Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania.P28 wrote:Ja dziś robiłam kontrolnie badania krwi przed wizytą i wyszły leukocyty i bakterie w moczu, kontaktowałam się ze swoją panią doktor prowadzącą i dostanę antybiotyk jak będę na wizycie we wtorek. Mam jeszcze jakiś dziwny problem z wątrobą (?) Na samym początku ciąży strasznie swędzialy mnie dłonie i stopy, lekarka powiedziała że na cholestaze za wcześnie ale zleciła próby wątrobowe itd, wszystko wyszło dobrze, oprócz nieznacznie podwyższonego alt, przepisała ursocam i essentiale forte zapobiegawczo no i swędzenie ustało ale ten alt nadal mam sporo ponad normę bo 80 ( norma do 35) i już sama nie wiem co o tym myśleć, może Wy mi coś doradzicie? Ginekolog na razie zaleciła zrobić jeszcze raz kwasy żółciowe i zobaczyć co wyjdzie
Mi też wychodziły podwyższone leukocyty i inne parametry tylko moje lab ma normy nie dla kobiet w ciazy właśnie i jak panikowałam że źle tak gin mnie uspokoiła że ok na dany Trymestr i tydzień może też będziesz miała ok jak gin zobaczy -
Ja miałam laktator Medeli. Używałam non-stop w pewnym momencie,bo szybko wróciłam do pracy i potrzebowałam zapasów swojego mleka. Laktator nie do zajechania!
KiNiAW, Izulek21, Kadża, Bożena, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Ania.P28 wrote:Ja dziś robiłam kontrolnie badania krwi przed wizytą i wyszły leukocyty i bakterie w moczu, kontaktowałam się ze swoją panią doktor prowadzącą i dostanę antybiotyk jak będę na wizycie we wtorek. Mam jeszcze jakiś dziwny problem z wątrobą (?) Na samym początku ciąży strasznie swędzialy mnie dłonie i stopy, lekarka powiedziała że na cholestaze za wcześnie ale zleciła próby wątrobowe itd, wszystko wyszło dobrze, oprócz nieznacznie podwyższonego alt, przepisała ursocam i essentiale forte zapobiegawczo no i swędzenie ustało ale ten alt nadal mam sporo ponad normę bo 80 ( norma do 35) i już sama nie wiem co o tym myśleć, może Wy mi coś doradzicie? Ginekolog na razie zaleciła zrobić jeszcze raz kwasy żółciowe i zobaczyć co wyjdzie
Ja też mam alt ponad normę i to przez leki, które biorę progesteron może to podnosić i inne hormonalne, ale tak samo przeciwzakrzepowe -
Hej ja dziś po połówkowych, wszystkie pomiary w normie i w końcu poznałam płeć! To mój wymarzony drugi chłopczyk a wszyscy obstawiali dziewczynkę🥰 w poniedziałek wizyta u prowadzącego. Miłego wieczoru dla wszystkich 😁
Kadża, Gośka29, KiNiAW, hypatia92, Bożena, Izulek21, Aguśka, legusta, Sara10, Madden, Cukierkowa, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Gratuluję Aguśka! Imię wybrane?
Jeszcze nie, bo dla dziewczynki mi bardzo trudno...
Maja mi się podoba... ale nie wiem co na to chłop no i dziwnie będzie Maja z majaKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Bożena wrote:Dziewczyny, miałam zęba zaczętego kanałowo Przed ciąża i sierpniu, okazało się że dentystka go tak spapral że jest do usunięcia, we wrześniu nie usunęłam bo pojawiły się dwie kreski na teście, odwołałam wizytę, od 5 tygodnia przyjmuje heparynę 🤦 dziś mi plomba z tego zęba wypadła... Myślicie że będę mogła go usunąć? Albo zostawić jakoś do końca ciąży? Cholernie się boje tych dentystów sadystów
Znieczulenie normalnie można podawać, także co mogą to zrobią. Bidulka.Bożena lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
legusta wrote:Ja miałam laktator neno bella i te laktatory z neno cieszą się dużym powodzeniem
Co do glukozy to ja muszę zrobić między 20 a 30 stycznia, ale najpierw muszę zapalenie krtani wyleczyć
O kurcze współczuję wiem co przechodzisz mój młody czasem łapie to tragedia jak go męczy tylko sterydy pomagają w wziewach pulmicort i na noc coś przeciwkaszlowo -
Aguśka wrote:Jeszcze nie, bo dla dziewczynki mi bardzo trudno...
