Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PorannaPanna wrote:Ja tez widzę się z bobasem 15, przed tym idę na glukozę, trochę dziwne ze chwile przed 24tc ale lekarz liczył wiec ok idę
Zaczynam coraz częściej czuć ruchy szkraba, mam łożysko na przedniej ścianie i czekałam na szczęście już codzien czuje 🥰🥰🥰
Spacery zaczynam skracać bo zimno się znów zaczyna i zmęczenie szybciej odczuwam 😂 na temat ciuszkow się nie wypowiem bo jak zaczęłam szaleć to końca nie widać 😂😂😂
Mamy tak samo łożysko i od dwóch dni czuje bardziej bo tak były lekkie puknięcia 😉😊 co do ciuszków mam tak samo 😅🤣 -
Co do żelaza jeszcze, to u mnie anemia wychodzi w morfologii, a ferrytyne mam świetna, bo 70. Podobno ferrytyna może być wyższa podczas/po infekcji, więc ostatecznie nie ma idealnego badania. Anemia może być też z niedoboru B12.
Aha i nie mylcie laktoferyny z laltuloza. Ta pierwsza wspiera wchłanianie żelaza, ta druga przeciwdziała zaparciom, choć ja jej nie biorę, bo każda dawka to dla mnie 3 dni z turbowzdeciami, ale ja mam ibs, może dlatego. -
Dziewczyny ja po wizycie lekarz super byłam 45min maluszek wstydliwy ale powoli udało się wszystko zmierzyć waga 475g i 25cm widziałam jak ssie kciuki i ziewa noi oczywiście się poryczalałam jak zwykle🥲🥰 mówił żeby się zbytnio nie opierać na terminach z usg bo jak lekarz co chwilę zmienia to wtedy nie wiedzą jak wagę liczyć bo się zmienia. Więc mam 21 maj tak jak z miesiączki wiadomo może być wcześniej ale to już natura😊 teraz jestem spokojna. Szyjka długa 40mm wszystko ok 😍🥰
hypatia92, Gośka29, Nadzieja2, LunaVo, Bożena, Patrycja_Pata, legusta, Olix, Izulek21, Agatekk, Kadża, Sara10 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie lekarz super byłam 45min maluszek wstydliwy ale powoli udało się wszystko zmierzyć waga 475g i 25cm widziałam jak ssie kciuki i ziewa noi oczywiście się poryczalałam jak zwykle🥲🥰 mówił żeby się zbytnio nie opierać na terminach z usg bo jak lekarz co chwilę zmienia to wtedy nie wiedzą jak wagę liczyć bo się zmienia. Więc mam 21 maj tak jak z miesiączki wiadomo może być wcześniej ale to już natura😊 teraz jestem spokojna. Szyjka długa 40mm wszystko ok 😍🥰
Wspaniała informacja, super 😍😍😍KiNiAW lubi tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Wizyta zaliczona, wszystko przegadane i od jutra 2x dziennie dopegyt na cisnienie.
Dzidzia ok, ładnie rośnie 554g, szyjka zmierzona 42mm zamknieta wiec super 😊
I od teraz wizyty co 2 tyg przrz te cisnieniaKiNiAW, Bożena, Gośka29, Patrycja_Pata, legusta, hypatia92, LunaVo, Izulek21, Agatekk, Kadża lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:Wizyta zaliczona, wszystko przegadane i od jutra 2x dziennie dopegyt na cisnienie.
I od teraz wizyty co 2 tyg przrz te cisnienia
Ooo spora dzidzia już 😊super że wszystko wporzadku prócz tego cisnienia ale napewno leki pomogą 😊😉 -
Madden wrote:Wizyta zaliczona, wszystko przegadane i od jutra 2x dziennie dopegyt na cisnienie.
I od teraz wizyty co 2 tyg przrz te cisnienia -
O jeju, ale dużo dobrych wiadomości dzisiaj ale duże te Wasze dzieciaczki ja tak marzyłam o USG 3D, że mi sąsiadka załatwiła u siebie w przychodni przyszpitalnej...nie mogę się doczekać!!! Już w najbliższy poniedziałek, trzymajcie kciuki, żeby księżniczka pokazała buźkę i spełniła marzenie matki 😂
Do mnie również leci paczka, tym razem z H&M..zestawów dziennych: body+leginsy mam już wystarczająco dużo, teraz muszę znaleźć gdzieś jakieś ładne pajace. Znacie może ten sklep?: https://wyprawkowo.com/pajacyki-niemowlece/12800-pajac-niemowl%C4%99cy-bawe%C5%82niany.html
Bo chyba tutaj zamówię - są śliczne i chyba jeszcze cena w miarę ok, ale nie wiem jak z jakością 🤷♀️
Wspolczuje przeżyć z samochodem! Wierzę, że karma wróci do tego oszusta i ktoś kiedyś też go oszuka...brzydzę się takimi zachowaniami
Mój mąż też coś przebaknal, czy jutro chciałabym pojeździć pooglądać samochody..może też zaczyna wić gniazdo na swój sposób 😂KiNiAW lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Cześć dziewczyny ja po badaniach zobaczymy jakie będą wyniki. Gorzej bo syn znowu chory gardło stan podgoraczkowy katar masakra co chwilę coś. Mam nadzieję że mu orzejdzie szybko mam dziś z nim wizytę o 18.15. Kciuki za dzisiejsze wizytki 🥰😘✊️✊️✊️✊️ i pięknego Dnia 😊😉
-
KiNiAW wrote:Cześć dziewczyny ja po badaniach zobaczymy jakie będą wyniki. Gorzej bo syn znowu chory gardło stan podgoraczkowy katar masakra co chwilę coś. Mam nadzieję że mu orzejdzie szybko mam dziś z nim wizytę o 18.15. Kciuki za dzisiejsze wizytki 🥰😘✊️✊️✊️✊️ i pięknego Dnia 😊😉
Zdrówka dla niego!
