X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda🫐 wrote:
    Cześć! Byłam dzisiaj na połówkowych USG i zastanawiam się czy 15 minut na to badanie to
    Jest standard? Bardzo liczyłam na to że wyjdzie dobrze bo po Pappa miałam wysokie ryzyka
    Na ZD. Nie zrobiłam żadnych dodatkowych badań bo p. Genetyk powiedziała żeby
    Poczekać na połówkowe i zobaczyć co wyjdzie. Wyszło ok, ale patrzyłam na zegarek i
    Badał mnie (ordynator) dokładnie 12 minut. Więc teraz zamiast się cieszyć że póki co
    Ładnie się rozwijamy to myślę czy to normalne że tak szybko to zrobił?? Ile trwały wasze
    Połówkowe?? Pozdrawiam! ( Ja mam termin na 23 maja, mało sie tu z wami udzielam
    Bo niestety mam stresująca ciążę i siedzę na forum problemowym ale ściskam was serdecznie
    I życzę zdrówka dla Was i maluszków.)
    ..
    Moje połówkowe też trwały z 15 min. Ale wiem, że lekarz ma sokole oko i jest mega dokładny. Trzeba zaufać:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że 15min to taki standard i nie ma co się doszukiwać, że za krótko :) Wiadomo że jak dziecko nie współpracuje to się wydłuża.

KiNiAW, Jagoda🫐 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam paczkę z Sinsay. Część ubranek podoba mi się. Są fajne, zgrabne. Ale część jest jakaś taka szeroka, zwłaszcza te w rozmiarze 56 🤔 W przyszłym tygodniu podejdę i zwrócę stacjonarnie. Od razu zerkne czy mają coś ciekawego, zgrabnego na sklepie.

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego weekendu życzę Dziewczyny 🥰😘

legusta, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Odebrałam paczkę z Sinsay. Część ubranek podoba mi się. Są fajne, zgrabne. Ale część jest jakaś taka szeroka, zwłaszcza te w rozmiarze 56 🤔 W przyszłym tygodniu podejdę i zwrócę stacjonarnie. Od razu zerkne czy mają coś ciekawego, zgrabnego na sklepie.
    A miałaś wcześniej już wyprawkę z Sinsay? Ja przyznam się że cena kusi i to bardzo , ale patrząc po jakości ubranek (czasem skusze się i coś kupię dla synka) to trochę się boje ....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:

No właśnie zależy na co się trafi bo ja np po 2 wcześniejszych ciążach nie lubię pepco dla córki kupowałam w pepco bo mnie ceny skusiły i okazywało się po praniu że ciuszki nadają się do wyrzucenia. To lepsze kupiłam na lumpie niż w pepco. Później przy synku kupowałam w hm i smyk lub właśnie też w lumpie dużo a teraz narazie kupilam w hm wzięłam rozmiary 50 i 56ale jakość super 😊. Wszystko zależy jaki skład i jak zrobione bo nie raz się zdarzy że są ok.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No właśnie zależy na co się trafi bo ja np po 2 wcześniejszych ciążach nie lubię pepco dla córki kupowałam w pepco bo mnie ceny skusiły i okazywało się po praniu że ciuszki nadają się do wyrzucenia. To lepsze kupiłam na lumpie niż w pepco. Później przy synku kupowałam w hm i smyk lub właśnie też w lumpie dużo a teraz narazie kupilam w hm wzięłam rozmiary 50 i 56ale jakość super 😊. Wszystko zależy jaki skład i jak zrobione bo nie raz się zdarzy że są ok.
    Oj tu się zgodzę z Tobą. Też nie lubię Pepco. Ale wiesz, ja sporo ubranek dostałam od rodziny i głowie z Pepco 🙈 jak ostatnio je przeglądałam to tak jak piszesz do worka się nadają a te które kupowałam w smyku czy 5.10.15 czy właśnie hm te trzy firmy uwielbiam 🙈 były nienaruszone.... Z Reserved uwielbiam spodnie dżinsowe dla syna, ale przyznaję że kupuje na vinted bo cena w rzeczywistości mnie zabija .... Już któraś osoba z kolei mówi mi że na lumpie są cudne rzeczy. Muszę się wybrać może rzeczywiście coś się trafi na niską cenę?

legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    A miałaś wcześniej już wyprawkę z Sinsay? Ja przyznam się że cena kusi i to bardzo , ale patrząc po jakości ubranek (czasem skusze się i coś kupię dla synka) to trochę się boje ....

