X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Pewnie nie tak szybko 🙈 będziemy się toczyc... Ech. Chociaż ja wczoraj koleżance wyslalam zdjęcie to powiedziała że wcale nie widać że jestem w ciąży a wręcz schudłam 🤦 może coś po 20 tygodniu wyskoczy bardziej :)

Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi za bardzo nie urósł brzuch! Czuje się bardziej jakbym się najadła pierogów, a nie była w ciąży :D

Sara10, Bożena lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniach. Na 99 % będzie syn 🩵🩵
    Wstydzioch jakiś, bo rączkami buźkę zakrywał i paluszka ssał sobie. 340 g waży wszystko jest w normie

Normalnie mam łzy w oczach, że wszystko jest super. Mam ochotę skakać z radości. To jest najlepszy prezent pod choinkę, który za rok będzie siedział pod choinką 🥰🥰🥰

Lenayna, JJJ, KiNiAW, Aguśka, hypatia92, Ilciak33, Gośka29, PorannaPanna, legusta, Bożena, Madden, Kadża, Monika.a, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, żeby fotelik dobierać do samochodu 😊 my np mamy duże nachylenie kanapy i nie każdy pasował.

KiNiAW, Izulek21, legusta, Monika.a lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, jak tam po wizycie?

Izulek, witaj w klubie synków 😀 .
    Bardzo mi się podoba, co napisałaś o prezencie.

Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?

Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Bożena, dobrze, że z dzidzią okej, a jakie miałaś wcześniej globulki a jakie teraz? W sensie że te nowe są o szerszym spektrum działania?

Teraz mam macmiror 500 a wcześniej miałam na 3 dni pimafucin

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    My po badaniach. Na 99 % będzie syn 🩵🩵
    Wstydzioch jakiś, bo rączkami buźkę zakrywał i paluszka ssał sobie. 340 g waży wszystko jest w normie

Normalnie mam łzy w oczach, że wszystko jest super. Mam ochotę skakać z radości. To jest najlepszy prezent pod choinkę, który za rok będzie siedział pod choinką 🥰🥰🥰
    Gratuluję 🤗

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak przewaga chłopaków u nas 😂

Monika.a lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja dziś nie miałam wizyty Kochana mam 3 stycznia połówkowe 😊

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj to coś mi się pomyliło, może zaczyna się baby brain 😜

Bożena czyli teraz też na bakterie i inne grzyby poza candidą, bo Pimafucin jest typowo na candidę (niestety wiem z doświadczenia 😞).

Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Bożena czyli teraz też na bakterie i inne grzyby poza candidą, bo Pimafucin jest typowo na candidę (niestety wiem z doświadczenia 😞).

Swoją drogą w idealnym świecie to chyba powinno być tak, że jak mamy infekcję intymną, to najpierw leci wymaz/posiew, a potem na bazie wyników lekarz dobiera leczenie. Ty miałaś coś robione? Bo w Luxmedzie ginekolodzy to zazwyczaj "w ciemno" dają leki i nieraz się musiałam prosić o skierowanie. Niestety z drugiej strony na wyniki się czeka, a niektórzy wolą od razu zacząć leczenie, i pewnie z tego to wynika. Ale współczuję ogólnie, bo takie infekcje to nic przyjemnego.

Coś Ty. Miałam 2.5 tygodnia temu robiona biocenozę, po 3 dniach był wynik i dała mi te pierwsze globulki, nie przeszło a wręcz się rozkręciło.... I teraz te dostałam. Powiem Ci że nigdy nie miałam robionego wymazu. W poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu też parę razy dostawałam od nich globulki bo coś tam zauważyli, pomimo że nie miałam objawów a leżakowałam po 2 tygodnie 😒. Teraz poza bólem brzucha w dole i wydzielina też nic nie piecze ani nie swędzi.... Ale może rzeczywiście od tego brzuch boli? Nie wiem, przekonam się pewnie za 2-3 dni jak to zacznie działać. 3go stycznia mam mieć robiona kolejna biocenozę.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym słowem od początku ciężka ta ciąża.... Mam nadzieję że koniec mnie trochę chociaż oszczędzi.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z tej szyjki, chociaż z Gabim miałam problem od 21 tygodnia:(a teraz 18.2 dopiero :/może teraz mnie to oszczędzi? Oby tak było bo na prawdę nie wyobrażam sobie leżenia plackiem drugi połowy ciąży tak jak z Gabrysiem;( chyba bym się zapłakała;(

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:

Ja w pierwszej ciąży właśnie w luxmed miałam najpierw biocenozę i jeszcze jakieś badanie, a potem lek. Teraz w tej ciąży dostałam tabletki bez badania, ale lekarka sprawdzała kolor wydzieliny i mówiła że jest bardzo delikatny stan zapalny , więc chyba droga leczenia zależy od lekarza 😂

