X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam po krótkiej przerwie, bo Narzeczony miał urodziny i ma tygodniowy urlop, więc każdą chwilę spędzamy razem ❤️

Przyszły mi paczki z vinted i dziewczyny dodały tyle dodatkowych rzeczy, że byłam w szoku jak to dostałam. Na pół roku mam spokój 😅 jedynie kilka spodenek i skarpetki jakieś dokupię. Te rzeczy są takie małe i urocze 🥹

Jutro idziemy na krzywą. Mam takiego stresa, że szok. Najbardziej się obawiam tego jak się będę czuła po wypiciu.

Dodatkowo niedługo będę kończyła kurs prawa jazdy i będą czekały mnie jedynie egzaminy. Trzymajcie kciuki aby zdać jeszcze przed porodem 🫣😊

Miłego weekendu już życzę i odezwę się jutro po badaniach.

KiNiAW, Kadża, legusta, Bożena, JJJ, Sara10, Madden lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potwierdzona dziewczynka 420 g. 😁
    Wszystko ok.

KiNiAW, Cukierkowa, Izulek21, Kadża, Gośka29, legusta, hypatia92, Bożena, JJJ, Sara10, PorannaPanna, Madden, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    U mnie potwierdzona dziewczynka 420 g. 😁
    Wszystko ok.

Supcio 😊🥰

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Aguśka! Imię wybrane? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam zęba zaczętego kanałowo Przed ciąża i sierpniu, okazało się że dentystka go tak spapral że jest do usunięcia, we wrześniu nie usunęłam bo pojawiły się dwie kreski na teście, odwołałam wizytę, od 5 tygodnia przyjmuje heparynę 🤦 dziś mi plomba z tego zęba wypadła... Myślicie że będę mogła go usunąć? Albo zostawić jakoś do końca ciąży? Cholernie się boje tych dentystów sadystów :(

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny, miałam zęba zaczętego kanałowo Przed ciąża i sierpniu, okazało się że dentystka go tak spapral że jest do usunięcia, we wrześniu nie usunęłam bo pojawiły się dwie kreski na teście, odwołałam wizytę, od 5 tygodnia przyjmuje heparynę 🤦 dziś mi plomba z tego zęba wypadła... Myślicie że będę mogła go usunąć? Albo zostawić jakoś do końca ciąży? Cholernie się boje tych dentystów sadystów :(

Ja w drugiej ciąży usuwałam końcem 1 trymestru można usuwać bo mają specjalne zastrzyki dla ciężarnych. A teraz robiłam kanałowo zęba i też można tyle że bez rtg

Bożena lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś pierwszy raz na zajęciach dla ciężarnych, już widzę jak bardzo brakowało mi tej wiedzy i umiejętności pracy z ciałem przy pierwszym porodzie. W przyszłym tygodniu mam też pierwszą wizytę u fizjo i powiem wam, że pokładam duże nadzieje i cieszę się na tę pracę do porodu 😁

KiNiAW, Sara10, Gośka29, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Można a nawet trzeba usunąć, większe zagrożenie dla dziecka stanowią stany zapalne w jamie ustnej niż znieczulenie. W wielu kartach ciąży jest wpis dotyczący stanu zdrowia jamy ustnej. Polecam na usunięcie zabrać zdjęcie z leczenia kanałowego od tej lekarki a leczenie zębów w ciąży i kanałowo, usunięcie, usuwanie kamienia przysługuje w ramach NFZ.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja w drugiej ciąży usuwałam końcem 1 trymestru można usuwać bo mają specjalne zastrzyki dla ciężarnych. A teraz robiłam kanałowo zęba i też można tyle że bez rtg
    Kinia i nie bolało nic? Ja się panicznie boje borowania jak będzie bolało 😔 dentysta dla mnie to masakra.... Raz w roku koszmar przechodzę no chyba w coś się dzieje wtedy juz trzeba częściej chodzić niż na zwykły przegląd 🥺

• DominikaB Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama :) 
    https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Kinia i nie bolało nic? Ja się panicznie boje borowania jak będzie bolało 😔 dentysta dla mnie to masakra.... Raz w roku koszmar przechodzę no chyba w coś się dzieje wtedy juz trzeba częściej chodzić niż na zwykły przegląd 🥺

Wiesz co bolal ząb ale jak robiła to nie bolało nie dawała mi zastrzyków bo jej powiedziałam że jak będzie bolało to wtedy mi da. Miałam 3-4wizyty najpierw antybiotyk potem lekarstwo potem czyszczenie kanału i plomba. Z tym że po porodzie muszę podejść i zdobić rtg czy dobrze uzupełniła kanał bo bez zdjęcia robiła to trochę na oko. Dasz radę napewno 😊 trzymam kciuki napewno lepiej zrobić ząb lub wyrwać bo lepsze to dla maluszka niż stan zapalny

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dziś dziewczyny jak któraś ma wizyte😊🥰✊️✊️oraz słonecznego dnia 😊

Sara10 lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj również po dłuuugiej przerwie wróciłam do jogi w szkole jogi. Byłam na zajęciach dla kobiet w ciąży. Z pierwszą córką również chodziłam i nawet trafiłam na tę samą prowadzącą. Naprawdę czułam, że tego było mi potrzeba! Dzisiaj czuję różne mięśnie, o których zapomniałam :D czuję,że wreszcie zrobiłam coś dla siebie. Polecam! :)

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest już któraś po glukozie? Kiedy robicie te badania?

