X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Wszystkie parametry krwi są w porządku ;)

KiniaW - nic się nie przesunęło, bo do tej pory mała była tydzień do przodu z USG. Nie pytałam, jeszcze mojej lekarki, bo wizyta dopiero w następnym tygodniu. Ale martwi mnie to nagłe zahamowanie wzrostu.

W sumie wszystkie parametry: odwód brzucha, mózgu, kości udowej - są takie same jak trzy tygodnie temu.

Sara tak jak pisała hypatia może urządzenie nie było aż tak dokładne i czułe jak ostatnio nie martw się na zapas bo wydaje mi się że skoro lekarz nic nie mówił to chyba nie ma siw co martwić zobaczysz co powie ci lekarz w nast tyg. Ja też ostatnio byłam wkorzonq na swojego prowadzącego bo babek ma tak że masakra i jedne trzyma 15min inne 5min a kasę bierze taka sama nawet się zastanawiałam i gadałam z mężem czy nie zapisać się do innego żeby sprawdzić czy faktycznie wszystko ok no kurcze ufam mu obydwie ciążę u niego prowadziłam ale jednak za coś się płaci i chce się więcej uwagi. Zobacze może się wybiorę na konsultacje usg do innego żeby potwierdzić wszystko

Sara10 lubi tę wiadomość

• Mi_ma Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dziś wg daty z USG 20+0 rowniotko. I dziś dwa testy na covida potwierdziły go ;( Objawy na razie mam jak przeziębienie delikatne, ale strasznie się martwię.

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_ma wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dziś wg daty z USG 20+0 rowniotko. I dziś dwa testy na covida potwierdziły go ;( Objawy na razie mam jak przeziębienie delikatne, ale strasznie się martwię.

Dużo zdrówka!

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_ma wrote:

O kurcze nie ciekawie dobrze ze juz masz połowę za sobą może tylko obędzie się na przeziębieniu oby trzymam kciuki

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka
    Ojej chwilę mnie nie było i tyle czytania😅
    To co pamiętam...
    To przykro mi z powodu pobytu w szpitalu, ale też uważam, że lepiej żeby wszystko mieli lekarze pod kontrolą i naprostowali niż później ma być jakis cyrk..bedize dobrze, bądź dobrej myśli
    Co do wagi maluszka to mi położna powiedziała że od ok 23-24 TC maluch zaczyna turbo przybierać
    Ja sama bez wymiotów mam w1kg ciągle na +, waga dziecka jest orientacyjnie mierzona, półki lekarz nic nie mówi l, to jest okej
    Do szkoły rodzenia nie zapisujemy się bo już ja przeszliśmy przy poprzedniej trójce 😅 ciekawe co nas zaskoczy tym razem 🤭
    Mam 22tc skończony i ruchy czuje porządnie i chyba już mogę śmiało powiedzieć kiedy szczególnie, ale długo było różnie z nimi i częstotliwością i siłą kopania...także na spokojnie, kto się martwi 😉
    A jeszcze pamiętam coś o ubrankach l, to ja nie zamierzam mieć od r 56 w górę zobaczycie jak szybko dzieci dorastają/wyrastają do następnych rozmiarów,☺️
    Te pierwsze rozmiary są na chwilkę 🙈
    A! Super zdjęcie USG❤️
    Więcej nie pamiętam, trzymam kciuki za wizyty 🥰
    Ja mam glukozę (bleee) 22go i wizytę 31go więc sobie jeszcze poczekam na nowe info o malutkiej ...

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_ma wrote:
    Mam nadzieję, że na przeziębieniu się zakończy. Najgorzej było by pewnie a 1trymestrze. Teraz można odetchnąć. Witaminki, ciepłe napoje i do łóżeczka, będzie dobrze ❤️

• Maja86 Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2024, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny 😊
    Trochę Was tu podczytuje od jakiegoś czasu i w końcu się przedstawię i chętnie dołącze do grona rodzących w maju😀 5 maja skończę 38 lat, a na 12 maja mam przewidziany termin porodu dzidziusia - obecnie 21+3. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe🙊
    Przede mną w najbliższym czasie badanie połówkowe 8 stycznia i przydałoby się rozejrzeć za szkołą rodzenia, aczkolwiek na ten moment jeszcze nawet nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈

