Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na krzywych ✊
KiNiAW, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Hej dziewczyny w nowym roku! Pytanie z rana - też macie takie bóle/ciągnięcia brzucha po nocy? W nocy ciężko mi leżeć w jednej pozycji i wiercę się i obracam co chwilę, kombinuje jak się położyć na tej poduszce ciążowej, a dzisiaj rano obudziłam się z takim rwącym, ciągnącym bólem brzucha po jednej stronie. W ciągu dnia nic mnie nie boli, tylko czasem właśnie po nockach . Czy fizjoterapeuta uroginekologiczny może w czymś takim pomóc? Któraś z Was korzysta z tych usług i powie jak wygląda wizyta? Nigdy nie byłam nawet u zwykłego fizjo i się zastanawiam
-
Ilciak33 wrote:Hej dziewczyny w nowym roku! Pytanie z rana - też macie takie bóle/ciągnięcia brzucha po nocy? W nocy ciężko mi leżeć w jednej pozycji i wiercę się i obracam co chwilę, kombinuje jak się położyć na tej poduszce ciążowej, a dzisiaj rano obudziłam się z takim rwącym, ciągnącym bólem brzucha po jednej stronie. W ciągu dnia nic mnie nie boli, tylko czasem właśnie po nockach . Czy fizjoterapeuta uroginekologiczny może w czymś takim pomóc? Któraś z Was korzysta z tych usług i powie jak wygląda wizyta? Nigdy nie byłam nawet u zwykłego fizjo i się zastanawiam
Zdarzają mi się ciągnięcia w pachwinach i tak jakby tam w dole krocza latałam lekarza mówił że to właśnie rozciąganie więzadeł i macicy. Ja tak mam jak dluzej stoję lub dluzej pochodzę lub popracuje -
Dzień dobry!
Życzę Wam,aby ten rok był pełen radości i zdrowia! Dla Was i waszych rodzin, oby nasze porody były wspaniałym przeżyciem 💚
Co do zwierzaków-obecnie 3 psy. Na Sylwestra zawsze uciekamy w odludne miejsca więc nie mają stresu,a dwójka okrutnie boi się huków.
Jak urodziłam pierworodnego też by trzy psy i kot, jak przyszła córa na świat to już tylko dwa psy. Dzieciaki nigdy na nic nie miały alergii także polecam jeśli któraś w Was się waha
Ja mam jutro pierwszą wizytę u urofizjo w czasie ciąży. Pierwszy raz byłam dwa lata temu i taka ilość wiedzy i informacji jaką dostałam o własnym ciele to chyba nigdy wcześniej nie uświadczyłam.
Także Ilciak33 polecam bardzo.
I w czwartek wizyta u gina prowadzącego na podglądanie córy 🥰KiNiAW, Ilciak33, Izulek21, legusta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy zapisujecie się na jakieś szkoły rodzenia?Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Dziewczyny czy zapisujecie się na jakieś szkoły rodzenia?
-
Dzień dobry Dziewczyny w nowym roku 😀.
Powodzenia z glukozą, mnie to pewnie czeka w drugiej połowie miesiąca, bo 17-go mam wizytę, chyba już dostanę skierowanie.
Co do urofizjo, to również z całego serca polecam - jak się dobrze trafi, to masa wiedzy, konkretne ćwiczenia i duże wsparcie.
My się z mężem chcemy zapisać na szkołę rodzenia, pewnie jakoś styczeń-luty, niedługo będę szukać konkretnego miejsca. Urofizjo polecała przyszpitalne szkoły, przy okazji poznaje się cały personel, budowę oddziału, etc., no ale to najpierw trzeba mieć szpital wybrany 😀. Więc przed nami kilka ważnych decyzji w tym miesiącu.
Ale co najistotniejsze, jestem po połówkowych - 401 g Ignasia pozdrawia forumowe ciocie. Z OM 20+2, z USG 20+4, anatomicznie wszystko wygląda w porządku.
KiNiAW, Bożena, Ilciak33, Gośka29, Aguśka, Izulek21, Milena96, Olix, legusta, Kadża, JJJ, Agatekk, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Dzień dobry Dziewczyny w nowym roku 😀.
Powodzenia z glukozą, mnie to pewnie czeka w drugiej połowie miesiąca, bo 17-go mam wizytę, chyba już dostanę skierowanie.
Co do urofizjo, to również z całego serca polecam - jak się dobrze trafi, to masa wiedzy, konkretne ćwiczenia i duże wsparcie.
