Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Olix wrote:Gdzie kupiłaś pieluszki i w jakim rozmiarze? Ja szukam czegoś ładnego w jakieś serduszka czy kropeczki, ale nie znalazłam.
https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.makaszka.pl/&ved=2ahUKEwiY_NW42dODAxUBPhAIHd7qDJ8QFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw1YSyIcmu6VTbnfbFZAbSzR -
Mnie też dziś wzięło gardło 😔 także korzystam z waszych sposobów i próbuję to ogarnąć. Ciężko ślinę przełykać 😒
Mieliśmy dziś połówkowe i wszystko w porządku ❤️ chłopak już jest do przodu o 1.5 tygodnia, pierwszy syn też zawsze wyprzedał. Szykuje się drugi klocuszek 🤪Aguśka, KiNiAW, legusta, Gośka29, Kadża, Bożena, Patrycja_Pata, Izulek21 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Ja jutro śmigam na połówkowe... zobaczymy co to tam wyjdzie... oby już żadnej armatki nie było
KiNiAW, Patrycja_Pata, Izulek21 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Info dla Was
Jakby któraś jeszcze nie miała ubranek to niech do mnie piszę, bo ja dostałam tyle, że mogę ubrać wojsko.
Na zbyciu mam rozmiary od 56 - 68.
Także jak coś to priv
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Zakupowy zawrót głowy się zaczyna ja dziś odkupiłam jak nowy next to me magic 🙈ale cieszę się ogromnie. Z większych rzeczy jeszcze przewijak i już tylko ciuszki i dla mnie piżamy i do szpitala no i jakieś pampersy chusteczki i kosmetyki 🤷🏽♀️🙈😂
Moja kruszynka też coraz więcej kopie jak na razie najbardziej nocą tak ze czasem mnie obudzi. Niestety mimo zwiększonej dawce magnesu i jedzeniu bananów nadal mam skurcze w tą lewą łydkę w nocy i częściej plecy mnie bolą w krzyżu a tak to czuję się super. Mąż mówi że już powinnam przestać pracować ( pracuje fizycznie ale w maks 4 godziny ) ale ja myślę że jeszcze jak dobrze się czuję to czemu.
No i brzuch mi rośnie 😂KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Ja wanienke i przewijak mam dostać, więc luz.
Łóżeczko to chyba kupie z olx, bo wygląda solidnie a babeczka chce za nie raptem 2 stówki... i ma szufladę co jest na + dla mnie.
Pampersy wydębiłam już dwie paczki, bo miałam jakieś pojedyńcze męskie ubranka Także wymiana spoko, bo kobitka akurat na 2 z małym przechodzi.
Dobrze wiedzieć że pampersiaki 1 jej starczyły tylko na pierwszy miesiąc Czego to człowiek się nie dowie.
Zakupiłam też lovela, bo była promka w biedrze - sprawdzimy A i koszule do karmienia też, bo tylko 40 zł przez neta
Chłop kupił kompa 2 miesięcznego kupionego za 5 500 a on zgarnął za 4 500 także teraz mamy atrakcje w domu a ja mam dodatkową rozrywkę
KiNiAW, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Dziewczyny! Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama
https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5Lenayna lubi tę wiadomość
-
Olix wrote:Gdzie kupiłaś pieluszki i w jakim rozmiarze? Ja szukam czegoś ładnego w jakieś serduszka czy kropeczki, ale nie znalazłam.
Doszły mi właśnie rzeczy z tej strony Makaszka są przecudne 🥰 torba duża do szpitala torba do wózka pieluszki otulacz i czapeczki mega wykonanie i jakość 🥰Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Cześć, czytam was od początku swojej ciąży ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć. Przyjmujecie mnie? 😄 Jestem aktualnie w 21+2, to moja pierwsza ciąża, chłopiec 🙂
KiNiAW, JJJ, Bożena, legusta, Gośka29, Sara10, Monika.a, Patrycja_Pata, hypatia92, Izulek21, Kadża, Madden lubią tę wiadomość
-
Ania.P28 wrote:Cześć, czytam was od początku swojej ciąży ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć. Przyjmujecie mnie? 😄 Jestem aktualnie w 21+2, to moja pierwsza ciąża, chłopiec 🙂
Pewnie Witamy rozgość się 😊 na kiedy masz termin ja dziś też 21+2😊 -
Hej! Ja biorę magnez B6 forte 3x2 skurcze po nospie ucichły, ale znów się pojawiają jak odstawiłam. Jestem w kontakcie z położna jak się będą nasilać to mam dać znać, wtedy już umowie się na sprawdzenie szyjki (na połówkowych była 3,8mm)...ja mam typowy dość mocny ból brzucha od dołu i ból z napięciem przechodzi do góry i promieniuje na boki na cały brzuch i tylko w tym napięciu jest twardy- tak to u mnie wygląda.
Malutka kopie porządnie, jak idę spać to ona chyba jakaś zumbę tańczy, zaczynam widzieć widzieć też ruchy na brzuchu ☺️ z rzeczy to mam po moich chłopakach łóżeczko,wózek itd l, od mojej siostry ubrania na full, nawet takich podpasek poporodowych i podkładów bo jej zostało, więc całą wyprawkę już mam, dokupiłam tylko maltan na brodawki i pieluchy newborn z bambo naturę i chusteczki mokre bo były w dobrej cenie 😅 i dostaliśmy dziś piękny kocyk 🩷
Takie to przyjemne ☺️KiNiAW lubi tę wiadomość