legusta fajnie będzie na święta mieć spokojną głowę. A co do lekarza, to masz rację. Niektórzy traktują pacjentów standardowo "jak leci", ale są i tacy, co potrafią spojrzeć całościowo i naprawdę zgłębić temat. Tylko jakoś mam wrażenie, że tych drugich jest mniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 22:20
legusta lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie?
Ja dziś pierwszy raz miałam jakiś okrutny spadek nastroju, aż się popłakałam. Nie wiem, co było przyczyną, bo ostatecznie, o czym nie pomyślałam, to płakać chciało mi się jeszcze bardziej. Doszły też wątpliwości, czy ja w ogóle dobrze zrobiłam zachadzac w tą ciążę
Patrze na pogodę za oknem i chce mi się dosłownie 🤮 szaro, buro i deszczowo, zero świątecznego klimatu.
Oby te źle myśli szybko sobie poszły, bo oszaleje
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Wizyta zaliczona, dzidzia to straszny uparciuch. Tak jak Wam rano pisalam daje popalić i czułam, że ta wizyta nie bedzie należeć do łatwych. 30 minut lekarz walczył próbując USG cos ją obrócić, ale postanowiła, że bedzie tak leżeć i koniec kropka. Zapytalam lekarza czy sobie ze mnie żartuje jak kazal mi zejsc z kozetki i poskakac w kółko 🤣😂 Takich cyrkow to jeszcze w gabinecie nie robilam.
I co...dzidzia buzi nie pokazała. Moze na sekunde przez ramie i to tyle...FOCH i koniec 🤣😂
Co jej chlop bedzie rzadzil jak ma leżeć 🤣😂
Za to udalo sie ustaluć, że tatuś od poczatku mial racje ! Wszyscy upierali sie na chłopaka, a mąż zawziecie mowił że bedzie mial córkę 😁🙈 mógł zaklady robić 😂🤣
Także wspieramy team różowy 💗Izulek21, legusta, KiNiAW, Gośka29, hypatia92, Sara10, Bożena, Cukierkowa, Aguśka, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Kadża wrote:Dziewczyny jeśli któraś widzi że nie uzupełnione jest coś w 1 poście to piszcie ja postaram się uzupełniać w miarę możliwości i szybko 😉🙈
Mnie nie ma
Data pprodu 18.05
Polowkowe: 2.01
Chyba dziewczynkaKadża lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Madden wrote:Wizyta zaliczona, dzidzia to straszny uparciuch. Tak jak Wam rano pisalam daje popalić i czułam, że ta wizyta nie bedzie należeć do łatwych. 30 minut lekarz walczył próbując USG cos ją obrócić, ale postanowiła, że bedzie tak leżeć i koniec kropka. Zapytalam lekarza czy sobie ze mnie żartuje jak kazal mi zejsc z kozetki i poskakac w kółko 🤣😂 Takich cyrkow to jeszcze w gabinecie nie robilam.
I co...dzidzia buzi nie pokazała. Moze na sekunde przez ramie i to tyle...FOCH i koniec 🤣😂
Co jej chlop bedzie rzadzil jak ma leżeć 🤣😂
Za to udalo sie ustaluć, że tatuś od poczatku mial racje ! Wszyscy upierali sie na chłopaka, a mąż zawziecie mowił że bedzie mial córkę 😁🙈 mógł zaklady robić 😂🤣
Także wspieramy team różowy 💗
Mój to też uparty dzisiaj był, rączka przy buzi. Nie chciał się pokazać i trochę też musieliśmy czekać aż buźkę pokaże. Jak pokazał to wziął paluszek do buzi i takie właśnie mamy zdjęcie w 3d 😍Bożena, legusta lubią tę wiadomość