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dziewczyny jest już któraś po glukozie? Kiedy robicie te badania?

Ja będę miała wizytę 22 stycznia i wtedy będę prawie 24 tydzień i da mi pewno skierowanie na glukozę

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduję się po glukozie dzisiaj. Było na prawdę spoko. Myślałam, że jakoś mnie zmuli albo nie daj boze zemdli ale nic mi się nie działo. Gorsze były te pobrania krwi ale dałam radę. Po badaniu zjadłam i poszłam spać, bo pół nocy się wierciłam ze stresu.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Ania.P28 Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam kontrolnie badania krwi przed wizytą i wyszły leukocyty i bakterie w moczu, kontaktowałam się ze swoją panią doktor prowadzącą i dostanę antybiotyk jak będę na wizycie we wtorek. Mam jeszcze jakiś dziwny problem z wątrobą (?) Na samym początku ciąży strasznie swędzialy mnie dłonie i stopy, lekarka powiedziała że na cholestaze za wcześnie ale zleciła próby wątrobowe itd, wszystko wyszło dobrze, oprócz nieznacznie podwyższonego alt, przepisała ursocam i essentiale forte zapobiegawczo no i swędzenie ustało ale ten alt nadal mam sporo ponad normę bo 80 ( norma do 35) i już sama nie wiem co o tym myśleć, może Wy mi coś doradzicie? Ginekolog na razie zaleciła zrobić jeszcze raz kwasy żółciowe i zobaczyć co wyjdzie

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki glukozy.
    Na czczo : 85
    Po 1h : 151
    Po 2h : 112

Uf. Czytając normy to odetchnelam z ulgą

PorannaPanna, KiNiAW, Bożena, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Przyszły wyniki glukozy.
    Na czczo : 85
    Po 1h : 151
    Po 2h : 112

Uf. Czytając normy to odetchnelam z ulgą
    Super wyniki, ja robiłam krew mocz toxo cmv i tsh. Wszystko poza tsh jest okej. Mam podwyższone ale niewiele. W poniedziałek idę do mojego gina wiec zobaczę co i jak :D

Swoją droga, moje synie tak ostatnio szarżuje w brzuchu ze nawet ze dwa dni temu mojemu narzeczonemu udało się poczuć bobaska 🥰🥰
    Chyba będzie Ignacy, nie mamy takiego imienia wśród nawet dalekich znajomych a ja się w tym imieniu od razu zakochałam jak dziewczyny tu pisały 😍
    Zaczynam szaleć ze sprzętami, czytam na temat laktatorów i sterylizatorów. Ciuszki mam w niewielkiej ilości żeby nie mieć za dużo, zaczynam rozglądać się za o rozmiar większymi 💪🏻 jedna butelkę już kupiłam bo mnie tak rozczuliło w sklepie ze musiałam 😂

KiNiAW, hypatia92, Bożena, legusta, Sara10, Izulek21, Olix lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Super wyniki, ja robiłam krew mocz toxo cmv i tsh. Wszystko poza tsh jest okej. Mam podwyższone ale niewiele. W poniedziałek idę do mojego gina wiec zobaczę co i jak :D

Swoją droga, moje synie tak ostatnio szarżuje w brzuchu ze nawet ze dwa dni temu mojemu narzeczonemu udało się poczuć bobaska 🥰🥰
    Chyba będzie Ignacy, nie mamy takiego imienia wśród nawet dalekich znajomych a ja się w tym imieniu od razu zakochałam jak dziewczyny tu pisały 😍
    Zaczynam szaleć ze sprzętami, czytam na temat laktatorów i sterylizatorów. Ciuszki mam w niewielkiej ilości żeby nie mieć za dużo, zaczynam rozglądać się za o rozmiar większymi 💪🏻 jedna butelkę już kupiłam bo mnie tak rozczuliło w sklepie ze musiałam 😂

Ja dzisiaj też robiłam morfologię ale totalnie się nie znam na tym ale wszystko mam w normie ale w środę się dowiem, bo też idę do swojego ginekologa.

Właśnie też się rozglądałam za laktatorem. Tylko totalnie nie wiem jaki. Butelkę też jedną chyba kupię tak od wypadku.

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