X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że rozczulają mnie bardzo starsze dzieciaki - widać, że nie mogą się doczekać, szczególnie córka :) wciąż przytula się do brzucha, pyta, rozmawia, planuje 🥰
    Ale mamy wojnę o imię - chyba nigdy nie dojdziemy do porozumienia...z żadnym nie mamy 100% zgodności 🙈

Apolonia (Pola) - podoba się mi i mężowi, dzieciom w ogóle
    Franciszka - j.w.
    Róża- podoba się córce, my z mężem nieprzekonani, synek absolutnie nie
    Julia - podoba się mi i dzieciom, mąż przeciw

Jeju, jakie to jest trudne 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Powiem Wam, że rozczulają mnie bardzo starsze dzieciaki - widać, że nie mogą się doczekać, szczególnie córka :) wciąż przytula się do brzucha, pyta, rozmawia, planuje 🥰
    Ale mamy wojnę o imię - chyba nigdy nie dojdziemy do porozumienia...z żadnym nie mamy 100% zgodności 🙈

Apolonia (Pola) - podoba się mi i mężowi, dzieciom w ogóle
    Franciszka - j.w.
    Róża- podoba się córce, my z mężem nieprzekonani, synek absolutnie nie
    Julia - podoba się mi i dzieciom, mąż przeciw

Jeju, jakie to jest trudne 😂
    Ale jakie piękne imiona:) u nas też tak jest.... Wybór imienia jest mega trudny:) z synem nie mieliśmy jakoś takiego problemu, od początku wiedzieliśmy, że będzie Gabryś 🙈 a teraz nie wiadomo...

Olix lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    To było cis, czego się na maxa bałam, że będę czula operacje! Pamiętam jak mówiłam do anestezjolog, że ja sie tego boję, a ona do mnie, ale już dziecko jest z nami 😂 przy Helence znów gdy mnie pytali o to, czy czule coś tam ciepło czy zimno, to gadałam odwrotnie spanikowana. No jest to stres, niezależnie od sposobu.
    Ja to nawet o tym nie myślałam.... Byłam w takim stresie i szoku że pamiętam szarpanie, rozmowy takie ogólne i głośny krzyk dziecka 🙈 ja miałam nagła CC w 20 min z sali zabrali mnie na blok więc nawet nie miałam czasu oswoic się z tą myślą. Ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrego dnia i kciuki za wizyty jeśli dziś są 🥰😊😘✊️✊️

Bożena lubi tę wiadomość

• Olix Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ale jakie piękne imiona:) u nas też tak jest.... Wybór imienia jest mega trudny:) z synem nie mieliśmy jakoś takiego problemu, od początku wiedzieliśmy, że będzie Gabryś 🙈 a teraz nie wiadomo...

Gabryś też mi się zawsze podobał, ale znajomi tak nazwali synka, a kolejni Córkę- Gabrysia :)
    My z Helenką nie mieliśmy żadnych wątpliwości..z Ignasiem wahałam się między Julianem, a teraz jest pełen wachlarz, ale decydentów 2x więcej 😂

Bożena lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas plus ten, że decyduje tylko ja i mąż 😂
    Chociaż ostatnio byliśmy u szwagierki i była tam też druga szwagierka i teście i zaczęli się pytać jakie mamy typy imion. Nie lubię mówić jak coś ustaliliśmy bo ofc zawsze znajdzie się ktoś kto powie "brzydkie/beznadziejne/źle się kojarzy" itd.
    No i jak wstępnie myśleliśmy że może Franek tak teściowi nie pasuje 🤦‍♀️ no i nagle mąż teraz też ma wątpliwości 🤣🤦‍♀️
    No ale nie mamy takiego top1, które "musi" być, więc może jeszcze i z 5x się zmieni 😂
    Pierwszy synek długo długo miał być Mikołajem, a jest Adaś :D
    Moje typy w pierwszej ciąży to oczywiście Jaś i Marcel :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale rozumiem problem z nadawaniem imion 😁 imię dla pierwszej córki wybierałam ja, więc z drugą córką miało być tak, że partner coś wymyśli. Tylko,że córka też ma głos i jak mój partner mówi, że będzie Gaja, to córka tupie nogą i mówi "Nie! Gajka-srajka!" 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 11:28

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja po weekendzie leczę zakwasy🙈🤣Nachodziłam się po górach,cudowny mróz był i śnieg 😍

Co do imion…u nas zostały dwa na polu: ja od zawsze chciałam Wandę, ale zaproponowałam też i drugą wersję,bo coś pierwotna rodzinie nie podchodzi. I chyba będzie malutka Ida 🥰

Co do porodu- mam nadzieję, że uda się podobnie jak z pierwszymi dwoma- SN. Zaczęłam przygotowania, poprzednio położne dawały mi sporo swobody,prosiłam też o to i chciałabym żeby było w tym trzecim podobnie :) A najlepiej żeby położna gdzieś obok była,ale zostawiła mnie w spokoju🙈To wyjatkowy czas. Ale wiadomo…życie prowadzi własne scenariusze,często całkiem odmienne od naszych. Także finalnie najważniejsza jest dzidzia i jej zdrowie.

