Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:Ciężko tu mówić o zakupie, bo jak pisałam ktoś oddał za free
https://www.superpharm.pl/canpol-easystart-26204-1-szt-127728.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI66euk-XOgwMV1pJoCR12JAPIEAQYASABEgIkAPD_BwE
cuś takiego ktoś wystawił...Aguśka lubi tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Hej dziewczyny!
Moja pierwsza ciąża i liczę jednak na poród SN... moja mama tam urodziła 3 dzieci, wiec mam nadzieje, ze i mi się uda... ale wiadomo. Różnie bywa pod koniec i nie na wszystko mamy wpływ.
W lutym zeszłego roku miałam operacje artroskopowa kolana... niby 3 mały dziurki, a rehabilitacja pół roku ponad... więc jak mam pomyśleć o cięciu na pół brzucha to mi się słabo robi....
Odnośnie imion to miałam mnóstwo pomysłów na dziewczynkę
... ale będzie chłopak! Prawdopodobnie będzie właśnie Franciszek, bo jedyne jakie mi i mężowi się podoba... nooo chyba, że do maja jeszcze jakieś wpadnie w ucho, albo jak się urodzi i na niego spojrzę i stwierdze, że inne mi pasuje.. kto wie.
Co do dziewczynek to mi się bardzo podoba Rozalia. Można pięknie odmieniać. Rozalka, Rozi, Roska... jakoś mi tak miło brzmi.
Typy inne to też (wrzucam, może którejś wpadnie w ucho):
Klara, Marianna, Samira, Luana, Medea, Roma, Florentyna.
A dla chłopca chyba mam ten sam problem co większość z was. Prawie nic mi się nie podoba 🙈 Dałabym Krzysiek... ale mąż ma tak na imię 🤣
A chciałam was zapytać... czy wy też macie problem z taką suchą skóra? Niby witamin łykam mnóstwo, dieta urozmaicona, kwasy dha i epa, brzuch smaruje różnościami (głównie olej migdałowy, ale dostałam też jakieś balsamy) I jest okej... ale plecy, nogi, ręce... tak suche, że aż mnie ciągną 😅
I kolejna sprawa... Niby brzuch nie duży... ale tak mnie uciska pod żebrami, że mam wrażenie jakby mi się wbijały one w narządy wewnętrzne. Też tak macie? Może coś mi się tam stało. Do biustonoszy noszę przedłużki zapięcia i jeden kupiłam do karmienia, ale po domu noszę zwykle.materialowe, bo za długo nie mogę ich nosić... tak mnie boli pod biustem na wysokości właśnie żeber.... tragedia!
Co do wyprawki to powoli się zabieram, ale też raczej jestem w czarnej doopie. Ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyyyyle czasu..
A jak szukacie położnej? Jestem akurat po przeprowadzce i musze zmienić lekarza rodzinnego... położna musi być z tej samej przychodni czy jak to wyglądaa? -
Hej dziewczyny, ja Wam powiem, że jak narazie ciąża przebiega gladko. Mam nadzieje, że będzie tak cały czas. Też smaruje brzuch olejkami, natomiast skóra sucha może też być od mrozu. Ja tak zawsze miałam jak było zimno, że mi skóra ciągnęła. W poniedziałek mam wizytę, a potem 19 stycznia połówkowe. Muszę się zapytać lekarza o kilka rzeczy. Przede wszystkim chcę żeby mi sprawdził długość szyjki czy sie nie skraca czasem. Chce sie też zpaisać już na zajęcia do mojej fizjo i tez chce sie dowiedzieć czy nie ma do tego żadnych przeciwwskazań. Zapytam sie tez jaki szpital poleca, bo u nas w miescie nie ma w szpitalu położnictwa wiec bede rodzić w Poznaniu. Co do położnej to nie mam pojęcia jak to jest. Skoro nie będe rodziła w swoim miescie to chyba nie ma sensu szukac na miejscu położnej.
Teraz głowę mam zajętą przygotowaniami do ślubu, wiec przynajmniej mniej sie zamartwiam ciązą. A imię już mamy wybrane. Możliwe, że juz wspominałam. Będzie Jędrek.
Miłego dnia dla wszystkich!KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata, Bożena, hypatia92, Lenayna, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Mi te najbardziej podoba się Klara i Rozalia dla dziewczynki i Mikołaj, Aleksander dla chłopca.