Niestety nie. Ale ceny były niskie i mogę stacjonarnie zwrócić to co mi nie pasuje. Ja właśnie sporo miałam z lumpków tylko po tylu latach to został tylko jeden, w którym są spoko rzeczy w spoko cenach.
    W Pepco bluzki jeszcze mogą być ale spodnie wszystkie są za szerokie dla mojego chudziaczka.

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

AMH 4,79 ng/ml

Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z sinsay do wyprawki nic nie planuje :)
    z pepco czasami trafią się fajne rzeczy (głównie z tej bawełny organic cotton), ale to trzeba dotknąć i sprawdzić, bo jakość jakości nie równa.

I ja uwielbiam ciucholandy :) głównie tam kupuję z next i lindex bo jakość rewelacyjna :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was co ma kolejne dziecko rodziła we wodzie może??? Zaczęłam przeglądać mój szpital i można właśnie tam gdzie rodziłam wczesniej dwójkę no ale nie wiem jak to jest😅? Może któregoś dnia podjadę poprostu tam i popytam

• Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was co ma kolejne dziecko rodziła we wodzie może??? Zaczęłam przeglądać mój szpital i można właśnie tam gdzie rodziłam wczesniej dwójkę no ale nie wiem jak to jest😅? Może któregoś dnia podjadę poprostu tam i popytam
    Ja też bym chciała rodzic w wodzie! W wielu miejscach - a przynajmniej te szpitale z listy "Rodzić po ludzku" często są zaopatrzone w takie wanny specjalne. Słyszałam kilka opinii na ten temat - np. że jak długo trwa akcja porodowa to czasem się nie udaje bo wode trzeba zmieniać cały czas żeby miała odpowiednią temperaturę, no i wiadomo ile czasu można w wannie siedzieć i czekać :-) Ale mam nadzieję że mi się uda bo myślę, że jednak ciało w wodzie jest bardziej rozluźnione i mniej boli.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja miałam cesarkę:/ teraz nie wiem jak będzie, w sumie też bym chciała CC.....

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja miałam cesarkę:/ teraz nie wiem jak będzie, w sumie też bym chciała CC.....
    Kurcze ja to mam nadzieje, ze dziecko odpowiednio sie ulozy. Jak pomysle o cesarce to az strach, mam nadzieje ze mnie to ominie ;p

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kurcze ja to mam nadzieje, ze dziecko odpowiednio sie ulozy. Jak pomysle o cesarce to az strach, mam nadzieje ze mnie to ominie ;p

No właśnie żeby jeszcze chciało się ułożyć niby 2 ciążę naturalny poród a teraz zobaczymy też nie chce cc. A mały od kilku wizyt jest ułożony pośladkowo lub poprzecznie 🤣 wiem jest jeszcze malutki i może być wszędzie oby tylko później siw odwrócił

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No właśnie żeby jeszcze chciało się ułożyć niby 2 ciążę naturalny poród a teraz zobaczymy też nie chce cc. A mały od kilku wizyt jest ułożony pośladkowo lub poprzecznie 🤣 wiem jest jeszcze malutki i może być wszędzie oby tylko później siw odwrócił
    U mnie caly czas byl glowa w dol a na wczorajszej wizycie wlasnie glowka u gory 😂 no ale licze ze ma jeszcze duzo czasu i miejsca na odpowiednie ulozenie :)
    Mnie cesarka mega przeraza, jak tu wstawac, przewijac i karmic takiego maluszka z taka rana...