Maja mi się podoba... ale nie wiem co na to chłop no i dziwnie będzie Maja z maja
My niby wybraliśmy dla dziewczynki ale nie wiem czy się nie zmieni. Miała być u nas właśnie Maja ale z nowym rokiem nam się odmieniło i już się nie podoba. A chłopiec miał być Filip.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Aguśka wrote:Znieczulenie normalnie można podawać, także co mogą to zrobią. Bidulka.
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanego weekendu wam wszystkim życzę 😊🥰😘 stosowała któraś może na infekcje intymna clotrimazolum globulki i maść teraz w ciąży?? Pisałam wczoraj do gina bo odczuwam lekkie pieczenie i swędzenie i to zalecił.
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny udanego weekendu wam wszystkim życzę 😊🥰😘 stosowała któraś może na infekcje intymna clotrimazolum globulki i maść teraz w ciąży?? Pisałam wczoraj do gina bo odczuwam lekkie pieczenie i swędzenie i to zalecił.
Ja używałam i akurat mnie uczuliło 🙈 spuchło mi wszystko na dole przeokropnie 🤪 ale kolejnego dnia było okej, a po dwóch już nie było śladu. Gin mi wtedy przepisała coś innego.🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Ja używałam i akurat mnie uczuliło 🙈 spuchło mi wszystko na dole przeokropnie 🤪 ale kolejnego dnia było okej, a po dwóch już nie było śladu. Gin mi wtedy przepisała coś innego.
O kurcze oby mnie nie uzulilo masakra właśnie się wybieram do miasta po to a powiedz bez recepty to kupiłaś? -
Hej dziewczyny
Gratuluję pięknych wizyt 🥰
U mnie już brzuszek konkret wydaje mi się-jak założę obcisłą bluzkę czy sukienkę to już raczej nie da się pomylić z dużym obiadem 🙈
Czuję,że też uda mi sporo urosły i tyłek.
Co do laktatora-mój pierworodny ssak urodzony miesiąc wcześniej dokładnie przez ten pierwszy miesiąc nie potrafił jeść z piersi i Medela uratowała mi życie. Po miesiącu załapał jak nigdy. Ale było to ściąganie co 3h jak nie częściej i na ręcznym nie dawałam już rady…przy córce już dosłownie kilka razy użyłam.
Miałam raz infekcję intymną w tej ciąży- farmaceutka poleciła mi Clotrimazolum maść, a lekarz powiedział że absolutnie Clotrimazolum nie można w ciąży…więc zgłupiałam…przepisał Gynoxin Uno,jest bez recepty. Trzy globulki na noc. Edit: trzy globulki w opakowaniu, na trzy noce.
Iduszka w nocy koło 23 wierci mi się przeokrutnie,spać się nie da i zastanawiam się czy tak już jej nie zostanie jak zawita po drugiej stronie brzuszka.
Wspaniałego dnia dla Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 12:15
KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Hej dziewczyny
Gratuluję pięknych wizyt 🥰
U mnie już brzuszek konkret wydaje mi się-jak założę obcisłą bluzkę czy sukienkę to już raczej nie da się pomylić z dużym obiadem 🙈
Czuję,że też uda mi sporo urosły i tyłek.
Co do laktatora-mój pierworodny ssak urodzony miesiąc wcześniej dokładnie przez ten pierwszy miesiąc nie potrafił jeść z piersi i Medela uratowała mi życie. Po miesiącu załapał jak nigdy. Ale było to ściąganie co 3h jak nie częściej i na ręcznym nie dawałam już rady…przy córce już dosłownie kilka razy użyłam.
Miałam raz infekcję intymną w tej ciąży- farmaceutka poleciła mi Clotrimazolum maść, a lekarz powiedział że absolutnie Clotrimazolum nie można w ciąży…więc zgłupiałam…przepisał Gynoxin Uno,jest bez recepty. Trzy globulki na noc. Edit: trzy globulki w opakowaniu, na trzy noce.
Iduszka w nocy koło 23 wierci mi się przeokrutnie,spać się nie da i zastanawiam się czy tak już jej nie zostanie jak zawita po drugiej stronie brzuszka.
Wspaniałego dnia dla Was!
Kinia nie wiem jak globułki, no ale skoro gin Ci to zalecił to chyba wie co robi
Maść na pewno kupisz bez receptySynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022