X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Wszystkie parametry krwi są w porządku ;)

KiniaW - nic się nie przesunęło, bo do tej pory mała była tydzień do przodu z USG. Nie pytałam, jeszcze mojej lekarki, bo wizyta dopiero w następnym tygodniu. Ale martwi mnie to nagłe zahamowanie wzrostu.

W sumie wszystkie parametry: odwód brzucha, mózgu, kości udowej - są takie same jak trzy tygodnie temu.

Sara tak jak pisała hypatia może urządzenie nie było aż tak dokładne i czułe jak ostatnio nie martw się na zapas bo wydaje mi się że skoro lekarz nic nie mówił to chyba nie ma siw co martwić zobaczysz co powie ci lekarz w nast tyg. Ja też ostatnio byłam wkorzonq na swojego prowadzącego bo babek ma tak że masakra i jedne trzyma 15min inne 5min a kasę bierze taka sama nawet się zastanawiałam i gadałam z mężem czy nie zapisać się do innego żeby sprawdzić czy faktycznie wszystko ok no kurcze ufam mu obydwie ciążę u niego prowadziłam ale jednak za coś się płaci i chce się więcej uwagi. Zobacze może się wybiorę na konsultacje usg do innego żeby potwierdzić wszystko

Sara10 lubi tę wiadomość

• Mi_ma Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dziś wg daty z USG 20+0 rowniotko. I dziś dwa testy na covida potwierdziły go ;( Objawy na razie mam jak przeziębienie delikatne, ale strasznie się martwię.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_ma wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dziś wg daty z USG 20+0 rowniotko. I dziś dwa testy na covida potwierdziły go ;( Objawy na razie mam jak przeziębienie delikatne, ale strasznie się martwię.

Dużo zdrówka!

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_ma wrote:

O kurcze nie ciekawie dobrze ze juz masz połowę za sobą może tylko obędzie się na przeziębieniu oby trzymam kciuki

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka
    Ojej chwilę mnie nie było i tyle czytania😅
    To co pamiętam...
    To przykro mi z powodu pobytu w szpitalu, ale też uważam, że lepiej żeby wszystko mieli lekarze pod kontrolą i naprostowali niż później ma być jakis cyrk..bedize dobrze, bądź dobrej myśli
    Co do wagi maluszka to mi położna powiedziała że od ok 23-24 TC maluch zaczyna turbo przybierać
    Ja sama bez wymiotów mam w1kg ciągle na +, waga dziecka jest orientacyjnie mierzona, półki lekarz nic nie mówi l, to jest okej
    Do szkoły rodzenia nie zapisujemy się bo już ja przeszliśmy przy poprzedniej trójce 😅 ciekawe co nas zaskoczy tym razem 🤭
    Mam 22tc skończony i ruchy czuje porządnie i chyba już mogę śmiało powiedzieć kiedy szczególnie, ale długo było różnie z nimi i częstotliwością i siłą kopania...także na spokojnie, kto się martwi 😉
    A jeszcze pamiętam coś o ubrankach l, to ja nie zamierzam mieć od r 56 w górę zobaczycie jak szybko dzieci dorastają/wyrastają do następnych rozmiarów,☺️
    Te pierwsze rozmiary są na chwilkę 🙈
    A! Super zdjęcie USG❤️
    Więcej nie pamiętam, trzymam kciuki za wizyty 🥰
    Ja mam glukozę (bleee) 22go i wizytę 31go więc sobie jeszcze poczekam na nowe info o malutkiej ...

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_ma wrote:
    Mam nadzieję, że na przeziębieniu się zakończy. Najgorzej było by pewnie a 1trymestrze. Teraz można odetchnąć. Witaminki, ciepłe napoje i do łóżeczka, będzie dobrze ❤️

• Maja86 Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2024, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny 😊
    Trochę Was tu podczytuje od jakiegoś czasu i w końcu się przedstawię i chętnie dołącze do grona rodzących w maju😀 5 maja skończę 38 lat, a na 12 maja mam przewidziany termin porodu dzidziusia - obecnie 21+3. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe🙊
    Przede mną w najbliższym czasie badanie połówkowe 8 stycznia i przydałoby się rozejrzeć za szkołą rodzenia, aczkolwiek na ten moment jeszcze nawet nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈

