X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Hej dziewczyny, ja Wam powiem, że jak narazie ciąża przebiega gladko. Mam nadzieje, że będzie tak cały czas. Też smaruje brzuch olejkami, natomiast skóra sucha może też być od mrozu. Ja tak zawsze miałam jak było zimno, że mi skóra ciągnęła. W poniedziałek mam wizytę, a potem 19 stycznia połówkowe. Muszę się zapytać lekarza o kilka rzeczy. Przede wszystkim chcę żeby mi sprawdził długość szyjki czy sie nie skraca czasem. Chce sie też zpaisać już na zajęcia do mojej fizjo i tez chce sie dowiedzieć czy nie ma do tego żadnych przeciwwskazań. Zapytam sie tez jaki szpital poleca, bo u nas w miescie nie ma w szpitalu położnictwa wiec bede rodzić w Poznaniu. Co do położnej to nie mam pojęcia jak to jest. Skoro nie będe rodziła w swoim miescie to chyba nie ma sensu szukac na miejscu położnej.
    Teraz głowę mam zajętą przygotowaniami do ślubu, wiec przynajmniej mniej sie zamartwiam ciązą. A imię już mamy wybrane. Możliwe, że juz wspominałam. Będzie Jędrek.
    Miłego dnia dla wszystkich!

Tylko chyba położna się też wybiera, bo możesz do niej chodzić przed porodem i ona cie po porodzie odwiedza w domu też... Opiekuje się Tobą, trochę uczy itp...

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka mi napisała, że jej siostra ostatnio urodziła maluszka, wykryto u niego SMA.... Kruszynka ma może z 1.5 tygodnia.... Jestem totalnie przerażona:(

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Moja przyjaciółka mi napisała, że jej siostra ostatnio urodziła maluszka, wykryto u niego SMA.... Kruszynka ma może z 1.5 tygodnia.... Jestem totalnie przerażona:(

Masakra współczuję 🥲

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja sie obudzilam o 3 w nocy z mega bolem gardla, sliny nie moglam przelknac :(
    No niestety takie skutki jak drugi dzien z rzedu -15/-20 i z takiego zimna wchodzi sie do mega nagrzanego bloku :)
    Oby tylko mnie nie rozlozylo, no przeciez z zatokami chyba z 2 msce walczylam...
    Legusta, polecam wodę z łyżeczką soli lub wodę z łyżeczką wody utlenionej do płukania + napar z szałwii (też do płukania) + w aptece na ból gardła polecili mi taki spray bezpieczny dla nas o nazwie Goldisept i fajnie pomógł jak ostatnio bolało mnie gardło. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie!

legusta lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Legusta, polecam wodę z łyżeczką soli lub wodę z łyżeczką wody utlenionej do płukania + napar z szałwii (też do płukania) + w aptece na ból gardła polecili mi taki spray bezpieczny dla nas o nazwie Goldisept i fajnie pomógł jak ostatnio bolało mnie gardło. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie!
    Wodę z solą właśnie używam cały czas, goldisept też mam jeszcze właśnie z wcześniejszych zapaleń gardła, ale dzięki za polecajki! Mam nadzieję że szybko się wykuruję :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć dziewczyny
    Taki miałam spokój,a wczoraj dopadły mnie 3 skurcze (jak przepowiadające) i dziś się powtórzył...obecnie 23tc i 2dn
    Napisałam do położnej kazała wziąć nospe i magnez i jutro koniecznie napisać jak sytuacja...
    Nie ukrywam, że się martwię, bo z synami tak miałam pod koniec 7 mies, w rezultacie miałam zagrożenie wcześniejszym porodem😔
    Któraś też tak ma?
    Hej, byłam dzisiaj na wizycie i mój lekarz mówił, że to normalne, o ile się szyjka nie skraca. A też już mi się zdarzyły.

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • LunaVo Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem robi się twardy brzuch, ale to nie boli. W nocy jak muszę siku, rano jak się budzę - wtedy zauważam, mowilam lekarce i powiedziała że spoko, a mam tak już dobre 2 miesiace (obecnie 24 tyg skonczone). Szyjka za każdym razem dluga, więc zupełnie się tym nie przejmuję.

Któraś z Was pisala że ostrożnie podchodzi do wyprawki bo wiele złego może się wydarzyć- skąd takie myślenie! Proszę natychmiast wyrzucać takie rozkminy głowy! :) W ogóle nie mysle w ten sposób, od początku zakładałam że wszystko będzie ok, robie co mogę zeby dziecię było zdrowe, a reszta nie zależy ode mnie. Tak czy inaczej, ostatnio czytałam że na tym etapie dzieciątko miałoby już szanse na przeżycie poza brzuszkiem - to znaczy że serio nosimy już duże i silne dzieci w sobie! Cieszmy się tym czasem i już: )
    BTW ja nie kupilam absolutnie nic, nie z powodu przesądów, a z lenistwa i oszczednosci miejsca 🙈 wydaje mi się że jeszcze 10x zdążę, a jakoś mnie nie ciągnie do zakupów. Mam natomiast dostać torbę z rzeczami po córce znajomej, pewnie to będą pierwsze zdobycze:)

