Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara10 wrote:Wszystkie parametry krwi są w porządku
KiniaW - nic się nie przesunęło, bo do tej pory mała była tydzień do przodu z USG. Nie pytałam, jeszcze mojej lekarki, bo wizyta dopiero w następnym tygodniu. Ale martwi mnie to nagłe zahamowanie wzrostu.
W sumie wszystkie parametry: odwód brzucha, mózgu, kości udowej - są takie same jak trzy tygodnie temu.
Sara tak jak pisała hypatia może urządzenie nie było aż tak dokładne i czułe jak ostatnio nie martw się na zapas bo wydaje mi się że skoro lekarz nic nie mówił to chyba nie ma siw co martwić zobaczysz co powie ci lekarz w nast tyg. Ja też ostatnio byłam wkorzonq na swojego prowadzącego bo babek ma tak że masakra i jedne trzyma 15min inne 5min a kasę bierze taka sama nawet się zastanawiałam i gadałam z mężem czy nie zapisać się do innego żeby sprawdzić czy faktycznie wszystko ok no kurcze ufam mu obydwie ciążę u niego prowadziłam ale jednak za coś się płaci i chce się więcej uwagi. Zobacze może się wybiorę na konsultacje usg do innego żeby potwierdzić wszystkoSara10 lubi tę wiadomość
-
Mi_ma wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziś wg daty z USG 20+0 rowniotko. I dziś dwa testy na covida potwierdziły go ;( Objawy na razie mam jak przeziębienie delikatne, ale strasznie się martwię.
O kurcze nie ciekawie dobrze ze juz masz połowę za sobą może tylko obędzie się na przeziębieniu oby trzymam kciuki -
Siemka
Ojej chwilę mnie nie było i tyle czytania😅
To co pamiętam...
To przykro mi z powodu pobytu w szpitalu, ale też uważam, że lepiej żeby wszystko mieli lekarze pod kontrolą i naprostowali niż później ma być jakis cyrk..bedize dobrze, bądź dobrej myśli
Co do wagi maluszka to mi położna powiedziała że od ok 23-24 TC maluch zaczyna turbo przybierać
Ja sama bez wymiotów mam w1kg ciągle na +, waga dziecka jest orientacyjnie mierzona, półki lekarz nic nie mówi l, to jest okej
Do szkoły rodzenia nie zapisujemy się bo już ja przeszliśmy przy poprzedniej trójce 😅 ciekawe co nas zaskoczy tym razem 🤭
Mam 22tc skończony i ruchy czuje porządnie i chyba już mogę śmiało powiedzieć kiedy szczególnie, ale długo było różnie z nimi i częstotliwością i siłą kopania...także na spokojnie, kto się martwi 😉
A jeszcze pamiętam coś o ubrankach l, to ja nie zamierzam mieć od r 56 w górę zobaczycie jak szybko dzieci dorastają/wyrastają do następnych rozmiarów,☺️
Te pierwsze rozmiary są na chwilkę 🙈
A! Super zdjęcie USG❤️
Więcej nie pamiętam, trzymam kciuki za wizyty 🥰
Ja mam glukozę (bleee) 22go i wizytę 31go więc sobie jeszcze poczekam na nowe info o malutkiej ...KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Mi_ma wrote:Hej dziewczyny, u mnie dziś wg daty z USG 20+0 rowniotko. I dziś dwa testy na covida potwierdziły go ;( Objawy na razie mam jak przeziębienie delikatne, ale strasznie się martwię.
-
Czesc dziewczyny 😊
Trochę Was tu podczytuje od jakiegoś czasu i w końcu się przedstawię i chętnie dołącze do grona rodzących w maju😀 5 maja skończę 38 lat, a na 12 maja mam przewidziany termin porodu dzidziusia - obecnie 21+3. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe🙊
Przede mną w najbliższym czasie badanie połówkowe 8 stycznia i przydałoby się rozejrzeć za szkołą rodzenia, aczkolwiek na ten moment jeszcze nawet nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈
Pozdrawiam
Patrycja_Pata, Madden, KiNiAW, Ilciak33, Bożena, Olix, Izulek21, Agatekk, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Mnie też długo nie było, ale już wszystko nadrobiłam. Ostatnio szalony czas, ciągle coś się działo.