Pozdrawiam

Patrycja_Pata, Madden, KiNiAW, Ilciak33, Bożena, Olix, Izulek21, Agatekk, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2024, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Mnie też długo nie było, ale już wszystko nadrobiłam. Ostatnio szalony czas, ciągle coś się działo.
    Miałam połówkowe 28.12 !
    Zdrowy chłopak rośnie! 19 cm i 419 g :) Badanie robiłam prywatnie w klinice i profesor pięknie uchwycił buzke! Także mamy mega Pamiątkę w 3D. Płaciłam 400 zł i myślę, że warto było. Dobry sprzęt, widać pięknie budowę narządów więc łatwiej dostrzec czy wszystko dobrze się rozwija.
    Od 4 tygodni czuje ruchy, a od półtora tygodnia czuje je już codziennie i to mega mocne! Dzisiaj jak leżałam w wannie to widziałam gdzie kopał w brzuchu, bo tak skakał! W szoku jestem, bo to przecież kruszynka. Brzuszek też w końcu ruszył i w końcu widać, ze coś tam rośnie ;D
    Niestety od kilku dni zaczela mnie męczyć okropna zgaga... macie jakieś sprawdzone metody?
    Glukoza czeka mnie w przyszłym tygodniu i muszę zacząć szukać szkoły rodzenia. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo chętnie z mężem się wybierzemy. Wykupiłam też kurs na mięśnie dna miednicy od uroginki.. ale jeszcze się nie wzięłam za trening. Obserwuje jedna od dłuższego czasu na instagramie i wiem, ze chciałam kurs od niej. Dam znać jak zacznę ćwiczyć co myśle o nim :D
    Myślę też o dostawianym łóżeczku w sypialni, a w pokoju malucha postawie drewniane łóżeczko na później, bo mamy dostać od znajomych. Dostałam też ostatnio parę ciuszków już, a dzisiaj upolowalam w Kappahlu na promce ładne body, ale na 60 cm... Także będzie na jakiś czas po narodzinach ;-)

KiNiAW, Gośka29, Izulek21, hypatia92 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty jeśli dziś są 😊😘 oraz udanego dnia dziewczyny 😘🥰

Bożena lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja86 wrote:
    Czesc dziewczyny 😊
    Trochę Was tu podczytuje od jakiegoś czasu i w końcu się przedstawię i chętnie dołącze do grona rodzących w maju😀 5 maja skończę 38 lat, a na 12 maja mam przewidziany termin porodu dzidziusia - obecnie 21+3. Jest to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe🙊
    Przede mną w najbliższym czasie badanie połówkowe 8 stycznia i przydałoby się rozejrzeć za szkołą rodzenia, aczkolwiek na ten moment jeszcze nawet nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈

Pozdrawiam
    Witamy 🤗

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wypis 😁

Bożena, JJJ, Cukierkowa, legusta, Izulek21, Agatekk, Gośka29, Kadża, hypatia92, Madden, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Dziś wypis 😁
    Super 😁 fajnie że będziesz już w domku

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Dziś wypis 😁

Super Kochans

• JJJ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Ja miałam mieć dziś połówkowe, ale po rodzinie zaczął krążyć jakiś wirus i dotknął też mnie 😱 wymiotowałam już 3x i chyba będzie więcej, blee. Czekam na nowy termin. Dobrze, że dopiero 19 tydzień, to jeszcze jest chwila na badanie.

O kurcze współczuję ci ale jest coś bo u siostry syn też grypa i wymioty tragedia z tymi chorobami

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny jestem umówiona na jutro do drugiego lekarza na połówkowe na 19. Namiary mam od siostry zobacze co powie😊 sam maz nalegał żebym poszła do innego i poprostu skonsultowała czy wszystko z naszym babelkiem ok 😊

Bożena, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka a dostaniesz coś na podbicie żelaza? :)

Wszystkim chorum dziewczynom dużo zdrówka! 🥰

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Aguśka a dostaniesz coś na podbicie żelaza? :)

Wszystkim chorum dziewczynom dużo zdrówka! 🥰

Dostałam Sorbifer

legusta lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie :) szyjka się pięknie trzyma co mnie w 100%uspokoilo. , maluch wierzgal jak szalony, ale go nie mierzyła bo tydzień temu był mierzony na prenatalnych, także dokładne pomiary zrobi za 3tygodnie na kolejnej wizycie za to mam zdjęcie stopy pięknej z paluszkami 🤗 udało się uchwycić od strony badania szyjka jak akurat wierzygal 🙈 także mam przedłużenie leki, zastrzyki i za trzy tygodnie kontrola :)

Gośka29, KiNiAW, legusta, Ilciak33, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Kurcze, współczuję. Trzymam kciuki aby szybko przeszło , ściskam

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