KiNiAW, Bożena, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2024, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)
    Co do Skorczów to chyba już od wczoraj mi się zaczęły ale delikatne. Wczoraj natomiast mi było mega nie wygodnie tak jak bym miała rączkę albo nóżkę w pochwie ( wiem że to tylko wyobrażenie ale pozycji znaleźć nie mogłam i było mi niewygodnie i bolało) wczoraj położna odsłuchała serduszka no i 2 kg na plusie od ost wizyty a 7 od początku ciąży 👀🤯🤷🏽‍♀️
    Co do latania samolotem można jeśli nie ma przeciwwskazań i jak zabiorą linie lotnicze bo niektóre ok 7 mc nie chcą już brać ( ja właśnie też się zastanawiam czy nie lecieć teraz do PL ze ost dzwonek 😜 za to pisałam z liniami lotniczymi odnośnie lata jak kupię bilety już dla nas na wakacje do PL i jak dodać maleństwo ale okazuje się że nie jest to skomplikowane ) co do imion u nas w rodzinie zgody nie ma. 😂 każdy inne imię wybiera od Poli po Estere, Ruth, Klarę Hanne …

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia Dziewczyny i oglądania maluszków jeśli któraś ma wizytę 😊😉😘

Bożena, Monika.a lubią tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊✊ za wizyty dzisiejsze 🙂

Ja jeszcze czekam spokojnie na poniedziałek. Byłam dziś w lumpku. Po dłuższej nieobecności. Wydałam 40 zł tylko na tego szkraba w brzuchu 🙊 tak jak kopała do tej pory z rana i po 20 tak teraz i w ciągu dnia się rusza i kopie 🥰 już zapomniałam jakie to uczucie 🤭

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    ✊✊✊ za wizyty dzisiejsze 🙂

Ja jeszcze czekam spokojnie na poniedziałek. Byłam dziś w lumpku. Po dłuższej nieobecności. Wydałam 40 zł tylko na tego szkraba w brzuchu 🙊 tak jak kopała do tej pory z rana i po 20 tak teraz i w ciągu dnia się rusza i kopie 🥰 już zapomniałam jakie to uczucie 🤭

Mój maluch też dziś zaczął poranna gimnastykę. Zazwyczaj wieczorem i w ciągu dnia "zapominam" o tym. Akurat miałam spotkanie on linę z pracy i nagle kop. A ja 😳i zamilkłam na chwilę 😂 mąż się śmieje, że maluch miał dość mojego monologu 😂

KiNiAW, Gośka29, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Hej, byłam dzisiaj na wizycie i mój lekarz mówił, że to normalne, o ile się szyjka nie skraca. A też już mi się zdarzyły.

O dzięki, położna powiedziała właśnie, że może się zdarzać już, żeby brać już cały czas magnez i doraźnie przy silnym bólu nospa. 31wizyta to sprawdzą szyjkę chyba,że coś by się zdarzyło.
    Narazie jest trochę lepiej, wczoraj się jeszcze się pojawiły ale lżejsze dziś narazie spokój.
    Miłego dnia

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że już było te pytanie ale zapytam jeszcze raz 😉 bierzecie magnez konkretnej firmy?
    Zaczynają mnie rano łapać skurcze łydek i brzuch momentami też twardnieje na krótką chwilę. Chyba czas pomyśleć o magnezie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2024, 15:15

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Możliwe, że już było te pytanie ale zapytam jeszcze raz 😉 bierzecie magnez konkretnej firmy?
    Zaczynają mnie rano łapać skurcze łydek i brzuch momentami też twardnieje na krótką chwilę. Chyba czas pomyśleć o magnezie.

Asmag forte 3x2

Gośka29 lubi tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Magne B6 Forte 2x2 tabletki 😎

Synek 05.2024 ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu poszalałam na zakupach kupiłam torbę do szpitala i mniejsza dla malego prócz tego trochę rzeczy do szpitala otulacz pieluszki muślinowe i takie pierdoly i znowu wyszło ponad 600zl w aptece a za torby otulacz i pieluchy i takie tam 900. Mąż się śmieje ze mnie ze więcej kupuje niż przy drugim synku😅

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Współczuję. Pocieszające, że szybka diagnostyka, można działać z leczeniem i w PL już są refundację na SMA.

• Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Aspargin 3 razy dziennie po dwie tabletki. Ale ja biorę na mój spięty brzuch, z łydkami nie mam problemu. Możliwe że nie mam skurczy łydek bo zanim zdążyły wystąpić to ja już suplementowałam mangez 😂

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Ja biorę slowmag 3x2

• Olix Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja znowu poszalałam na zakupach kupiłam torbę do szpitala i mniejsza dla malego prócz tego trochę rzeczy do szpitala otulacz pieluszki muślinowe i takie pierdoly i znowu wyszło ponad 600zl w aptece a za torby otulacz i pieluchy i takie tam 900. Mąż się śmieje ze mnie ze więcej kupuje niż przy drugim synku😅

Gdzie kupiłaś pieluszki i w jakim rozmiarze? Ja szukam czegoś ładnego w jakieś serduszka czy kropeczki, ale nie znalazłam.

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