X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że rozczulają mnie bardzo starsze dzieciaki - widać, że nie mogą się doczekać, szczególnie córka :) wciąż przytula się do brzucha, pyta, rozmawia, planuje 🥰
    Ale mamy wojnę o imię - chyba nigdy nie dojdziemy do porozumienia...z żadnym nie mamy 100% zgodności 🙈

Apolonia (Pola) - podoba się mi i mężowi, dzieciom w ogóle
    Franciszka - j.w.
    Róża- podoba się córce, my z mężem nieprzekonani, synek absolutnie nie
    Julia - podoba się mi i dzieciom, mąż przeciw

Jeju, jakie to jest trudne 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Powiem Wam, że rozczulają mnie bardzo starsze dzieciaki - widać, że nie mogą się doczekać, szczególnie córka :) wciąż przytula się do brzucha, pyta, rozmawia, planuje 🥰
    Ale mamy wojnę o imię - chyba nigdy nie dojdziemy do porozumienia...z żadnym nie mamy 100% zgodności 🙈

Apolonia (Pola) - podoba się mi i mężowi, dzieciom w ogóle
    Franciszka - j.w.
    Róża- podoba się córce, my z mężem nieprzekonani, synek absolutnie nie
    Julia - podoba się mi i dzieciom, mąż przeciw

Jeju, jakie to jest trudne 😂
    Ale jakie piękne imiona:) u nas też tak jest.... Wybór imienia jest mega trudny:) z synem nie mieliśmy jakoś takiego problemu, od początku wiedzieliśmy, że będzie Gabryś 🙈 a teraz nie wiadomo...

Olix lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    To było cis, czego się na maxa bałam, że będę czula operacje! Pamiętam jak mówiłam do anestezjolog, że ja sie tego boję, a ona do mnie, ale już dziecko jest z nami 😂 przy Helence znów gdy mnie pytali o to, czy czule coś tam ciepło czy zimno, to gadałam odwrotnie spanikowana. No jest to stres, niezależnie od sposobu.
    Ja to nawet o tym nie myślałam.... Byłam w takim stresie i szoku że pamiętam szarpanie, rozmowy takie ogólne i głośny krzyk dziecka 🙈 ja miałam nagła CC w 20 min z sali zabrali mnie na blok więc nawet nie miałam czasu oswoic się z tą myślą. Ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrego dnia i kciuki za wizyty jeśli dziś są 🥰😊😘✊️✊️

Bożena lubi tę wiadomość

• Olix Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ale jakie piękne imiona:) u nas też tak jest.... Wybór imienia jest mega trudny:) z synem nie mieliśmy jakoś takiego problemu, od początku wiedzieliśmy, że będzie Gabryś 🙈 a teraz nie wiadomo...

Gabryś też mi się zawsze podobał, ale znajomi tak nazwali synka, a kolejni Córkę- Gabrysia :)
    My z Helenką nie mieliśmy żadnych wątpliwości..z Ignasiem wahałam się między Julianem, a teraz jest pełen wachlarz, ale decydentów 2x więcej 😂

Bożena lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas plus ten, że decyduje tylko ja i mąż 😂
    Chociaż ostatnio byliśmy u szwagierki i była tam też druga szwagierka i teście i zaczęli się pytać jakie mamy typy imion. Nie lubię mówić jak coś ustaliliśmy bo ofc zawsze znajdzie się ktoś kto powie "brzydkie/beznadziejne/źle się kojarzy" itd.
    No i jak wstępnie myśleliśmy że może Franek tak teściowi nie pasuje 🤦‍♀️ no i nagle mąż teraz też ma wątpliwości 🤣🤦‍♀️
    No ale nie mamy takiego top1, które "musi" być, więc może jeszcze i z 5x się zmieni 😂
    Pierwszy synek długo długo miał być Mikołajem, a jest Adaś :D
    Moje typy w pierwszej ciąży to oczywiście Jaś i Marcel :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale rozumiem problem z nadawaniem imion 😁 imię dla pierwszej córki wybierałam ja, więc z drugą córką miało być tak, że partner coś wymyśli. Tylko,że córka też ma głos i jak mój partner mówi, że będzie Gaja, to córka tupie nogą i mówi "Nie! Gajka-srajka!" 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 11:28

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja po weekendzie leczę zakwasy🙈🤣Nachodziłam się po górach,cudowny mróz był i śnieg 😍

Co do imion…u nas zostały dwa na polu: ja od zawsze chciałam Wandę, ale zaproponowałam też i drugą wersję,bo coś pierwotna rodzinie nie podchodzi. I chyba będzie malutka Ida 🥰

Co do porodu- mam nadzieję, że uda się podobnie jak z pierwszymi dwoma- SN. Zaczęłam przygotowania, poprzednio położne dawały mi sporo swobody,prosiłam też o to i chciałabym żeby było w tym trzecim podobnie :) A najlepiej żeby położna gdzieś obok była,ale zostawiła mnie w spokoju🙈To wyjatkowy czas. Ale wiadomo…życie prowadzi własne scenariusze,często całkiem odmienne od naszych. Także finalnie najważniejsza jest dzidzia i jej zdrowie.