My się z mężem chcemy zapisać na szkołę rodzenia, pewnie jakoś styczeń-luty, niedługo będę szukać konkretnego miejsca. Urofizjo polecała przyszpitalne szkoły, przy okazji poznaje się cały personel, budowę oddziału, etc., no ale to najpierw trzeba mieć szpital wybrany 😀. Więc przed nami kilka ważnych decyzji w tym miesiącu.
Ale co najistotniejsze, jestem po połówkowych - 401 g Ignasia pozdrawia forumowe ciocie. Z OM 20+2, z USG 20+4, anatomicznie wszystko wygląda w porządku.
Gratulacje połówkowych cudna fotka 😊😍hypatia92 lubi tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Dzień dobry Dziewczyny w nowym roku 😀.
hypatia92 lubi tę wiadomość
-
Ale super fota z USG.
Ja zostaję do jutra buuuu. Zła krew... wyszła.
Dzidzi ma 320 gHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Wow ale fajne zdjęcie! Urocze 😍
Ja dzisiaj za szybko się obróciłam i zabolało mnie w okolicy jajnika. Na szczęście potem już przeszło.
Aleks już szaleje, bo kopie jak szalony. Głównie w nocy i jak leżę na boku 🥰KiNiAW, Madden, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Hej, hej,
wszystkiego dobrego wszystkim
Ja też już po połówkowym dziewczynka potwierdzona - byłam z córką, która jest przeszczesliwa, że będzie siostra, pan dr nieprawidłowości na szczęście nie znalazł. Jestem zaskoczona, bo to moja pierwsza ciąża, gdzie dziecko nie jest olbrzymem 340g, czyli jakiś 40 centyl (aż zaczynam się denerwować, z czego to wynika 🙈).
Ze starszakami przeboje - córka przywlokła że szkoły wszy 🤮 od początku roku Panie dają znać, że w klasie jest to robactwo i nie mogę pojąć, dlaczego tego nie można wytępić skutecznie raz a dobrze. Helenka złapała pierwszy raz w życiu, u Ignasia też znalazlam 1 robala, więc cały dzień robiłam kuracje i pranie wszystkiego.
Mamy w domu psa - 3 letnia suczka, jest niestety bardzo szczekata i zazdrosna o mnie - gdy przytulam dzieci zawsze pcha się między nas i chce być ważniejsza niż one, dlatego baaaardzo boję się tego, jak zareaguje na bobasa.
U mnie dziś powrót słabszego nastroju, znów dopadają mnie wątpliwosci i wyrzuty sumienia. Nie wiem, jak się tego pozbyć
Czy któraś z Was widziała na żywo wózek Muuvo Quick? Spodobał mi się w wersji Boho, kolor Beige że złotym/piaskowym stelażem, ale nigdy wcześniej jienslyszalam o tym wózku, a cena niska nie jest...
Miłego tygodnia!KiNiAW, Izulek21, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Olix wrote:Hej, hej,
Ja też już po połówkowym dziewczynka potwierdzona - byłam z córką, która jest przeszczesliwa, że będzie siostra, pan dr nieprawidłowości na szczęście nie znalazł. Jestem zaskoczona, bo to moja pierwsza ciąża, gdzie dziecko nie jest olbrzymem 340g, czyli jakiś 40 centyl (aż zaczynam się denerwować, z czego to wynika 🙈).
Ze starszakami przeboje - córka przywlokła że szkoły wszy 🤮 od początku roku Panie dają znać, że w klasie jest to robactwo i nie mogę pojąć, dlaczego tego nie można wytępić skutecznie raz a dobrze. Helenka złapała pierwszy raz w życiu, u Ignasia też znalazlam 1 robala, więc cały dzień robiłam kuracje i pranie wszystkiego.
Mamy w domu psa - 3 letnia suczka, jest niestety bardzo szczekata i zazdrosna o mnie - gdy przytulam dzieci zawsze pcha się między nas i chce być ważniejsza niż one, dlatego baaaardzo boję się tego, jak zareaguje na bobasa.
U mnie dziś powrót słabszego nastroju, znów dopadają mnie wątpliwosci i wyrzuty sumienia. Nie wiem, jak się tego pozbyć
Czy któraś z Was widziała na żywo wózek Muuvo Quick? Spodobał mi się w wersji Boho, kolor Beige że złotym/piaskowym stelażem, ale nigdy wcześniej jienslyszalam o tym wózku, a cena niska nie jest...
Miłego tygodnia!Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Miłego tygodnia!
Kochana ciesz ze że z dzidzia wszystko ok🥰 a co do wagi dzidzia to usg przekłamuje właśnie plus minus 30-40 g i każde dziecko inne więc może wcale duża nie będzie 😊 -
Miłego tygodnia!KiNiAW lubi tę wiadomość