Pozdrawiam

Patrycja_Pata, Madden, KiNiAW, Ilciak33, Bożena, Olix, Izulek21, Agatekk, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2024, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mnie też długo nie było, ale już wszystko nadrobiłam. Ostatnio szalony czas, ciągle coś się działo.
    Miałam połówkowe 28.12 !
    Zdrowy chłopak rośnie! 19 cm i 419 g :) Badanie robiłam prywatnie w klinice i profesor pięknie uchwycił buzke! Także mamy mega Pamiątkę w 3D. Płaciłam 400 zł i myślę, że warto było. Dobry sprzęt, widać pięknie budowę narządów więc łatwiej dostrzec czy wszystko dobrze się rozwija.
    Od 4 tygodni czuje ruchy, a od półtora tygodnia czuje je już codziennie i to mega mocne! Dzisiaj jak leżałam w wannie to widziałam gdzie kopał w brzuchu, bo tak skakał! W szoku jestem, bo to przecież kruszynka. Brzuszek też w końcu ruszył i w końcu widać, ze coś tam rośnie ;D
    Niestety od kilku dni zaczela mnie męczyć okropna zgaga... macie jakieś sprawdzone metody?
    Glukoza czeka mnie w przyszłym tygodniu i muszę zacząć szukać szkoły rodzenia. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo chętnie z mężem się wybierzemy. Wykupiłam też kurs na mięśnie dna miednicy od uroginki.. ale jeszcze się nie wzięłam za trening. Obserwuje jedna od dłuższego czasu na instagramie i wiem, ze chciałam kurs od niej. Dam znać jak zacznę ćwiczyć co myśle o nim :D
    Myślę też o dostawianym łóżeczku w sypialni, a w pokoju malucha postawie drewniane łóżeczko na później, bo mamy dostać od znajomych. Dostałam też ostatnio parę ciuszków już, a dzisiaj upolowalam w Kappahlu na promce ładne body, ale na 60 cm... Także będzie na jakiś czas po narodzinach ;-)

KiNiAW, Gośka29, Izulek21, hypatia92 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty jeśli dziś są 😊😘 oraz udanego dnia dziewczyny 😘🥰

Bożena lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja86 wrote:
    Czesc dziewczyny 😊
    Trochę Was tu podczytuje od jakiegoś czasu i w końcu się przedstawię i chętnie dołącze do grona rodzących w maju😀 5 maja skończę 38 lat, a na 12 maja mam przewidziany termin porodu dzidziusia - obecnie 21+3. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe🙊
    Przede mną w najbliższym czasie badanie połówkowe 8 stycznia i przydałoby się rozejrzeć za szkołą rodzenia, aczkolwiek na ten moment jeszcze nawet nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈

Pozdrawiam
    Witamy 🤗

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wypis 😁

Bożena, JJJ, Cukierkowa, legusta, Izulek21, Agatekk, Gośka29, Kadża, hypatia92, Madden, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Dziś wypis 😁
    Super 😁 fajnie że będziesz już w domku

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Dziś wypis 😁

Super Kochans

• JJJ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.

O kurcze współczuję ci ale jest coś bo u siostry syn też grypa i wymioty tragedia z tymi chorobami

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny jestem umówiona na jutro do drugiego lekarza na połówkowe na 19. Namiary mam od siostry zobacze co powie😊 sam maz nalegał żebym poszła do innego i poprostu skonsultowała czy wszystko z naszym babelkiem ok 😊

Bożena, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka a dostaniesz coś na podbicie żelaza? :)

Wszystkim chorum dziewczynom dużo zdrówka! 🥰

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Aguśka a dostaniesz coś na podbicie żelaza? :)

Wszystkim chorum dziewczynom dużo zdrówka! 🥰

Dostałam Sorbifer

legusta lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie :) szyjka się pięknie trzyma co mnie w 100%uspokoilo. , maluch wierzgal jak szalony, ale go nie mierzyła bo tydzień temu był mierzony na prenatalnych, także dokładne pomiary zrobi za 3tygodnie na kolejnej wizycie za to mam zdjęcie stopy pięknej z paluszkami 🤗 udało się uchwycić od strony badania szyjka jak akurat wierzygal 🙈 także mam przedłużenie leki, zastrzyki i za trzy tygodnie kontrola :)

Gośka29, KiNiAW, legusta, Ilciak33, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Kurcze, współczuję. Trzymam kciuki aby szybko przeszło , ściskam

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