Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Ja boje sie juz wchodzic na vinted 😂😂😂
Obiecalam sobie ze zanim tam wejde to musze policzyc czego ile mam a nie takie kupowanie na pałe mam nadzieje ze choc troche mam silna wole 🤣
No ja po tych zakupach też policzę i się zastanowię co jeszcze trzeba 😆
Ostatnio dorwałam mate do leżenia za 40 zł to jak rozłożyłam to kot się najbardziej z tego ucieszył, bo jak schowałam to miauczała, że jej to schowałam 😅KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ja się boje naturalnego bardzo..... Że coś się dziecku stanie
Też siw bałam przy 1 ciąży chodz rodziłam ponad 20h a przy drugim 5h. Po to są lekarze i położne żeby podpowiadać co robić . Nie żebym miała coś przeciwko cc jeśli jest wskazanie to tak musi być siostra urodziła 1 naturalnie i żałuję a 2 przez cc i chwali. To zależy co komu podpasuje ja po urodzeniu od razu po 2h poszłam sie wysikać wykąpać także u mnie na plus było 😊 -
KiNiAW wrote:Też siw bałam przy 1 ciąży chodz rodziłam ponad 20h a przy drugim 5h. Po to są lekarze i położne żeby podpowiadać co robić . Nie żebym miała coś przeciwko cc jeśli jest wskazanie to tak musi być siostra urodziła 1 naturalnie i żałuję a 2 przez cc i chwali. To zależy co komu podpasuje ja po urodzeniu od razu po 2h poszłam sie wysikać wykąpać także u mnie na plus było 😊
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Boje się, ale może strach ma wielkie oczy i rzeczywiście nie będzie źle? Przy pierwszym porodzie w 21 tygodniu miałam normalne skurcze itp tzn no niestety to był normalny poród to szczerze mówiąc pomijając okoliczności tego wszystkiego skurcze były do przeżycia. Przy Gabim nawet przepowiadających nie miałam. Albo ich nie poznałam? Po baloniku też rozwarcie nie było tylko miałam to wewnętrzne a szyjka zamknięta była 🤦 wody dopiero mi odeszły jak założyli mi cewnik do cesarki, to jeszcze powiedziałam pielęgniarce że źle mi założyła bo się posikalam 🙈 no ale niestety wyszło jak wyszło.
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Zamiast cytować nacisnęłam lubię nie myśl narazie o tym napewno będzie dobrze i lekarz ci podpowie co dla ciebie będzie lepsze 😊 ja miałam skurcze wszystko tylko za każdym razem wody mi nie odeszły i miałam przekłuwane także nie wiem jakie jest uczucie ochodzenia wód 😅.
-
KiNiAW wrote:Zamiast cytować nacisnęłam lubię nie myśl narazie o tym napewno będzie dobrze i lekarz ci podpowie co dla ciebie będzie lepsze 😊 ja miałam skurcze wszystko tylko za każdym razem wody mi nie odeszły i miałam przekłuwane także nie wiem jakie jest uczucie ochodzenia wód 😅.
-
Porod porodowi nierowny i nie ma co sie negatywnie nastawiac
U mnie od pierwszych skurczy porodowych do finalu ponad 24h, jak mnie przewozili na sale poporodowa to zemdlalam 2x (w nocy), nad ranem jak chcialam usiasc na lozku to zaslablam a co dopiero o prysznicu mowa. Mimo wszystko uparcie chce rodzic sn i mam pozytywne wspomnienia i odczucia jesli chodzi o pierwszy porod mam jedynie nadzieje ze teraz pojdzie szybciej i w mniejszych bolach 😅
Kinia ja tez nie wiem jakie to uczucie odchodzenia wod 🤭KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Porod porodowi nierowny i nie ma co sie negatywnie nastawiac
U mnie od pierwszych skurczy porodowych do finalu ponad 24h, jak mnie przewozili na sale poporodowa to zemdlalam 2x (w nocy), nad ranem jak chcialam usiasc na lozku to zaslablam a co dopiero o prysznicu mowa. Mimo wszystko uparcie chce rodzic sn i mam pozytywne wspomnienia i odczucia jesli chodzi o pierwszy porod mam jedynie nadzieje ze teraz pojdzie szybciej i w mniejszych bolach 😅
Kinia ja tez nie wiem jakie to uczucie odchodzenia wod 🤭 -
legusta wrote:Porod porodowi nierowny i nie ma co sie negatywnie nastawiac