Miałam połówkowe 28.12 !
Zdrowy chłopak rośnie! 19 cm i 419 g Badanie robiłam prywatnie w klinice i profesor pięknie uchwycił buzke! Także mamy mega Pamiątkę w 3D. Płaciłam 400 zł i myślę, że warto było. Dobry sprzęt, widać pięknie budowę narządów więc łatwiej dostrzec czy wszystko dobrze się rozwija.
Od 4 tygodni czuje ruchy, a od półtora tygodnia czuje je już codziennie i to mega mocne! Dzisiaj jak leżałam w wannie to widziałam gdzie kopał w brzuchu, bo tak skakał! W szoku jestem, bo to przecież kruszynka. Brzuszek też w końcu ruszył i w końcu widać, ze coś tam rośnie
Niestety od kilku dni zaczela mnie męczyć okropna zgaga... macie jakieś sprawdzone metody?
Glukoza czeka mnie w przyszłym tygodniu i muszę zacząć szukać szkoły rodzenia. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo chętnie z mężem się wybierzemy. Wykupiłam też kurs na mięśnie dna miednicy od uroginki.. ale jeszcze się nie wzięłam za trening. Obserwuje jedna od dłuższego czasu na instagramie i wiem, ze chciałam kurs od niej. Dam znać jak zacznę ćwiczyć co myśle o nim
Myślę też o dostawianym łóżeczku w sypialni, a w pokoju malucha postawie drewniane łóżeczko na później, bo mamy dostać od znajomych. Dostałam też ostatnio parę ciuszków już, a dzisiaj upolowalam w Kappahlu na promce ładne body, ale na 60 cm... Także będzie na jakiś czas po narodzinachKiNiAW, Gośka29, Izulek21, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Maja86 wrote:Czesc dziewczyny 😊
Trochę Was tu podczytuje od jakiegoś czasu i w końcu się przedstawię i chętnie dołącze do grona rodzących w maju😀 5 maja skończę 38 lat, a na 12 maja mam przewidziany termin porodu dzidziusia - obecnie 21+3. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe🙊
Przede mną w najbliższym czasie badanie połówkowe 8 stycznia i przydałoby się rozejrzeć za szkołą rodzenia, aczkolwiek na ten moment jeszcze nawet nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈
Pozdrawiam -
Dziś wypis 😁
Bożena, JJJ, Cukierkowa, legusta, Izulek21, Agatekk, Gośka29, Kadża, hypatia92, Madden, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.
O kurcze współczuję ci ale jest coś bo u siostry syn też grypa i wymioty tragedia z tymi chorobami -
A ja dziewczyny jestem umówiona na jutro do drugiego lekarza na połówkowe na 19. Namiary mam od siostry zobacze co powie😊 sam maz nalegał żebym poszła do innego i poprostu skonsultowała czy wszystko z naszym babelkiem ok 😊
Bożena, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Aguśka a dostaniesz coś na podbicie żelaza?
Wszystkim chorum dziewczynom dużo zdrówka! 🥰
Dostałam Sorbiferlegusta lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Ja jestem po wizycie szyjka się pięknie trzyma co mnie w 100%uspokoilo. , maluch wierzgal jak szalony, ale go nie mierzyła bo tydzień temu był mierzony na prenatalnych, także dokładne pomiary zrobi za 3tygodnie na kolejnej wizycie za to mam zdjęcie stopy pięknej z paluszkami 🤗 udało się uchwycić od strony badania szyjka jak akurat wierzygal 🙈 także mam przedłużenie leki, zastrzyki i za trzy tygodnie kontrola
Gośka29, KiNiAW, legusta, Ilciak33, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
JJJ wrote:Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.