Co do skory, włosów i paznokci to mam naprawdę w bardzo dobrym stanie. Nie mam jeszcze też żadnego nacisku na narządy wewnętrzne, ale też nie powiększyłam sie na tyle, żeby zmieniać nawet biustonosz, ale wydaje mi się, że to normalne i kwestia czasu dla nas wszystkichKiNiAW, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Co do wyprawki to mam na ten moment ciuszki dla noworodka, i listę rzeczy do kupienia. Ale jeszcze myślę, że to dla mnie za wcześnie kompletować całą wyprawkę. Ciągle gdzieś z tyłu głowy mam, że jest jeszcze dużo czasu, i dużo złego jeszcze może się zdarzyć, a większość rzeczy można kupic przez internet na porodówce 😅
-
Sara10 wrote:Co do wyprawki to mam na ten moment ciuszki dla noworodka, i listę rzeczy do kupienia. Ale jeszcze myślę, że to dla mnie za wcześnie kompletować całą wyprawkę. Ciągle gdzieś z tyłu głowy mam, że jest jeszcze dużo czasu, i dużo złego jeszcze może się zdarzyć, a większość rzeczy można kupic przez internet na porodówce 😅
Ja pewnie torbę do szpitala spakuję ok. 33-35 tyg dla świętego spokoju.
Ja mam ten komfort, że myślę że 90% rzeczy już mam (bo dużo zostało po synku).
Tak na prawdę to musimy chyba tylko wózek kupićKiNiAW, Monika.a lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cześć dziewczyny
Taki miałam spokój,a wczoraj dopadły mnie 3 skurcze (jak przepowiadające) i dziś się powtórzył...obecnie 23tc i 2dn
Napisałam do położnej kazała wziąć nospe i magnez i jutro koniecznie napisać jak sytuacja...
Nie ukrywam, że się martwię, bo z synami tak miałam pod koniec 7 mies, w rezultacie miałam zagrożenie wcześniejszym porodem😔
Któraś też tak ma? -
Patrycja_Pata wrote:Cześć dziewczyny
Taki miałam spokój,a wczoraj dopadły mnie 3 skurcze (jak przepowiadające) i dziś się powtórzył...obecnie 23tc i 2dn
Napisałam do położnej kazała wziąć nospe i magnez i jutro koniecznie napisać jak sytuacja...
Nie ukrywam, że się martwię, bo z synami tak miałam pod koniec 7 mies, w rezultacie miałam zagrożenie wcześniejszym porodem😔
Któraś też tak ma?
O kurcze nie ciekawie niestety nie miałam tak miałam tylko twardnienie brzucha właśnie po dłuższej pracy ale od kad biorę magnez to jest ok. Może lepiej podjechać i sprawdzić stan szyjki czy się nie skraca.? -
Patrycja_Pata wrote:Cześć dziewczyny
Któraś też tak ma? -
Bożena wrote:Kurcze mi brzuch twardnieje... Biorę magnez i inne leki i w miarę jest ok, czasem dwa czasem trzy razy się zdarzy że zrobi się twardy i puszcza zaraz .... Sprawdź proszę szyjkę. Ja niestety tak miałam z synem i szyjka była w tragicznym stanie wtedy:(
Zobaczę co powie położna jutro i czy skurcze się powtarzać będą. 2tyg temu miałam ładna 3,8mm
Ale zapytam jutro położnej i to ,dzięki!Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Oby chociaż może wymrozi te zarazki bo nic tylko choroby
-
Bożena wrote:A daj spokój, mój synek pochodził 4 dni do przedszkola i ma zapalenie oskrzeli:( nie wiem jak on to zrobił 🤦 do czwartku jesteśmy na inhalacjach a w czwartek do kontroli czy nie ma zmian. Jak będą to chyba już antybiotyk:(
Mój od piątku antybiotyk na anginę już jest ok ale do niedzieli musi brać. -
Ja sie obudzilam o 3 w nocy z mega bolem gardla, sliny nie moglam przelknac
No niestety takie skutki jak drugi dzien z rzedu -15/-20 i z takiego zimna wchodzi sie do mega nagrzanego bloku
Oby tylko mnie nie rozlozylo, no przeciez z zatokami chyba z 2 msce walczylam...Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja sie obudzilam o 3 w nocy z mega bolem gardla, sliny nie moglam przelknac
No niestety takie skutki jak drugi dzien z rzedu -15/-20 i z takiego zimna wchodzi sie do mega nagrzanego bloku
Oby tylko mnie nie rozlozylo, no przeciez z zatokami chyba z 2 msce walczylam...
No dokładnie wysokie temp na minusie w domu się grzeje i to jest najgorsze. Współczuję oby ci przeszło 😊legusta lubi tę wiadomość