Kinia ja tez nie wiem jakie to uczucie odchodzenia wod 🤭
To sama nie jestem pamietam tylko że lekarz jak mi przekłuwał to powiedział że poczuje ciepło i faktycznie tak było 😅🤭 -
KiNiAW wrote:Każdy poród jest inny Kochana więc nie bój się ją mam nadzieję jak 1 po ponad 20h drugie 5h to trzecie pójdzie jak spłatka😅😊
-
Mi szybko leciało, bo byłam w pracy i cała masa obowiązków i tak dzień za dniem. Coś czuję, że na L4 nie będzie tak dobrze.. Wiadomo, że obowiązki zostają, ale ja muszę być ciągle w ruchu i czymś zajęta, a przy tej pogodzie psa na zewnątrz ciężko wygonić, więc spacery nawet słabo obym się myliła 🤪. U mnie pokazuje już 22tydz i maluch zwiększa częstotliwość kopania. Ja te najmniejsze patrząc oczywiście na skład i jak w dotyku wybieram tańsze skoro może nawet nie ubierzemy? A potem chce kupić takie na kilka rozmiarów, co Nam na dłużej starczą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2024, 23:40
-
Witajcie, jestem z wątku wrześniowego 2023. Sprzedam ubranka na rozmiar 56 różnych firm typu h&M, c&a, next, Pepco, pinokio itd. Gdyby któraś była zainteresowana poprzesyłam zdjęcia. Ubranka są po chłopcu, zadbane, w neutralnych kolorach. Najchętniej sprzedam całość za ok 250 zł.
-
Bożena wrote:O matko kochana.... 😮 Toś mnie nastraszyła ....
Nie masz co sie negatywnie nastawiac, najwazniejsze zeby dzidzius urodzil sie bez komplikacji i zdrowy
Ja urodzilam synka o 1 w nocy i tak na prawde juz tego samego dnia smigalam i nic mi nie dolegaloKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ale czym? Ja po prostu bylam wykonczona tak dlugim porodem, ale podobno pierwszy porod to normalne 😂 no i u mnie synek urodzil sie bardzo duzy 4.2kg to tez zrobilo swoje.
Nie masz co sie negatywnie nastawiac, najwazniejsze zeby dzidzius urodzil sie bez komplikacji i zdrowy
Ja urodzilam synka o 1 w nocy i tak na prawde juz tego samego dnia smigalam i nic mi nie dolegalo -
Bożena wrote:Ano właśnie, to jest najważniejsze, żeby poszło bez komplikacji. Musi być dobrze 😁 ale co nie zmienia faktu że i tak się trochę boje..... A jak jest z połogiem po SN?? Chodzi mi o obkurczanie się mecicy i w ogóle wygląd brzucha. Ja po CC długo mialam brzuszek ciążowy chociaż przytyłam 10kg.
Ja szybko przeszłam przez połóg w pierwszej ciąży przytyłam z 54 na 74kg z córka chociaż wazyla tylko 2.900 a po wyjaciu że szpitala ja miałam-15kg szybko doszłam do formy. Co do obkurczania macicy to najbardziej bolało przy karmieniu jak u mnie ale dało się wytrzymać -
Ja kompletnie podchodzę do kwestii porodu na spokojnie i logicznie. Tyle kobiet urodziło, to i ja też urodzę. Jestem przekonana, że będzie boleć i nie będzie to przyjemne, ale to tak naprawdę chwila. Bardziej się martwię zrobieniem kupy po porodzie niż porodem 🤣
KiNiAW, LunaVo lubią tę wiadomość
-
Widzę, że temat porodu na tapecie
Ja nigdy nie byłam zwolenniczką SN...oglądając te porody obrzydzalo mnie to strasznie i nie wyobrażałam sobie siebie w tym porodzie niestety przyszło mi się z nim zmierzyć, 10h próbowałam urodzić pierwsza Córkę, ale chyba glowa odegrała duża rolę i nie dałam rady..zrobili CC (w trakcie porodu dostałam gorączki, dreszczy,etc.) Trzęsłam się tak mocno, że musieli mnie uspac, bo nie daliby rady przeprowadzić operacji...druga CC była planowana - zdecydowanie lepiej dochodziłam do siebie po tej drugiej, spokojnej, trochę piecze rana pierwszego dnia, wiadomo, ale bez problemu wstawałam i opiekowałam się dzieckiem.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to operacja i to poważna, ale jednak cieszę się, że i tym razem ma być zaplanowana. Wierzę w to, że będzie dobrze
Ja właśnie kupuje kosz mojzesza na Vinted do salonu na dole oraz dostawkę do sypialni na górze 🙈KiNiAW, legusta, Izulek21 lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png