U nas za to walka z wszami!! Pierwszy raz w życiu mnie to spotkalo, w klasie córki od 3 miesiecy jest to dziadowstwo 🤮 w sylwester znalazlam intruzów u nas, wczoraj też robiłam kurację...mam nadzieję, że to był bardzo wczesny etap i szybko się tego pozbędziemy, bo umrę z obrzydzenia 😂https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Olix wrote:Zdrówka dla niego!
U nas za to walka z wszami!! Pierwszy raz w życiu mnie to spotkalo, w klasie córki od 3 miesiecy jest to dziadowstwo 🤮 w sylwester znalazlam intruzów u nas, wczoraj też robiłam kurację...mam nadzieję, że to był bardzo wczesny etap i szybko się tego pozbędziemy, bo umrę z obrzydzenia 😂
Dziękuję Kochana. Mam nadzieję że się pozbędziecie tego dziadostwa. Córka jak miała 6 lat to było to w przedszkolu ale jej nie puszczałam bo miała wlosy po pupe😅 bałam się że przywlecze a z takich włosów wyciągać zgroza 🤣 -
Olix wrote:O jeju, ale dużo dobrych wiadomości dzisiaj ale duże te Wasze dzieciaczki ja tak marzyłam o USG 3D, że mi sąsiadka załatwiła u siebie w przychodni przyszpitalnej...nie mogę się doczekać!!! Już w najbliższy poniedziałek, trzymajcie kciuki, żeby księżniczka pokazała buźkę i spełniła marzenie matki 😂
Do mnie również leci paczka, tym razem z H&M..zestawów dziennych: body+leginsy mam już wystarczająco dużo, teraz muszę znaleźć gdzieś jakieś ładne pajace. Znacie może ten sklep?: https://wyprawkowo.com/pajacyki-niemowlece/12800-pajac-niemowl%C4%99cy-bawe%C5%82niany.html
Bo chyba tutaj zamówię - są śliczne i chyba jeszcze cena w miarę ok, ale nie wiem jak z jakością 🤷♀️
Wspolczuje przeżyć z samochodem! Wierzę, że karma wróci do tego oszusta i ktoś kiedyś też go oszuka...brzydzę się takimi zachowaniami
Mój mąż też coś przebaknal, czy jutro chciałabym pojeździć pooglądać samochody..może też zaczyna wić gniazdo na swój sposób 😂 -
KiNiAW wrote:Cześć dziewczyny ja po badaniach zobaczymy jakie będą wyniki. Gorzej bo syn znowu chory gardło stan podgoraczkowy katar masakra co chwilę coś. Mam nadzieję że mu orzejdzie szybko mam dziś z nim wizytę o 18.15. Kciuki za dzisiejsze wizytki 🥰😘✊️✊️✊️✊️ i pięknego Dnia 😊😉
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Olix wrote:Zdrówka dla niego!
U nas za to walka z wszami!! Pierwszy raz w życiu mnie to spotkalo, w klasie córki od 3 miesiecy jest to dziadowstwo 🤮 w sylwester znalazlam intruzów u nas, wczoraj też robiłam kurację...mam nadzieję, że to był bardzo wczesny etap i szybko się tego pozbędziemy, bo umrę z obrzydzenia 😂
U nas w przedszkolu przed świętami panowały, ale mojego w domu zostawilam wtedy -
Ja się wybrałam dziś pierwszy raz do położnej. Jestem bardzo zadowolona. Dostałam plan porodu do wypełnienia. Miło pogadaliśmy. Miałam USG i... Potwierdzona dziewczynka 🥳 serduszko pięknie bije 💗 miednica też została zmierzona. Tragedii nie ma.
KiNiAW, legusta, Agatekk, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
KiNiAW wrote:Mój młody dziś 7 lat i chory o 14 mam jechać po córkę i tort a o 18 z nim do lekarza no urodzinki mu się trafiły nie ma co 🤒🤧😞
Oj współczuję 😔 zdrówka dla synka 🙂 i wszystkiego najlepszego 🎂
Widzę, że u Ciebie będzie taka sama różnica wieku jak u mnie 🙂KiNiAW lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Gośka29 wrote:Oj współczuję 😔 zdrówka dla synka 🙂 i wszystkiego najlepszego 🎂
Widzę, że u Ciebie będzie taka sama różnica wieku jak u mnie 🙂
Dziękujemy za życzonka 🥰 oby szybko przeszło. No tak 7 lat różnicy będzie a pomiędzy starsza córka a małym babelkiem 16 lat prawie bo ona czerwcowa 😂