Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda🫐 wrote:Cześć! Byłam dzisiaj na połówkowych USG i zastanawiam się czy 15 minut na to badanie to
Jest standard? Bardzo liczyłam na to że wyjdzie dobrze bo po Pappa miałam wysokie ryzyka
Na ZD. Nie zrobiłam żadnych dodatkowych badań bo p. Genetyk powiedziała żeby
Poczekać na połówkowe i zobaczyć co wyjdzie. Wyszło ok, ale patrzyłam na zegarek i
Badał mnie (ordynator) dokładnie 12 minut. Więc teraz zamiast się cieszyć że póki co
Ładnie się rozwijamy to myślę czy to normalne że tak szybko to zrobił?? Ile trwały wasze
Połówkowe?? Pozdrawiam! ( Ja mam termin na 23 maja, mało sie tu z wami udzielam
Bo niestety mam stresująca ciążę i siedzę na forum problemowym ale ściskam was serdecznie
I życzę zdrówka dla Was i maluszków.)
..KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Odebrałam paczkę z Sinsay. Część ubranek podoba mi się. Są fajne, zgrabne. Ale część jest jakaś taka szeroka, zwłaszcza te w rozmiarze 56 🤔 W przyszłym tygodniu podejdę i zwrócę stacjonarnie. Od razu zerkne czy mają coś ciekawego, zgrabnego na sklepie.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Gośka29 wrote:Odebrałam paczkę z Sinsay. Część ubranek podoba mi się. Są fajne, zgrabne. Ale część jest jakaś taka szeroka, zwłaszcza te w rozmiarze 56 🤔 W przyszłym tygodniu podejdę i zwrócę stacjonarnie. Od razu zerkne czy mają coś ciekawego, zgrabnego na sklepie.
-
Gośka29 wrote:Odebrałam paczkę z Sinsay. Część ubranek podoba mi się. Są fajne, zgrabne. Ale część jest jakaś taka szeroka, zwłaszcza te w rozmiarze 56 🤔 W przyszłym tygodniu podejdę i zwrócę stacjonarnie. Od razu zerkne czy mają coś ciekawego, zgrabnego na sklepie.
No właśnie zależy na co się trafi bo ja np po 2 wcześniejszych ciążach nie lubię pepco dla córki kupowałam w pepco bo mnie ceny skusiły i okazywało się po praniu że ciuszki nadają się do wyrzucenia. To lepsze kupiłam na lumpie niż w pepco. Później przy synku kupowałam w hm i smyk lub właśnie też w lumpie dużo a teraz narazie kupilam w hm wzięłam rozmiary 50 i 56ale jakość super 😊. Wszystko zależy jaki skład i jak zrobione bo nie raz się zdarzy że są ok. -
KiNiAW wrote:No właśnie zależy na co się trafi bo ja np po 2 wcześniejszych ciążach nie lubię pepco dla córki kupowałam w pepco bo mnie ceny skusiły i okazywało się po praniu że ciuszki nadają się do wyrzucenia. To lepsze kupiłam na lumpie niż w pepco. Później przy synku kupowałam w hm i smyk lub właśnie też w lumpie dużo a teraz narazie kupilam w hm wzięłam rozmiary 50 i 56ale jakość super 😊. Wszystko zależy jaki skład i jak zrobione bo nie raz się zdarzy że są ok.
legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:A miałaś wcześniej już wyprawkę z Sinsay? Ja przyznam się że cena kusi i to bardzo , ale patrząc po jakości ubranek (czasem skusze się i coś kupię dla synka) to trochę się boje ....
Niestety nie. Ale ceny były niskie i mogę stacjonarnie zwrócić to co mi nie pasuje. Ja właśnie sporo miałam z lumpków tylko po tylu latach to został tylko jeden, w którym są spoko rzeczy w spoko cenach.
W Pepco bluzki jeszcze mogą być ale spodnie wszystkie są za szerokie dla mojego chudziaczka.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
AMH 4,79 ng/ml
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
27.09 - crl 0.38 cm
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
Ja z sinsay do wyprawki nic nie planuje
z pepco czasami trafią się fajne rzeczy (głównie z tej bawełny organic cotton), ale to trzeba dotknąć i sprawdzić, bo jakość jakości nie równa.
I ja uwielbiam ciucholandy głównie tam kupuję z next i lindex bo jakość rewelacyjnaKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Dziewczyny a czy któraś z was co ma kolejne dziecko rodziła we wodzie może??? Zaczęłam przeglądać mój szpital i można właśnie tam gdzie rodziłam wczesniej dwójkę no ale nie wiem jak to jest😅? Może któregoś dnia podjadę poprostu tam i popytam
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny a czy któraś z was co ma kolejne dziecko rodziła we wodzie może??? Zaczęłam przeglądać mój szpital i można właśnie tam gdzie rodziłam wczesniej dwójkę no ale nie wiem jak to jest😅? Może któregoś dnia podjadę poprostu tam i popytam
-
Bożena wrote:Ja miałam cesarkę teraz nie wiem jak będzie, w sumie też bym chciała CC.....
KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Kurcze ja to mam nadzieje, ze dziecko odpowiednio sie ulozy. Jak pomysle o cesarce to az strach, mam nadzieje ze mnie to ominie ;p
No właśnie żeby jeszcze chciało się ułożyć niby 2 ciążę naturalny poród a teraz zobaczymy też nie chce cc. A mały od kilku wizyt jest ułożony pośladkowo lub poprzecznie 🤣 wiem jest jeszcze malutki i może być wszędzie oby tylko później siw odwrócił -
KiNiAW wrote:No właśnie żeby jeszcze chciało się ułożyć niby 2 ciążę naturalny poród a teraz zobaczymy też nie chce cc. A mały od kilku wizyt jest ułożony pośladkowo lub poprzecznie 🤣 wiem jest jeszcze malutki i może być wszędzie oby tylko później siw odwrócił
Mnie cesarka mega przeraza, jak tu wstawac, przewijac i karmic takiego maluszka z taka rana...
Co do porodu w wodzie to moze w Waszych szpitalach jest inaczej, ale w tym w ktorym ja rodzilam byla tylko jedna sala porodowa z wanna (pozostale trzy czy cztery nie mialy tego udogodnie ia), wiec to kwestia szczescia, ze trafi sie akurat sala z wanna mi sie udalo i faktycznie praktycznie pol porodu siedzialam w wannie bo mega mi to lagodzilo bol odcinka ledzwiowego i bol skurczy, ale finalnie dzidzius nie urodzil sie do wody mimo wszystko mega polecam!KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:U mnie caly czas byl glowa w dol a na wczorajszej wizycie wlasnie glowka u gory 😂 no ale licze ze ma jeszcze duzo czasu i miejsca na odpowiednie ulozenie
Mnie cesarka mega przeraza, jak tu wstawac, przewijac i karmic takiego maluszka z taka rana...
Co do porodu w wodzie to moze w Waszych szpitalach jest inaczej, ale w tym w ktorym ja rodzilam byla tylko jedna sala porodowa z wanna (pozostale trzy czy cztery nie mialy tego udogodnie ia), wiec to kwestia szczescia, ze trafi sie akurat sala z wanna mi sie udalo i faktycznie praktycznie pol porodu siedzialam w wannie bo mega mi to lagodzilo bol odcinka ledzwiowego i bol skurczy, ale finalnie dzidzius nie urodzil sie do wody mimo wszystko mega polecam!
Tutaj u mnie też właśnie 1 sala z taką wanna i właśnie nie wiem czy to wcześniej się zgłasza czy coś może faktycznie podjadę kiedyś i popytam jak to jest. Samo to że miałaś okazję i wiesz co i jak 😊😉 -
legusta wrote:U mnie caly czas byl glowa w dol a na wczorajszej wizycie wlasnie glowka u gory 😂 no ale licze ze ma jeszcze duzo czasu i miejsca na odpowiednie ulozenie
Co do porodu w wodzie to moze w Waszych szpitalach jest inaczej, ale w tym w ktorym ja rodzilam byla tylko jedna sala porodowa z wanna (pozostale trzy czy cztery nie mialy tego udogodnie ia), wiec to kwestia szczescia, ze trafi sie akurat sala z wanna mi sie udalo i faktycznie praktycznie pol porodu siedzialam w wannie bo mega mi to lagodzilo bol odcinka ledzwiowego i bol skurczy, ale finalnie dzidzius nie urodzil sie do wody mimo wszystko mega polecam!
U mnie też jest jedna taka sala. I mi się udało na nią trafić. Trochę korzystałam z wanny ale właśnie też wszystko skończyło się poza nią. Czy pomogła? Szczerze nie mam pojęcia.
Teraz na tym planie porodu co wczoraj dostałam jest możliwość zaznaczenia, że chce sale z wanną ale też wiadomo jak będzie zajęta to nie przeniosą innej rodzącej.legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
AMH 4,79 ng/ml
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
27.09 - crl 0.38 cm
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
KiNiAW wrote:Tutaj u mnie też właśnie 1 sala z taką wanna i właśnie nie wiem czy to wcześniej się zgłasza czy coś może faktycznie podjadę kiedyś i popytam jak to jest. Samo to że miałaś okazję i wiesz co i jak 😊😉
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Jezu ale poleciałam z zakupami na vinted dla małego 🫣
Przyszły Tatuś stwierdził, że będę go przebierać cały czas i będzie normalnie jak model 😅
Ja musze się w końcu zapisać do okulisty aby to on stwierdził jaki poród, ze względu na wadę wzroku.
Jak będę miała wskazanie do cc to wiem, że otrzymam mega wsparcie od swojej Mamy w pomocy więc chyba jakoś mniej mnie to stresuje.legusta, KiNiAW, Bożena, Olix lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Jezu ale poleciałam z zakupami na vinted dla małego 🫣
Przyszły Tatuś stwierdził, że będę go przebierać cały czas i będzie normalnie jak model 😅
Ja musze się w końcu zapisać do okulisty aby to on stwierdził jaki poród, ze względu na wadę wzroku.
Jak będę miała wskazanie do cc to wiem, że otrzymam mega wsparcie od swojej Mamy w pomocy więc chyba jakoś mniej mnie to stresuje.
Obiecalam sobie ze zanim tam wejde to musze policzyc czego ile mam a nie takie kupowanie na pałe mam nadzieje ze choc troche mam silna wole 🤣KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022