W którym tygodniu planujecie zrobić krzywą cukrową? To już niebawem🤪

Kciuki za nadchodzące wizyty dla Was! I moc energii na ten tydzień!

legusta, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

age.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Doskonale rozumiem problem z nadawaniem imion 😁 imię dla pierwszej córki wybierałam ja, więc z drugą córką miało być tak, że partner coś wymyśli. Tylko,że córka też ma głos i jak mój partner mówi, że będzie Gaja, to córka tupie nogą i mówi "Nie! Gajka-srajka!" 😅
    Czyli dobrze że nasz synek jeszcze nie mówi 😅😂😂😂 tzn mówi ale imiona same damskie powtarza 🤭 chociaż do porodu to może i jakieś męskie wypowie :p

KiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja po weekendzie leczę zakwasy🙈🤣Nachodziłam się po górach,cudowny mróz był i śnieg 😍

Co do imion…u nas zostały dwa na polu: ja od zawsze chciałam Wandę, ale zaproponowałam też i drugą wersję,bo coś pierwotna rodzinie nie podchodzi. I chyba będzie malutka Ida 🥰

Co do porodu- mam nadzieję, że uda się podobnie jak z pierwszymi dwoma- SN. Zaczęłam przygotowania, poprzednio położne dawały mi sporo swobody,prosiłam też o to i chciałabym żeby było w tym trzecim podobnie :) A najlepiej żeby położna gdzieś obok była,ale zostawiła mnie w spokoju🙈To wyjatkowy czas. Ale wiadomo…życie prowadzi własne scenariusze,często całkiem odmienne od naszych. Także finalnie najważniejsza jest dzidzia i jej zdrowie.

Ja myślę że ok. 22-28 stycznia zrobię, ale na razie jeszcze się nie zapisywałam 🙈

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Gaja piękne imię miałam zapisane jakby była dziewczynka ale jest chlopak 😅

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja dopiero na wizycie 22stycznia dostanę skierowanie na krzywa więc pod koniec stycznia lub początkiem lutego będę robić. Co do imion to u nas zadecydował w większości właśnie Syn i wymyślił Samuel i ciągle powtarza Sami, Samuś🥰 i tak zostanie pewnie bo kokon właśnie zamówiłam personalizowany z imieniem Sami 🥰 jeszcze myślałam Ignacy ale kuzynka meza maja i Julian to znowu u mnie kuzyn ma.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiaW czyli imię wymyślał sam syn? Cudnie 😍 gdyby moja córka wybierała to byłaby Barbie jak nic 😁
    Ja bym wybrała Ula, Gosia lub Ania :)

KiNiAW, Olix, legusta lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    KiNiaW czyli imię wymyślał sam syn? Cudnie 😍 gdyby moja córka wybierała to byłaby Barbie jak nic 😁
    Ja bym wybrała Ula, Gosia lub Ania :)

No prawie sam miał wymienione właśnie 3 imiona i zostało Samuel Sami😅🥰

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najprawdopodobniej Kuba. Były zacięte dyskusje, bo żadne nam się nie podobało. Ja miałam tylko ten jeden typ, proste imię, a mam wrażenie, że już nie aż tak częste.

Edit hmmm ok sprawdziłam, 7 najpopularniejsze imię w 2023 xD to tylko mi się wydawało, że nie widuję tego imienia już tak często 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 12:40

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    U nas najprawdopodobniej Kuba. Były zacięte dyskusje, bo żadne nam się nie podobało. Ja miałam tylko ten jeden typ, proste imię, a mam wrażenie, że już nie aż tak częste.

Edit hmmm ok sprawdziłam, 7 najpopularniejsze imię w 2023 xD to tylko mi się wydawało, że nie widuję tego imienia już tak często 😅
    Wlasnie mialam pisac ze b. popularne 😅 u nas odpada bo jest w bardzo bliskiej rodzinie i to taki niespelna 2latek :)
    Mi wlasnie w3e Franku i Jasiu to przeszkadza, ze takie bardzo popularne :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To u nas plus ten, że decyduje tylko ja i mąż 😂
    Chociaż ostatnio byliśmy u szwagierki i była tam też druga szwagierka i teście i zaczęli się pytać jakie mamy typy imion. Nie lubię mówić jak coś ustaliliśmy bo ofc zawsze znajdzie się ktoś kto powie "brzydkie/beznadziejne/źle się kojarzy" itd.
    No i jak wstępnie myśleliśmy że może Franek tak teściowi nie pasuje 🤦‍♀️ no i nagle mąż teraz też ma wątpliwości 🤣🤦‍♀️
    No ale nie mamy takiego top1, które "musi" być, więc może jeszcze i z 5x się zmieni 😂
    Pierwszy synek długo długo miał być Mikołajem, a jest Adaś :D
    Moje typy w pierwszej ciąży to oczywiście Jaś i Marcel :)
    Właśnie to.... U nas miał być Wojtek, wybieraliśmy spośród Mikołaja, Kacpra i Wojtka. Ale teraz jest wątpliwości bo teściowej się nie podoba 😂 no i cóż....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Gaja piękne imię , cudne 😍

KiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja dopiero na wizycie 22stycznia dostanę skierowanie na krzywa więc pod koniec stycznia lub początkiem lutego będę robić. Co do imion to u nas zadecydował w większości właśnie Syn i wymyślił Samuel i ciągle powtarza Sami, Samuś🥰 i tak zostanie pewnie bo kokon właśnie zamówiłam personalizowany z imieniem Sami 🥰 jeszcze myślałam Ignacy ale kuzynka meza maja i Julian to znowu u mnie kuzyn ma.
    Mi też się Ignacy podoba. Samuel też piękne imię :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze krzywe cukrowe 💪

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