Co do porodu w wodzie to moze w Waszych szpitalach jest inaczej, ale w tym w ktorym ja rodzilam byla tylko jedna sala porodowa z wanna (pozostale trzy czy cztery nie mialy tego udogodnie ia), wiec to kwestia szczescia, ze trafi sie akurat sala z wanna :) mi sie udalo i faktycznie praktycznie pol porodu siedzialam w wannie bo mega mi to lagodzilo bol odcinka ledzwiowego i bol skurczy, ale finalnie dzidzius nie urodzil sie do wody :) mimo wszystko mega polecam!

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U mnie caly czas byl glowa w dol a na wczorajszej wizycie wlasnie glowka u gory 😂 no ale licze ze ma jeszcze duzo czasu i miejsca na odpowiednie ulozenie :)
    Mnie cesarka mega przeraza, jak tu wstawac, przewijac i karmic takiego maluszka z taka rana...

Co do porodu w wodzie to moze w Waszych szpitalach jest inaczej, ale w tym w ktorym ja rodzilam byla tylko jedna sala porodowa z wanna (pozostale trzy czy cztery nie mialy tego udogodnie ia), wiec to kwestia szczescia, ze trafi sie akurat sala z wanna :) mi sie udalo i faktycznie praktycznie pol porodu siedzialam w wannie bo mega mi to lagodzilo bol odcinka ledzwiowego i bol skurczy, ale finalnie dzidzius nie urodzil sie do wody :) mimo wszystko mega polecam!

Tutaj u mnie też właśnie 1 sala z taką wanna i właśnie nie wiem czy to wcześniej się zgłasza czy coś może faktycznie podjadę kiedyś i popytam jak to jest. Samo to że miałaś okazję i wiesz co i jak 😊😉

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

U mnie też jest jedna taka sala. I mi się udało na nią trafić. Trochę korzystałam z wanny ale właśnie też wszystko skończyło się poza nią. Czy pomogła? Szczerze nie mam pojęcia.
    Teraz na tym planie porodu co wczoraj dostałam jest możliwość zaznaczenia, że chce sale z wanną ale też wiadomo jak będzie zajęta to nie przeniosą innej rodzącej.

legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

AMH 4,79 ng/ml

Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Tutaj u mnie też właśnie 1 sala z taką wanna i właśnie nie wiem czy to wcześniej się zgłasza czy coś może faktycznie podjadę kiedyś i popytam jak to jest. Samo to że miałaś okazję i wiesz co i jak 😊😉
    Wlasnie u nas nie ma czegos takiego jak "doplata" czy rezerwacja tej sali, po prostu to kwestia szczescia czy akurat jest wolna 😂

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale poleciałam z zakupami na vinted dla małego 🫣
    Przyszły Tatuś stwierdził, że będę go przebierać cały czas i będzie normalnie jak model 😅

Ja musze się w końcu zapisać do okulisty aby to on stwierdził jaki poród, ze względu na wadę wzroku.

Jak będę miała wskazanie do cc to wiem, że otrzymam mega wsparcie od swojej Mamy w pomocy więc chyba jakoś mniej mnie to stresuje.

legusta, KiNiAW, Bożena, Olix lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Jezu ale poleciałam z zakupami na vinted dla małego 🫣
    Przyszły Tatuś stwierdził, że będę go przebierać cały czas i będzie normalnie jak model 😅

Ja musze się w końcu zapisać do okulisty aby to on stwierdził jaki poród, ze względu na wadę wzroku.

Jak będę miała wskazanie do cc to wiem, że otrzymam mega wsparcie od swojej Mamy w pomocy więc chyba jakoś mniej mnie to stresuje.
    Ja boje sie juz wchodzic na vinted 😂😂😂
    Obiecalam sobie ze zanim tam wejde to musze policzyc czego ile mam a nie takie kupowanie na pałe :) mam nadzieje ze choc troche mam silna wole 🤣

KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