Bożena życzę Ci aby szybko przeszło 🙏

Ja dzisiaj przepisałam się z 27 na 23 na połówkowe, akurat zwolnił się termin, a jakoś tak lepiej mieć spokojną głowę na święta 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 22:12

hypatia92, KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Jednym słowem od początku ciężka ta ciąża.... Mam nadzieję że koniec mnie trochę chociaż oszczędzi.
    Mam nadzieję, że tak. Kiedyś musi wyjść słońce ❤️ Szyjkę masz bardzo ładną, więc jak nie będziesz się przemęczać + bierzesz magnez, to powinno być okej. Też się boję leżenia w drugiej połowie, ale na razie nic tego nie zapowiada. Trzymajmy się myśli, że będzie dobrze.

To i tak, że biocenozę miałaś.
    Jakby co, to pytaj o posiewy tlenowe/beztlenowe następnym razem. Trzymam kciuki za leczenie w takim razie 😀.

Legusta fajnie będzie na święta mieć spokojną głowę. A co do lekarza, to masz rację. Niektórzy traktują pacjentów standardowo "jak leci", ale są i tacy, co potrafią spojrzeć całościowo i naprawdę zgłębić temat. Tylko jakoś mam wrażenie, że tych drugich jest mniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 22:20

legusta lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie?
    Ja dziś pierwszy raz miałam jakiś okrutny spadek nastroju, aż się popłakałam. Nie wiem, co było przyczyną, bo ostatecznie, o czym nie pomyślałam, to płakać chciało mi się jeszcze bardziej. Doszły też wątpliwości, czy ja w ogóle dobrze zrobiłam zachadzac w tą ciążę :(
    Patrze na pogodę za oknem i chce mi się dosłownie 🤮 szaro, buro i deszczowo, zero świątecznego klimatu.
    Oby te źle myśli szybko sobie poszły, bo oszaleje :(

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaliczona, dzidzia to straszny uparciuch. Tak jak Wam rano pisalam daje popalić i czułam, że ta wizyta nie bedzie należeć do łatwych. 30 minut lekarz walczył próbując USG cos ją obrócić, ale postanowiła, że bedzie tak leżeć i koniec kropka. Zapytalam lekarza czy sobie ze mnie żartuje jak kazal mi zejsc z kozetki i poskakac w kółko 🤣😂 Takich cyrkow to jeszcze w gabinecie nie robilam.
    I co...dzidzia buzi nie pokazała. Moze na sekunde przez ramie i to tyle...FOCH i koniec 🤣😂
    Co jej chlop bedzie rzadzil jak ma leżeć 🤣😂

Za to udalo sie ustaluć, że tatuś od poczatku mial racje ! Wszyscy upierali sie na chłopaka, a mąż zawziecie mowił że bedzie mial córkę 😁🙈 mógł zaklady robić 😂🤣
    Także wspieramy team różowy 💗

Izulek21, legusta, KiNiAW, Gośka29, hypatia92, Sara10, Bożena, Cukierkowa, Aguśka, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli któraś widzi że nie uzupełnione jest coś w 1 poście to piszcie ja postaram się uzupełniać w miarę możliwości i szybko 😉🙈

• Olix Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dziewczyny jeśli któraś widzi że nie uzupełnione jest coś w 1 poście to piszcie ja postaram się uzupełniać w miarę możliwości i szybko 😉🙈

Mnie nie ma :(

Data pprodu 18.05
    Polowkowe: 2.01
    Chyba dziewczynka

Kadża lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic nie pokićkałam to jesteś już 😉

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Wizyta zaliczona, dzidzia to straszny uparciuch. Tak jak Wam rano pisalam daje popalić i czułam, że ta wizyta nie bedzie należeć do łatwych. 30 minut lekarz walczył próbując USG cos ją obrócić, ale postanowiła, że bedzie tak leżeć i koniec kropka. Zapytalam lekarza czy sobie ze mnie żartuje jak kazal mi zejsc z kozetki i poskakac w kółko 🤣😂 Takich cyrkow to jeszcze w gabinecie nie robilam.
    I co...dzidzia buzi nie pokazała. Moze na sekunde przez ramie i to tyle...FOCH i koniec 🤣😂
    Co jej chlop bedzie rzadzil jak ma leżeć 🤣😂

Za to udalo sie ustaluć, że tatuś od poczatku mial racje ! Wszyscy upierali sie na chłopaka, a mąż zawziecie mowił że bedzie mial córkę 😁🙈 mógł zaklady robić 😂🤣
    Także wspieramy team różowy 💗

Mój to też uparty dzisiaj był, rączka przy buzi. Nie chciał się pokazać i trochę też musieliśmy czekać aż buźkę pokaże. Jak pokazał to wziął paluszek do buzi i takie właśnie mamy zdjęcie w 3d 😍

Bożena, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