W którym tygodniu planujecie zrobić krzywą cukrową? To już niebawem🤪

Kciuki za nadchodzące wizyty dla Was! I moc energii na ten tydzień!

legusta, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

age.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Doskonale rozumiem problem z nadawaniem imion 😁 imię dla pierwszej córki wybierałam ja, więc z drugą córką miało być tak, że partner coś wymyśli. Tylko,że córka też ma głos i jak mój partner mówi, że będzie Gaja, to córka tupie nogą i mówi "Nie! Gajka-srajka!" 😅
    Czyli dobrze że nasz synek jeszcze nie mówi 😅😂😂😂 tzn mówi ale imiona same damskie powtarza 🤭 chociaż do porodu to może i jakieś męskie wypowie :p

KiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja po weekendzie leczę zakwasy🙈🤣Nachodziłam się po górach,cudowny mróz był i śnieg 😍

Co do imion…u nas zostały dwa na polu: ja od zawsze chciałam Wandę, ale zaproponowałam też i drugą wersję,bo coś pierwotna rodzinie nie podchodzi. I chyba będzie malutka Ida 🥰

Co do porodu- mam nadzieję, że uda się podobnie jak z pierwszymi dwoma- SN. Zaczęłam przygotowania, poprzednio położne dawały mi sporo swobody,prosiłam też o to i chciałabym żeby było w tym trzecim podobnie :) A najlepiej żeby położna gdzieś obok była,ale zostawiła mnie w spokoju🙈To wyjatkowy czas. Ale wiadomo…życie prowadzi własne scenariusze,często całkiem odmienne od naszych. Także finalnie najważniejsza jest dzidzia i jej zdrowie.

Ja myślę że ok. 22-28 stycznia zrobię, ale na razie jeszcze się nie zapisywałam 🙈

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Gaja piękne imię miałam zapisane jakby była dziewczynka ale jest chlopak 😅

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja dopiero na wizycie 22stycznia dostanę skierowanie na krzywa więc pod koniec stycznia lub początkiem lutego będę robić. Co do imion to u nas zadecydował w większości właśnie Syn i wymyślił Samuel i ciągle powtarza Sami, Samuś🥰 i tak zostanie pewnie bo kokon właśnie zamówiłam personalizowany z imieniem Sami 🥰 jeszcze myślałam Ignacy ale kuzynka meza maja i Julian to znowu u mnie kuzyn ma.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiaW czyli imię wymyślał sam syn? Cudnie 😍 gdyby moja córka wybierała to byłaby Barbie jak nic 😁
    Ja bym wybrała Ula, Gosia lub Ania :)

KiNiAW, Olix, legusta lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    KiNiaW czyli imię wymyślał sam syn? Cudnie 😍 gdyby moja córka wybierała to byłaby Barbie jak nic 😁
    Ja bym wybrała Ula, Gosia lub Ania :)

No prawie sam miał wymienione właśnie 3 imiona i zostało Samuel Sami😅🥰

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najprawdopodobniej Kuba. Były zacięte dyskusje, bo żadne nam się nie podobało. Ja miałam tylko ten jeden typ, proste imię, a mam wrażenie, że już nie aż tak częste.

Edit hmmm ok sprawdziłam, 7 najpopularniejsze imię w 2023 xD to tylko mi się wydawało, że nie widuję tego imienia już tak często 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2024, 12:40

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    U nas najprawdopodobniej Kuba. Były zacięte dyskusje, bo żadne nam się nie podobało. Ja miałam tylko ten jeden typ, proste imię, a mam wrażenie, że już nie aż tak częste.

Edit hmmm ok sprawdziłam, 7 najpopularniejsze imię w 2023 xD to tylko mi się wydawało, że nie widuję tego imienia już tak często 😅
    Wlasnie mialam pisac ze b. popularne 😅 u nas odpada bo jest w bardzo bliskiej rodzinie i to taki niespelna 2latek :)
    Mi wlasnie w3e Franku i Jasiu to przeszkadza, ze takie bardzo popularne :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To u nas plus ten, że decyduje tylko ja i mąż 😂
    Chociaż ostatnio byliśmy u szwagierki i była tam też druga szwagierka i teście i zaczęli się pytać jakie mamy typy imion. Nie lubię mówić jak coś ustaliliśmy bo ofc zawsze znajdzie się ktoś kto powie "brzydkie/beznadziejne/źle się kojarzy" itd.
    No i jak wstępnie myśleliśmy że może Franek tak teściowi nie pasuje 🤦‍♀️ no i nagle mąż teraz też ma wątpliwości 🤣🤦‍♀️
    No ale nie mamy takiego top1, które "musi" być, więc może jeszcze i z 5x się zmieni 😂
    Pierwszy synek długo długo miał być Mikołajem, a jest Adaś :D
    Moje typy w pierwszej ciąży to oczywiście Jaś i Marcel :)
    Właśnie to.... U nas miał być Wojtek, wybieraliśmy spośród Mikołaja, Kacpra i Wojtka. Ale teraz jest wątpliwości bo teściowej się nie podoba 😂 no i cóż....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Gaja piękne imię , cudne 😍

KiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja dopiero na wizycie 22stycznia dostanę skierowanie na krzywa więc pod koniec stycznia lub początkiem lutego będę robić. Co do imion to u nas zadecydował w większości właśnie Syn i wymyślił Samuel i ciągle powtarza Sami, Samuś🥰 i tak zostanie pewnie bo kokon właśnie zamówiłam personalizowany z imieniem Sami 🥰 jeszcze myślałam Ignacy ale kuzynka meza maja i Julian to znowu u mnie kuzyn ma.
    Mi też się Ignacy podoba. Samuel też piękne imię :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze krzywe cukrowe 💪

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